تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 9 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):كسى كه خداى سبحان را مى شناسد، شايسته است دلش از بيم و اميد به او خالى نباشد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819176580




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- پیش بینی تداوم سیاست نفتی عربستان


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: پیش بینی تداوم سیاست نفتی عربستان تهران – ایرنا – خبرگزاری رویترز در باره سیاست نفتی عربستان سعودی پس از درگذشت "ملک عبدالله" پادشاه این کشور پیش بینی کرد که سیاست نفتی این کشور برای بیرون راندن تولیدکنندگان رقیب، ادامه یابد.


به گزارش خبرگزاری رویترز از سنگاپور، سلمان برادر عبدالله پس از جانشینی وی، به منظور جلوگیری از وقوع هرگونه بحران جانشینی در هنگامی که سعودی با تنش ها و بحران های بی سابقه ای در داخل و مرزهای خود روبروست، به سرعت مقرن برادرناتنی خود را به عنوان ولیعهد معرفی و منصوب کرد. هر چند که بعید است که پادشاه تازه سیاست های عبدالله را برای بالانگه داشتن تولید نفت تغییر دهد، اما برخی تحلیلگران می گویند تغییر رهبر این کشور، نظرها را متوجه آینده "علی النعیمی" وزیر نفت سعودی کرده است.
به گفته "جان کیلداف" از شرکت "اگین کاپیتال" در نیویورک، ملک عبدالله معمار راهبرد کنونی بالانگه داشتن تولید نفت به منظور بیرون راندن تولیدکنندگان کوچکتر بود و انتظار می رود که سلمان همچنان تولید را بالا نگه دارد.
به گفته "توشر بنسال" تحلیلگر "اف جی ایی"، روی هم رفته وقوع تغییرعمده ای در سیاست های سعودی پیش بینی نمی شود، هر چند که تمرکز بازار بر کناره گیری احتمالی وزیر نفت این کشور متمرکز خواهد شد.
وی افزود: گزارش شده است که علی النعیمی که از سال 1995 وزیر نفت بوده، درخواست کناره گیری ازمقام خود کرده بود. اما ملک عبدالله از وی خواست که در مقام خود باقی بماند.
بنابراین پرسش واقعی این است که در صورتی که به زودی وزیر نفت تازه ای معرفی شود، آیا تغییری در سیاست انرژی سعودی ایجاد خواهد کرد.
به نظر "ویکتور شام" مشاور نفتی "آی اچ اس"،حدس و گمان ها در باره سرنوشت وزیر نفت سعودی ممکن است به بی ثباتی بازار بیفزاید، هر چند که وی انتظار ندارد که تغییر وزیر، سیاست کلی سعودی را تغییر دهد.
شام افزود: تصمیم عربستان سعودی برای ادامه تولید نفت صرف نظر از اینکه چه کسی شاه این کشور باشد، گرفته شده است.
همچنین بعید است که رهبران سعودی تمایلی به تکرار برخی از خطاهای سیاسی پیشین خود داشته باشند.
عربستان سعودی در دهه 1980 برای بالابردن بهای نفت در برابر کاهش تقاضا و افزایش عرضه تولید کنندگان غیرعضو اوپک، تولید خود را کاهش داد. اما به طور همزمان از بهای پایین نفت و کاهش تولید، آسیب دید.
به گفته تحلیلگران، سیاستگذاران سعودی، مصمم به تکرارنکردن دوباره این اشتباه هستند.
با اینکه بهای نفت خام روز جمعه پس از انتشار خبر درگذشت پادشاه سعودی افزایش یافت، اما بعدا دوباره کاهش یافت، به گونه ای که هنوز بهای آن بیش از 50 درصد پایین تر از قیمت های ژوئن 2014 است.
به گفته "مارک کینان" تحلیلگر "سوسیته جنرال"، این جهش اندک قیمت قابل درک است، هر چند که مدت زیادی طول نخواهد کشید.
ادامه سیاست های کنونی عربستان سعودی در راستای رخدادهایی پس از درگذشت ملک فهد در سال 2005 و پدیدار شدن نگرانی ها مشابه بر سر رهبری در سعودی، به شمار می رود.
بهای نفت برنت در پی اعلام مرگ فهد در اوت 2005 به بالاترین میزان در آن زمان یعنی 61 دلار برای هر بشکه رسید.
اما پس از جانشینی ملک عبدالله، مقام های سعودی اطمینان دادند که تغییری در سیاست نفتی این کشور در باره عرضه زیاد نفت به بازارها رخ نخواهد داد.
مرگ عبدالله همزمان با برخی تغییر و تحولات عمده و مهم در بازارهای نفت در چند دهه اخیر رخ داد که طی آن بهای نفت در پی اوجگیری عرضه به همراه کاهش تقاضا، نصف شده است که به معنای کاهش شدید درآمد تولید کنندگان می باشد.
عربستان سعودی که با نخستین کسر بودجه از سال 2009 روبرو شده، باید همزمان با دیگر اعضا اوپک سرو کار داشته باشد که با راهبرد سعودی برای فراهم کردن امکان افت و خیز قیمت های این ماده، مخالف هستند.
افزایش تولید نفت "شیل" (صخره ای) آمریکا، این کشور را از میان واردکنندگان عمده نفت خارج و در میان 3 تولید کننده عمده نفت جای داده است.
عربستان، هدف از تثبیت میزان تولید نفت اوپک به میزان 30 میلیون بشکه در روز، را دفاع از سهم بازار اوپک در برابر نفت صخره ای آمریکا و دیگر عرضه کنندگاه غیرعضو اوپک مانند برزیل و روسیه عنوان کرده است.
خاورم**1486**1586


03/11/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن