محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844599690
راهنمای تشویق و تنبیه در تربیت کودکان
واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:
دانستنیهای مفید برای اولیا و مربیان راهنمای تشویق و تنبیه در تربیت کودکان
جام جم سرا: فرقی نمیکند که خودتان پدر و مادر باشید و کودکی داشته باشید یا به دلایلی مجبور باشید چند روزی از یک کودک نگهداری کنید؛ در هر دو صورت درد دلهایتان شنیده میشود که میگویید: «واقعا ماندهام چه کار کنم؟ این بچه نه با تشویق رفتارهای اشتباهش را درست میکند و نه به خاطر ترس از تنبیه اصلاح میشود»
این روزها زمانی که پدر یا مادری میخواهد تکنیکهای عملی و تربیتی والدین خود را روی فرزندش اعمال متعجبانه متوجه میشود که این تکنیکها نه تنها گاهی جواب نمیدهد بلکه پاسخ عکس میدهد.
زهرا غنمی، کارشناس علوم تربیتی در ادامه، نکاتی را درباره تشویق و تنبیه کودک مطرح میکند. او میگوید لازم است والدین امروزی، آگاهی مختصری از مهمترین مقوله تعلیم و تربیت کودک یعنی تشویق و تنبیه داشته باشند تا در تربیت فرزندانشان موفقتر عمل کنند.
اهمیت آشنایی با مفهوم تشویق و تنبیه تشویق به زبان ساده یعنی فعالیتی که برای ایجاد انگیزه در کودکان برای انجام رفتارهای درست و مطلوب استفاده میشود. تشویق میتواند از قول دادن برای رفتن به پارک تا خرید یک اسباب بازی یا یک خوراکی باشد.
تنبیه هم درست برعکس تشویق، زمانی رخ میدهد که بخواهیم کودک را متوجه اشتباه بودن رفتارش کنیم و در اصطلاح عامیانه جریمهاش کنیم. تنبیه فعالیتی است که کودک را در شرایط سخت قرار میدهد به گونهای که بین رفتار نامطلوب و این شرایط سخت ارتباط برقرار کند تا دیگر آن را تکرار نکند.
نمونه کاملا ملموس و به یادماندنی تنبیه برای پدر و مادرهای امروزی، نوشتن ۲ خط از غلطهای املاییشان در دوران دبستان است یا زندانی شدن در دوران کودکی در یک اتاق تاریک برای چند دقیقه یا ترس از سپرده شدن به نمکی و هاپو!
با این حال، اینکه در نظام تربیتی امروزی جامعه ما جایگاه تنبیه و تشویق کجاست و آیا تنبیه و تشویقهای اعمال شده روی خود ما، امروز هم برای فرزندانمان جواب میدهد یا خیر، مسئلهای است که لازمه رسیدن به جواب آن آشنایی بیشتر با تشویق، تنبیه و انواع آنهاست.
تشویق یعنی چه؟ تشویق به طور خلاصه به معنای دادن یک فاکتور مثبت به کودک برای پایداری یک رفتار مطلوب در او است که خود به ۲شکل میتواند انجام بگیرد.
تشویق مثبت تشویق مثبت به معنای ایجاد یک حالت مطلوب برای پایداری یک رفتار مطلوب در کودک است. به طور مثال، فرض کنید که کودک شما همیشه هنگام غذا خوردن شما را اذیت میکند و عملکرد مطلوبی ندارد. در تشویق مثبت، زمانی که کودک یک رفتار صحیح را مطابق خواسته شما انجام داد برای اینکه به او نشان دهید رفتار او درست است و تمایل دارید که بعد از این هم، این رفتار را به همین شکل انجام دهد، او را تشویق میکنید و به طور مثال بعد از غذا خوردن او را به پارک میبرید یا با او بازی میکنید.
تشویق منفی حذف یک حالت نامطلوب برای پایداری یک رفتار مطلوب در کودک را تشویق منفی میگویند. به طور مثال، فرض کنید فرزند شما امتحان سختی دارد و شما به او اجازه میدهید که به جای مرتب کردن اتاقش، زمان بیشتری را به درس خواندن اختصاص بدهد. توجه داشته باشید که این نوع تشویق تحت شرایط خاص مورد استفاده قرار میگیرد و تا حد امکان نباید خیلی از آن استفاده شود.
چند اصل مهم در تشویق کردن تشویق خوب، تشویقی است که در کوتاهترین فاصله زمانی نسبت به رفتار کودک اعمال شود. به طور مثال، در همان لحظهای که کودکتان اتاقش را تمیز میکند او را تشویق کنید.
* تشویق باید مطابق با قوانین کلی تربیتی باشد، مثلا قول دادن به فرزند ۷سالهتان برای خرید تلفن همراه به ازای گرفتن یک معدل خوب نابه جاست زیرا به طور کلی تلفن همراه یک وسیله پرخطر برای کودک محسوب میشود. حتی اگر شوق و انگیزه را در او افزایش دهد. * نحوه تشویق میتواند به انتخاب کودک باشد، اما یادتان باشد که تصمیم نهایی را والدین باید بگیرند. * بهتر است تشویق را مطابق درجه خوب بودن رفتارهای کودک طبقه بندی کنید به طور مثال به ازای معدل ۲۰ یک دوچرخه و معدل ۱۹ یک لباس مورد علاقه برای او بخرید. * تشویقهایتان را مطابق سلایق و رده سنی کودکتان قرار دهید تا هم جذابتر و هم تأثیرگذاری بیشتری داشته باشد. * تشویق را تا حد امکان در حضور دیگران انجام دهید چراکه تشویق در جمعهای فامیلی و دوستانه تأثیر بسیار بیشتری دارد. * رفتارهایی که از آنها در موقعیتهای تشویقی استفاده میکنید در مواقع عادی استفاده نکنید. بگذارید کودک بداند که برای مثال؛ رفتن به پارک را تنها در ازای نوشتن تکالیف دریافت میکند. ذکر این نکته ضروری به نظر میرسد که شما باید هوشمند باشید و حتی اگر به صورت اتفاقی گذرتان به پارک افتاد سریع رفتار مثبتی از کودک را به یادش بیاورید و بگویید که این پارک آمدن به خاطر فلان رفتار مناسب تو است.
تنبیه یعنی چه؟ تنبیه به معنای دادن یک فاکتور منفی به کودک برای حذف یک رفتار نامطلوب در او است که مانند تشویق به ۲شکل میتواند انجام گیرد.
تنبیه مثبت تنبیه مثبت یا محروم کردن؛ به معنای حذف یک حالت مطلوب برای حذف یک رفتار نامطلوب است. به طور مثال فرض کنید فرزندتان در مقابل جمع رفتار بیادبانهای نشان داده که مستحق تنبیه است. در تنبیه مثبت میتوانید او را از رفتن به پارک به همراه دیگر خواهر و برادرانش یا استفاده از یکی از اسباب بازیهایش محروم کنید.
تنبیه منفی تنبیه منفی یا جریمه کردن به معنای ایجاد یک حالت نامطلوب برای حذف یک رفتار نامطلوب است. به طور مثال اگر فرزندتان آداب غذا خوردن را رعایت نمیکند برای جریمه کردن کودکتان او را به مدت یک ساعت در اتاقش تنها بگذارید یا از او بخواهید لباسهایش را خودش بشوید و اتاقش را تمیز کنید.
چند اصل مهم در تنبیه کردن * تنبیه را در مقابل دیگران انجام ندهید چرا که باعث شکستن عزت نفس و کاهش اعتماد به نفس کودکتان خواهد شد. * برای اعمال تنبیه، کمی صبر کنید یا فرصت جبران اشتباه را به کودک بدهید چرا که ممکن است خودش هم از اشتباهش ناراحت شده باشد. * همیشه از یک تنبیه استفاده نکنید زیرا تنبیه تکراری ممکن است به مرور زمان خوشایند شود. به طور مثال حبس در اتاق فرصت مناسبی شود برای انجام شیطنتهای کودکانه و تنبیه اثر خود را نگذارد. * در حین تنبیه از حمایت عاطفی غافل نشوید. بگذارید کودکتان احساس کند که اگر در اتاق حبس شده، به این دلیل نیست که شما دیگر دوستش ندارید بلکه این تنبیه نتیجه رفتار اشتباه خود او است. * یادتان باشد تنبیه بدنی آخرین و البته پر آسیبترین تنبیه است. * بابت رفتاری که کودکتان نمیداند غلط است، تنبیه قائل نشوید؛ مثلا اگر کودکتان از یک کلمه رکیک استفاده کرد، به او بگویید که این کلمه خوبی نیست و بلافاصله پس از اولین رویداد او را تنبیه نکنید.
منحصر به فرد بودن شیوههای تشویق و تنبیه برای هر کودک با این حال و هر چند استفاده از تشویق مثبت به معنای جایزه دادن و تنبیه منفی به معنای جریمه کردن در شیوههای تربیتی گذشته پرکاربردتر بوده است، اما در شیوههای جدید فرزندپروری، آشنایی با هر ۴ روش ذکر شده برای والدین ضروری است. اگر احساس میکنید یک روش تنبیه یا تشویق روی کودکتان موثر نیست اصرار نداشته باشید که حتما از آن استفاده کنید بلکه از شیوههای دیگر بهره ببرید. همچنین در شناخت علایق و استعدادها و نقاط قوت و ضعف فرزندتان کوشا باشید زیرا همین علایق میتواند زمینه ساز یک تنبیه یا تشویق اثرگذار و مفید باشد پس تنبیه یا تشویقهای موثر برای یک کودک با ویژگیهای منحصر به فرد با کودک دیگر متفاوت است.(خراسان)
یکشنبه 7 دی 1393 12:02
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]
صفحات پیشنهادی
اصناف البرز رتبه بندی می شوند/ تنبیه و تشویق در انتظار واحدهای صنفی -
طهایی اصناف البرز رتبه بندی می شوند تنبیه و تشویق در انتظار واحدهای صنفی شناسهٔ خبر 2456755 دوشنبه ۱۵ دی ۱۳۹۳ - ۱۷ ۲۹ استانها > البرز کرج - استاندار البرز از برخوردهای قهری با واحدهای صنفی متخلف و معرفی واحدهای منصف و قانونمدار در استان خبر داد به گزارش خبرنگار مهر سید حمچگونه کودکان ما را دیگران تربیت میکنند؟ +تصاویر
چگونه کودکان ما را دیگران تربیت میکنند تصاویر روزگاری تمام تفریح مان این بود که با بچه محله هایمان بازی کنیم دنبال بازی قایم باشک گل کوچک لی لی و وقتی به خانه بر می گشتیم سر تا پایمان خاکی بود و بوی عرق تمام تن مان را پر می کرد دیگر توان حرف زدن هم نداشتیم خستگی تمابرگزاری دوره تربیت مربی صنایعدستی برای کودکان
شنبه ۲۰ دی ۱۳۹۳ - ۱۲ ۴۲ به منظور تربیت مربی آموزش صنایع دستی به کودکان دورهای تخصصی با همکاری موسسه بینالمللی جام میراث جهان و معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور بهمن ماه سال جاری در محل عمارت تاریخی کوشک برگزار میشود این دوره آموزشی با هدف تربیت دانش آموختگان رشته صنایعپاشایی;رسالت بنیادی پیش دبستانی تربیت کودکان به فراخور استعداد است
همایش دوره پیش دبستانی نواحی و مناطق آذربایجانشرقی; پاشایی;رسالت بنیادی پیش دبستانی تربیت کودکان به فراخور استعداد است خبرگزاری پانا مدیر کل آموزش و پرورش آذربایجانشرقی در همایش دوره پیش دبستانی استان گفت رسالت بنیادی دوره پیش دبستانی تربیت کودکان به فراخور استعدادها زمان و برایتنبیه کودکان آنها را بزهکار خواهد کرد!
رابطه تنبیه کودکان با بزهکاری تنبیه کودکان آنها را بزهکار خواهد کرد مادرانی که کودک زیر 3 ساله خود را تنبیه بدنی می کنند در افزایش خطر ابتلا این کودکان به رفتارهای پرخاشگرانه و خشونت در دوره نوجوانی نقش اساسی دارند پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمودند مهدى امت منآموزش مفاهیم و قوانین راهنمایی و رانندگی با ادبیات نمایش کودکانه در مدارس منطقه 11
معاون حمل و نقل ترافیک منطقه 11 به باشگاه خبرنگاران خبر داد آموزش مفاهیم و قوانین راهنمایی و رانندگی با ادبیات نمایش کودکانه در مدارس منطقه 11 معاون حمل و نقل ترافیک شهرداری منطقه 11 گفت به مناسبت هفته هوای پاک با همکاری پلیس راهور و آموزش مفاهیم و قوانین راهنمایی و رانندگی بدر موضوع یارانهها، سیاست تشویق و تنبیه را اجرا کنیم
جمعه ۳ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۰ ۵۴ یک عضو کمیسیون تلفیق لایحه بودجه کل کشور سال 94 اصلاح الگوی مصرف را هدف اولیه اجرای قانون هدفمندی یارانهها عنوان و تاکید کرد که باید به جای استراتژی دارا و ندار در موضوع هدفمندی به سمت سیاست تشویق و تنبیه برویم غلامعلی جعفرزاده در گفتوگو با خبرنگار پابرگزاري دوره تربيت مربي صنايع دستي براي کودکان
۲۰ دي ۱۳۹۳ ۱۴ ۰ب ظ برگزاري دوره تربيت مربي صنايع دستي براي کودکان به منظور تربيت مربي آموزش صنايع دستي به کودکان دورهاي تخصصي با همکاري موسسه بين المللي جام ميراث جهان و معاونت صنايع دستي و هنرهاي سنتي کشور بهمن ماه سال جاري در محل عمارت تاريخي کوشک برگزار ميشود به گزارش منانوایی های لرستان رتبه بندی می شوند/ تشویق و تنبیه در انتظار خبازان -
چگنی خبر داد نانوایی های لرستان رتبه بندی می شوند تشویق و تنبیه در انتظار خبازان شناسهٔ خبر 2468006 دوشنبه ۲۹ دی ۱۳۹۳ - ۱۱ ۲۰ استانها > لرستان خرم آباد - معاون برنامه ریزی استاندار لرستان گفت در دستورالعمل بسته اجرایی گندم و آرد و نان رتبه بندی واحدهای نانوایی مشخص و برایرییس پلیس راهنمایی و رانندگی استان ایلام تاکید کرد لزوم انتقال آموزههای ترافیکی به کودکان ایلامی
رییس پلیس راهنمایی و رانندگی استان ایلام تاکید کردلزوم انتقال آموزههای ترافیکی به کودکان ایلامیرییس پلیس راهنمایی و رانندگی استان ایلام بر لزوم انتقال آموزههای ترافیکی به کودکان و فرهنگسازی ترافیک تاکید کرد محمد رسولی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در ایلام اظهار داشتیادداشت/ تشویق و تنبیه فرزندان به «نماز» چگونه است
یادداشت تشویق و تنبیه فرزندان به نماز چگونه استکودکی که نماز را کامل میخواند با کودکی که نماز را با عجله میخواند یکسان نیست همچنین کودکی که تازه به نماز رو آورده با کودکی که چند سالی که در مسیر نماز قرار دارد یکسان نیست هر کدام از اینها باید به میزانی خاص تشویق شوند خبرگزارشرایط تشویق و تنبیه در هدایت فرزندان به نماز
قابل توجه والدین شرایط تشویق و تنبیه در هدایت فرزندان به نماز تشویق و تنبیه در هدایت فرزندان به نماز در صورتی مؤثر و کارآمد است که با رعایت شرایط آن اعمال شود در غیر این صورت نه تنها مفید نیست بلکه میتواند ما را از هدف دور کند به گزارش جام نیوز حجتالاسلام محمد داودیدر گفتمان دینی مطرح شد تربیت دینی کودکان متاثر از رفتار والدین است
در گفتمان دینی مطرح شدتربیت دینی کودکان متاثر از رفتار والدین استاستاد گفتمان دینی با تاکید بر اهمیت تربیت دینی کودکان و نوجوانان گفت تربیت دینی کودکان متاثر از رفتار والدین در شرایط مختلف است به گزارش خبرگزاری فارس از یزد مهدیه امینی پیش از ظهر امروز در گفتمان دینی با موضوعمهمترین و کاربردی ترین اصول تربیتی کودکان
تربیت کودک مهمترین و کاربردی ترین اصول تربیتی کودکان ده قانون تربیت مهمترین اصول تربیتی هستند که بیش ترین کارآمدی را دارند و در اکثر موارد صدق می کنند پیامبر اکرم صلی الله و علیه و آله فرمودند مؤمن به ميل و رغبت خانواده اش غذا مى خورد ولى منافق ميل و رغبت خود را به خانواده اآيا کودکان هنگام دندان در آوردن وزن کم مي کنند؟
آيا کودکان هنگام دندان در آوردن وزن کم مي کنند دندان درآوردن بين ۴ تا ۷ ماهگي آغاز مي شود اما اين روند در کودکان مشابه هم نيست زيرا اين امر به عوامل متعددي وابسته است از جمله ميزان کلسيمي که کودک مصرف مي کند يکي از عمده ترين علايم در اين دوران از دست دادن اشتهاست به گزارش نانکونام :پیروزی ایران بدون راهنمایی کی روش غیر ممکن خواهد بود
نکونام پیروزی ایران بدون راهنمایی کی روش غیر ممکن خواهد بود کاپیتان تیم ملی فوتبال ایران در آستانه دیدارامروز یکشنبه بین تیم های ایران و بحرین گفت که کسب پیروزی بدون حضور و راهنمایی کارلوس کی روش غیر ممکن خواهد بود به گزارش گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جواد نکونام کاپیتان تیم ملانحراف ستون مهره ها را در کودکان جدی بگیرید
انحراف ستون مهره ها را در کودکان جدی بگیرید جامعه > سلامت - ایسنا نوشت یک جراح مغز و ستون مهرهها گفت انحراف ستون مهرهها را در کودکان جدی بگیرید چرا که تشخیص به موقع قبل از به پایان رسیدن سن رشد تاثیر زیادی در اقدامات درمانی خواهد داشت احمد ایروان-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها