واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱ بهمن ۱۳۹۳ (۲۱:۴ب.ظ)
آيت الله حسيني بوشهري: حوزه هاي علميه در عصر غيبت امام عصر(عج) نقش کليدي و موثري دارند مدير حوزههاي علميه با اعلام زمان آغاز پذيرش حوزه براي سال آينده از کساني که فعاليت ها و تلاش حوزه و بزرگان دين را به بهانه هاي مختلف زير سوال مي برند انتقاد کرد.
به گزارش خبرگزاري موج از قم، آيت الله حسيني بوشهري، در نشست خبري با اصحاب رسانه به تشريح روند پذيرش داوطلبان در حوزه هاي علميه، براي سال تحصيلي 94-95 پرداخت.
وي با اشاره به نقش تاثير گذار و بي بديل حوزه هاي علميه در طول تاريخ براي ترويج معارف اسلامي و ديني در جامعه گفت: حوزه هاي علميه در عصر غيبت امام عصر(عج) نقش کليدي و موثري در بيان احکام دين و بيان معارف الهي ايفا کرده و همواره با تربيت کارشناسان ديني و فضلاي بزرگ در ترويج معارف اهل بيت(ع) نقش آفريني نموده است.
آيت الله حسيني بوشهري به بهبود نسبي در بخش پذيرش داوطلبان ورود به حوزه هاي علميه اشاره کرد و خاطر نشان ساخت:گرچه هنوز با ويژگي هاي مطلوب و مورد نظربراي پاسخگويي به نياز هاي ديني و معنوي جامعه اسلامي فاصله زيادي هست؛ اما امسال با توجه به امکانات و تعداد مدارسي که در اختيار داريم، بيش از 18 هزار نفر ظرفيت پذيرش وجود دارد که با توجه به آمار سال گذشته، رشد داشته است.
مدير حوزه هاي علميه به تعداد مدارس کشور در دو مقطع بلند مدت و سفيران هدايت اشاره کرد و گفت:حدود 410 مدرسه علميه در سراسر کشور وجود دارد که از اين تعداد 321 مدرسه بلند مدت و 49مدرسه سفيران هدايت مي باشند و در قم نيز 40 مدرسه در اختيار داريم که ظرفيت مدارس بلند مدت ما غير از قم 14460 نفر در مقطع بلند مدت و 2270 نفر در سفيران هدايت مي باشد همچنين ظرفيت مدارس قم حدود 1398 طلبه است.
عضو خبرگان رهبري زمان ثبت نام متقاضيان ورود به حوزه هاي علميه را از 4بهمن ماه سال جاري تا15فروردين سال 94 ذکر کرد و افزود: متقاضيان ورود به حوزه هاي علميه در زمان ياد شده با مراجعه به پايگاه اطلاع رساني معاونت آموزش حوزه هاي علميه ثبت نام کنند و زمان آزمون نيز در روز جمعه 28فروردين ماه سال 94 خواهد شد، نتايج اين آزمون 25 ارديبهشت ماه سال94 از طريق سايت معاونت آموزش اعلام ميشود.
وي با اشاره به شرايط اختصاصي تحصيل در دوره بلند مدت ابراز داشت:"قبولي حداقل دوره اول متوسطه و سوم راهنمايي با حداکثر18 سال سن يعني؛ متولدين سال1376" و "تعهد تحصيل تمام وقت حداقل تا پايان سطح يک از شرايط اختصاصي دوره بلند مدت مي باشد".
آيت الله حسيني بوشهري در ادامه به شرايط اختصاصي دوره پنج ساله سفيران هدايت اشاره کرد و افزود:"داشتن مدرک ديپلم يعني متولدين سال 1374"، تعهد تحصيل تمام وقت به مدت دوره" و"تعهد خدمت تبليغي به مدت سنوات تحصيل در مناطق مورد نياز" از شرايط اختصاصي پذيرش در دوره سفيران هدايت خواهد بود.
امام جمعه قم با اشاره به کمبود طلبه و روحاني براي تامين نياز هاي ديني کشور، از همه رسانه ها خواست در امر اطلاع رساني براي جذب داوطلبان به تحصيل در حوزه هاي علميه کمک لازم را انجام دهند تاکيد کرد:با توافق خوبي که با صدا و سيما انجام شده جهت اطلاع رساني لازم تيزرهاي تبليغي مناسبي از اين رسانه پخش خواهد شد و همچنين اين اطلاع رساني ها از طريق ائمه جمعه، مبلغين، روحانيون طرح هجرت، بسيج، سپاه و ساير نهاد هاي انقلابي انجام خواهد شد که جاي تقدير و تشکر لازم از همه آنها وجود دارد.
بسياري از نهاد ها فاقد روحاني هستند
مدير حوزه هاي علميه با بيان اينکه هنوز بسياري از نهاد ها و دستگاه ها فاقد روحاني و مبلغ هستند گفت: تعداد روحانيون و طلاب موجود به هيچ وجه پاسخگوي نيازهاي ديني کشور نيست، به عنوان مثال هنوز بسياري از مساجد کشور امام جماعت ندارد و لازم است که حوزه، علاوه بر سرمايه گذاري بر روي کيفيت تحصيلي، از بحث کميت نيز غافل نباشد؛ چرا که بسياري از تحصيل کرده هاي حوزه و روحانيون فاضل جذب نظام و ارگان هاي مختلف شده اند و لازم است با توجه به افزايش امکانات و تلاش در جهت بهبود کيفي طلاب از نظر تعداد و کميت نيز به تعداد قابل قبولي دست يابيم.
معاون جامعه مدرسين حوزه با اشاره به ورود بعضي از طلاب و روحانيون در مباحث جناحي و سياسي گفت: آشنا بودن به سياست، شرايط جامعه و اوضاع اجتماعي براي يک طلبه بسيار لازم و مفيد است به گونه اي که اگر شخصي از نظر علمي به رتبه هاي بالاي علمي برسد؛ اما ديد درستي از شرايط و اوضاع اجتماعي خود نداشته باشد و به تعبير روايات اهل بيت(ع)، عالم به زمان نباشد، نه تنها مفيد نخواهد بود؛ بلکه ممکن است مضر به حال جامعه و دين نيز باشد؛ اما اين به معناي سياسي بازي و سياسي کاري نيست و طلاب بايد از ورود به مباحث غير لازم خودداري کنند.
آيت الله حسيني بوشهري با انتقاد از کساني که به بهانه هاي مختلفي کارکردهاي حوزه را زير سوال مي برند خاطر نشان ساخت: توجه به مباحث اخلاقي و معنوي طلاب که همواره دغدغه بزرگان دين بوده براي من نيز دغدغه مهمي است؛ اما اين مطلب به اين معنا نيست که اگر وضع موجود با وضع مطلوب فاصله دارد تلاش وافر حوزه و علماي بزرگ ديني را زيرسوال ببريم، بلکه بايد با توجه به همه مباحث از جمله اوضاع معيشتي طلاب و ساير جنبه ها، به کارکردهاي حوزه نمره داد.
مسئوليت سنگين حوزه هاي علميه در مقابله با تهاجم فرهنگي دشمنان
مدير حوزه هاي علميه در پايان مسئوليت حوزه و حوزويان را بسيار سنگين عنوان کرد و افزود: با توجه به تهاجم همه جانبه دشمنان اسلام و انقلاب به مباني ديني و معرفتي مردم به خصوص جوانان و سوء استفاده از ابزارهاي نويني که آنان در اختيار دارند، امروز رسالت حوزه هاي علميه نسبت به گذشته بسيار سنگين تر مي باشد که اميدواريم با توجه و عنايت امام زمان(عج) و برنامه ريزي هاي لازم براي نشر مباني ديني و معارف اهل بيت(ع)، بتوانيم با تهاجم همه جانبه دشمنان اسلام مقابله کنيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]