محبوبترینها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1855453353
بايد از کيان دين، آزادي، گفتوگو و صلح به جد دفاع کرد
واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۸ دي ۱۳۹۳ (۹:۱۷ق.ظ)
خاتمي طي نامه اي به بان کي مون؛ بايد از کيان دين، آزادي، گفتوگو و صلح به جد دفاع کرد رئيس جمهور پيشين کشورمان نوشت: نگذاريد و نگذاريم جهان و انسان تحت هيچ عنواني در معرض هراس، نا امني و مخاطره باقي بماند. بايد از کيان دين، آزادي، عدالت، اخلاق و گفتوگو و صلح به جد دفاع کرد.
به گزارش خبرگزاري موج، حجت الاسلام سيد محمد خاتمي در نامه اي به بان کي مون دبيرکل سازمان ملل متحد ضمن محکوم کردن اقدامات خشونت بار و افراط گرايانه در سراسر جهان به هرنام و با هر مسلک و مرامي خواستار اقدام جدي سازمان ملل متحد و سازمان هاي بين المللي و خيرخواهان صلح طلب شد.
متن کامل اين نامه به شرح زير است:
«به نام خدا
عاليجناب آقاي بان کي مون
دبيرکل محترم سازمان ملل متحد
با احترام و درود
من نيز چون شما و صدها ميليون نفر در سراسر جهان از جنايت تروريستي پاريس و رويدادهاي مشابه ونگران کننده پيش و پس از آن که نمونهاي از آثار شوم و ضدانساني تروريسم و افراط گرايي در شرق و غرب عالم است متأثرم و آن را به شدت محکوم ميکنم؛ اما از سازمان ملل متحد، سازمانهاي بينالمللي، دولتها، نهادهاي مدني، نخبگان و سرآمدان جهان انتظاري فراتر از محکوم کردن اين حوادث ميرود.
آقاي بان کي مون
در جهان امروز، خشونت و ناامني و افراط، جهنمي سوزان آفريده است که همه انسانها، پيروان همه مذاهب، همه ملتها و اقوام را در همه جاي جان در کام خود ميکشد، اما مسأله اين است که آنچه احياناً به نام مبارزه با ترور و خشونت انجام ميگيرد نه تنها راهگشا نيست، بلکه متأسفانه گاه آتش اين بلاي سهمگين را افروختهتر ميکند.
تروريسم و خشونت، نه جنگ دين و آزادي، نه منازعه شرق و غرب و نه مواجهه ميان مذاهب و اقوام و ملل که خطري جديد و جدي است که ريشههاي گوناگون دارد و بايد اين ريشهها را خشکاند و جهان را از پرتگاه «افراطي گري»دور کرد.
آقاي دبيرکل
در سپتامبر ۲۰۰۱ ميلادي برجهاي دوقلوي نيويورک در اثر اقدامي تروريستي و تکان دهنده فروريخت و خطر «تروريسم» که پيش از آن هم وجود داشت، به چشم آمد و جمهوري اسلامي ايران در نخستين لحظات بروز حادثه، آن را محکوم کرد و پيشبرد «گفت و گوي تمدن ها» و طرح «ائتلاف براي صلح» را چاره کار دانست، اما در سويي ديگر پنداشته شد با ائتلاف براي «جنگ عليه تروريسم» که پنداشته ميشد پرچم آن در دست جريانهايي چون القاعده است، ميتوان ريشه اين پديده شوم را کند؟ اما اگر اين شيوه پاسخ ميداد چرا امروز شاهد گسترش امواج تروريسم در سراسر جهان هستيم و امواجي که نمونهاي از آن در پاريس به چشم خورده هر روز ازشرقيترين نقطه عالم تا غربيترين نقطه آن، در عراق و سوريه، در فلسطين و لبنان، در افغانستان و پاکستان، در نيجريه و ميانمار و در جاي جاي عالم خشونت و خون و ترور عرصه را برهمگان از شيعه و سني و ايزدي و مسيحي و يهودي تا عالم ديني و روشنفکر و سياستمدار و کودک و پير و جوان تنگ کرده است!
امروز تنها در خاورميانه و آسيا و آفريقا و آمريکاي لاتين نيست که امنيت از ميان رفته است، بلکه در قلب کشورهاي اروپايي و آمريکا نيز هيچکس در امان نيست و بپذيريم که امنيت در جهان به هم پيوسته امروز يا در همه جا برقرار ميشود يا هيچ کجا روي امنيت را نميبيند.
اگر صداي گفتوگو، صلح و مدار را که در لحظه اي حساس از تاريخ در سازمان ملل طنين افکند و مورد استقبال همگان قرار گرفت، جدي گرفته ميشد و با ريشهيابي امور در جستجوي راهکارهاي عملي با ضمانت اجرايي بوديم و سازمان ملل متحد و نهادهاي بين المللي مي توانستند سياستمداران را وادار به رعايت موازين و ملزومات برقراري صلح کند و نهادهاي مدني و انديشمندان و عالمان عالم در اين راه گامهاي بلندتري بر ميداشتند، امروز شاهد چنين وضعيت تلخي نبوديم.
اگر دعوت به «ائتلاف براي صلح بر پايه عدالت» در سال 2001 و پس از تصويب پيشنهاد «گفتوگوي تمدنها» در هياهوي جنگ و خون و انتقام و لشگرکشي پس از حادثه تروريستي يازده سپتامبر که خونبارتر از آن حادثه هولناک بود گم نمي شد و اگر نصايح خيرخواهان مبناي تصميمات بينالمللي قرار ميگرفت آيا بازهم شاهد چنين روزهاي تلخي بوديم؟
عاليجناب
آيا فکر کردهايم، نه تنها برپايه تعاليم اديان و موازين اخلاقي که به اعتبار رهيافتهاي علمي و حتي تجارب سياسي، فقر، محروميت، سرکوب، اشغال، آوارگي، استبداد و بدتر از همه تحقير انسان که از سوي حکومتهاي فاسد و قدرتهاي توسعه طلب بر عالم و آدم تحميل شده است در پديد آمدن اين حوادث شوم چه نقشي دارد؟
اگر به جاي مدارا و محبت، نفرت وخشونت و به جاي ديگردوستي، ديگرستيزي حاکم شود و آن که قدرتمندتر است خشونت بيشتري را اعمال و از خشونت ورزاني که آنان را همسو با منافع خود مي داند حمايت کند، آيا در دور باطل خشونت و سرکوب و تحقير از يکسو و ترور و افراطيگري از سوي ديگر گرفتار نخواهيم شد؟
وقتي ميليونها انسان که سرزمينشان اشغال ميشود و فرياد مظلوميت و ستم ديدگان و آوارگان در هلهله جنونآميز اشغالگران سرکوبگر و آدمکش گم شود و بسياري از قدرتمندان به جاي تنبيه متجاوز، مظلوم و آواره را تحقير کنند، هويت هاي مرگبار برساخته مي شود و تروريسم بي وطن حتي از ميان غربيان سربازگيري ميکند. تروريسم، افراطيگري و به حاشيهراندگي نوع خوب و بد ندارد. نبايد تبعيضهاي وحشتناکي که حاصل اعمال ضابطهها و معيارهاي دوگانه است از نظر دور داشت.
آقاي دبيرکل
موسي(ع) پيامبر عزت و مبارزه با فرعونيت است و مسيح(ع) پيامبر محبت و مهرباني و انسانيت و محمد مصطفي(ص) پيامبر رحمت و آزادگي. آيا پرسيده ايم که اشغال و جنايت و سرکوب به نام موسي و تحقير انسانها و به راهاندازي جنگهاي صليبي جديد به نام عيسي و سربريدن بيگناهان و به بردگي کشاندن زنان و ترور و به خاک و خون کشاندن انسانها به نام محمد که هم جنايت عليه بشريت است و هم اهانت بزرگ به اين پيامبران عظيم الشأن؟
آقاي بان کي مون
محبت ورزان و مدافعان آزادي و عدالت و حقوق بشر در همه جا و با هر آئين و مشرب و مسلک مخالفان با تبعيض و تحميل و طرفداران برخورداري همگان از برکات زندگي و حق و حرمت در جهان کم نيستند، ولي صدايشان شنيده نميشود! بايد عملاً به فکر راهکارهايي بود، که اين صداها بهتر به گوش برسد. امروز وقت آن است که نهادهاي بينالمللي با همه سرآمدان عالم، همه دولتها و همه نهادهاي مدني به علل و عوامل گوناگون پديد آمدن اين وضع ناگوار بيانديشند و منصفانه و واقعبينانه در صدد مبارزه با آن برآيند.
عاليجناب
من ميدانم که آنچه طي زماني دراز شکل گرفته است و منجر به تبعيض و بيعدالتي و عقبماندگي ملتها و استقرار نظامات ناعادلانه بينالمللي و نهايتاً توليد خشونت و افراطيگري شده است نه با گفتار و اندرز از ميان ميرود و نه به سرعت و به يکباره. من ميدانم که تعصب و جهالت و کژانديشي در ميان جريانهايي که عقب ماندگي و تحقير شدگي خود را مبدل به نفرت کردهاند وخشونت و ترور را راه استيفاي حقوق از دست رفته خود کردهاند و با کمال تأسف بر اندام رفتار زشت و غيرانساني خود جامه تقدس ميپوشانند و از اين راه به انسان و ارزشهاي متعالي و مقدس خيانت ميکنند، با نصيحت خيرخواهان و حتي بيانيه و تظاهرات و راهپيمايي به سادگي دست از جنايت بر نميدارند و نيز ميدانم که توسل به زور و خشونت براي نابود کردن اين جريانها هم همانگونه که به تجربه نيز ثابت شده است، جز به عميقتر شدن گرايشهاي انحرافي و بسط و گسترش اين جريانهاي منحط نمي انجامد و حتي گاه سبب مظلوم نشان دادن آنها و جذب و جلب بيشتر تحقيرشدگان به سوي آنان نيز خواهد شد.
من ميدانم که امواج سهمگين اسلام هراسي که موجب برانگيختن خشم و نفرت بخش هايي از افکار عمومي عليه اسلام و مسلمانان و توجيه کننده هرگونه اهانتي به مقدسات ملتها و اقوام از يک سو و مشروع نشان دادن اقدامهاي تجاوزکارانه عليه ملتهاي مظلوم، به خصوص مسلمانان از سوي ديگر ميشود و نيز غربهراسي که حاصل عدم تفکيک ميان جنبههاي استعماري سياستهاي غربي در خارج از مرزهاي ملي کشورهاي غربي با جنبههاي تمدني و فرهنگي مغرب زمين که لااقل دستآوردهاي مثبتي براي خود غربيان داشته است ميباشد به سادگي و با توصيههاي اخلاقي و سياسي از ميان نخواهد رفت. اما نميتوان از تجارب و تلاشهاي عملي نيز غافل ماند. جلب توجه واقعي جهانيان و دستاندرکاران عالم انديشه و عمل به دور از احساسات، مسؤوليتي جهاني و انساني است. ريشهيابي وضعيت و واقعيت تلخي که به صورت خشونت و افراط گرايي، چه از سوي دولتها و چه جريانهاي سياسي و عقيدتي بروز کرده است و تروريسم تنها يکي از جلوههاي وحشتناک و ملموس آن است، نخستين گام براي يافتن راهحلي است که اگر ارائه شود بدون ترديد مورد اقبال افکار عمومي عالم و نيز همه خيرخواهان صلحطلب و انساندوست قرار خواهد گرفت و اندک اندک موجب انزواي افراطيون و خشونتگرايان و انشاءالله محو آن از صحنه بينالمللي خواهد شد.
من به سهم اندک خود پيشنهاد ميکنم سازمان ملل متحد با شجاعت در اين راه گام بردارد و عالمان و انديشمندان، روشنفکران، سياستمداران، دولتها و نهادهاي مدني را براي اقدامي عاجل با هدف تحقق آشتي تاريخي که از اهداف مهم گفتوگوي فرهنگها و تمدنهاست در اين سو فراخواند. بنياد گفتوگوي تمدنها نيز آمادگي آن را دارد با بازخواني تجربه خويش و با مشارکت انديشمندان خيرخواه و صلح طلب جهان در حد توان خود به بلندتر شدن صداي گفتوگو و صلح و نزديکتر شدن به جهان عاري از خشونت و افراط کمک کند.
آقاي دبيرکل
نگذاريد و نگذاريم جهان و انسان تحت هيچ عنواني در معرض هراس، نا امني و مخاطره باقي بماند. بايد از کيان دين، آزادي، عدالت، اخلاق و گفتوگو و صلح به جد دفاع کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]
صفحات پیشنهادی
باید از کیان دین، آزادی، عدالت، اخلاق، گفتوگو و صلح دفاع کرد
باید از کیان دین آزادی عدالت اخلاق گفتوگو و صلح دفاع کرد تروریسم و خشونت نه جنگ دین و آزادی نه منازعه شرق و غرب و نه مواجهه میان مذاهب و اقوام و ملل که خطری جدید و جدی است که ریشه های گوناگون دارد و باید این ریشه ها را خشکاند و جهان را از پرتگاه افراطی گری دور کرد آفتاباوشین ساهاکیان: با دفاع خوب پتروشیمی را بردیم
جمعه ۲۶ دی ۱۳۹۳ - ۱۰ ۵۳ کاپیتان تیم بسکتبال مهرام با تمجید از عملکرد بازیکنان این تیم دفاع خوب را دلیل برد برابر پتروشیمی توصیف کرد به گزاش ایسنا اوشین ساهاکیان پس از پیروزی مهرام برابر پتروشیمی در جمع خبرنگاران اظهار کرد بازی بسیار خوبی بود و بازیکنان ما واقعا عملکرد فوقالععبدی در گفتوگو با فارس: دولت از دستاوردهای هستهای در مقابل خائنان به کشور دفاع کند
عبدی در گفتوگو با فارس دولت از دستاوردهای هستهای در مقابل خائنان به کشور دفاع کنددبیر سیاسی اتحادیه انجمن اسلامی دانشجویان مستقل با بیان اینکه زیر سوال بردن دستاوردهای هستهای تضعیف تیم مذاکرهکننده و خیانت به کشور است گفت از دولت انتظار داریم از دستاوردهای هستهای در مقابل خدر گفتوگو با فارس مطرح شد گنجینه تصویری دفاع مقدس در معرض نابودی/ اقدام جالب انجمن عکاسان برای حفظ عکسهای جن
در گفتوگو با فارس مطرح شدگنجینه تصویری دفاع مقدس در معرض نابودی اقدام جالب انجمن عکاسان برای حفظ عکسهای جنگقائممقام انجمن عکاسان انقلاب و دفاع مقدس ضمن ابراز نگرانی از نابودی تصویرهای دوران دفاع مقدس گفت طی مکاتباتی درخواست کردیم تا فراخوانی برای جمعآوری این آثار در فیش حقجعفری در گفتوگو با فارس: تمرکز در دفاع و حمله رمز قهرمانی تیم بسکتبال با ویلچر ایثار قم است
جعفری در گفتوگو با فارس تمرکز در دفاع و حمله رمز قهرمانی تیم بسکتبال با ویلچر ایثار قم استمدیر فنی تیم بسکتبال با ویلچر ایثار ماهان تندیس قم تمرکز در دفاع و حمله را رمز موفقیت این تیم در مرحله نهایی لیگ برتر کشور دانست عبدالمحمد جعفری امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در قمسخنگوی فراکسیون الاحرار در پارلمان عراق در گفتوگو با فارس تاکید کرد تداوم جنایات آمریکا در عراق از کمک به داع
سخنگوی فراکسیون الاحرار در پارلمان عراق در گفتوگو با فارس تاکید کردتداوم جنایات آمریکا در عراق از کمک به داعش تا هدف گیری نیروهای دفاع مردمیسخنگوی فراکسیون الاحرار در پارلمان عراق با اشاره به ادامه کمکهای آمریکا به داعش و هدف گرفتن نیروهای دفاع مردمی عراق گفت واشنگتن با بزرگنسیدوکیلی در گفتوگو با فارس مطرح کرد «ظهور در لباس دفاع از مردم» نقطه اشتراک جریانهای انحرافی است
سیدوکیلی در گفتوگو با فارس مطرح کردظهور در لباس دفاع از مردم نقطه اشتراک جریانهای انحرافی استعضوهیأت علمی دانشگاه قرآن وحدیث گفت فرقههای انحرافی همواره اتحاد بر محور رهبری الهی را مانع اصلی پیشبرد اهدافشان دیدهاند لذا رهبری هوشمندانه و نظارت مستقیم حجتهای الهی بر جامعه مانعحجتالاسلام یونسی در گفتوگو با فارس: داعش رو به زوال است/ایران ارتباط مسالمتآمیزی با کشورهای خواهان صلح دارد
حجتالاسلام یونسی در گفتوگو با فارس داعش رو به زوال است ایران ارتباط مسالمتآمیزی با کشورهای خواهان صلح دارددستیار ویژه رئیسجمهور در امور اقوام و اقلیتهای دینی و مذهبی با اشاره به روابط صلحطلبانه و مسالمتآمیز کشورمان با دیگر کشورها در ترویج فرهنگ جهانی عاری از خشونت گفت گروکارشناس بازار کار در گفتوگو با فارس: نمایندگان کارگری قدرت کافی برای دفاع از حقوق کارگر ندارند/ لزوم اتحاد تش
کارشناس بازار کار در گفتوگو با فارس نمایندگان کارگری قدرت کافی برای دفاع از حقوق کارگر ندارند لزوم اتحاد تشکلهای کارگری و کارفرماییکارشناس بازار کار با بیان اینکه حداقل دستمزد همواره کمتر از قدرت معیشت کارگر و با سیطره کارفرمای بزرگ یعنی دولت تعیین شده است گفت نمایندگان کارگمعاون سازمان نشر آثار مشارکت زنان در دفاع مقدس در گفتوگو با فارس: لزوم توجه به رشد کیفی حضور اجتماعی زنان در
معاون سازمان نشر آثار مشارکت زنان در دفاع مقدس در گفتوگو با فارس لزوم توجه به رشد کیفی حضور اجتماعی زنان در برنامه ششم توسعهمعاون سازمان نشر آثار و ارزش مشارکت زنان در دفاع مقدس با اشاره به نقش محوری زنان در رشد و تعالی جامعه گفت کمرنگ بودن حضور زنان در برنامه پنجم توسعه جای تأنشانههایی از انعطاف رییسجمهور کلمبیا در گفتوگوهای صلح با گروه فارک
سهشنبه ۱۶ دی ۱۳۹۳ - ۱۳ ۴۲ رییسجمهور کلمبیا در اظهارات اخیر خود تغییراتی را در مواضع خود مبنی بر مخالفت با آتشبس با شورشیان مسلح این کشور اعمال کرد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس این تغییر مواضع خوان مانوئل سانتوس رییسجمهور کلمبیا درعضو هیئت اعزامی احزاب سیاسی پاکستان به کابل در گفتوگو با فارس: نمایندگان شورای عالی صلح افغانستان به زودی از
عضو هیئت اعزامی احزاب سیاسی پاکستان به کابل در گفتوگو با فارس نمایندگان شورای عالی صلح افغانستان به زودی از اسلامآباد دیدن میکنندعضو هیئت اعزامی احزاب سیاسی پاکستان به کابل از سفر نمایندگان شورای عالی صلح افغانستان به اسلامآباد در آیندهای نزدیک خبر داد آفتاب احمدخان شعبدی در گفتوگو با فارس: ماهیت فتنهگران مقابله با فرهنگ عاشورایی بود/ دفاع مردم از جمهوریت نظام در «۹ دی»
عبدی در گفتوگو با فارس ماهیت فتنهگران مقابله با فرهنگ عاشورایی بود دفاع مردم از جمهوریت نظام در ۹ دی دبیر سیاسی اتحادیه انجمن اسلامی دانشجویان مستقل با بیان اینکه انتخابات بهانه فتنهگران برای مقابله با فرهنگ عاشورایی مردم و نظام بود گفت مردم در ۹ دی از جمهوریت نظام در مقابدر گفتوگو با فارس طلوعکیان: مسابقات کشتی پهلوانی همزمان با جام تختی برگزار خواهد شد
در گفتوگو با فارسطلوعکیان مسابقات کشتی پهلوانی همزمان با جام تختی برگزار خواهد شدرئیس فدراسیون ورزشهای باستانی و زورخانهای گفت هر شهری که میزبانی رقابتهای جام تختی به آن سپرده شود مسابقات کشتی پهلوانی را نیز به صورت همزمان برگزار خواهد کرد فرهاد طلوعکیان در گفت&zwnjرسایی در گفتوگوی تفصیلی با فارس: زنگنه در پرونده کرسنت از حقوق ملت نتوانست دفاع کند/ یک موی روحانی را به انگل
رسایی در گفتوگوی تفصیلی با فارس زنگنه در پرونده کرسنت از حقوق ملت نتوانست دفاع کند یک موی روحانی را به انگلیس خبیث ترجیح میدهم منتقدین دولت منتقدین نجیبی هستندعضو کمیسیون اصل 90 مجلس با بیان تشریح دلایل محکومیت ایران در پرونده کرسنت گفت اگر بخواهیم از پرونده کرسنت سربلند بیردر گفتوگو با فارس عنوان شد ارسال ۱۶۵ اثر به نخستین جشنواره کاریکاتور دفاع موشکی/ آثار داوری شد
در گفتوگو با فارس عنوان شدارسال ۱۶۵ اثر به نخستین جشنواره کاریکاتور دفاع موشکی آثار داوری شددبیر نخستین جشنواره سراسری کاریکاتور دفاع موشکی از دریافت ۱۶۵ اثر از کارتونیستهای کشور خبر داد داود دلدار دبیر نخستین جشنواره سراسری کاریکاتور دفاع موشکی در گفتوگو با خبرنگار هنررئیس مرکز مطالعات وحدت اسلامی سوریه در گفتوگو با فارس: میلاد پیامبر(ص) سرآغاز وحدت امت اسلام در دفاع از پرچم
رئیس مرکز مطالعات وحدت اسلامی سوریه در گفتوگو با فارس میلاد پیامبر ص سرآغاز وحدت امت اسلام در دفاع از پرچم لا اله الا الله باشدرئیس مرکز تحقیقات و مطالعات وحدت اسلامی در بلاد شام تاکید کرد امت اسلامی در سالروز میلاد نبی اکرم ص با اتحاد و الگو گرفتن از قیام امام حسین ع بر م-
سیاسی
پربازدیدترینها