واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال وبختیاری: امسال مردم چهارمحال و بختیاری تنها 34 روز هوای پاک تنفس کردند خبرگزاری پانا:مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری گفت: از ابتدای امسال تاکنون مردم استان 34 روز هوای پاک،257 روز هوای سالم و 12روز هوای ناسالم را تنفس کردند.
۱۳۹۳ دوشنبه ۲۹ دي ساعت 13:34
به گزارش خبرگزاری پانا،شهرام احمدی تصریح کرد: چهارمحال و بختیاری از لحاظ آلودگی هوا جزء استانهایی بوده که با ریزگردها مواجه است؛ امسال 34 روز پاک، 257 روز سالم و 12 روز ناسالم داشتیم اما روز بسیار ناسالم و خطرناک نداشتیم.
وی آمار فوق را هشدار دهنده دانست و تاکید کرد: 12 روز ناسالم و ذرات ریزگرد برای استان میتواند تهدید قلمداد شود؛ از این رو باید سعی کنیم استان را به سمت و سویی ببریم که خود استان تولید کننده ریزگرد نباشد و این امر از طریق حفاظت از منابع آب و تالابهای استان مقدور است.
شهرام احمدی اظهار کرد: در سالهای اخیر بشر به دلیل جدی نگرفتن مسائل زیست محیطی و تکنولوژی که در اختیاری داشته آسیبهای زیادی به محیط زیست وارد کرده است.
وی تصریح کرد: با بررسیهای به عمل آمده در این زمینه مشخص شده است که بشر در رفتار با محیط زیست به خطا رفته است و اگر بخواهیم بینش بشر را تغییر دهیم نیازمند فعالیتهای آموزشی و نیل مردم به توسعه پایدار و در نهایت حساس کردن آنها به مسائل زیست محیطی هستیم.
احمدی افزود: هر سال در کشور هفته هوای پاک داشتیم اما امسال روز هوای پاک در تقویمها معرفی شده که شعار این روز دوباره آسمان پاک است.
این مسئول هدف از شعار امسال روز هوای پاک را اهمیت اکسیژن و هوا برای انسانها برشمرد و تاکید کرد: هوای پاک ترکیبی از هوای معمولی و بدون آلایندههای مضر است که 21 درصد اکسیژن، 78 درصد نیتروژن، مقدار کمی بخار آب و سایر عناصر را دارا باشد.
احمدی ادامه داد: اگر ترکیب هوا تغییر کند و آغشته به گازها و ازت معلق جامد شود که برای انسان مضر هستند هوا آلوده شده است و باید برای رفع این آلودگیها اقدام شود.
وی منشأ آلودگی هوا را آلودگی با منشأ طبیعی و مصنوعی عنوان کرد و گفت: در آلودگی هوا با منشأ طبیعی آتشسوزیهای طبیعی و آتشفشانها دخیل هستند اما در آلودگی با منشأ مصنوعی انسان عامل اصلی است و آلودگی توسط وسایل نقلیه موتوری، کارخانجات و کارگاههای صنعتی، آلایندگی ناشی از عوامل مسکونی و تجاری و آلایندههای منابع متفرقه مثل آلودگی ناشی از دفع زبالهها و ... را میتوان در این گروه قرار داد.
این مسئول تاکید کرد: در بحث آلودگی هوا مشکلات زیادی برای سلامت انسانها پیش میآید که از آن جمله میتوان به مرگ 30 میلیون نفر در دنیا بر اثر آلودگی هوا اشاره کرد و همچنین علل بسیاری از بیماریها مثل برونشیتها و آسم نیز آلودگی هوا بوده که در دو گروه پرخطر کودکان و سالمندان تشدید میشود.
احمدی به آسیبهای آلودگی هوا برای گیاهان اشاره کرد و ادامه داد: گیاهان از آلودگی هوا آسیب جدی میبینند و در این مورد میتوان به حالت نیممرگی در درختان حاشیه بزرگراههای تهران اشاره کرد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: امروزه گرم شدن هوا و تغییر اقلیم یکی از مشکلات اساسی در دنیا بوده و مهمترین دلیل این امر ورود گازهای گلخانهای به هوا و گرم شدن هوا است.
احمدی یکی دیگر از آسیبهای آلودگی هوا را بارانهای اسیدی معرفی کرد و افزود: این بارانها باعث وارد آمدن آسیب به زیرساختها شده و همه ساله خسارات زیادی را به بار میآورد.
این مسئول همچنین از پدیده وارونگی هوا در کلانشهرها نام برد و تاکید کرد: این پدیده در فصول سرد تشدید شده و باعث میشود خطرات آلودگی دوچندان شود.
وی یکی از راههای مقابله با آلودگی هوا را تولید وسایل نقلیه استاندارد دانست و خاطرنشان کرد: دولت در این زمینه خودروهای فاقد استاندارد یورو 4 را شمارهگذاری نمیکند که این اقدام میتواند بسیاری از مشکلات را کم کند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری گفت: یکی دیگر از اقدامات در این زمینه مراکز معاینه فنی در استان است که باید تقویت شود؛ همچنین سوختهای وسایل نقلیه نیز باید با استاندارد یورو 4 باشند که در حال حاضر 25 میلیون لیتر از بنزین مصرفی در استان از بنزین یورو 4 است و با پیگیریهای دولت در سال آینده سوخت یورو 4 برای کل کشور تامین خواهد شد.
وی به پالایش مستمر کارخانهها اشاره کرد و ادامه داد: این کارخانهها باید هر چه بیشتر به سمت کاهش آلودگی هوا پیش بروند و در صورت عدم کاهش آلودگی از فعالیت آنها جلوگیری خواهد شد.
احمدی افزایش ناوگان عمومی و استفاده از خدمات دولت الکترونیک را یکی دیگر از راههای مبارزه با آلودگی هوا عنوان کرد و افزود: مردم در منازل نیز با تنظیم موتورخانهها و مصرف سوخت میتوانند کمک موثری در این زمینه داشته باشند.
احمدی یکی از مشکلات استان را در زمینه زیست محیطی عدم موفقیت در مدیریت پسابها و پسماندها دانست و تصریح کرد: به دنبال تشکیل کارگروه پسماند هستیم و از نظر پساب پنج تصفیهخانه شهری و سه تصفیهخانه صنعتی در استان داریم که بسیار کم هستند.
این مسئول گفت: چرای بیش از حد دامها باعث وارد آمدن خسارت به بسیاری از اراضی ملی استان شده است و مشکلاتی دیگر از قبیل شخم و شیار، قطع درختان و ... نیز در چهارمحال و بختیاری مطرح است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری ادامه داد: خشکسالیهای اخیر و پایین رفتن سطح منابع آب در استان تاثیر زیادی بر محیط زیست دارد و همچنین پدیده زوال گونههای جنگلی نیز یکی دیگر از مشکلات تهدیدکننده محیط زیست است.
وی بخشینگری برخی از مسئولان را نادرست دانست و گفت: در بحث محیط زیست باید آمایش سرزمین صورت گیرد تا بتوانیم به خوبی این عرصههای طبیعی و ملی را از خطر نابودی حفظ کنیم.
احمدی مهمترین راه برای حفاظت از محیط زیست استان و حرکت به سمت توسعه پایدار را آموزش مردم و بهکارگیری حداکثری نیروهای مردمی بیان کرد و افزود: تا زمانی که همه مردم در عرصههای محیط زیست مشارکت نداشته باشند حفظ محیط زیست جزء یک رویای محال نخواهد بود.
این مسئول یکی از کارهای مهم در بخش پایش و افزایش نظارت در سال جاری را تجهیز و راهاندازی آزمایشگاه خاک ادارهکل و نصب و راهاندازی نخستین ایستگاه پایش آنلاین در استان دانست و گفت: برای راهاندازی این ایستگاه 500 میلیون ریال هزینه شده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]