واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۴ بهمن ۱۳۹۳ (۱۵:۳۶ب.ظ)
مبارزه مستمر با بيماري سالک بايد در برنامه دستگاه هاي اجرايي قرار گيرد مدير کل بيماري هاي واگير وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي گفت: مبارزه مستمر با بيماري سالک بايد در برنامه هاي سالانه دستگاه هاي اجرايي قرار گيرد.
به گزارش خبرگزاري موج، محمدمهدي گويا روز شنبه در نشست شوراي سلامت استان ايلام اظهار کرد: بيماري سالک اکنون در جنوب اروپا، شمال آفريقا، بخش زيادي از کشورهاي خاورميانه به ويژه در افغانستان و پاکستان گسترش يافته است.
وي افزود: اين بيماري در ايران نيز در طول سال هاي گذشته در مناطق مختلف مشاهده شده که بايد به طور ويژه مورد توجه مسؤولان کشور قرار گيرد.
مديرکل بيماري هاي واگير وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي يادآور شد: تغييرات آب و هوايي، گرم شدن اين مناطق و تغيير روش هاي کشاورزي شرايط را براي رشد و تکثير عامل اين بيماري فراهم کرده است.
وي ادامه داد: مخزن اين بيماري در سگ وجود دارد و کنترل ويروس آن بسيار پيچيده و پرهزينه است.
گويا، کنترل ناقل بيماري که نوعي پشه خاکي است، جمع آوري نخاله هاي ساختماني، رعايت مسايل بهداشتي در انتقال فاضلاب ها و جمع آوري سگ هاي ولگرد را از مهمترين راهکارهاي مقابله با بيماري سالک عنوان کرد.
وي بيان کرد: کودهاي شيميايي کنوني مورد استفاده در کشاورزي از مناسب ترين کودها براي رشد و تکثير پشه خاکي است.
مديرکل بيماري هاي واگير وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي گفت: پس از زلزله شهرستان بم به دليل تاخير در جمع آوري نخاله هاي ساختماني يکي از بيشترين شيوع بيماري سالک در اين منطقه به وقوع پيوست که آثار آن تا پنج سال بعد نيز مشاهده مي شد.
وي اضافه کرد: با توجه با اينکه استان ايلام به ويژه شهرستان مهران مهمترين محل تردد زائران عتبات عاليات است، طرح هاي پيشگيرانه به منظور مقابله با ويروس بيماري سالک در اين استان بايد به طور خاص لحاظ شود.
گويا با اشاره با افزايش تعداد مبتلايان به بيماري سالک در شهرستان هاي دهلران و مهران استان ايلام، افزود: فرآيند مبارزه با اين بيماري 10 سال طول مي کشد و بايد به طور مستمر در مناطق آلوده با جمع آوري نخاله هاي ساختماني و انتقال آن به فاصله هاي 10 تا 20 کيلومتري شهرها از گسترش آن جلوگيري کرد.
وي جونده کشي حشرات موذي به ويژه موش ها را در جلوگيري از گسترش اين بيماري موثر دانست و گفت: اين برنامه بايد سالانه و در هنگام و موعد مشخص به طور جدي دنبال شود.
مديرکل بيماري هاي واگير وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي اظهار کرد: تمامي دستگاه هاي اجرايي به ويژه شرکت هاي آب و فاضلاب و شهرداري ها بايد در مبارزه با شيوع بيماري سالک خود را مسوول بدانند و با هماهنگي کامل طرح هاي پيشگيري و مبارزه را اجرا کنند.
وي ادامه داد: با وجود آنکه تنها دو کارخانه در جهان داروي درمان سالک را توليد مي کنند، ولي با تلاش مجموعه وزارت بهداشت برنامه ريزي براي تامين اين داروها انجام شده و نياز بيماران تامين مي شود.
گويا يادآور شد: شهر مشهد در سال هاي گذشته به کانون شيوع بيماري سالک تبديل شده بود که با برنامه ريزي مسوولان اين شهر به ويژه شهرداري، تعدادي افراد براي زنده گيري سگ هاي ولگرد آموزش داده شدند که در نتيجه اين کار شمار مبتلايان به سالک در اين منطقه به طور محسوسي کاهش يافت و مسوولان ساير شهرها نيز مي توانند از اين تجربه استفاده کنند.
سالک يک عفونت انگلي پوست است که توسط پشه خاکي منتقل مي شود و ايجاد ضايعه پوستي مي کند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]