محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1829944874
خاتمی: نگذاریم جهان و انسان تحت هیچ عنوانی در معرض هراس، نا امنی و مخاطره باقی بماند
واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
خاتمی: نگذاریم جهان و انسان تحت هیچ عنوانی در معرض هراس، نا امنی و مخاطره باقی بماند
سیدمحمد خاتمی رييس بنیاد گفتوگوی تمدنها در نامهاى به دبیرکل سازمان ملل متحد ضمن محکوم کردن اقدامات خشونت بار و افراط گرایانه در سراسر جهان به هر نام و با هر مسلک و مرامى خواستار اقدام جدى سازمان هاى بین المللى و خیرخواهان صلحطلب شد. متن این نامه را در زير بخوانيد:
روز نو : سیدمحمد خاتمی رييس بنیاد گفتوگوی تمدنها در نامهاى به دبیرکل سازمان ملل متحد ضمن محکوم کردن اقدامات خشونت بار و افراط گرایانه در سراسر جهان به هر نام و با هر مسلک و مرامى خواستار اقدام جدى سازمان هاى بین المللى و خیرخواهان صلحطلب شد.
به گزارش روزنو،متن این نامه را در زير بخوانيد:
به نام خدا
عالیجناب آقای بان کی مون
دبیرکل محترم سازمان ملل متحد
با احترام و درود
من نیز چون شما و صدها میلیون نفر در سراسر جهان از جنایت تروریستی پاریس و رویدادهای مشابه ونگران کننده پیش و پس از آن که نمونهای از آثار شوم و ضدانسانی تروریسم و افراط گرایی در شرق و غرب عالم است متأثرم و آن را به شدت محکوم میکنم؛ اما از سازمان ملل متحد، سازمانهای بینالمللی، دولتها، نهادهای مدنی، نخبگان و سرآمدان جهان انتظاری فراتر از محکوم کردن این حوادث می رود.
آقای بان کی مون
در جهان امروز، خشونت و ناامنی و افراط، جهنمی سوزان آفریده است که همه انسان ها، پیروان همه مذاهب، همه ملت ها و اقوام را در همه جای جان در کام خود می کشد، اما مسأله این است که آنچه احیاناً به نام مبارزه با ترور و خشونت انجام میگیرد نه تنها راهگشا نیست، بلکه متأسفانه گاه آتش این بلای سهمگین را افروخته تر میکند. تروریسم و خشونت، نه جنگ دین و آزادی، نه منازعه شرق و غرب و نه مواجهه میان مذاهب و اقوام و ملل که خطری جدید و جدی است که ریشه های گوناگون دارد و باید این ریشه ها را خشکاند و جهان را از پرتگاه "افراطی گری” دور کرد.
آقای دبیرکل
در سپتامبر ۲۰۰۱ میلادی برج های دوقلوی نیویورک در اثر اقدامی تروریستی و تکان دهنده فروریخت و خطر "تروریسم” که پیش از آن هم وجود داشت، به چشم آمد و جمهوری اسلامی ایران در نخستین لحظات بروز حادثه، آن را محکوم کرد و پیشبرد "گفت و گوی تمدن ها” و طرح "ائتلاف برای صلح” را چاره کار دانست، اما در سویی دیگر پنداشته شد با ائتلاف برای "جنگ علیه تروریسم” که پنداشته می شد پرچم آن در دست جریانهایی چون القاعده است، می توان ریشه این پدیده شوم را کند؟
اما اگر این شیوه پاسخ می داد چرا امروز شاهد گسترش امواج تروریسم در سراسر جهان هستیم و امواجی که نمونهای از آن در پاریس به چشم خورده هر روز از شرقیترین نقطه عالم تا غربیترین نقطه آن، در عراق و سوریه، در فلسطین و لبنان، در افغانستان و پاکستان، در نیجریه و میانمار و در جای جای عالم خشونت و خون و ترور عرصه را برهمگان از شیعه و سنی و ایزدی و مسیحی و یهودی تا عالم دینی و روشنفکر و سیاستمدار و کودک و پیر و جوان تنگ کرده است!
امروز تنها در خاورمیانه و آسیا و آفریقا و آمریکای لاتین نیست که امنیت از میان رفته است، بلکه در قلب کشورهای اروپایی و آمریکا نیز هیچکس در امان نیست و بپذیریم که امنیت در جهان به هم پیوسته امروز یا در همه جا برقرار می شود یا هیچ کجا روی امنیت را نمی بیند. اگر صدای گفتوگو، صلح و مدار را که در لحظه ای حساس از تاریخ در سازمان ملل طنین افکند و مورد استقبال همگان قرار گرفت، جدی گرفته می شد و با ریشهیابی امور در جستجوی راهکارهای عملی با ضمانت اجرایی بودیم و سازمان ملل متحد و نهادهای بین المللی می توانستند سیاستمداران را وادار به رعایت موازین و ملزومات برقراری صلح کند و نهادهای مدنی و اندیشمندان و عالمان عالم در این راه گامهای بلندتری بر می داشتند، امروز شاهد چنین وضعیت تلخی نبودیم.
اگر دعوت به "ائتلاف برای صلح بر پایه عدالت” در سال 2001 و پس از تصویب پیشنهاد ”گفتوگوی تمدنها” در هیاهوی جنگ و خون و انتقام و لشگرکشی پس از حادثه تروریستی یازده سپتامبر که خونبارتر از آن حادثه هولناک بود گم نمی شد و اگر نصایح خیرخواهان مبنای تصمیمات بین المللی قرار می گرفت آیا بازهم شاهد چنین روزهای تلخی بودیم؟
عالیجناب
آیا فکر کرده ایم، نه تنها برپایه تعالیم ادیان و موازین اخلاقی که به اعتبار رهیافتهای علمی و حتی تجارب سیاسی، فقر، محرومیت، سرکوب، اشغال، آوارگی، استبداد و بدتر از همه تحقیر انسان که از سوی حکومتهای فاسد و قدرتهای توسعه طلب بر عالم و آدم تحمیل شده است در پدید آمدن این حوادث شوم چه نقشی دارد؟
اگر به جای مدارا و محبت، نفرت وخشونت و به جای دیگردوستی، دیگرستیزی حاکم شود و آن که قدرتمندتر است خشونت بیشتری را اعمال و از خشونت ورزانی که آنان را همسو با منافع خود می داند حمایت کند، آیا در دور باطل خشونت و سرکوب و تحقیر از یکسو و ترور و افراطیگری از سوی دیگر گرفتار نخواهیم شد؟
وقتی میلیونها انسان که سرزمینشان اشغال می شود و فریاد مظلومیت و ستم دیدگان و آوارگان در هلهله جنونآمیز اشغالگران سرکوبگر و آدمکش گم شود و بسیاری از قدرتمندان به جای تنبیه متجاوز، مظلوم و آواره را تحقیر کنند، هویت های مرگبار برساخته می شود و تروریسم بی وطن حتی از میان غربیان سربازگیری می کند. تروریسم، افراطیگری و به حاشیهراندگی نوع خوب و بد ندارد. نباید تبعیضهای وحشتناکی که حاصل اعمال ضابطه ها و معیارهای دوگانه است از نظر دور داشت.
آقای دبیرکل
موسی (ع) پیامبر عزت و مبارزه با فرعونیت است و مسیح (ع) پیامبر محبت و مهربانی و انسانیت و محمد مصطفی (ص) پیامبر رحمت و آزادگی. آیا پرسیده ایم که اشغال و جنایت و سرکوب به نام موسی و تحقیر انسانها و به راه اندازی جنگهای صلیبی جدید به نام عیسی و سربریدن بیگناهان و به بردگی کشاندن زنان و ترور و به خاک و خون کشاندن انسانها به نام محمد که هم جنایت علیه بشریت است و هم اهانت بزرگ به این پیامبران عظیم الشأن؟
آقای بان کی مون
محبت ورزان و مدافعان آزادی و عدالت و حقوق بشر در همه جا و با هر آئین و مشرب و مسلک مخالفان با تبعیض و تحمیل و طرفداران برخورداری همگان از برکات زندگی و حق و حرمت در جهان کم نیستند، ولی صدایشان شنیده نمی شود! باید عملاً به فکر راهکارهایی بود، که این صداها بهتر به گوش برسد. امروز وقت آن است که نهادهای بین المللی با همه سرآمدان عالم، همه دولت ها و همه نهادهای مدنی به علل و عوامل گوناگون پدید آمدن این وضع ناگوار بیاندیشند و منصفانه و واقع بینانه در صدد مبارزه با آن برآیند.
عالیجناب
من می دانم که آنچه طی زمانی دراز شکل گرفته است و منجر به تبعیض و بی عدالتی و عقب ماندگی ملتها و استقرار نظامات ناعادلانه بین المللی و نهایتاً تولید خشونت و افراطیگری شده است نه با گفتار و اندرز از میان می رود و نه به سرعت و به یکباره. من می دانم که تعصب و جهالت و کژاندیشی در میان جریانهایی که عقب ماندگی و تحقیر شدگی خود را مبدل به نفرت کرده اند وخشونت و ترور را راه استیفای حقوق از دست رفته خود کرده اند و با کمال تأسف بر اندام رفتار زشت و غیر انسانی خود جامه تقدس می پوشانند و از این راه به انسان و ارزشهای متعالی و مقدس خیانت می کنند، با نصیحت خیرخواهان و حتی بیانیه و تظاهرات و راهپیمایی به سادگی دست از جنایت بر نمیدارند و نیز میدانم که توسل به زور و خشونت برای نابود کردن این جریانها هم همانگونه که به تجربه نیز ثابت شده است، جز به عمیقتر شدن گرایشهای انحرافی و بسط و گسترش این جریانهای منحط نمی انجامد و حتی گاه سبب مظلوم نشان دادن آنها و جذب و جلب بیشتر تحقیر شدگان به سوی آنان نیز خواهد شد.
من میدانم که امواج سهمگین اسلام هراسی که موجب برانگیختن خشم و نفرت بخش هایی از افکار عمومی علیه اسلام و مسلمانان و توجیه کننده هر گونه اهانتی به مقدسات ملتها و اقوام از یک سو و مشروع نشان دادن اقدامهای تجاوزکارانه علیه ملتهای مظلوم، به خصوص مسلمانان از سوی دیگر می شود و نیز غربهراسی که حاصل عدم تفکیک میان جنبههای استعماری سیاستهای غربی در خارج از مرزهای ملی کشورهای غربی با جنبههای تمدنی و فرهنگی مغرب زمین که لااقل دستآوردهای مثبتی برای خود غربیان داشته است می باشد به سادگی و با توصیه های اخلاقی و سیاسی از میان نخواهد رفت اما نمی توان از تجارب و تلاش های عملی نیز غافل ماند.
جلب توجه واقعی جهانیان و دست اندرکاران عالم اندیشه و عمل به دور از احساسات، مسؤولیتی جهانی و انسانی است. ریشهیابی وضعیت و واقعیت تلخی که به صورت خشونت و افراط گرایی، چه از سوی دولتها و چه جریانهای سیاسی و عقیدتی بروز کرده است و تروریسم تنها یکی از جلوههای وحشتناک و ملموس آن است، نخستین گام برای یافتن راهحلی است که اگر ارائه شود بدون تردید مورد اقبال افکار عمومی عالم و نیز همه خیرخواهان صلحطلب و انساندوست قرار خواهد گرفت و اندک اندک موجب انزوای افراطیون و خشونت گرایان و انشاءالله محو آن از صحنه بین المللی خواهد شد.
من به سهم اندک خود پیشنهاد می کنم سازمان ملل متحد با شجاعت در این راه گام بردارد و عالمان و اندیشمندان، روشنفکران، سیاستمداران، دولت ها و نهادهای مدنی را برای اقدامی عاجل با هدف تحقق آشتی تاریخی که از اهداف مهم گفتوگوی فرهنگها و تمدنها است در این سو فراخواند. بنیاد گفتوگوی تمدنها نیز آمادگی آن را دارد با بازخوانی تجربه خویش و با مشارکت اندیشمندان خیرخواه و صلح طلب جهان در حد توان خود به بلندتر شدن صدای گفت و گو و صلح و نزدیکتر شدن به جهان عاری از خشونت و افراط کمک کند.
آقای دبیرکل
نگذارید و نگذاریم جهان و انسان تحت هیچ عنوانی در معرض هراس، نا امنی و مخاطره باقی بماند. باید از کیان دین، آزادی، عدالت، اخلاق و گفت و گو و صلح به جد دفاع کرد.
سید محمد خاتمی
مؤسس و رئیس بنیاد گفتوگوی تمدنها
تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۳۹۳ - ۱۶:۳۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]
صفحات پیشنهادی
تحت هیچ شرایطی ناامنی به غزه بازنخواهد گشت -
موسی ابومرزوق تحت هیچ شرایطی ناامنی به غزه بازنخواهد گشت شناسهٔ خبر 2461659 شنبه ۲۰ دی ۱۳۹۳ - ۱۲ ۱۲ بین الملل > خاورمیانه و آفریقای شمالی عضو دفتر سیاسی جنبش حماس در سخنانی اعلام کرد که ناامنی به نوارغزه تحت هیچ شرایطی بازنخواهد گشت به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از النشره محضور خاتمی در حرم امام راحل |اخبار ایران و جهان
حضور خاتمی در حرم امام راحل کد خبر ۴۶۴۴۸۸ تاریخ انتشار ۱۷ دی ۱۳۹۳ - ۱۰ ۵۳ - 07 January 2015 جماران نوشت حجت الاسلام والمسلمین سید محمد خاتمی در حرم امام حضور یافت حجت الاسلام والمسلمین سید محمد خاتمی رئیس جمهوری اسبق کشورمان با حضور در مرقد مطهر بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران ضآزمایش واکسن جدید ابولا روی انسان |اخبار ایران و جهان
آزمایش واکسن جدید ابولا روی انسان کد خبر ۴۶۴۴۸۰ تاریخ انتشار ۱۷ دی ۱۳۹۳ - ۱۰ ۴۱ - 07 January 2015 آزمایش واکسن جدید ابولا برای اطمینان از بیخطر بودن آن در دانشگاه آکسفورد آغاز شده است به گزارش ایسنا این واکسن پیشتر در میمونها ایمنی کامل در مقابل ویروس ابولا ایجاد کرده بود10 انسان پولدار جهان
10 انسان پولدار جهان مجله آمریکایی فوربس هر سال اقدام به انتشار چند لیست مختلف از ترین های دنیا میکند چند روز قبل این مجله 10 ثروتمند بزرگ جهان را در سال 2014 معرفی کرد بازه دارایی این ثروتمندان از 29 میلیارد دلار تا 76 میلیارد دلار است مجله مهر 76 000 000 000 دلار این رشیخ نعیم قاسم در کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی: اختلافات جهان اسلام ریشه سیاسی دارد/ تکفیر هیچ ارتباطی با اسل
شیخ نعیم قاسم در کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی اختلافات جهان اسلام ریشه سیاسی دارد تکفیر هیچ ارتباطی با اسلام نداردمعاون دبیرکل حزبالله لبنان گفت برخورد با جریانات تکفیری مشخص کردن انگیزههای سیاسی اختلافانگیزان و نشان دادن موضع جهان اسلام در برابر کشورهای دیگر از مهمترین چراهحل بالا بردن امنیت جهان در مقابله با تسلیحات هستهای
یکشنبه ۱۴ دی ۱۳۹۳ - ۱۴ ۴۲ مناسبترین راهحل برای مقابله با خطر تسلیحات هستهای اختصاص هزینههای به روزرسانی تجهیزات و زرادخانههای هستهای و حذف و نابود کردن همه تجهیزات هستهای است به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا پایگاه خبری هافینگتون پست در گزارشی تحلیلی نوشت در سمقامات امنیتی افغانستان: طالبان از غیرنظامیان به عنوان سپر انسانی استفاده میکند
مقامات امنیتی افغانستان طالبان از غیرنظامیان به عنوان سپر انسانی استفاده میکندمقامات امنیتی افغانستان که به منظور بررسی اوضاع به ولایت شرقی کنر سفر کردهاند اظهار داشتند شبه نظامیان طالبان در منطقه دانگام از غیرنظامیان به عنوان سپر انسانی استفاده میکنند به گزارش خبرنگار خبرگزطباطبایی:هیچ حریفی آسان نیست |اخبار ایران و جهان
طباطبایی هیچ حریفی آسان نیست کد خبر ۴۶۴۴۲۲ تاریخ انتشار ۱۷ دی ۱۳۹۳ - ۰۸ ۰۰ - 07 January 2015 مربی تیم امید ابراز امیدواری کرد که اردوهای تدارکاتی پیش رو این تیم را به انسجام برساند هادی طباطبایی درباره آخرین وضعیت تیم امید که قرار است بامداد امروز چهارشنبه عازم اردوی عمان شودالقاعده همچنان تهدید امنیتی جدی برای جهان است
چهارشنبه ۲۴ دی ۱۳۹۳ - ۱۱ ۲۰ برخلاف عقاید رایج مبنی بر اینکه القاعده در دوران پس از بن لادن به تدریج از دور خارج شده این گروه تروریستی در سال 2014 میلادی قدرتگیریهای مجدد خود را آغاز کرده و همچنان تهدید امنیتی جدی برای جهان محسوب میشود به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنااقتصاد روسيه تحت تأثير انقباض بحران جهاني
۹ دي ۱۳۹۳ ۱۲ ۱۳ب ظ رويترز گزارش داد اقتصاد روسيه تحت تأثير انقباض بحران جهاني بر اساس گزارشي که رويترز منتشر کرده است اقتصاد روسيه در ماه نوامبر به شدت تحت تأثير بحران مالي جهاني و کاهش قيمت نفت قرار گرفته و به همين دليل توليد ناخالص داخلي اين کشور کاهش يافته است به گزارش خبآمریکا 2014؛ ناامنی اجتماعی و تزلزل در عرصه جهانی زیرپوسته آمارها
آمریکا 2014 ناامنی اجتماعی و تزلزل در عرصه جهانی زیرپوسته آمارها روزنامه انگلیسی گاردین نوشت آمارهای اقتصادی سال 2014 آمریکا حکایت از بهبود وضعیت اقتصادی دارد اما این آمارها نتوانسته امنیت اجتماعی را برای مردم عادی این کشور که سال گذشته میلادی را با شدید ترین اعتراضات علیه نمعاون سیاسی امنیتی استاندار آذربایجانشرقی: انحراف تاریخ انقلاب با حفظ اسناد ناکام خواهد ماند/ نگذاریم برخی ان
معاون سیاسی امنیتی استاندار آذربایجانشرقی انحراف تاریخ انقلاب با حفظ اسناد ناکام خواهد ماند نگذاریم برخی انقلاب را به نام خود ثبت کنندمعاون سیاسی امنیتی استاندار آذربایجانشرقی گفت احتمال اینکه عدهای و یا جریانی با تحریف انقلاب و دفاع مقدس آن را به نام خود ثبت و منحرف کنند وجگسترش همکاریهای ایران و عراق موجب تقویت جهان اسلام و امنیت منطقه است
چهارشنبه ۱۷ دی ۱۳۹۳ - ۱۷ ۴۹ رئیس قوه قضاییه گسترش همکاری های دو جانبه میان ایران و عراق را موجب تقویت جهان اسلام و امنیت و ثبات منطقه دانست به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از اداره کل روابط عمومی قوه قضاییه آیت الله صادق آملی لاریجانی در دیدار با عمار حکیم رئیسزنان و دختران ۷۰ درصد قربانیان قاچاق انسان |اخبار ایران و جهان
زنان و دختران ۷۰ درصد قربانیان قاچاق انسان طبق اعلام مرکز اطلاعات سازمان ملل متحد در تهران زنان و دختران 70 درصد قربانیان قاچاق انسان در جهان را تشکیل می دهند کد خبر ۴۶۲۴۲۸ تاریخ انتشار ۱۰ دی ۱۳۹۳ - ۰۷ ۴۳ - 31 December 2014 به گزارش مرکز اطلاعات سازمان ملل متحد از هر ۳ قربانیسلیقه پشهها در علاقهمندی به انسانها! |اخبار ایران و جهان
سلیقه پشهها در علاقهمندی به انسانها دانشمندان استرالیایی بر این باورند که توانستهاند به کشف این که چرا پشهها به برخی افراد بیشتر از سایرین علاقهمندند نزدیکتر شوند کد خبر ۴۶۳۴۰۴ تاریخ انتشار ۱۴ دی ۱۳۹۳ - ۰۷ ۵۸ - 04 January 2015 دانشمندان استرالیایی بر این باورند که توانتلاش براي ايجاد کرسي جهان اسلام در شوراي امنيت
۱۸ دي ۱۳۹۳ ۰ ۷ق ظ تلاش براي ايجاد کرسي جهان اسلام در شوراي امنيت رئيس جمهور ترکيه اعطاي يک کرسي به مسلمانان را در شوراي امنيت خواستار شد به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج رجب طيب اردوغان رئيس جمهور ترکيه تاکيد کرد کشورهاي بيشتري از قاره هاي جهان بايد صاحب نماينده در شورکارشناس و تحلیلگر مسائل سیاسی سپاه صاحبالزمان (عج) اصفهان: تمام انسانهای آزادیخواه جهان به انقلاب اسلامی ا
کارشناس و تحلیلگر مسائل سیاسی سپاه صاحبالزمان عج اصفهان تمام انسانهای آزادیخواه جهان به انقلاب اسلامی ایران افتخار میکنندکارشناس و تحلیلگر مسائل سیاسی سپاه صاحبالزمان عج استان اصفهان گفت تمام انسانهای آزادیخواه جهان به انقلاب اسلامی ایران افتخار میکنند به گزارش خب-
گوناگون
پربازدیدترینها