تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر بنده‏اى بخواهد چيزى بخواند يا كارى انجام دهد و بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم بگويد، ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830162120




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

در خدمت و خیانت نخبگان


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:


در خدمت و خیانت نخبگان وبلاگ > خبر وبلاگ - نخبگان علمی و فرهنگی در هر جامعه ازرش برابر یا برتر از نخبگان اقتصادی به عنوان صاحبان توانمندیهای مالی و مدیران چرخه اقتصادی یا نخبگان سیاسی به عنوان مدیران اجرایی در هر جامعه را دارند.

در کشور ما نخبگان علمی با توجه به شواهد سیاسی و اجتماعی جامعه تواناییهای متفاوتی از خود بروز داده و دارای ویژگیهایی هستند که در بسیاری از جوامع در این صنف یا وجود ندارد و یا کمتر دیده می شود. متاسفانه نخبگان علمی و فرهنگی در جامعه ما فضیلت جایگاه خود را در یکی از سه محورهای زیر یا جستجو کرده و یا برای خود انتخاب می کند.
الف: مخالفت با باورهای دینی و ارزشی و در پاره ای از موارد اظهار نظر یا نظریه پردازی علیه آن را نوعی ویژگی یا امتیاز برای خود و پایگاه اجتماعی خود قلمداد می کنند. متاسفانه این روش ناپسند دارای ریشه تاریخی بوده و از زمان میزا ملکم خان و تقی زاده ها آغاز شده و هنوز هم با شکلها و روشهای مختلف ادامه داد؛ تا آنجا که بعضی از این افراد مخالفت با باورها و وظایف دینی را نه تنها نفی کرده بلکه علیه آن گفت وگو یا قلم فرسایی کرده اند .هرچند در قلب خود احتمال نفی اینگونه باورها را داشته باشند.
ب: افرادی که مخالفت با نظام سیاسی و مدیریت اجرایی جامعه را نوعی امتیاز و ویژگی در صنف نخبگی قلمداد کرده و فقط تهاجم و انتقاد را پیشه کرده بدون آنکه راهکار یا نظریه اصلاحی ارائه دهند. این گروه با تمسخر اکثریت جامعه و خواصی که ارادت و یا پذیرش نسبت به نظام سیاسی جامعه دارند همواره رژیم و مدیریت جوامع دیگر به ویژه کشورهای پیشرفته را الگو قرار داده و هیچ گاه دلیلی عقل پسند برای مخالفت خود ارائه نمی دهند.
ج: این عده از نخبگان با بی توجهی و کم عنایتی به داشته های علمی و ثروت فرهنگی، تلاش می کنند تا با نقل قول یا تفسیر نظریه های دانشمندان جوامع دیگر، نوعی برتری کلامی و قلمی برای خود فراهم کنند و در بسیاری از موارد که نظریه ها و باورهای فرهنگی مشابه و حتی برتر در مورد اندیشمندان داخلی وجود دارد با اصراری غیر منظقی اقدام به جعل تفکرات و نظریه های فرهنگ داخلی کرده و در بسیاری از موارد گفته ها و نظریات و منطق دانشمندان و پیشگامان علمی و فرهنگی داخلی را با نام دانشمندان بیگانه بیان می کنند و فضیلت نخبگی را در بیان الفاظ و کلماتی می پندارند که قابل درک و فهم اکثریت جامعه نباشد. در همین زمینه این گروه اقدام به تولید محصولات فرهنگی در زمینه های جمعی و بصری می کنند که فقر و فلاکت و دشواریهای زندگی مردم را تصویر می کند و از تشویقها و حمایتهای کلامی بیگانگان سرخورش و سرفراز می شوند. با توجه به تقسیم بندی یاد شده و ویژگیهای گفته شده نهادهای علمی و فرهنگی به ویژه در دانشگاهها و مخصوصا در علوم انسانی باید اقدام به عرصه دانش و محصولات فرهنگی دینی و ملی کنند و در این میان متفکران حوزه های علمیه مسئولیت قابل توجهی دارند. در بیان سبک زندگی منشهای سیاسی و فرهنگی ارکان فکری، بسیاری از دانشمندان و متفکران غربی دستاوردهای خود را از نخبگان اسلامی و ایرانی گرفته اند و به خاطر تنگ نظری علمی نه تنها اشاره ای به این دستبرد فرهنگی نکرده اند بلکه با نفی آشکار این گنجیه ها تلاش در تخریب آنها کرده اند.
در مورد حمایت از نظام سیاسی و مدیریت اجرایی جامعه هرچند ممکن است نقاط ضعف و نارساییهایی در تلاشهای مدیران یاد شده وجود داشته باشد اما در تقوای سیاسی و وارستگی فکری اکثریت این مدیران ته تنها دوستان بلکه دشمنان هم تردیدی ندارند .مخالفت خالص و بی منطق با نام سیاسی نه تنها امتیازی برای نخبگان منظور نمی شود بلکه در تمام جوامع بدون توجه به نظام سیاسی و اقتصادی آنها نخبگان اصلی ترین حامیان فکری عملی و نظری مدیریت سیاسی جامعه بوده و همواره سعی بر ارائه نظریات اصلاحی و توسعه آفرین به آنها بوده اند.

کلید واژه ها: نخبگان -




یکشنبه 28 دی 1393 - 13:38:40





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن