واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۹ دي ۱۳۹۳ (۱۴:۲۲ب.ظ)
طرحهاي جديد برقآبي کشور بازنگري مي شود مدير مرکز مديريت نيروگاههاي برقآبي شرکت مديريت منابع آب ايران از بازنگري در طرحهاي جديد نيروگاههاي برقآبي کشور بهدليل تغيير اقليم و خشکسالي خبر داد.
به گزارش خبرگزاري موج، فربد استيري، پتانسيل طرحهاي برقآبي کشور را حدود 32 هزار و 300 مگاوات عنوان کرد و اظهار داشت: در زمان حاضر 10 هزار و 789 مگاوات نيروگاه برقآبي در کشور در دست بهرهبرداري، حدود پنجهزار مگاوات ظرفيت در دست اجرا و 16 هزار و 500 مگاوات ظرفيت در دست مطالعه در کشور وجود دارد.
وي با بيان اينکه براي بهرهبرداري مطمئن و پايدار نيروگاههاي برقآبي بايد حدود يک تا دو درصد سرمايهگذاري اوليه صرف هزينههاي تعمير و نگهداري از اين تاسيسات بشود، افزود: باوجود درآمد مناسب نيروگاههاي برقآبي از محل فروش انرژي، مشکل کمبود نقدينگي شرکتها در بخش جاري، در عمل حدود 30 درصد بودجه موردنياز را فراهم ميکند.
وي تصريح کرد: برنامههاي اعلامشده براي ظرفيتهاي در دست اجرا تابع مسايلي همانند تحريم، تامين نقدينگي و وضعيت منابع آب است، اما برنامهريزي ورود به مدار اين واحدها بايد بهگونهاي باشد که همزمان با نصب و تستهاي اوليه، تراز آب به سطح موردنياز براي بهرهبرداري برسد.
استيري افزود: براي نمونه در سد سيمره سه واحد 160 مگاواتي ايجاد شده است، اما بهدليل کمبود آب و کاهش آورد رودخانهها و خشکسالي اين واحدها در پيک امسال وارد مدار بهرهبرداري نشد.
مدير نيروگاههاي برقآبي مديريت منابع آب ايران با تاکيد بر نياز بسياري از طرحهاي جديد به بازنگري فني، گفت: بيشتر مطالعههاي مربوط به طرحهاي کنوني در دست اجرا مربوط به زماني بود که روانآبها و آورد رودخانهها و ميزان بارندگي به اين شدت کاهش نيافته نبود، اما از سال 87 به بعد هيدرولوژي و آوردها به مانند گذشته نيست؛ بنابراين شرايط ايجاب ميکند که طرحهاي برقآبي از نظر توان توليدي و ظرفيت مخزن مورد بازنگري قرار گيرد.
استيري افزود: تا چند سال پيش، پيک مصرف حدود چهار ساعت بود، اما هماکنون منحني مصرف دو پيک روز و شب را نشان ميدهد، بنابراين در طرحهاي جديد اين بازنگري بايد متناسب با حجم آورد، نياز پايين دست، زمان پيک شبکه و استمرار توليد درنظر گرفته شود.
وي ادامه داد: با توجه به اينکه نيروگاههاي برقآبي بايد در پيک شبکه (سهماهه تابستان) با تمام ظرفيت، توليد داشته باشند، لذا تمام برنامهريزيها بر اين مبنا است که در نيمه دوم هر سال برنامههاي تعميراتي انجام شود تا بتوان حداکثر ضريب آمادگي و کمترين ميزان خروج اضطراري را در زمان پيک داشته باشيم که اين امر منوط به تامين اعتبار لازم است.
استيري با بيان اينکه در پيک سالجاري و در پنجم مردادماه امسال 8370 مگاوات ظرفيت همزمان نيروگاههاي برقآبي را در مدار شبکه سراسري داشتيم، افزود: ادامه اين روند در سالهاي آينده نيازمند تامين اعتبار لازم براي تعمير سالانه و ادواري در نيروگاهها بهويژه بهينهسازي نيروگاههاي با پيشينه بالاي 40 سال خواهد بود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]