محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1842398976
مارکوپولوهای شعر انقلاب چه کسانی هستند؟/ در خدمت و خیانت جشنوارهها -
واضح آرشیو وب فارسی:مهر: گزارش کارگاه شعر انقلاب/
مارکوپولوهای شعر انقلاب چه کسانی هستند؟/ در خدمت و خیانت جشنوارهها
شناسهٔ خبر: 2456411 دوشنبه ۱۵ دی ۱۳۹۳ - ۱۲:۴۵
فرهنگ > شعر و ادب
کارگاه «شعر انقلاب» در چهارمین جشنواره «شعر انقلاب» به محملی برای طرح متقابل دیدگاه های مخالف و موافق پیرامون خدمت و خیانت جشنواره های شعر تبدیل شد. به گزارش خبرنگار مهر، چهارمین جشنواره «شعر انقلاب» صبح امروز با برگزاری کارگاه شعر برنامه های خود را پی گرفت. در این کارگاه که با مدیریت عباس محمدی برگزار شد مسئولان جشنواره و شاعران جوان و پیشکسوت به آسیب شناسی کیفیت برگزاری جشنواره های شعر و به طور خاص جشنواره «شعر انقلاب» پرداختند.در ابتدای این برنامه سعید بیابانکی از شاعران باسابقه انقلاب گفت: از دوران دانشجویی که در حوزه شعر فعال بودیم، دو برنامه بزرگ روی نسل ما تأثیر گذاشت، یکی کنگره شعر دانشجویان بود که جهاد دانشگاهی هر سال در یک دانشگاه برگزار می کرد و دیگی کنگره شعر دفاع مقدس بود. اصلاً بحث رقابت در آن روزها وجود نداشت.بیابانکی تصریح کرد: چیزی به نام رقابت در عالم شعر معنایی ندارد و هرآنچه هست باید رفاقت باشد. آنچه در آن رویدادها برای من و هم نسلان من اهمیت داشت این بود که ما در جمعی حاضر شویم و شعرمان را بشنوند. این بزرگترین جایزه برای ما بود.وی افزود: به تدریج که رقابت مندی در جشنواره شکل گرفت، گویی این قبیل انگیزه ها از ذهن شاعران رخت بربست. این آفتی است که آقای قزوه هم در شب شعر به آن اشاره کردند. واقعاً با برگزاری رقابتی رویدادهای شعری به شدت مخالفم.
نمی دانم جشنواره شعر فجر برای چیست؟ بیابانکی با اشاره به اینکه «نقطه انحراف برنامه های ادبی همین است» گفت: این در مقیاس بزرگتر برای جشنواره شعر فجر هم وجود دارد و اصلاً نمی دانم چه اتفاق تازه ای در آن رخ می دهد. هیچ چهره جدیدی هم تا به امروز معرفی نکرده است و نمی دانم چرا برگزار می شود.وی افزود: بخشی از جاذبه های مدیریتی این قبیل برنامه های جاذبه های تصویری است که کسی روی سن می آید و جایزه می گیرد که بیشتر برای فیلم و شاید تئاتر جواب دهد و این در عالم شعر کاملاً بی معناست.نگهبانی با اسلحه از جلسات شعرخوانی! بعد از سعید بیابانکی نوبت به جواد محقق از پیشکسوتان شعر انقلاب رسید تا او هم در مذمت برگزاری رقابتی جشنواره ها شعر سخن بگوید. محقق با اشاره جمله ای از نیما یوشیج بحث خود را آغاز کرد و گفت: انسان باید ابتدا ایمان و آرمانی داشته باشد و شعرش محمل بیان این ایمان و آرمان باشد. نسل ما چنین نگاهی به شعر داشت و تنها چیزی که به آن فکر نمی کردیم این بود که در جایی رتبه ای بیاوریم و جایزه ای بگیریم. حتی در گفتکوی دوستان شاعر در دهه اول انقلاب بحثی در این زمینه نبود و حتی نگاه عکس هم حاکم بود.محقق با اشاره به دشواری برگزاری محافل شعرخوانی در سالهای پس از انقلاب گفت: سالهای اولی که حوزه هنری تإسیس شد هر شب بچه ها به صورت ساعتی با اسلحه گشت می دادند که اتاق شعر را با آرپی جی نزنند! در چنین فضایی بچه ها شعر می گفتند تا گروه های ضدانقلاب اتاق ما را مورد حمله قرار ندهند.وی افزود: در آن فضا حس بچه های شعر این بود که دینی بر گردن دارند اما آرام آرام پس از پایان جنگ نگاه تغییر کرده و رسید به آنچه امروز شعر جشنواره ای خوانده می شود متولد شد.انتقاد از مارکوپولوهای شعری! جواد محقق در ادامه گفت: امروز عده ای مانند مارکوپولوهای شعری کارشان شعر گفتن برای جشنواره های مختلف شده و مدام از این جشنواره به جشنواره دیگر می روند تا جایزه بگیرند. این نگاه نگاه خوش آیندی نیست. اینکه اجازه ندهیم دیگران هم فرصت حضور داشته باشد.وی افزود: بهتر است اجازه دهیم در جشنواره های مختلف چهره های مختلفی معرفی شوند. اتفاقا خوبی و تکثر جشنواره ها برای همین است تا آدمهای مختلف در گونه های شعری مختلف شناخته شوند.این شاعر پیشکسوت در ادامه گفت: بنده در دو دهه ابتدایی انقلاب به عنوان هیإت داوری و تدریس شعر حضور پررنگی در این رویدادها داشتم و امروز وقتی نگاه می کنم اکثر بچه های فعال، همان افرادی هستند که دو دهه قبل در این کلاس ها و جشنواره ها فقط حضور داشتند اما به ندرت چهره های برتر و برگزیده های آن رویدادها را امروز در این محافل می بینم. این نکته بسیار مهمی است که باید به آن توجه داشته باشیم.محقق تأکید کرد: امروز کسانی در عرصه حضور دارند که در آن سالها آرام آرام فقط در رویدادها و جشنواره ها حضور داشتند. اگر دوستان آموزش ببینند که نگاهشان را فراتر از یکی دو سال پیش رو ببرند و به ۱۰ سال آینده فکر کنند دیگر این مسائل برایش حایز اهمیت نمی شود.برای برگزیده ها چه کرده ایم؟ علی سلیمانی از شاعران جوان برگزیده در چند دوره جشنواره شعر انقلاب در واکنش به مواضع انتقادی شاعران پیشکسوت در این نشست گفت: من کار شعر از جشنواره شعر جوان حوزه آغاز کردم. در آن دوره ها جشنواره ها مردمی تر بود برخلاف امروز که جشنواره ها بعضا فقط با حضور شاعران برگزار می شود. این حاصل سیاست گذاری هایی است که این جشنواره ها را از اقبال عمومی دور کرده است.
وی با اشاره به اینکه «من خودم برای جشنواره ها شعر می نویسم» گفت: اگر من به خاطر دیده شدن چهره ها جدید نخواهم در جشنواره ها حاضر شوم، عملا تریبون شعر خود را از دست داده ام. حتی چهره هایی که امروز منتقد جشنواره ها هستند در مقطعی استفاده بسیار زیادی از حضور در جشنواره ها داشته اند.سلیمانی تأکید کرد: امروز چند درصد شاعرانی که در دوره ای خوش درخشیده اند واقعاً چند شاعر در عرصه حضور دارند؟ فکر می کنم جشنواره شعر انقلاب با وجود چهار دوره برگزاری تنها یک یا دو چهره معرفی کرده است. آیا این ایراد به شرکت کننده هایی است که درا ین زمینه شعر می گویند و موفق هستند؟این شاعر جوان با طرح این سوال که «آیا واقعاً بعد از برگزاری هر جشنواره اتفاقی برای برگزیدگان افتاده است؟» گفت: باید به سمتی برویم که شاعر احساس نکند تنها محل حضور و دیده شدنش جشنواره ها است.جشنواره ای بودن جرم است؟ علی فردوسی از دیگر شاعران جوان حاضر در این نشست که در همان آغاز خود را نماینده «شاعران جشنواره ای» معرفی کرد، هم صحبت خود را با این سوال آغاز کرد: آیا جشنواره ای بودن جرم است؟وی سپس گفت: اولین جشنواره ای که شرکت کردم سنم پایین بود و وقتی دوستان در جشنواره شعر می خواندند آنقدر خوب بود که رویم نمی شد شعر خودم را بخوانم. و امروز هر چقدر شعر بلدم از جشنواره ها آموخته ام. جشنواره صرفا برای آمدن و جایزه گرفتن نیست.فردوسی تأکید کرد: می دانم که خیلی از دوستان شاعر من همواره این ایراد را مطرح کرده و می کنند که چرا برگزیدگان مشترک هستند. اینکه می گویید جشنواره ها برای کشف استعداد است قبول اما بعد از کشف استعدادها با آن ها چه می کنید؟ زمانی که سن بالا می رود دغدغه معاش اجازه فعالیت به دوستان نمی دهد.وی با اشاره به صحبت های جواد محقق درباره روحیه شاعران نسل اول انقلاب گفت: درباره اینکه شاعران نسل اول انقلاب بدون چشم داشت در این رویدادها حاضر می شدند، سوالم این است آیا واقعاً امروز هم همان دوستان همان فکر و رویکرد را دارند؟فردوسی تأکید کرد: بپذیریم زمانه تغییر کرده است. بد نیست به این مسئله هم پاسخ بدهیم که آیا شعر آنقدر مقدس هست که نمی تواند سفارش پذیر باشد یا می تواند مانند سایر هنرها سفارش پذیر هم باشد؟منتقدان شاعران جشنواره ای از ناکامان هستندکمال شفیعی از شاعران و داوران همراه با جشنواره «شعر انقلاب» در دوره های قبل از دیگر چهره های حاضر در نشست بود که در واکنش به مباحث طرح شده با اشاره به زمینه شکل گیری این جشنواره تأکید کرد: از ابتدا قرار نبود جشنواره شعر انقلاب بستری برای معرفی چهره تازه باشد.وی در این زمینه توضیح داد: ما می خواستیم تمام ظرفیت شعر را برای انقلاب به میدان بیاوریم. اینکه در گام نخست موضوع بندی نکردیم هم به این دلیل بود که می خواستیم بدانیم نسلی که انقلاب را مستقیماً تجربه نکرده است چه تصوری از انقلاب دارد.
شفیعی ادامه داد: این جشنواره تنها محفلی برای خلق اثر پیرامون رویداد انقلاب اسلامی بوده است. به همین دلیل باید شاعران جشنواره ای هم به میدان بیایند تا شاعران دیگر هم تلاش کنند و کیفیت کارها بالا برود.وی افزود: یکی از اشکالاتی که به جشنواره شعر فجر وارد است این است که تمام ظرفیت ادبی و چهره های شاخص ما در آن شرکت نمیکنند. حضور چهره های مطرح می تواند ایجاد انگیزه کند.شفیعی تصریح کرد: تمام کسانی که از شاعران جشنواره ای انتقاد می کنند همه افرادی هستند که خودشان نمی توانند برگزیده شوند و غالبا ناکام می مانند.در ادامه شاعران جوان دیگری هم دیدگاه های خود را پیرامون کیفیت برگزاری جشنواره شعر انقلاب مطرح کردند که اهم نکات طرح شده از سوی این شاعران لزوم توجه به ظرفیت های بومی و منطقه و نیز توجه به تبعات سیاست گذاری های غلط امروز در جهت گیری تحولات آینده در حوزه شعر بود.جایزه از «شعر انقلاب» حذف می شودپس از طرح دیدگاه های مختلف و در پایان این کارگاه دو ساعته، علی داوودی دبیر جشنواره چهارم «شعر انقلاب» گفت: چکیده مباحث این بود که احساس می کنم باید پذیرفت دنیا عوض شده است. از شرایط قبل به جایی رسیده ایم که تحمل شعرخوانی دوست خود را هم نداریم! اصل این ظلم ها در وهله اول از خود ما است.داوودی تأکید کرد: امروز ابزارها و معیارها عوض شده است. زمانی ما چشم به راه این بودیم که بعد از دوسال شرکت در جلسه ای شعر بخوانیم اما امروز شعر هنوز گفته نشده روی فیس بوک و اینستاگرام منتشر می شود.وی افزود: امروز که ملاک انتشار کتاب «لایک» شده است باید پذیرفت شرایط تغییر کرده است. شاعری می گفت یکی از ناشران برای انتخاب آثار برای انتشار به شبکه های مجازی مراجعه می کند و براساس تعداد لایمک آثار را انتخاب می کند! در این شرایط قطعاً نمیتوان با ملاک ها و معیارهای گذشته پیش رفت.داوودی در پایان به این نکته هم اشاره کرد: به این جمع بندی رسیدیم که بحث جایزه و رقابت باید از جشنواره حذف شود و احتمالا از دوره بعد این مسئله را در نظر خواهیم داشت.شعرخوانی تعدادی از شاعران بومی پایان بخش کارگاه آسیب شناسی جشنواره «شعر انقلاب» بود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]
صفحات پیشنهادی
مهمترین اخبار رسانههای مجازی کشور مدیریت آشوبهای تهران در سفارت انگلیس/ خدمت یک جوان معلول به زائران سامر
مهمترین اخبار رسانههای مجازی کشورمدیریت آشوبهای تهران در سفارت انگلیس خدمت یک جوان معلول به زائران سامرا کسانی به حضرت مسیح خیانت کردندمدیریت آشوبهای تهران با پنج ستون عملیاتی در سفارت انگلیس چه کسانی به حضرت مسیح خیانت کردند و خدمت یک جوان معلول به زائران سامرا از مهمدر حوزه شعر انقلاب فقیریم
دوشنبه ۱۵ دی ۱۳۹۳ - ۱۰ ۲۴ جواد محقق گفت در حوزه شعر دفاع مقدس تا به حال بیش از 600 مجموعه شعر منتشر شده است اما ما در حوزه شعر انقلاب همچنان فقیریم به گزارش خبرنگار ادبیات ایسنا شامگاه 14 دیماه مراسم شعرخوانی جمعی از شاعران شرکتکننده در چهارمین جشنواره شعر فجر انقلاب که دجشنواره چهارم «شعر انقلاب» کلید خورد/ شعرخوانی دو نسل از شاعران انقلاب -
با حضور اهالی ادب در زاهدان جشنواره چهارم شعر انقلاب کلید خورد شعرخوانی دو نسل از شاعران انقلاب شناسهٔ خبر 2456020 یکشنبه ۱۴ دی ۱۳۹۳ - ۲۱ ۳۶ فرهنگ > شعر و ادب چهارمین جشنواره شعر انقلاب با برگزاری برنامه شب شعر شاعران رسماً کلید خورد که در این برنامه از پیشکسوتان و اساتراهیافتگان به جشنواره شعر انقلاب مشخص شدند
شنبه ۶ دی ۱۳۹۳ - ۱۴ ۵۸ آثار راهیافته به چهارمین جشنواره شعر انقلاب به تفکیک بخشها و سبکهای مختلف شعری مشخص شدند به گزارش ایسنا بنا بر اعلام در بخش تک اثر شعر سبک کلاسیک مصطفی توفیقی حسن خسروی وقار آزاده سالمی علیاصغر شیری خدابخش صفادل حسین طاهری مسعود طاهری عضد مآثار راهیافته به بخشهای مختلف جشنواره شعر انقلاب معرفی شدند -
آثار راهیافته به بخشهای مختلف جشنواره شعر انقلاب معرفی شدند شناسهٔ خبر 2450055 شنبه ۶ دی ۱۳۹۳ - ۱۴ ۵۶ فرهنگ > شعر و ادب آثار راه یافته به بخش مسابقه چهارمین جشنواره سراسری شعر انقلاب از سوی دبیرخانه این جشنواره مشخص شدند به گزارش خبرگزاری مهر آثار راه یافته به چهارمین جشندیکتاتوری ویکی پدیا؛ در خدمت و خیانت به دانش بشری |اخبار ایران و جهان
دیکتاتوری ویکی پدیا در خدمت و خیانت به دانش بشری اینها همه نشان از دارد که دانش آنلاین بشری در عین حال که در عصر اطالعات توانسته است دسترسی به آگاهی را سریع و بیهزینه سازد و با تدوین و ماندگار کردن دانش و آگاهی خدمتی بزرگ به بشر و دانش بشری بکند از سویی با کوچک سازی آن خیانتیحاشیههای فارس از همایش «پتک جمهعوریت بر سر اشرافیت» خیانت فتنهگران در عاشورای ۸۸ را فراموش نمیکنی
حاشیههای فارس از همایش پتک جمهعوریت بر سر اشرافیتخیانت فتنهگران در عاشورای ۸۸ را فراموش نمیکنیم حضور پررنگ جوانان انقلابی در پاسداشت حماسه ۹ دی پدرانی که به جای پسر آمده بودنددر این مراسم حضور خانوادههای شهدای فتنه 88 از جمله پدر شهیدان امیرحسام ذوالعلی حسین غلام کبیری و خواکاروان «شعر انقلاب» به سرزمین شاهنامه رسید -
جشنواره چهارم امشب کلید میخورد کاروان شعر انقلاب به سرزمین شاهنامه رسید شناسهٔ خبر 2455784 یکشنبه ۱۴ دی ۱۳۹۳ - ۱۵ ۱۳ فرهنگ > شعر و ادب مهمانان چهارمین جشنواره شعر انقلاب صبح امروز وارد زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان و سرزمین شاهنامه شدند به گزارش خبرنگار مهر چهارمیواکنش دبیرکل جمعیت خدمتگزاران انقلاب به اظهارات حسین مرعشی: سرانجام واگذارها در جزیره آشوراده چه شد
واکنش دبیرکل جمعیت خدمتگزاران انقلاب به اظهارات حسین مرعشی سرانجام واگذارها در جزیره آشوراده چه شددبیرکل جمعیت خدمتگزاران انقلاب اسلامی در پاسخ به اظهارات حسین مرعشی عضو ارشد حزب کارگزاران سازندگی که مجلس نهم را عاری از کفایت دانسته بود از وی خواست پاسخگوی واگذاری مسئلهدار زمینمصباح یزدی: در فتنه ۸۸ کسانی با سوابق درخشان خدمت به نظام مردود شدند که باور آن دشوار بود
مصباح یزدی در فتنه ۸۸ کسانی با سوابق درخشان خدمت به نظام مردود شدند که باور آن دشوار بود آیتالله مصباح گفت در فتنه ۸۸ کسانی مردود شدند که باور آن دشوار بود حتی اگر کسی نسبت به آنها بدبین هم بود در ذهنش نمیگنجید که آنها تا این حد سقوط کنند باید توجه داشته باشیم که امتحان فخیانت خواص فتنهگر تا همیشه در تاریخ انقلاب اسلامی ثبت شده است -
رضائی خیانت خواص فتنهگر تا همیشه در تاریخ انقلاب اسلامی ثبت شده است شناسهٔ خبر 2452897 سهشنبه ۹ دی ۱۳۹۳ - ۲۰ ۵۰ استانها > بوشهر بوشهر - معاون سیاسی سپاه امام صادق ع استان بوشهر گفت خیانت خواص فتنهگر تا همیشه در تاریخ انقلاب اسلامی ثبت شده است به گزارش خبرنگار مهر محمظرفیت های هنر در خدمت دغدغههای انقلاب نیست -
قنادیان مطرح کرد ظرفیت های هنر در خدمت دغدغههای انقلاب نیست شناسهٔ خبر 2454723 شنبه ۱۳ دی ۱۳۹۳ - ۱۲ ۳۹ استانها > کرمانشاه کرمانشاه – مسئول بسیج هنرمندان با بیان اینکه هنر از جمله تئاتر و موسیقی امروز در خدمت دغدغههای انقلاب نیست گفت وظیفه بسیج بازگرداندن هنر به مسیر اصلیحاشیههای اولین روز چهارمین جشنواره شعر انقلاب عکس یادگاری با میدان رستم زاهدان/ تنه شاعر سیستانی به شاملو/ شع
حاشیههای اولین روز چهارمین جشنواره شعر انقلابعکس یادگاری با میدان رستم زاهدان تنه شاعر سیستانی به شاملو شعرخوانی با ندای وحدتعباس قهرمان از شهیرترین شاعران زاهدان با ادبیاتی زیبا سیستان را به گونهای توصیف کرد که بیابانکی در پایان لب به تمجید وی گشود و اشعار قهرمان را در قیاسچه کسانی سال آینده ۲۱ ماه خدمت میکنند؟ |اخبار ایران و جهان
چه کسانی سال آینده ۲۱ ماه خدمت میکنند جانشین اداره منابع انسانی ستاد کل نیروهای مسلح گفت تمام کسانی که تا پایان امسال مدارک اعزام به خدمت سربازی را به سازمان وظیفه عمومی ارائه کنند مدت خدمتشان در سال آینده ۲۱ ماه محاسبه میشود کد خبر ۴۵۹۵۶۹ تاریخ انتشار ۲۸ آذر ۱۳۹۳ - ۱۳ ۴۲چند جرعه «شعر انقلاب»/ چندین ستاره ایم که با هم برادریم -
مروری بر شعرخوانی شاعران جوان چند جرعه شعر انقلاب چندین ستاره ایم که با هم برادریم شناسهٔ خبر 2456054 دوشنبه ۱۵ دی ۱۳۹۳ - ۰۹ ۲۲ فرهنگ > شعر و ادب سیدرسول پیره رستم عجمی علیرضا رجبعلی زاده و علی اصغر شیری از شاعران جوانی بودند که در شب شعر افتتاحیه چهارمین جشنواره شهر انمدیر مرکز آفرینشهای ادبی حوزه هنری کشور: جشنواره شعر انقلاب منادی وحدت است/تمجدید علیرضا قزوه از
مدیر مرکز آفرینشهای ادبی حوزه هنری کشور جشنواره شعر انقلاب منادی وحدت است تمجدید علیرضا قزوه از خبرگزاری فارسمدیر مرکز آفرینشهای ادبی حوزه هنری کشور گفت جشنواره سراسری شعر انقلاب به ویژه به میزبانی سیستان و بلوچستان خود منادی وحدت قومیتها و مذاهب مختلف در ایران اسلامی است علحجتالاسلام طائب مطرح کرد چه کسانی به حضرت مسیح خیانت کردند
حجتالاسلام طائب مطرح کردچه کسانی به حضرت مسیح خیانت کردندحجتالاسلام طائب گفت یهود همواره زمانی که نتوانسته با مسیحیت یا حتی اسلام رویارویی مستقیم پیدا کند به ایجاد تحریف و استحاله درونی روی آورده است چرا که برای او بسیار کم هزینه بدون درگیری و خونریزی و ثمر بخش تر بوده است-
گوناگون
پربازدیدترینها