واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: تحلیل سی. ان. ان از چالشهای بزرگ پیشروی پادشاه جدید عربستان: یمن، ایران و داعش/ تحرکات یمن عربستان را وحشت زده کرده
شاهزاده سلمان، قدرت را از برادر بزرگترش به ارث برد تا میزبان چالشهای منطقه آشفته خاورمیانه باشد.
به گزارش نامه نیوز به نقل از سی.ان.ان، در جنوب عربستان، یمن در هرج و مرج به سر میبرد. در شمال این کشور، شبه نظامیان گروه تروریستی داعش در حال تخریب عراق و سوریه هستند؛ و به طور گستردهتری عربستان سعودی در منطقه و در جنگ سرد با ایران قفل شده است.
در داخل مرزهای پادشاهی عربستان، ملک سلمان، پادشاه جدید عربستان باید تصمیم بگیرد که چگونه اصلاحات حساسی را در پیش بگیرد در حالی که رضایت افراط گرایان را نیز جلب کند.
خطر یکی از قدرت های بزرگ منطقه خاورمیانه و یکی از متحدان کلیدی آمریکا را تهدید میکند.
در ادامه به اصلیترین چالشهای سلمان که در دوران پادشاهی خود با آن مواجه خواهد بود، اشاره میکنیم:
یمن، باتلاق عربستان
دولت طرفدار عربستان سعودی در یمن، در میان اعتراضات قومی در این کشور از هم پاشید. رئیس جمهوری این کشور به همراه نخست وزیر یمن پنجشنبه شب از سمت خود استعفا دادند، این اتفاق پس از آن رخ داد که نیروهای شیعه حوثی در روزهای اخیر تحرکاتی را برای به دست گرفتن قدرت در پایتخت آغاز کردند.
عربستان سعودی به عنوان یک کشور اهل تسنن، حمایت های گسترده ای در زمینه مالی و انرژی از یمن به وجود آورد و مرزهای طولانی را با این کشور دارد اکنون با افزایش تنش در این کشور مواجه است، آن هم از ترس ایجاد یک حکومت شیعه دیگر در منطقه.
تحلیلگران سی ان ان بر این باورند که تحرکات اخیر در یمن، عربستان را وحشت زده کرده است؛ آن هم همزمان با تحرکاتی که شیعیان در بحرین دنبال میکنند.
این تحلیلگران معتقدند: عربستان سعودی، در تمامی این سالها از ارسال نیروهای نظامی به یمن جلوگیری کرده است چرا که این کشور میتواند به باتلاقی برای عربستان تبدیل شود.
از سوی دیگر، یمن به عنوان فقیرترین کشور منطقه، خانه القاعده در شبه جزیره عربستان است، نیروهایی که مقامات آمریکایی بر این باورند که خطرناک ترین شاخه القاعده به شمار می رود.
ایران؛ بازی شطرنج عجیب و غریب تهران و ریاض
در حالی که بحران یمن در حال تبدیل شدن به یک بحران مرزی برای عربستان سعودی است، موضوع دیگر، نفوذ رو به رشد ایران در منطقه است.
در حالی که اتهامات بی پایه و اساسی در باره ناآرامی های یمن متوجه ایران است اما تحلیلگران بر این باورند که عربستان سعودی با اکثریت سنی برخلاف اکثریت شیعیان در ایران، در حال بازی عجیب و غریب شطرنج در سراسر جهان عرب هستند و مقابل یکدیگر قرار گرفته اند.
تنش میان تهران و ریاض پس از انقلاب اسلامی ایران در سال 1979 آغاز شد و شدت گرفت. درگیری ها در سوریه به عنوان شدیدترین جنگ نیابتی میان دو کشور دیده می شود. ایران از بشار اسد حمایت می کند و عربستان سعودی به مخالفان مسلح سوریه سلاح و پول می دهد.
داعش، بغدادی چالشی برای پادشاهی عربستان
تلاش های ابوبکر البغدادی، رهبر گروه تروریستی داعش برای نشان دادن خود به عنوان خلیفه مسلمین جهان، پادشاهی عربستان سعودی را به چالش کشیده است. کشوری که دو مکان مقدس مسلمان مکه و مدینه در آن قرار دارد.
تحلیلگران بر این باورند که عربستان سعودی در حالی از داعش می ترسد که آن را تهدیدی بالقوه برای خود می داند.
از سوی دیگر، عربستان سعودی به عنوان متحد کلیدی آمریکا در مقابله با داعش به شمار می رود. یکی از پسران سلمان، شاهزاده خالد نیز اولین حمله علیه مواضع داعش را صورت داده است.
۰۴ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۲:۴۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]