واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: باشگاه خبرنگاران از میهمانان ناخوانده مشترکان تلفن همراه گزارش میدهد؛
از پیامک های ناخواسته تا شگرد جالب خالی کردن جیب مشترکان!
شاید شما هم با پیامک های ناخواسته تبلیغاتی که تنها نقش شارژخوری دارند و جیب مشترک را خالی می کنند مواجهه شده باشید.
به گزارشخبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، شاید برای شما هم پیش آمده که در هنگام انجام کاری مهم، صدای پیامکی از گوشی تان بلند شود و به دنبال رسیدن پیامی مهم گوشی تان را برداشته وشروع به چک کردن پیام می کنید:
"شرکت در قرعه کشی با ارسال عدد.....به ..... و کسر هزینه .... تومان" ، "دریافت اطلاعات و اخبار روزانه" و چندین پیامک عجیب و غریب دیگرکه درطول روز برای مشترکان ارسال می شود.
مشاهده شده است که برای مشترکان سیمکارتهای اعتباری بعد از دریافت این پیامها و یا شاید قبل از آنکه بخواهند آن را تایید کنند بلافاصله صفحه مقدار اعتبار باقی مانده برایشان باز می شود.
چند سال پیش به دنبال رفع مزاحمت پیامک های ناخواسته، کمیسیون تنظیم مقررات و ارتباطات رادیوئی مصوبه ممنوعیت ارسال پیامک تبلیغاتی ناخواسته بدون اجازه مشترک را ابلاغ کرد تا تبلیغات در صورت تمایل مشترک ارسال شود و اینگونه مقرر شد که اپراتورها موضوع تمایل دریافت پیامک و میزان کسر هزینه را به مشترک اعلام کنند.
اما حالا پس از گذشت سه سال اپراتورهای تلفن همراه برای جلب رضایت مشترکان درخواست یا عدم در خواست و تمایل دریافت پیامک های تبلیغاتی را به انتخاب مشترک گذاشتند، در همین راستا همراه اول اعلام کرد که مشترکان با ارسال عدد یک به شماره 8999 می توانند از شرپیامک های تبلیغاتی خلاص شوند. همچنین ایرانسل از مشترکان خود خواست با ارسال عدد 2 به شماره 5005 عدم تمایل خود به دریافت پیامک تبلیغاتی را اعلام کنند. این در حالی است که مشترکان همچنان ناراضی از برگشت پیامک های تبلیغاتی هستند.
هرچند بارها مسئولان شرکت مخابرات ایران براین موضوع تاکید داشتند که پیامک های تبلیغاتی اپراتورها با پیامک های درخواستی از بانک ها، شرکت های تبلیغاتی، فروشگاه ها و... متفاوت است و تنها پیامک های تبلیغاتی اپراتورها با این کدها حذف می شوند جای این پرسش باقی است که اگر فرض بگیریم پیامک هایی که حذف نمی شود از اپراتورها نباشد شماره مشترکان چگونه به دست شرکت ها می افتد؟
هنوز معلوم نیست این پیامک های عجیب و غریب و ناخواسته تحت نظارت چه کسانی ارسال می شود و خواه و ناخواه به دست مشترکان می رسد ؟
به دنبال همین گلایه مشترکان ازمزاحمت های این میهمان ناخوانده و برگشت مجدد پیامک های تبیلغاتی اپراتورها وکسر هزینه شارژهای مشترکان تلفن همراه اعتباری بود که وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در نشست خبری 16 آذر ماه امسال با اشاره به پیامک های ناخواسته و هزینه آن برای کاربران بر این موضوع تاکید کرد که "هیچ شرکتی حق ندارد بدون رضایت مشترک پیامکی ارسال و از آنها هزینه ای دریافت کند."
اما به نمونه های دیگراین پیامک ها دقت کنید:"مشترک گرامی این هفته خبرهای روز را برای شما ارسال کردیم .هزینه هر پیامک ارسالی در این سرویس .....ریال است، اگر تمایل به ادامه دریافت اخبار از طریق این سرویس را ندارید با ارسال ..... به شماره ...بدون هیچ هزینه ای اقدام به غیر فعال سازی کنید" . یا "دریافت اطلاعات و اخبار روزانه.بدون هزینه تایید کنید".و...
اینها پیامک هایی است که این روزها وقت نمی شناسند و با دریافتشان ناچار به تایید و در ادامه خالی کردن جیبمان می شویم.
شاید بتوان گفت که اپراتورهای تلفن همراه به تاکیدهای وزیر ارتباطات توجه کردند و یا این پیامک ها از سوی شرکتی برای مشترکان اپراتورها می آید اما گویا شگرد جدیدی است که ابتدا سرویس را تحمیل می کنند و سپس هزینه از جیب مشترک کسر می شود.
حال با توجه به مصوبه سال 90 کمیسون سازمان تنظیم مقررات وارتباطات رادیوئی و تاکید وزیر ارتباطات مبنی برارسال پیامک ودریافت هزینه با رضایت مشترک آیا لازم نیست مسئولین وزارتخانه برای رعایت حقوق مشترکان از تحمیل هزینه های ناخواسته به مشترکان چارهای بیاندیشند؟
انتهای پیام/
کد خبر: ۵۱۱۱۲۰۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]