واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:
معاون سازمان جنگلها خبر داد اختصاص 300 میلیارد ریال برای مقابله ریزگردهای دریاچه ارومیه معاون آبخیزداری سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: شهرستان سلماس و دشت لکستان بعنوان پایلوت طرحهای آبخیزداری و کنترل گرد وغبار و ریزگردهای دریاچه ارومیه انتخاب شده است.
پرویز گرشاسبی در گفت وگو با ایسنا، افزود: مهار کانون های تولید گرد وغبار اولویت اول سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور در سال 1393 برای احیای دریاچه ارومیه می باشد.
وی اظهارکرد: تغییرات اقلیمی و بهره برداری مضاعف براثرعدم تطبیق با تغییرات اقلیم سبب بروز پدیده ریزگرد در حوزه دریاچه ارومیه شده است.
گرشاسبی بیان کرد: مجموعا 300 میلیارد ریال اعتبار برای مقابله و کنترل گرد وغبار و ریزگردهای دریاچه ارومیه پیش بینی شده است که سهم استان آذربایجان غربی از این اعتبار120 میلیارد ریال و سهم آذربایجان شرقی 180 میلیارد ریال در نظر گرفته شده که در خصوص تامین منابع مالی، این ارقام ثابت نبوده و می توان بر اساس نیازسنجی و تلاش دست اندرکاران استانی مقدار بیشتری اعتبار صرف هزینه های این طرح کرد.
معاون آبخیزداری سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور تصریح کرد: در سال 1394 سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور اجرای طرح های آبخیزداری را نیز به برنامه های نجات دریاچه ارومیه می افزاید و برای تغذیه مصنوعی آبهای زیرزمینی دشت ها اقدامات لازم را انجام می دهد.
وی خاطرنشان کرد: شهرستان سلماس و دشت لکستان بعنوان پایلود طرح های آبخیزداری و کنترل گرد وغبار و ریزگردها انتخاب شده و بنا داریم حوزه این شهرستان را هر چه سریعتر زیر پوشش عملیات آبخیزداری قرار دهیم و طبق برآوردها انتظار داریم در 300 هزار هکتار از عرصه های منابع طبیعی ساماندهی چرا و مراتع صورت گیرد که در دو بخش کنترل دام و کنترل چرا انجام می شود.
گرشاسبی تغییر معیشت بهره برداران را از اصلی ترین مباحث مورد توجه در اجرای طرح مذکور دانست و یادآور شد: برای افزایش شتاب احیای دریاچه ارومیه باید همه نهادها در این زمینه همکاری کنند.
وی احیای مراتع و بیابان زدایی را یکی از مهم ترین اهداف سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور دانست و تصریح کرد: برای احیای مراتع بایستی بک انسجام سازمانی و مشارکت فعال مردمی صورت پذیرد تا به اهداف تعیین شده برای این مرحله از احیای دریاچه ارومیه دست یابیم.
معاون آبخیزداری سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشوراظهار کرد: مدل های توسعه ای خوبی بر اساس تمرین های بیابانی و کویری که بدترین نوع اکوسیستم را شامل می شوند مطالعه و شناسایی کرده ایم و بر اساس نتایج مطالعات در 18 استان کشور، الگویی را که هم بیابان ها و مراتع را احیا کند و هم فقر مردم را از بین ببرد را انتخاب و اجرا می کنیم.
وی گفت: برنامه ریزی انجام شده است تا با استفاده از دانش بومی روستایی، تلفیق آن با اطلاعات علمی و فنی، استفاده از ظرفیت های موجود، تاسیس صندوق های خرد روستایی، استفاده از خیرین و مشارکت سرمایه ای مردم، منابع طبیعی و زیست محیطی را برای بهره برداری کشاورزی به طور مستمر و پایدار نگه داریم.
 
سه شنبه 2 دی 1393 ساعت 19:45
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]