واضح آرشیو وب فارسی:فارس: معاون علمی و فناوری رئیسجمهور:
اتکا به نفت در بودجه 94 کمتر از 30 درصد خواهد بود/ حمایت از 200 شرکت دانش بنیان
معاون علمی و فناوری رئیسجمهور با بیان اینکه بیش از 200 شرکت دانشبنیان توسط صندوق نوآوری و شکوفایی حمایت میشود، گفت: در بودجه 94 کمتر از 30 درصد متکی به نفت خواهیم بود که این میزان باید باز هم کمتر شود.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی سازمان راهداری و حمل ونقل جادهای، مراسم اختتامیه نخستین سیستمهای حملونقل هوشمند جادهای، با حضور معاون علمی و فناوری رئیسجمهور، رئیس سازمان راهداری و حملونقل جادهای و رئیس پلیس راه راهور ناجا به پایان رسید.
در این مراسم معاون علمی و فناوری رئیسجمهور با بیان اینکه در حال حاضر بیش از 200 شرکت دانشبنیان توسط صندوق نوآوری و شکوفایی مورد حمایت قرار میگیرند، اظهار داشت: تسهیلات جدیدی توسط این صندوق در راه است که پس از تصویب اعلام میشود.
سورنا ستاری با اشاره به اینکه نفت به ما تحمیل کرده است که نوآوری را خفه کنیم، تاکید کرد: خاصیت تمامی کشورهایی که به منابع زیرزمینی خود اتکا میکنند، همین است؛ منابع فکری است که اقتصاد یک کشور را شکل میدهد و اگر نوآوری داشته باشیم میتوانیم، بازار و اقتصاد را شکل دهیم.
ستاری اولویت اول معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری در بحث اقتصاد دانشبنیان را فرهنگ و اولویت دوم را موضوع بازار ذکر کرد و افزود: دانشگاهها فکر میکنند که دولت باید برای پژوهش به آنها پول بدهد، اما در حال حاضر 80 یا 90 درصد منابع خود را صرف امور جاری میکنند، پس در این میان جایگاه پژوهش کجاست؟ وی افزود: این در حالی است که در کشورهای خارجی 80 درصد بودجه دانشگاهها در بخش پژوهشی تأمین میشود.
ستاری گفت: باید بپذیریم دنیا در دست جوانان است و این نکته را قبول کنیم که حرکت جدیدی در دنیا به عنوان صنعت خلاقیت شکل گرفته است که توسط جوانان زیر 30 سال اداره میشود، اما ما در دانشگاههای خود از استادان و دانشجویان مقاله میخواهیم، نه نوآوری؛ باید تغییر نگرش جدی در این زمینه رخ دهد، به عنوان نمونه، در حال حاضر قانون حمایت از شرکتهای دانشبنیان، قانون پیشرفتهای است، اما متأسفانه در وسط فرهنگ ما جا مانده است و برای همین نمیتواند اجرایی شود.
معاون علمی و فناوری رئیسجمهور با بیان اینکه معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری هر کجا بازار جدیدی پیدا کند به دنبال آن خواهد بود، اضافه کرد: در حال حاضر حوزههای صنایع دستی و علوم انسانی دارای اقتصاد دانشبنیان خوبی هستند که باید بر روی آن تمرکز جدی صورت گیرد.
معاون علمی و فناوری رئیسجمهور جمعیت دانشجویان کشور را چهار میلیون نفر ذکر کرد و گفت: از این نظر، کشور ایران جزء 10 کشور اول جهان در تعداد دانشجو محسوب میشود، بنابراین باید از ظرفیت موجود استفاده کنیم و بدانیم که شرکتهای بزرگ به نوآوری این جوانان نیازمندند.
وی بر ضرورت ارتباط صنعت و دانشگاه تأکید کرد و افزود: در این راستا نیازمند نهادهای واسط هستیم تا بتوانیم این ارتباط را شکل دهیم؛ حرکت از سمت اقتصاد نفتی به سمت اقتصاد مغزی نیازمند یک عزم همگانی است و تنها با این تفکر است که کشور پیشرفت میکند.
معاون علمی و فناوری رئیسجمهور یادآور شد: در بودجه سال آینده زیر 30 درصد متکی به نفت خواهیم بود که این میزان باید باز هم کمتر شود و در این صورت است که کشور میتواند از مغزها استفاده کند.
انتهای پیام/ب
93/11/03 - 16:09
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]