واضح آرشیو وب فارسی:فارس: موسسه «ران پائول»
عملیات «مرلین» با هدف گنجاندن اسناد تسلیحاتی و متهم کردن ایران شکل گرفت
موسسه «ران پائول» در گزارشی به بررسی روند محاکمه سیا در دادگاهی در ایالت وریجینیای آمریکا، درباره گنجاندن مدارک مربوط به ساخت سلاح هستهای در برنامه اتمی ایران میپردازد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، «دیوید سوانسون» تحلیلگر موسسه «راون پاول» گزارشی نوشته است از روند دادگاه پرونده مربوط به افشای اطلاعات عملیات مخفیانه سازمان سیا (عملیات مرلین) در موضوع هستهای ایران و در این گزارش به بررسی عملیات مرلین و چرایی آن میپردازد. «دیوید سوانسون» گزارش خود را اینگونه آغاز میکند که: «از روز سهشنبه، تا سه هفته آینده، در دادگاه منطقهای ایالات متحده، در الکساندریای (اسکندریه) ویرجینیا دربهای محاکمهای جنجالی به روی عموم باز است که در میان شاهدان آن نامهای سرشناسی چون «کاندولیزا رایس» وزیر خارجه دولت بوش پسر به چشم میخورد(+)، اما برخلاف آنچه در محاکمه «چلسی منینگ» رخ داد، بسیاری از کرسیها در این رویداد مشابه، خالی مانده است». و در ادامه از کم توجهی رسانهها و فعالین سیاسی به این محاکمه جنجالی میگوید و شکایت میکند که «چرا "گرت پورتر" اینجا نیست؟ نمیدانم». «مرلین» عامل سیا هم در پرونده افشای عملیات خرابکاری در ایران، شهادت داد رایس: از لو رفتن عملیات سیا در ایران، جا خوردم هیات ژوری محاکمه «جفری استرلینگ» که از کارکنان پیشین سازمان سیا، 47 ساله و سیاهپوست است، بنا بر گزارش سوانسون «بسیار جوان و سفیدپوست» هستند و داستان «عملیات مرلین»، یکی از مرموزترین اقدامات سازمان سیا برای به تاخیر انداختن برنامه هستهای ایران را میشنوند. (+) بر اساس اطلاعات منتشر شده، سیا در این عملیات قصد داشته است تا نقشههای معیوب و روش ساخت یکی از قطعات مهم مربوط به تسلیحات هستهایی را از طریق یک مهندس روس با اسم رمز «مرلین» به دست ایرانیها برساند. به نوشته سوانسون، بر اساس طرح واشنگتن، زمانی که ایران از معیوب بودن طرحها گله میکرد، مرلین باید درخواست پول میکرد و آن زمان در صورت پیگیری ایران، آمریکا به مدرک لازم برای متهم کردن ایران به تلاش برای ساخت تسلیحات هستهای، دست مییافت. در گزارش سوانسون آمده است که بر مبنای یکی از تلگرامهایی که با صدای بلند در دادگاه خوانده شد، سازمان سیا قصد داشت که ابتدا این سیستم معیوب را به ایران بدهد، اما از آنجا که در اختیار داشتن این قطعه توسط همکار (جاسوس) روس آنها مشکوک به نظر میرسید، این کار را نکرد. دستگاهی که دانشمندان آمریکایی، 9 ماه برای ساخت و تست آزمایشگاهی آن زمان صرف کرده بودند و پس از آن با افزودن نقایصی آنرا به دانشمندان دیگری سپردند که سیستم را تصحیح کنند. فرآیند تصحیح این سیستم 5 ماه زمان برد و همین امر موجب شد تا سیا نقشه خود را موفق به حساب آورد، چراکه به زعم آنها، تصحیح این سیستم معیوب از ایرانیها، بیش از 5 ماه، زمان خواهد گرفت.
اما همانطور که پیش از این هم اعلام شده بود، ایران حتی پاسخ درخواستهای مرلین را نیز نداده و وی نهایتا مجبور شده طرحها را از طریق پست برای نمایندگی ایران در آژانس بینالمللی انرژی اتمی در وین ارسال کند. اما باز هم ایران هرگز به نامه وی پاسخ نداده و عملا آنطور که در کتاب «دولت جنگ» رایزن هم به آن اشاره شده، این عملیات با شکست کامل مواجه شده است. بدین ترتیب، به نظر میرسد انجام عملیات مرلین که با صرف میلیونها دلار و صرف ساعتها وقت به انجام رسید، بیهوده بوده است. اما سوانسون با پیگیری روند دادگاه، توضیح دیگری، هم برای عملیات مرلین و هم دفاع دادستانی و شاهدان آن (به ویژه «باب اس.») که بازجوی جفری استرلینگ است، ارائه میدهد: «عملیات مرلین تلاشی بود برای گنجانیدن بخشهای نظامی به برنامه اتمی ایران، بخشی که گرت پورتر در کتاب آخرش "بحران ساختگی" بدان اشاره کرده است». سوانسون سپس به تلاشهای مربوط به گنجانیدن طرحهای اتمی به زبان انگلیسی در همان دوره زمانی و یا نه خیلی بعد از آن و ماجرای «لپتاپ» اشاره میکند. لپتاپی که آژانس ادعا کرد حاوی اسنادی است که نشان میدهد ایران به دنبال سلاح هستهای است. این اسناد را پورتر در کتاب خود به دقت مورد بررسی قرار داده و با استناد به اظهارات مقامات مختلف آژانس، ساختگی بودن آنها را اثبات کرده است. سوانسون میپرسد: «چرا باید طرحی ناقص از بخشهای کلیدی ساخت سلاح اتمی به ایران داده شود؟ چرا درباره دادن چیزی به ایران که در حال حاضر ساخته است خیالپردازی میشود؟» و پاسخ میدهد: «چون بعد از آن میتوانید بگویید که ایران اینها را دارد و البته دروغ هم نگفتهاید همانطور که وقتی با استناد به مدارک جعلی، ادعا کردید که عراق اورانیوم میخرد یا با استخدام پیمانکاران وانمود کردید که لولههای آلومینیوم برای ساخت سلاحهای هستهای هستند؛ با عملیات مرلین نیز میتوانستید جادوی سیاه را به کار ببندید: میتوانستید بگویید ایران چیزی را در اختیار دارد که شما نومیدانه و به شدت میخواستید ایران آنرا داشته باشد». سوانسون میپرسد: «چرا همچین تلاشی میکنند؟ چرا عملیات مرلین، با هر نیتی انجام میشود؟» سپس به تمسخر پاسخ میدهد: «دموکراسی!» «اما وقتی از "باب.اس" پرسیده میشود که چه کسی مجوز این حماقت آشکار را صادر کرده است، چیزی نمیگوید. به وضوح میگوید این کار سیا بود ولی از بردن نام افراد خودداری میکند. وقتی جفری استرلینگ به کنگره اطلاع میدهد، کنگره موضوع را با مردم در میان نمیگذارد. و وقتی کسی این موضوع را با «جیمز رایزن» (خبرنگار نیویورکتایمز) مطرح میکند، دولت آمریکا _که اینروزها از حمله به آزادی بیان در پاریس خشمگین به نظر میرسد_ مردم را به دادگاه کشاند». سوانسون در پایان گزارش خود آمریکاییها را به شرکت در این محاکمه و گزارش حقیقت دعوت میکند و میگوید رقیبی (در گزارش این محاکمه) نخواهید داشت چون هیچیک از غولهای رسانهای در این اتاق حضور ندارند. انتهای پیام/ق جیمز رایزن کیست و نقش جفری استرلینگ در افشای عملیات مرلین چه بوده است؟ از اینجا بخوانید: سرگذشت «امتیاز خبرنگاران» آمریکایی در آینه رفتار با «جیمز رایزن»
93/10/28 - 15:11
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]