واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:
تالاب های چهارمحال وبختیاری در مسیر احیا شدن قرار گرفت + عکس بارش های قابل توجه برف و باران و فعالیت سازمان ها و ارگان ها در راستای جلوگیری از هدر رفت آب، تالاب های چهارمحال و بختیاری را در مسیر احیا شدن قرار داده است.
استان چهارمحال و بختیاری یکی از مهمترین استان های پر بارش در کشور است که دارای چهار تالاب مهم است که این تالاب ها نقش حیاتی برای بسیاری از جانوران و پرندگان دارد. واقع شدن تالاب های چهارگانه چغاخور، گندمان، علی آباد و سولقان در گستره چهارمحال و بختیاری شرایطی ویژه و منحصر به فردی را برای این قطعه از طبیعت کشور به لحاظ ارزش های زیست محیطی و ظرفیت های اکوتوریسمی به ارمغان آورده است. تالاب های چهارگانه ای که به صورت زنجیروار از ضلع جنوبی شهرستان بروجن، در امتداد کوه کلار به طرف غرب منطقه گسترده شده و با ایجاد یک مجموعه بزرگ زیستی، زیستگاه های کم همتای پرندگان مهاجر و ماهیان منحصر به فرد است. این مجموعه تالابی بزرگ و ارزشمند، چهارمحال و بختیاری را به یکی از شاه راه های عبور پرندگان مهاجر و آبزی از کشورهای اروپایی و روسیه و استان های شمالی کشورمان به سمت کشورهای حوضه خلیج فارس تبدیل کرده است. خشکسالی و بارش های کم در سال های اخیر موجب کم آبی تالاب ها چهارمحال و بختیاری شده بود به طوری که وسعت بسیار زیادی از این تالاب ها مانند تالاب گندمان خشک شده بود.
از ابتدای سال زراعی جاری بارش های قابل توجه باران و برف موجب جاری شدن آب در سطح تالاب های استان شد و آب داخل ان تالاب ها افزایش پیدا کرد و این تالاب ها در مسیر احیا شدن قرار گرفتند. جان گرفتن تالاب ها موجب شد امسال پرندگان مهاجر بسیار زیادی به سطح این تالاب ها بیایند و در این تالاب ها استراحت کنند. یکی از فعالان حوزه محیط زیست و منابع طبیعی با اشاره به اینکه تالاب ها ارزش بالایی دارند، تاکید: حفظ تالاب ها و جلوگیری از خشک شدن آنها از یکی از مهمترین مسائلی است که باید به آن توجه کرد. هومان خاکپور گفت: امروزه اکثر تالاب های کشور تحت تأثیر بحران های مختلف خشکی و تخریب شدید قرار دارند و حتی برخی از آنها از این بحران ها آسیب های بسیار جدی دیده اند. وی افزود: بی تردید برای برون رفت تالاب های کشور از چالش های نگران کننده پیش روی، نیاز به همکاری های بیش ازپیش میان دولت، سازمان های غیردولتی و جوامع بومی و محلی است. این فعال حوزه محیط زیست گفت: باید نقاط قوت و نقاط ضعف در خصوص احیا تالاب ها شناسایی شود و در این راستا فعالیت کرد. این کارشناس با اشاره به اینکه باید در خصوص آگاه سازی جوامع محلی مجاور تالاب ها و حساس کردن آنها نسبت به حفظ تالاب ها تلاش شود، افزود: باید سازمان های مربوطه در راستای احیا تالاب برنامه فرهنگی برای آگاه سازی مردم در خصوص ارزش تالاب ها برگزار کنند.
وی با اشاره به اینکه پرواز نویدبخش پرندگان مهاجر بر روی تالاب حکایت از این دارد که تالاب های چهارمحال و بختیاری در مسیر خوبی برای احیا قرار گرفته اند، افزود: مشاهده پرندگان مهاجر مختلف و تعداد بالای آنها در تالاب ها بیانگر این است که تالاب ها هم اکنون در مسیر خوبی برای احیا قرار گرفته اند. ورود بیش از ۱۰۰ هزار قطعه پرنده مهاجر به سطح تالاب های استان مدیر کل حفاظت محیط زیست استان چهارمحال و بختیاری نیز در این خصوص گفت: بارش های قابل توجه برف و باران از ابتدای سال زراعی جاری تاکنون در این استان و همچنین اقدامات قابل توجه برای حفظ آب در تالاب موجب شده است که تالاب های استان در مسیر احیا قرار گیرند. شهرام احمدی افزود: تالاب چغاخور مهمترین تالاب چهارمحال و بختیاری است که آب آن افزایش پیدا کرده است و وضعیت بسیار خوبی دارد. وی گفت: تالاب گندمان نیز که در سال های گذشته وضعیت بسیار نگران کننده ای پیدا کرده بود با ایجاد یک سد خاکی و همچنین هدایت آب های کشاورزی به داخل این تالاب آب در سطح این تالاب دوباره جاری شده است وپرندگان مهاجر به سطح این تالاب آمده اند. احمدی اذعان داشت: جلوگیری از خروج آب، احداث پاسگاه، افزایش پرسنل، احداث بند خاکی و... از مهمترین اقدامات در راستای حفاظت تالاب ها بوده است که این اقدامات در کنار بارش باران و برف موجب شده است تالاب ها به ویژه گندمان شرایط احیا را به دست آورند.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان چهارمحال و بختیاری گفت: هم اکنون بیش از ۱۰۰ هزار قطعه پرنده مهاجر به سطح تالاب این استان آمده اند که دو گونه بسیار مهم آنها لک لک و چنگر نوک قرمز است. احمدی افزود: وجود شرایط خوب برای زاد آوری در سطح تالاب ها شاهد زادآوری گونه های مختلف بعد از ۱۰ سال هستیم.(مهر)
 
شنبه 6 دی 1393 ساعت 14:53
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 85]