واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: عدالت، مفهوم گمشده توزیع ثروت در اقتصاد
کد خبر: ۴۶۸۱۱۷
تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۳۹۳ - ۱۵:۳۸ - 19 January 2015
عضو هیئت رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه در باب توزیع عادلانه ثروت بیش از آنکه رشد کنیم درحال حفظ شرایط گذشته هستیم،گفت: غیراز نظام هدفمندی یارانه ها که ثروتمند و فقیر هر دو برابر شدند اتفاق دیگری نیافتاده و تفاوتها وجود دارد اما این شکل برابر مبنای برخی از گزارش دهی ها شده است.
ابوذر ندیمی در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری خانه ملت در واکنش به آمارهای متناقض بانک مرکزی و مرکز آمار ایران درمورد ضریب جینی، گفت: داده هایی که دو مجموعه بانک مرکزی و مرکز آمار اعلام می کنند،از هر جهت قابل اعتنا است اما بر اساس قانون برنامه فقط اطلاعات مرکز آمار باید معیار تصمیم گیری در کشور باشد.
اعلام آمار متناقض گمان آمارسازی را قوت می بخشد
نماینده مردم لاهیجان و سیاهکل در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه داده های مرکز آمار کشور معیار تصمیم گیری و تصمیم سازی ها است، افزود: دولت در ارائه آمار دو مجموعه بانک مرکزی و مرکز آمار وحدت نظر ایجاد کند، چرا که اگر بانک مرکزی آمار و ارقامی اعلام کند که مورد تائید مرکز آمار نباشد و یا بالعکس، این حالت در جامعه آشفتگی ایجاد کرده و این فرض بوجود می آید که آمارسازی صورت می پذیرد.
عضو هیئت رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد: در خصوص توزیع عادلانه ثروت، کشوری که با مشکلات زیادی مواجه است، جدای از بحث هدفمندی یارانه ها و بعضی از امور این چنینی نمی توان ادعا کند که در زمان رکود، توزیع عادلانه ثروت امکان پذیر است.
نقد ادعای توزیع عادلانه ثروت در شرایط رکود از سوی مردم
وی ادامه داد: وقتی دولت برای به سرانجام رساندن پروژه های نیمه تمام عمرانی 250 طرح ملی را انتخاب می کند و در مورد حقوق و دستمزد و یا مابقی تخصیص ها و پرداختی ها با مشکلاتی مواجه است اینکه ادعا کنیم در حال توزیع عادلانه منابع هستیم می تواند توسط مردم مورد نقد قرار گیرد.
ندیمی افزود: هر چند که آهنگ برنامه عدالت و پیشرفت است و در این 2 سال اخیر دولت در این خصوص تلاش کرده است باید قبول کنیم با مشکلات جدیدی روبه رو هستیم که بخشی از آنها در حوزه رکود،عدم اتمام پروژه های نیمه تمام ،مشکل در پرداخت تسهیلات و اقدام به موقع در حل برخی مشکلات مثل حوادث قابل مشاهده است و این موارد نشان دهنده این است که غیر از نگاه کلی قانون نظام هدفمندی یارانه ها که ثروتمند و فقیر هر دو در آن با هم برابر دیده می شوند، اتفاق دیگری نیافتاده و تفاوت ها وجود دارد در حالی که به هر صورت برابری پرداخت یارانه ها مبنای برخی از گزارش دهی ها شده است.
اتفاق جدیدی در اقتصاد ایران رخ نداده است / توزیع یارانه برابر به مردم به معنی کاهش ضریب جینی نیست
عضو هیئت رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس در رابطه با ضریب جینی نیز گفت: در باب توزیع عادلانه ثروت بیش از آنکه رشد کنیم درحال حفظ شرایط گذشته هستیم و اتفاق جدیدی را در اقتصاد ایران شاهد نیستیم.
به گزارش خبرگزاری خانه ملت، بانک مرکزی اخیرا در گزارشی رسمی از توقف افزایش ضریب جینی در سال ۹۳ و تعدیل آن خبرداد، این درحالی است که رئیس مرکز آمار ایران روز گذشته اعلام کرد که ضریب جینی با ۵ صدم واحد کاهش به ۳۶ صدم واحد رسیده است و این نشان میدهد که فاصله طبقاتی کمتر شده است.
پیش از این نیز اختلافات آماری مرکز آمار ایران و بانک مرکزی در بخش های مختلف اقتصادی مانند نرخ تورم و رشد اقتصادی نمایان بود، اما این بار این اختلافات آماری به ضریب جینی باز می گردد.
ضریب جینی شاخصی اقتصادی برای محاسبهٔ توزیع ثروت در میان مردم است. بالا بودن این ضریب در یک کشور به عنوان شاخصی از بالا بودن اختلاف طبقاتی و نابرابری درآمدی در این کشور در نظر گرفته میشود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 160]