تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 15 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع): با علما معاشرت كن تا علمت زياد، ادبت نيكو و جانت پاك شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1849881639




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

شکست عملیات «زان زونئو» درکوبا


واضح آرشیو وب فارسی:فارس:
شکست عملیات «زان زونئو» درکوبا
آمریکا، حداقل ۵ سال است که به طور مستمر پروژه براندازی حکومت‌های مخالف خود در نقاط مختلف دنیا را دنبال می‌کند، این پروژه یک بار در ایران به اجرا درآمد و شکست‌خورد اما براساس شواهد موجود، این پروژه اکنون با سرعت و قدرت بیشتری ادامه دارد.

خبرگزاری فارس: شکست عملیات «زان زونئو» درکوبا



پایگاه خبری انصارحزب الله نوشت: اوایل دی ماه سال جاری خبرگزاری «آسوشیتدپرس» اعلام کرده بود ، به اسنادی دست پیدا کرده که بر اساس آن دولت آمریکا به دنبال ایجاد شبکه‌ای از جوانان خواهان تغییرات اجتماعی در کوبا بوده ، اما با این حال این عملیات دولت آمریکا بسیار آماتور بوده و سرانجام هم ناموفق مانده است.
ادعای دسترسی به اسناد محرمانه و افشای آن از سوی این خبرگزاری پس از آن اتفاق افتاد که شش نفر از افراد مرتبط با این پروژه توسط دولت کوبا دستگیر شده‌ و صدها سند ، ایمیل ، دفتر تلفن ، تصویر و گذرنامه مربوط به این پروژه کشف و ضبط شده بود.
فاکس‌نیوز نیز با تأیید این اخبار سوخته طی انتشار مطالب تکمیلی نوشت: «آژانس توسعه‌ بین‌المللی آمریکا» مسئولیت اجرای این پروژه را بر عهده داشته است.»
در این پروژه محرمانه ، طی سال‌های 2009 تا 2011 ، خواننده‌های زیرزمینی کوبایی در اشعار و ترانه‌های خود احساسات ضد دولت کوبا را ترویج می‌کرده‌اند. طبق این برنامه ، سازمان توسعه بین‌المللی ایالات متحده در گروه‌های موسیقی زیرزمینی کوبا نفوذ و تلاش کرده از آنها در جهت ایجاد یک جنبش اجتماعی جوانان علیه دولت کمونیست کوبا استفاده کند.
بر اساس اخبار منتشر شده از این پروژه سوخته ، برای مخفی نگاه داشتن آن از دید حکومت کوبا ، نقل و انتقالات مالی توسط یک شرکت پیمانکاری مستقر در واشنگتن به یک بانک لیختن اشتاینی واریز و سپس به یک گروه صربستانی پرداخت می شده است و این گروه نیز تحت پوشش شرکتی با نام «پاناما» فعالیت و وجوه را به خوانندگان کوبایی منتقل می‌کردند. البته واسطه اصلی در این میان نیز «آژانس توسعه بین المللی آمریکا» بوده است.
این خبر درحالی مبنای تحلیل برخی رسانه های داخلی جمهوری اسلامی ایران قرار گرفت ، که افق محدود نگاه این رسانه ها باعث شد تا با عبور از نقطه پراهمیت این خبر ، صرفا ابزار برجسته شده در آن را دست آویز تحلیل خود قرار داده با تقلیل گرایی در موضوع یاد شده اهمیت امنیتی چند وجهی آن را از انظار مخفی نگاه دارند.

* اشتباه راهبردی و استخراج کلید واژه های درست
این رسانه ها با اتکاء بر تلاش آمریکا به منظور ایجاد شبکه ای از خوانندگان رپ در کوبا به برنامه اجرای کنسرت توسط «یانی کریسومالیس» خواننده یونانی‌الاصل آمریکایی اشاره داشتند که روز پنجم آذر ماه اعلام شده بود. این رسانه ها ، یانی را سفیر دیپلماسی موسیقی آمریکا ، و در راستای اجرای پروژه مشابه کوبا ارزیابی نمودند. استناد این رسانه ها به تحلیل منتشر شده از سوی «الجزیره» و «هافینگتون‌پست» در روز 28 آذر ماه سال جاری بود که در گزارش خود اعلام کرده بودند: «پس از کوبا ، نوبت ایران خواهد بود که درهای خود را به روی آمریکا باز کند.»
هرچند ارزیابی ورود یک خواننده آمریکایی به کشورمان در راستای دموکراسی‌سازی آمریکایی حمل بر صحت است اما بررسی شرایط حاکم بر کوبا یا نمونه های مشابه در اروپای شرقی و البته قدیمی تر در شوروی نشان می دهد که تمرکز ما بر موسیقی به عنوان جبهه اصلی حمله ، یک اشتباه راهبردی است که به زودی بر اساس آن دچار چالش خواهیم شد.برهمین اساس یالثارات با عبور از این دیدگاه تقلیل گرایانه ( هرچند که موضوع آن را بسیار پر اهمیت قلمداد می کند) به استخراج 2 کلید واژه فراخ تر از اخبار مربوط به کوبا پرداخته و در ادامه به گسترش بحث پیرامون آن خواهد پرداخت. «آژانس بین المللی توسعه ایالات متحده آمریکا» (یو.اس. اِی.آی.دی) و «شبکه اجتماعی» دو واژه ای است که بر روی آن تمرکز خواهیم نمود تا تحلیل موسع تری از تهدید پیش رو داشته باشیم.

* «یو.اس. اِی.آی.دی» و ایران
«آژانس بین المللی توسعه ایالات متحده آمریکا» اداره‌ای نظامی است که در سال 1961 و در دوران ریاست جمهوری «جان.اف.کندی» ایجاد شد و در سال 2009 رسما به عنوان آژانس همکار با وزارت امورخارجه و وزارت دفاع ایالات متحده آمریکا معرفی شده است. تعداد کارکنان این آژانس در سال 2009 براساس اطلاعات منتشر شده حدود 7904 نفر بوده است از جمله این افراد 1580 نفر افسران سرویس های خارجی ، 1222 نفر به صورت مستقیم به کار گرفته شده‌اند و 4235 از اتباع دیگر کشورها (نیروی بومی کشور میزبان) و حدود 867 نفر هم به صورت غیر مستقیم در استخدام این آژانس بوده اند. در سال های اخیر تمرکز همکاری آژانس به صورت همکاری های دو جانبه و چندجانبه با شرکت های خصوصی ، نهادهای علمی و سازمان های غیردولتی کشورهای در حال توسعه بوده است.
اما مدت زمان زیادی است که «آژانس بین المللی توسعه ایالات متحده آمریکا» متهم به عملکرد «بازو وار» برای «سی. آی. ای» است. به طور دقیق باید گفت که آژانس «یو.اس. اِی.آی.دی» متهم به تشکیل یک جبهه براندازی پیش رو است که در محدوده سرزمینی تحت کنترل دولتهای مخالف سیاست های ایالات متحده آمریکا فعالیت می کند.
«آژانس توسعه بین المللی آمریکا» قبل از اجرای عملیات منجر به شکست در کوبا ، در یک عملیات دیگر در این کشور نیز شکست خورده که به شرح آن خواهیم پرداخت اما پیش از این شکست ها باید گفت که این آژانس به صراحت در ایران نیز مشغول انجام عملیات براندازانه بوده است. نمونه بارز فعالیت این سازمان کمک 20 میلیون دلاری دولت آمریکا برای توسعه دموکراسی وحقوق بشر با تعیین «ضرب الاجل» بود. فوریت ارسال این کمک ها زمانی معنا دار می شود که تاریخ پایان مهلت آن یعنی 30 ژوئن 2009 را که مصادف با نهم تیر ماه 1388 یعنی روزهای اوج فتنه بوده است مورد توجه قرار دهیم.

* برنامه «طولانی»
بنیاد «سوروس» یکی از موسسات واسطه توزیع پول توسط «آژانس توسعه بین المللی آمریکا» است که «هاله اسفندیاری» و «کیان تاجبخش» به عنوان اعضای فعال آن در ایران دستگیر و به اعمال خود اعتراف کرده بودند. اما «آژانس توسعه بین المللی آمریکا» در بخش «اِی آی ای» گزارش سالانه خود در سال 2008 صراحتا به فعالیت های حقوق بشری و حمایتی از جریان آزادی اطلاعات در ایران اذعان دارد و جزئیات توزیع کمک های 20 میلیون دلاری را در 4 مرحله و در قالب برنامه «ای.پی.اس» شرح می دهد.

این آژانس درحالی اعلام می کند برنامه ایالات متحده در ایران «طولانی» خواهد بود که با ذکر فهرستی از اهداف ، به طور واضحی بیان می کند که یکی از آنان عبارت است از «ایجاد توانایی برای ایجاد سازماندهی مردمی حول مسائل سیاسی و اجتماعی تا مرحله‌ای که قادر به حمایت از دیدگاه های خود باشند و در نهایت با گسترش آزادی مردم ایران قادر به انتخاب مسیر زندگی وحکومت دلخواه خود باشند.»

با این وصف باید گفت یک سند 703 صفحه ای در ژوئیه 2007 منتشر شد که جزو اسناد «سی.آی.ای» در 16 می 1973 بود و صفحات 607 الی 613 آن به برنامه های آموزشی مشترک سازمان جاسوسی آمریکا و «آژانس بین المللی توسعه آمریکا» اشاره داشت که تحت عنوان «خانواده جواهرات» جاری بوده است. این سند به آموزش 700 نیروی امنیتی تحت عنوان «دفتر امنیت عمومی» اشاره دارد که در کشورهای آرژانتین ، برزیل و اروگوئه نقش فعالی در قتل ، آدم ربایی و شکنجه مخالفان سیاست های آمریکا داشته اند.

* عملیات «زان زونئو»
این بخش کوتاه از سابقه سیاه این آژانس درحالی بیان شد که آمریکا پیش از شکست پروژه ایجاد شبکه خوانندگان رپ نیز در یک پروژه مشابه توسط همین آژانس ، به طور مخفیانه از سال 2010 یک شبه شبکه تویتر در کوبا را راه اندازی کرده بود تا از آن همان بهره برداری را داشته باشد که از نسخه اصلی شبکه های اجتماعی فیس بوک و تویتر در اغتشاشات سال 2009 ایران نموده بود. آمریکا قصد داشت تا با عملیات «بهار کوبا» ، نماد مقاومت کمونیستی در قاره آمریکا را درهم شکند. جالب اینجاست که تاریخ آغاز پروژه ایجاد این شبکه اجتماعی، ماه جولای ، یعنی دقیقا در سالگرد آغاز اغتشاشات شکست خورده ایران بود که مسئولیت اجرای آن را نیز «جو مک اسپیدان» یکی از مقامات دولتی ایالات متحده آمریکا عهده دار بوده است. گروه وی گلچینی از پیمانکاران خبره صنعت «های – تک» از کاستریکا ، نیکاراگوئه ، دنور و واشینگتن بودند که ماموریتشان راه اندازی یک شبکه اطلاع رسانی برای صدها هزار کوبایی بود. آنان با ایجاد یک شبکه از شرکت هایی که از حساب بانکی «جزایر کیمن» بهره می بردند ، مدیرانی را به کار گرفته بودند که به هیچ وجه رابطه ای با ایالات متحده آمریکا نداشتند.
اما نقش برجسته «یو. اس. اِی.آی.دی» در این میان واسطه گری بین «جو مک اسپیدان» و «سی.آی.ای» بود که وظیفه پرداخت های مالی در قالب کمک‌های بشر دوستانه را برعهده داشت. سازوکار عملکرد این پروژه از طریق انتقال پیام های متنی روی شبکه تلفن همراه اجرایی می شد که از کنترل اطلاعات و محدودیت های دولتی ایجاد شده روی اینترنت توسط دولت کوبا فرار می کرد. نام رمز این عملیات بر روی شبکه تویتر «زان زونئو» بود که در زبان محلی نام یک نوع مرغ مگس خوار کوبایی است.
راهبرد آمریکا در مرحله اول از طریق ایجاد یک پایه مشرکت غیر حساسیت بر انگیز دنبال می شد که در ابتدا اخبار مربوط به فوتبال ، موزیک و روند پرشتاب به روز رسانی اطلاعات را منعکس می ساخت. پس از این مرحله و در حالی که اعضای این شبکه به صدها هزار نفر افزایش پیدا می کرد ، رویکرد پیامها از مسائل بی محتوا به سیاسی تغییر می نمود. این مرحله ای بود که ایالات متحده یک جمعیت انبوه هوشمند در اختیار داشت که قادر بود با یک پیغام در یک لحظه، آنان را در هر نقطه دلخواه جمع کند. این مرحله ای است که اسناد «یو. اس. اِی.آی.دی» از آن با عنوان رونمایی از یک «موازنه جدید» بین حکومت و جامعه یاد می کند.
این شبکه در نقطه اوج خود درحالی40 هزار کوبایی را بدون آنکه از پروژه آن مطلع باشند ، سرگرم دریافت اخبار بی ارزش درباره موسیقی و فوتبال و تبادل نظر درباره آن نمود ، اما به‌ناگاه در آوریل 2014 همه چیز به واسطه لو رفتن یکی از انتقال های مالی توسط حکومت کوبا کشف و برملا شد. کنگره آمریکا این پروژه را غیر قانونی قلمداد کرد. اوباما و «راجیو شاه» مدیر «یو.اس. اِی.آی.دی» نیز آن را یک پروژه علنی برای ایجاد دسترسی به اطلاعات آزاد نامیدند.
در واقع باید گفت موج اطلاعات منتشر شده درباره این پروژه اعم از ادعای «اسوشیتد پرس» مبنی بر دسترسی به 1000 صفحه از اسناد عملیات «زان زونئو» در کوبا نیز ، همانند اخبار پروژه شبکه سازی از خوانندگان رپ ، سوخته محسوب می شوند.

* اخراج از آمریکای جنوبی و اجرای موفق «امیدیار» در اوکراین
البته اشکال دیگر این پروژه در سایر نقاط جهان نیز با موفقیت اجرا شده و یا آنکه ممکن است اکنون به طور مخفی درحال اجرا باشد. یکی از نمونه های موفق اجرای عملیات توسط «آژانس توسعه بین المللی آمریکا» ، سرمایه‌گذاری بر روی «شبکه امیدیار» بود که متشکل از «ان.جی.او» های اوکراینی بودند.آنها اغتشاشات میدان انقلاب در کیف را برنامه ریزی و اجرا کردند که در نهایت به سرنگونی رئیس جمهور «ویکتور یانکونوویچ» انجامید. یک نمونه از تزریق مالی«آژانس توسعه بین المللی آمریکا» در اوکراین شامل 1250000 دلار بودجه اضافی بود که انحصارا بین شبکه رسانه ای حامی ایالات متحده آمریکا توزیع شد.
«سوروس» ، «گیتس» ، «راکفلر» ، «فورد» ، موسسات مشابه «امیدیار» هستند که پیش از آن در اقصی نقاط جهان به‌واسطه آژانس بین‌المللی توسعه آمریکا عملیاتهای براندازانه انجام داده اند. برای نمونه آژانس توسعه بین‌المللی آمریکا در زمینه تأمین مالی و همکاری با افراد و گروه‌هایی که در سال 2002 دست به کودتا علیه «هوگو چاوز» رئیس‌جمهور ونزوئلا زدند نقش مهمی ایفا کرده است. آمریکا همچنین از «ماریا کورینا ماچادو» رهبر مخالفان تندرو نیز حمایت کرده است.
«ماچادو» به همراه «لئوپولدو لوپز» دیگر رهبر مخالفان کمپین موسوم به «لاسالیدا» را در ماه ژانویه با هدف برکناری «نیکولاس مادورو» رئیس‌جمهور منتخب به راه انداخت و وعده «ایجاد هرج ‌ومرج در خیابان‌ها» را داد. اما در بولیوی پس از آنکه آژانس توسعه بین‌المللی آمریکا از کمپین‌هایی که علیه «اوو مورالس» رئیس‌جمهور دولت منتخب بولیوی به راه افتاده بودند حمایت کرد و از افشای نام کسانی که از کمک‌های مالی سازمان بهره‌مند شده بودند امتناع ورزید بولیوی مجبور شد این سازمان را از کشور اخراج کند. «آژانس توسعه بین‌المللی آمریکا» پس از مشاجره با دولت «رافائل کورئا» بر سر هویت دریافت‌کنندگان کمک‌هایش از اکوادور نیزخارج شد.

* وزارت خارجه ایران و برنامه «ای.پی.اس»!
26 بهمن ماه سال 1392 بخش خبرهای ویژه روزنامه کیهان خبر از فعالیت آزادانه مجمو‌عه‌ای از مدارس تحت مدیریت واحد بنیادی وابسته به «آژانس توسعه ملی آمریکا» در تهران و برخی شهرستان‌ها داد که از سال 1388 با بکارگیری مجموعه‌ای از نیروهای بومی با مدیریت رسمی آمریکایی تشکیل شده اند. براساس گزارش کیهان دو مدرسه و چند نهاد یاد شده با حمایت تشکیلاتی و بودجه مرکزی به نام «بنیاد اوراسیا» در کشور شکل گرفته و اکنون به واسطه اجرای دقیق جزوات و برنامه‌های نهادهای آمریکایی وابسته به وزارت خارجه آمریکا ، در پاره ای از موارد با حمایت دولت جمهوری اسلامی ایران از ضریب نفوذ مناسبی نیز در اقشار مورد نظر برخوردار گردیده‌اند.
«بنیاد اوراسیا» به عنوان نهادی که مدیریت تغذیه فکری و ساختاری و تزریق مالی پروژه‌های مدارس ذکر شده را برعهده دارد بر اساس اذعان صریح خود ، وابسته به «آژانس توسعه ملی آمریکا» می‌باشد. در حالی مدیران «برنامه ایران» در بنیاد اوراسیا وابسته در یک مجموعه نفتی ایرانی دوره‌‌های «مدیریت سازمان‌های مردم نهاد» را گذرانده‌‌اند که هم‌‌ اکنون مستقیما و به صورت علنی با وزارت خارجه آمریکا همکاری می‌کنند! اما در سایت آژانس توسعه ملی آمریکا هیچ نشانی از فعالیت این سازمان در ایران وجود ندارد ، اما سفیران غیررسمی آن با دعوت رسمی وزارت خارجه ایران و به میزبانی «دفتر مطالعات سیاسی و بین‌المللی» به ایران سفر کرده بودند.
در واقع باید گفت وزارت خارجه در راستای عملیاتی سازی برنامه «ای.پی.اس» در بخش اول اهداف اعلام شده در گزارش رسمی سالانه آژانس بین المللی توسعه آمریکا گام برداشته که براساس آن تمرکز ویژه ای برای گسترش شبکه ای از سازمان های مردم نهاد (ان.جی.او) ها با هدف تحت فشار قرار دادن حکومت برای پاسخگویی گام برداشته است.!

* یک تشییع جنازه و بخش «سی.2.دی» از فراز اجرایی
اما بهتر است در این مرحله به توضیح درباره دومین کلید واژه استخراجی یالثارات یعنی شبکه اجتماعی بپردازیم. بدین منظور مجددا به شرح بخش دیگری از گزارش 31 صفحه ای سالانه «آژانس بین المللی توسعه آمریکا» در سال 2008 ، می پردازیم که «فن آوری اطلاعات» را جزو جدائی ناپذیر برنامه «طولانی» این آژانس برای پیاده سازی اهدافش اعم از ایجاد سازماندهی مردمی برای تغییرحاکمیت در ایران معرفی کرده بود.
در بخش سوم اهداف برنامه «ای.پی.اس» ، آژانس بین المللی توسعه آمریکا سطح دسترسی ایرانیان به اینترنت را مطلوب و مستمر و نرخ آن را 30 درصد ارزیابی می کند.
با این تفاوت که حکومت فرصت دسترسی عمومی به دیالوگ های بین المللی را از آنان گرفته است که در نتیجه آژانس هدف خود در این بخش را تلاش برای افزایش دسترسی عمومی به اطلاعات پایه مورد نیاز عنوان می کند و پیشنهاد می کند که تحت ضوابطی ایرانیان از تحریم ها در این بخش مصون باشند و روند آن مبنی بر گزارش گیری های دقیق 3 ماه یک بار باشد. بخش «سی.2.دی» از فراز اجرایی این گزارش در صفحه 16 بر زمان بندی و کنترل اجرای این برنامه مخصوصا چگونگی ورود تجهیزات برقراری ارتباط تاکید می کند. بنابراین اکنون می دانیم که دایره خطر بسیار فراتر از ورود خواننده یا ترویج موسیقی رپ در ایران است. هر چند که این مسئله نیز یک معضل فرهنگی جدی و بعضا امنیتی است ، اما چه کسی است که نداند این افراد و گروهها اکنون آزادانه فعالیت می کنند و کسی نیز جلودار فعالیت آنان نیست. شاهد عینی ما خواننده، نوازنده وآهنگسازی است که سالها غیر قانونی فعالیت می کرد و ترانه های فاقد مجوز خود را از سال 1389 در اینترنت بارگذاری می نمود ، تا آنجا که آلبوم‌های «گل بیتا» و «اسمش عشقه» تا پیش از مرگش بصورت رسمی منتشر نشده بودند.!
بله منظور ما دقیقا خواننده متوفی به نام «مرتضی پاشایی» است که روز 25 آبان ماه سال جاری هزاران نفر در تهران و در کل کشور برای شرکت در مراسم خاکسپاری وی درتهران و یادبودش در شهرستانها به خیابان ها آمدند.
به نظر می رسد یک پژوهش میدانی به روش مصاحبه عمیق برای مسئولین اثبات خواهد کرد که بسیاری از افراد حاضر در مراسم تشییع جنازه پاشایی یا او را نمی شناختند یا آنکه در منظر آنان یک سوپر استار نبوده است. شاید بسیاری چون نویسنده این گزارش، در لابلای دیالوگ افرادی که در تشییع جنازه پاشایی شرکت کرده بودند ، کند و کاو کرده و به این جمله مشابه دست یافته باشند که «راستی این پاشایی از کجا معروف شد؟!»
پاسخ این سوال به نظر ساده می رسد! «پاشایی» بواسطه بازنمایی انجام شده در یک پروژه شبکه ای مشهور شد. این خواننده متوفی یک نمونه برای آزمون کارایی ابزاری بود که طی 2 مرحله سنجش عملکرد آن در کوبا متوقف شده بود.
در گزارش‌های قبلی به شکل مبسوط به بررسی ابعاد تهدید شبکه های اجتماعی پرداختیم. ما در آن گزارش ها و بر اساس تصاویر منعکس کننده حضور انبوه تلفن های همراه در دست کاربران حاضر، به یک تغییر ظریف از فتنه 88 تا تشییع جنازه خواننده متوفی ، اشاره کردیم که ناظر به نقش آفرینی اینترنت پرسرعت و انواع نرم افزار شبکه های اجتماعی در هدایت یک جمعیت انبوه به سوی یک هدف خاص است!
درآن گزارش تلفن همراه با این الحاقات (شبکه های اجتماعی وایبر و... به یک دستگاه بی سیم تشبیه شد که اپراتور -فرمانده- آن می تواند در هرکجای دنیا ساکن باشد و به اجرا و سازماندهی یک آشوب طراحی شده بپردازد) اسباب عملیاتی سازی نظریه بسیج منابع «چارلز تیلی» است. در واقع برخی معتقدند اساسا بسیج ایجاد شده در مراسم تشییع جنازه آن خواننده در واقع یک رزمایش پیش از اجرای عملیات اصلی محسوب می شد تا معایب اجرایی آن استخراج شود.
چنانچه این بار می‌تواند آثار مخرب بیشتری از خود برجای گذارد. در فتنه 88 بدنه بسیج شده ، آخرین اطلاعات و فرمان‌ها را پای دستگاه رایانه خود دریافت می کردند و با ورود به صحنه عمل از آن جدا می‌شدند که همین حفره ، فرصت ایجاد اختلال و برهم زدن سازمان آشوب را ایجاد می‌کرد اما اگر قرار باشد در آشوب جدید، نیروهای بسیج شده به صورت لحظه ای دستورات لازم را دریافت و اطلاعات میدانی را اعم از فیلم و عکس و گزارش به صورت برخط و لحظه ای از میدان عمل به اپراتور و اتاق فرماندهی آشوب ارسال کنند چه اتفاقی خواهد افتاد؟!
ما درآن گزارش به نوشتاری از روزنامه ایران در پانزدهم مهرماه سال جاری استناد کردیم که به نقل از مرکز «الکسا»، یکی از معتبرترین مراکز امتیازدهی به سایت های اینترنتی نوشته بود: «ایرانی‌ها بزرگترین گروه مخاطبان وایبر را در جهان تشکیل می‌دهند و به عبارت دیگر ، بزرگترین گروه اعضای وایبر ایرانی هستند».
این درحالی است که مرکز «نوآوری همه جایی» نیز اعلام کرده است 2/83 میلیون خط تلفن همراه در ایران وجود دارد و ضریب نفوذ اینترنت در کشور 55 درصد است ، 58 درصد کاربران اینترنتی ایران عضو فیس بوک هستند و ایران بزرگترین بازار اینترنتی خاورمیانه را در اختیار دارد. همچنین با استناد به شواهد و اسناد موجود از مالکیت صهیونیستی (صراحتا اسرائیلی) برخی از پرکاربرترین شبکه های اجتماعی همراه (وایبر) ادعا کردیم که اکنون اتاق فکر آشوب در تلاویو و واشینگتن یک جامعه چند میلیونی در اختیار دارد که می تواند برنامه ریزی دقیقی برای سازماندهی و هدایت برخط آنان طراحی کند.

* آنچه می‌دانیم
بنابراین به نظر می رسد نام «دیپلماسی دیجیتال» در ساختار وزارت خارجه آمریکا به خوبی منبعث از تجویزات دقیق مندرج در گزارش سالانه «آژانس بین‌المللی توسعه آمریکا» است که اکنون با موسسات واسطه اش و با عنایات وزارت فخیمه خارجه در ایران بدون هیچ مانعی فعالیت می کنند(!) یالثارات مدرکی دال بر چگونگی گسترش نسل های جدید اینترنت که ضامن استفاده گسترده از شبکه‌های اجتماعی نوین بر روی تلفن های همراه است ندارد ، چنانچه طبعاً کشف این روند منطقی نیز وظیفه نهادهای اطلاعاتی است نه یک هفته نامه! اما ما قادریم براساس شواهد عینی مندرج در این گزارش به استخراج و تدوین حدودی یک روند بپردازیم و براساس آن به پیش بینی درباره آینده اقدام کنیم:
1- ایالات متحده آمریکا ، حداقل 5 سال است که به طور مستمر براندازی حکومت های مخالف خود در نقاط مختلف دنیا را با اتکاء به شبکه های انبوه انسانی قابل هدایت دنبال می‌کند. این پروژه یک بار در ایران به اجرا درآمده و شکست خورده است اما براساس شواهد موجود با اصلاح روند از سوی مرکز فرماندهی ، اکنون با سرعت و قدرت روزآمد می شود. چنانچه پیاده‌سازی این راهبرد در کشورهایی نظیر ایران و کوبا که ارتباط سیاسی آنان با آمریکا قطع است نیازمند بکارگیری موسسات میانجی است که حساسیت برانگیز نباشند.
2- «آژانس بین المللی توسعه آمریکا» و موسسات شبکه ای وابسته به آن مهم ترین سر پل در کشورهای مقصد نظیر ایران هستند که قادرند اجرای برنامه دقیق ایجاد شبکه اجتماعی انبوه قابل هدایت را پیگیری و در مقاطع زمانی مشخص گزارش دقیق از مراحل اجرا و بازخوردهای آزمایشی لازم را به مرکز مبداء یعنی «سی.آی.ای» منعکس کنند.
3- گسترش بی ضابطه استفاده از شبکه های اجتماعی و روزآمدی سریع تکنولوژی تلفن های همراه و نسل های اینترنت (که اتفاقا هیچ کدام مشمول رژیم تحریم های خرد کننده آمریکا نیستند!) در حالی در برابر دیدگان مسئولین اطلاعاتی و امنیتی و قضائی کشور رخ می دهد که آمریکا در آخرین مراحل اجرای عملیات شکست خورده «زان زونئو» در کوبا ، حداکثر40 هزار کاربر بالقوه در اختیار داشت که هنوز تجربه کاربری سیاسی از شبکه های اجتماعی را نیز پیدا نکرده بودند. حال آنکه این تعداد در ایران قابلیت رسیدن به 40 میلیون نفر را دارد. البته بدنه اجتماعی فتنه پیش از این و در سال 88 تجربه مدیریت میدانی اغتشاشات بواسطه هدایت از طریق شبکه های اجتماعی ثابت را درک کرده و بخش عمومی کاربران نیز به اولین «آزمون احضار» در تشییع جنازه یک خواننده ، پاسخ مثبت داده اند که در واقع به معنی آزمون موفق نمونه بسیار پیشرفته تر عملیات «زان زونئو» در ایران است.
4- شکی نیست که اکنون در ایران ، عملیات بسیج شبکه های انبوه عمومی هدایت پذیر درحال اجراست. حال سوال اینجاست که آیا نیروهای امنیتی باز هم برای شکست یک پروژه حساب شده امنیتی روی قدرت حزب الله در روزهایی چون 9 دی حساب باز کرده اند یا آنکه قصد دارند براساس وظیفه ذاتی خود دست به عملیات پیشگیرانه قبل از آغاز عملیات اصلی دشمن بزنند؟!
  مطلب فوق مربوط به سایر رسانه‌ها می‌باشد و خبرگزاری فارس صرفا آن را بازنشر کرده است. بازگشت به صفحه نخست گروه فضای مجازی انتهای پیام/

93/10/24 - 11:32





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن