محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1842337532
چرا پزشک خانواده در ایران پا نمیگیرد؟
واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: عضو شورای عالی نظام پزشکی معتقد است که راه نجات نظام سلامت کشور، استقرار پزشک خانواده به شکل واقعی آن است نه آنچه در استان های مازندران و فارس، اتفاق افتاده است.
به گزارش تراز ، استقرار «نظام ارجاع و پزشک خانواده» در کشور، به عنوان مهمترین برنامه ملی در حوزه سلامت تلقی می شود که اجرای آن از اوائل دهه ۸۰ کلید خورد. اما، متاسفانه بعد از گذشت این سالها، هنوز در ابتدای راه متوقف شده است. این در حالی است که نگاه های متفاوتی به این برنامه در دولت های مختلف وجود داشته و همین مسئله موجب شده تا روند اجرای آن، همواره با فراز و نشیب های زیادی مواجه شود. بطوریکه، وزارت بهداشت دولت یازدهم، با اجرای «طرح تحول نظام سلامت»، به یکباره از اجرای برنامه پزشک خانواده سر باز زده است.
دکتر داریوش طاهرخانی عضو شورای عالی نظام پزشکی کشور و رئیس نظام پزشکی تاکستان در گفتگو با خبرنگار مهر، از نظام ارجاع به عنوان يكي از اصول مترقی نظام سلامت در جهان نام برد و افزود: نظام های سلامت در جهان در مسيري حركت مي كنند تا در قدم اول «برابري در سلامت» و پس از آن «عدالت در سلامت» را براي همه مردم دنيا تامين نمايند.
وی تاکید کرد: دقت داشته باشيم «برابري در سلامت» فاصله بسيار زيادي با «عدالت در سلامت» دارد. برابري در سلامت يعني همه افراد فارغ از هر گونه تقسيم بندي سياسي ، اجتماعي و اقتصادي نظير جنسيت، نژاد، مذهب، جغرافيای محل زندگي و... ، به طور يكسان و برابر به خدمات و امكانات سلامتی به ويژه بهداشت و درمان دسترسي داشته باشند. به عبارت ديگر توزيع خدمات بهداشتی و درماني يكسان باشد. بنابراين با بررسي شاخص «ميزان دسترسي مردم به خدمات بهداشتي و درماني مورد نيازشان» مي توان ميزان «برابري در سلامت» را در كشور هاي مختلف مورد ارزيابي قرار داد. اما قرارگيري كشورها در رتبه هاي بالاي «برابري در سلامت» در رنکینگ های بین المللی، به معنای آن نیست كه حتما «ميزان عدالت در سلامت» نيز در آنها بالاست.
طاهرخانی ادامه داد: «عدالت در سلامت» يعني هر فرد مطابق نيازش از خدمات بهداشتي و درماني بهره مند شود. به عبارت ديگر با بررسي شاخص «ميزان دستيابي مردم به خدمات بهداشتي و درماني»، مي توان ميزان عدالت در سلامت را در كشورهاي مختلف بررسي نمود. چرا كه گاهي به رغم تلاش دولتمردان و فراهم شدن امكان دسترسي عادلانه مردم به امكانات بهداشتي و درماني، هرگز نيازمندان واقعي از خدمات مورد نيازشان بهره مند نمي شوند. گاهي شهروندان به رغم وجود مراكز ارائه دهنده خدمت در مجاورت محل سكونت شان، هرگز به خدمت مورد نيازشان دست نمي يابند و در اين عدم امكان دستيابي، مولفه هاي مختلفي تاثير گذار هستند. هر چند در مطالعات مختلف، عدم پوشش مناسب بيمه اي و سهم پرداختي مردم در هزينه هاي سلامت فاكتورهاي اصلي در عدم دستيابي مردم به خدمات بوده اند، اما بايد دقت داشت كه مولفه هاي بسياري در اين موضوع دخيل هستند.
عضو شورای عالی نظام پزشکی کشور تاکید کرد: ظرفيت مراكز ارائه دهنده خدمت اعم از دولتی، خصوصی، خيريه و غير دولتي در ارائه خدمات تخصصي و فوق تخصصي محدود است و گاهي افراد در زمان مراجعه، پشت درهاي بسته تكميل ظرفيت قرار مي گيرند و در مقابل، در بررسي افرادي كه ظرفيت ها را اشتغال كرده اند، گاها به افرادي مي رسيم كه نيازمند آن خدمت خاص نبوده اند و فراخور ذهن خود، ظرفيت را اشغال كرده اند، در حاليكه نيازمند خدمت ديگري بوده اند و مشكلاتشان در سطوح ديگر قابل رفع بوده است.
وی افزود: نظام ارجاع اين اطمينان را ايجاد مي كند كه بيماران بر اساس نياز واقعی خودشان از خدمات درماني بهره مند مي شوند و اين موضوع نكته جديدی در نظام سلامت دنيا نيست. بسياري از كشورها در اين اصل پيشرو بوده اند و كشورهايي نيز در حال پيگيري زيرساخت هاي آن هستند. و اهميت آن در حدی است كه سازمان هاي جهاني با ارزيابي ميزان «شاخص دستيابي به خدمات درماني» استقرار عدالت در سلامت را در كشورهاي مختلف بررسي مي نمايند.
طاهرخانی اظهارداشت: انتظار مردم در همه نقاط جهان از نظام های سلامت آن است كه امكان دستيابي به خدمات مورد نيازشان را فراهم نمايد و كشورهاي مختلف برنامه هاي متفاوتي متناسب با فرهنگ و اعتبارات شان براي اين موضوع دارند و اهميت آن در حدي است كه در تمام انتخابات جهان، اصلاح نظام سلامت به عنوان يكي از اهداف و برنامه ها توسط تمامی كانديدا و جناح ها مطرح مي گردد. به عنوان نمونه ۴ سال قبل، اوباما با طرح شعار اصلاح ساختاری بيمه ملي، جهت دستيابي مردم به خدمات مورد نيازشان، وارد صحنه انتخابات شد. هر چند امروز پس از گذشت ۴ سال، كارشناسان مختلف ارزيابي هاي گوناگوني از استقرار و میزان پيشرفت آن طرح مطرح مي نمايند و به رغم گذشت زمان، هنوز دستاوردی برای مردم آنجا به همراه نداشته است اما همین شعار صرف نظر از میزان اجرایی شدنش، نتیجه انتخابات را به سوی مورد نظر هدایت کرد.
رئیس نظام پزشکی تاکستان با بیان این مطلب که كشورهاي مختلف با برنامه هاي متنوع و متناسب با شرایط خود، سعي در استقرار نظام ارجاع دارند و در اين ميان برخي از كشورها استقرار نظام ارجاع را در قالب پزشك خانواده در دستور كار خود قرار داده اند كه از جمله اين كشورها مي توان انگلستان، آمريكا و آلمان را نام برد، گفت: براي اين منظور انگلستان از سال ۱۹۴۲ داراي يك سيستم درمان جامع ملي شده است كه تمامی هزينه ها توسط بيمه ها پرداخت و خدمات به صورت رايگان ارائه مي گردد. در آلمان، برنامه پزشك خانواده و نظام ارجاع بر اساس نظام تامين اجتماعي است كه در آنجا هزينه هاي سرمايه اي توسط دولت و تمامی هزينه هاي بيمارستان ها و پزشكان توسط بيمه پرداخت مي گردد. البته در هر يك از اين كشورها قريب به نيم قرن زمان صرف مطالعه موضوع و ايجاد زيرساختهاي لازم شده است و نهايتا كار را آغاز نموده اند.
وی در همین زمینه ادامه داد: متاسفانه در ايران پزشك خانواده قرباني شتابزدگي دولت ها شده است به گونه ای كه در اواخر كار دولت هشتم به يكباره و بدون وجود زيرساخت هاي مناسب، برنامه پزشك خانواده در روستاها آغاز شد و در اواخر دولت دهم به يكباره صحبت از توسعه برنامه پزشك خانواده در سراسر كشور مطرح می گردد و نتيجه اين اقدامات شتابزده چيزي است كه امروز ما در استان های فارس و مازندران مي بينيم.
طاهرخانی با تاکید بر این نکته که مردم و جامعه پزشكي ابزارهاي آزمون و خطاي سياستگزاران نظام سلامت نيستند، تصریح کرد: در ادوار مختلف، برنامه پزشك خانواده که مي توانست پايه هاي نظام ارجاع را در كشور مستقر نمايد، قرباني شتابزدگي دولت ها شد. دولتمردان بايد به جاي پر كردن كارنامه سوابق كاري خود، به تاثير تصميمات و اقدامات خود در زندگي و سلامت مردم فكر كنند.
عضو شورای عالی نظام پزشکی کشور با عنوان این مطلب که راه نجات نظام سلامت کشور، استقرار پزشک خانواده به شکل واقعی آن است نه آنچه در استان های فارس و مازندران اتفاق افتاده است، اظهار اميدواری کرد که روزي با استقرار نظام ارجاع در كشور، مردم به خدمات مورد نيازشان دسترسی عادلانه ای داشته باشند.
طاهرخانی گفت: شاید امروز با فضای ایجاد شده در نظام سلامت کشور، زمان آن رسیده باشد که متولیان امر، نتایج این برنامه ملی را در استان های یاد شده، بدون هیچ گونه اغماض یا فرافکنی منتشر نمایند. قطعا میزان رضایت مردم به عنوان دریافت کنندگان خدمات و جامعه پزشکی به عنوان ارائه دهندگان خدمت از جمله مولفه هایی خواهند بود که اصلاحات مربوطه را برای تداوم برنامه رقم خواهند زد. گریزی برای نظام سلامت وجود ندارد، جز با استقرار نظام ارجاع و پزشک خانواده، شاهد برون رفت از چالش های نظام سلامت نخواهیم بود. اصلاحات دشوار است و همیشه با مقاومت هایی همراه است، اما غیر ممکن نیست.
منبع: مهر
يكشنبه 28 دى 1393 ساعت 07:03
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 74]
صفحات پیشنهادی
دلایل وزارت بهداشت برای اجرا نشدن طرح پزشک خانواده |اخبار ایران و جهان
دلایل وزارت بهداشت برای اجرا نشدن طرح پزشک خانواده کد خبر ۴۶۳۲۶۰ تاریخ انتشار ۱۳ دی ۱۳۹۳ - ۱۳ ۵۸ - 03 January 2015 معاون بهداشت وزارت بهدشت گفت در حال حاضر طرح پزشک خانواده در دو استان فارس و مازندران در حال اجراست که پس از انجام آسیب شناسی در صدد اصلاح آن هستیم به گزارش مهرچرا طرح پزشک خانواده در کشور اجرا نمیشود؟
دامادی در تذکر شفاهی چرا طرح پزشک خانواده در کشور اجرا نمیشود نماینده مردم ساری در مجلس گفت با توجه به اینکه نیروی انسانی و تجهیزات لازم برای اجرای طرح پزشک خانواده کم نیست سوال این است که اگر این طرح خوب است چرا هماکنون با همین شرایط در کل کشور اجرا نمیشود به گزارش خبرنگاچرا برخی پزشکان دیگر جراحی نمی کنند؟ |اخبار ایران و جهان
چرا برخی پزشکان دیگر جراحی نمی کنند رئیس دادگاه بدوی سازمان نظام پزشکی با اشاره به اینکه تخلفات زیرمیزی پزشکان در ۲ ماه اخیر بسیار کمتر شده است گفت البته شاید یکی از دلایل هم کمتر شدن عملهای جراحی آنان باشد مثلاً برخی از آن ۱۴ پزشک لیست معروف دیگر جراحی نمیکنند کد خبر ۴۶۳سریالهای ماهوارهای آفت خانمان سوز خانوادههای ایرانی
سریالهای ماهوارهای آفت خانمان سوز خانوادههای ایرانی یک روان شناس گفت افراد در میان پیام های تبلیغاتی نقطه نظرها ایدئولوژیهایی را به مخاطبان منتقل می کنند که در راستای منافع و سودمندیها است حسین ابراهیم مقدم روان شناس و استاد دانشگاه درگفتوگو باخبرنگار اجتماعی باشگاه خبرطرح تحول سلامت توجهی به نظام ارجاع و پزشک خانواده نداشته است
طرح تحول سلامت توجهی به نظام ارجاع و پزشک خانواده نداشته است خدمات و مراقبتهای اولیه سلامت در هر مجموعه شهری با جمعیت متفاوت با مدلهای مختلف ارائه می شود و یکسان نیست در حالی که در برنامه پنجم توسعه نظام ارجاع و پزشک خانواده را داریم که اصلا به قوانین بالا دستی آن توجه نشده استفروش تجهیزات پزشکی ایرانی با برندهای اروپایی
دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی فروش تجهیزات پزشکی ایرانی با برندهای اروپایی دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی با بیان اینکه قدرت تولید در مقابل واردات در این صنعت بسیار کم است از فروش تجهیزات پزشکی تولید ایران با برندهای اروپایی به کشرضایت 82 درصدی مردم فارس از طرح پزشك خانواده
رئیس دانشگاه علوم پزشكی شیراز رضایت 82 درصدی مردم فارس از طرح پزشك خانواده خبرگزاری پانا رئیس دانشگاه علوم پزشكی شیراز گفت براساس نظرسنجیهای معتبر 60 تا 82 درصد از مردم فارس از اجرای طرح پزشك خانواده راضی هستند ۱۳۹۳ سه شنبه ۱۶ دي ساعت 16 54 به گزارش خبرگزاری پانا محمدهادیانتقاد انجمن مامایی به تبعیض در پرداخت حقوق بین ماما و پزشک خانواده
انتقاد انجمن مامایی به تبعیض در پرداخت حقوق بین ماما و پزشک خانوادهرئیس انجمن علمی مامایی ایران گفت تبعیض در پرداخت حقوق ماماها در تیم پزشک خانواده ادامه دارد و در حالی که حقوق پزشکان خانواده نسبت به گذشته افزایش چند میلیون تومانی داشته اما حقوق ماماها فقط ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومانرییس جمهوری: آثار تاریخی چراغی است که گذشته دور را به خوبی روشن می کند | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
تاریخ خبر 1393 10 27-به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی صبح شنبه در مراسم رونمایی از 349 شی تاریخی – فرهنگی بازگردانده شده از کشور بلژیک در جمع خبرنگاران افزود آثاری که در موزه ملی ایران و سایر موزه های کشور نگهداری می کنیم برای ما اهمیت دارشبکه های ماهواره ای بر فرهنگ خانواده ایرانی تأثیر منفی گذاشته اند -
بای شبکه های ماهواره ای بر فرهنگ خانواده ایرانی تأثیر منفی گذاشته اند شناسهٔ خبر 2466421 شنبه ۲۷ دی ۱۳۹۳ - ۱۲ ۵۲ استانها > گلستان گنبدکاووس - استاد دانشگاه و کارشناس مسائل سیاسی گفت شبکه های ماهواره ای بر فرهنگ خانواده ایرانی تأثیر منفی گذاشته اند به گزارش خبرنگار مهر علیپرداختن به سبک زندگی ایرانی - اسلامی موجب استحکام نهاد خانواده می شود
پرداختن به سبک زندگی ایرانی - اسلامی موجب استحکام نهاد خانواده می شود خبرگزاری پانا پرداختن به سبک زندگی ایرانی - اسلامی موجب استحکام نهاد خانواده می شود امام جمعه رضوانشهر گفت پرداختن به سبک زندگی اسلامی مورد تأکید رهبر معظم انقلاب اسلامی به عنوان یک راهبرد موجب استحکام بنیان«پزشکان» هم خط قرمز کمدی مهران مدیری شدند! |اخبار ایران و جهان
پزشکان هم خط قرمز کمدی مهران مدیری شدند تنها قشری که توان شکایت از کمدینها و ایجاد دردسر را ندارد همان سالمندان هستند و مدیری به همین دلیل سراغ سوژه بیحاشیه سالمندان رفته که البته مشخص نیست اگر این سوژه عملیاتی شود چقدر قابل مقایسه با کیفیت هفت قسمت سریال اتاق عمل اخانواده فوتبال در انتظار قهرمانی ایران است
سایت گل خانواده فوتبال در انتظار قهرمانی ایران است سایت فوتبالی گل شانس ایران برای رسیدن به عنوان قهرمانی بازیهای جام ملتهای آسیا همراه با مربیگری کارلوس کیروش را بالا دانسته و نوشت خانواده فوتبال به قهرمانی ایران گرایش بیشتری دارد به گزارش خبرنگار ورزشی باشگاه خبرنگادلایل وزارت بهداشت برای اجرا نشدن طرح پزشک خانواده -
دلایل وزارت بهداشت برای اجرا نشدن طرح پزشک خانواده شناسهٔ خبر 2454902 شنبه ۱۳ دی ۱۳۹۳ - ۱۳ ۳۶ جامعه > بهداشت و سلامت معاون بهداشت وزارت بهدشت گفت در حال حاضر طرح پزشک خانواده در دو استان فارس و مازندران در حال اجراست که پس از انجام آسیب شناسی در صدد اصلاح آن هستیم به گزارشیادداشت چرا پول «نقد» کنسرت کیتارو «نسیه» پرداخت میشود؟/ حاشیههای گرانترین کنسرت ایران
یادداشتچرا پول نقد کنسرت کیتارو نسیه پرداخت میشود حاشیههای گرانترین کنسرت ایران تمامی نداردپول حاصل از برگزاری یک کنسرت 100 درصد نقد است پر واضح است که کسی برای خریدن بلیت کنسرت چک چند ماهه نمیکشد پس چرا باید نوازندگان چند ماه منتظر پولی که نقدا دریافت شده بمانند چرا تامعاون بهداشتی وزیر بهداشت اعلام کرد جزئیات اجرای برنامه پزشک خانواده/اصلاح برنامه با ایجاد زیرساختهای لازم
معاون بهداشتی وزیر بهداشت اعلام کردجزئیات اجرای برنامه پزشک خانواده اصلاح برنامه با ایجاد زیرساختهای لازممعاون بهداشتی وزیر بهداشت تاکید کرد در حال حاضر طرح پزشک خانواده در دو استان فارس و مازندران در حال اجرا است که پس از انجام آسیب شناسی درصدد اصلاح آن هستیم به گزارش خبرگزارچرا محصولات شیلاتی در ایران فرآوری نمیشوند؟ -
در گفتگو با مهر عنوان شد چرا محصولات شیلاتی در ایران فرآوری نمیشوند شناسهٔ خبر 2463191 دوشنبه ۲۲ دی ۱۳۹۳ - ۱۱ ۲۳ اقتصاد > کشاورزی و دامداری مدیرکل دفتر بهبود کیفیت فرآوری و توسعه بازار آبزیان سازمان شیلات گفت مردم ایران چندان به مصرف محصولات شیلاتی فرآوری شده تمایل ندارن-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها