واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۹ دي ۱۳۹۳ (۱۴:۲۸ب.ظ)
تغيير الگوي بارش در حوضهآبريز زايندهرود از برف به باران مديرکل دفتر مديريت منابع آب بههم پيوسته حوضههاي آبريز فلات مرکزي، قرهقوم و مرز شرقي شرکت مديريت منابع آب ايران گفت: الگوي بارش در حوضهآبريز زايندهرود از برف به باران تغيير کرده که اين نوعي تغيير اقليم است.
به گزارش خبرگزاري موج، مهرزاد احساني، اظهار داشت: متوسط بارشها طي سهماهه پاييز امسال در حوضه زايندهرود 470 ميليمتر بوده که درمقايسه با بارش درازمدت که 450 ميليمتر ثبت شده، وضعيت مناسبي را داشته است؛ اما برحسب اين بيلان آب نميشود براي کل سال آبي خوشبين بود.
وي ادامه داد: براي نمونه وضعيت بارش در اين حوضه در آبانماه بسيار خوب بود، بهطوري که اين ميزان بارش درمقايسه با درازمدت سه برابر افزايش داشت، اما برعکس در آذرماه هيچ بارشي وجود نداشت و همين امر متوسط بارش را در پايان سهماهه کاهش داد.
احساني افزود: افزود: نبض رودخانه زايندهرود در کوههاي چلگرد منطقه کوهرنگ است و چنانچه بارش مناسبي در آن منطقه اتفاق نيفتد، وضعيت زايندهرود نيز مناسب نخواهد بود.
احساني با بيان اينکه الگوي بارش در اين حوضه تغيير کرده است، گفت: طبق بررسي انجامشده درباره پوشش برفي منطقه بالادست سد زايندهرود، ميزان بارش برف از سال 1350 تا سال 1393 شيب نزولي شديدي داشته است، بهنحوي که در اوايل دهه 50 و در زمان آغاز بهرهبرداري از اين سد، افزونبر 70 درصد ذخيره آبي سد از پوشش برف منطقه تامين ميشد، اما اين رقم در سالجاري به 30 درصد رسيده است و شرايط در سال آينده نيز همين خواهد بود.
وي افزود: به نظر ميرسد اتفاقهاي جديدي تحت عنوان تغيير شکل بارش در اين حوضه در حال رخ دادن است چراکه بارش از برف به باران تغيير يافته است که اين را ميتوان نوعي تغيير اقليم قلمداد کرد.
احساني تصريح کرد: پيشبيني ما اين است که در سال آبي جاري ميزان آب ورودي به سد زايندهرود حدود 970 ميليونمتر مکعب باشد؛ اين پيشبيني طبق بررسي روند بارش در سالهاي گذشته و با توجه به وضعيت طبيعي منطقه انجام ميشود و در سالهاي گذشته اين پيشبينيها با خطاي کمتر از 10 درصد درست بوده است.
وي ادامه داد: بر همين اساس در سه ماه گذشته و با توجه به ميزان مصارف و رهاسازي آب انتظار ميرفت در پايان آذرماه 200 ميليون مترمکعب آب در سد زايندهرود وجود داشته باشد، اما با بارشهاي آبانماه امسال هماکنون ميزان ذخيره آب در اين سد 241 ميليون مترمکعب است.
احساني درباره بحث تغيير الگوي کشت در اين حوضه، گفت: اين طرح توسط کميته کارشناسي شوراي هماهنگي حوضه آبريز زايندهرود با حضور نهادهاي مختلف همچون وزارت جهادکشاورزي، محيط زيست، وزارت صنعت، معدن و تجارت بهصورت جدي در دست پيگيري بوده و مطالعههاي اين موضوع در وزارت جهادکشاورزي نيز در دست انجام است.
بهگفته وي، در يکي از دشتهاي اصفهان تغيير کشت بهصورت آزمايشي توسط جهادکشاورزي در دست انجام است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]