تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 13 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):پروردگارم هفت چيز را به من سفارش فرمود: اخلاص در نهان و آشكار، گذشت از كسى كه ب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803970826




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

برای بالابردن سهم نفت در درآمدزایی کشور باید خاک پایان‌نامه‌ها را تکاند


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: از علم تا عمل/
برای بالابردن سهم نفت در درآمدزایی کشور باید خاک پایان‌نامه‌ها را تکاند
مسئولان باید قطع وابستگی به نفت را با توجه ویژه به فرآوری محصولات نفتی مورد توجه قرار دهند و بدانند که برای بالا بردن سهم نفت در درآمدزایی باید خاک پایان نامه‌ها را تکانده و خاک کشور را با عملی و کاربردی کردن پروژه‌های دانشگاهی کیمیا کرد.



 به گزارش خبرنگار احزاب و تشکل‌های باشگاه خبرنگاران، پیشرفت در مسیر اقتصادی نیازمند موتور محرکه‌ای است به نام تکیه بر ظرفیت درونی، آنچنان‌که  مقام معظم رهبری راهبرد اقتصاد مقاومتی را به عنوان یک الگوی متناسب با شرایط کشوری می‌دانند، بنابراین نهال اقتصادی در صورتی می‌تواند در خاک سرزمینی ریشه بدواند که از حالت تک محصولی خارج شده و از سوی دیگر بر استعدادهای درونی و بالقوه انسانی و منابع طبیعی داخلی تکیه کند.

اقتصاد ایران نیز به عنوان چهارمین کشور دارنده ذخایر نفتی جهان، وزنه سنگین اقتصادی را بر دوش درآمدهای حاصله از نفت انداخته و چرخ اقتصادی کشور را این طلای سیاه می‌چرخاند.


 مروری برسیاست‌های قبل از انقلاب اسلامی نشان می‌دهد که درآمدهای نفتی شاه کلید چرخه اقتصادی کشور بود، به طوری‌که درآمد برنامه سوم عمرانی نیز از این راه تامین می‌شد و نکته جالب توجه آن‌جاست که با افزایش صعودی قیمت نفت در برنامه پنجم توسعه بدلیل جنگ اعراب و اسراییل، پهلوی آرمان‌های بلند پروازانه‌ای را در سر پروراند و درصدد بود ایران را در چشم انداز 20 ساله تنها و تنها با تکیه بر درآمدهای نفت جز 5 کشور توسعه یافته جهان کند!







بعد از انقلاب اسلامی نیز درآمدهای نفتی نقش محوری داشتند، به طوری که این‌سال‌ها در آمد حاصله از نفت حرف اول را در تعیین بودجه می‌زند، اما اکنون همین وابستگی به نفت دستمایه‌ای شده برای اینکه برخی بخواهند از طریق آن سیاست‌های استعماری خود را بر ملت شریف ایران تحمیل کنند. کاهش قیمت نفت که این روزها در عرصه بین‌المللی شاهد آن هستیم، در واقع از سوی کشور عربستان و در راستای سناریوی تحریم‌ها علیه نظام جمهوری اسلامی ایران شکل گرفته است.




 راه مقابله چیست؟

رهبر انقلاب اسلامی به مثابه چراغ راه در رسیدن به قله‌های عزت و اعتلای ایرانی، بر اقتصاد مقاومتی تاکید دارند و در جایی از صحبت‌هایشان فرمودند باز شدن گره‌های اقتصادی کشور منوط به توافق جامع هسته‌ای نیست.

در واقع مقام معظم رهبری بها دادن به دانشگاه و دانشگاهی را مبدأ پیشرفت علمی و منشأ ایستادگی باشکوه ملت ایران دانسته‌اند، ایشان در فرمایشاتشان گفتمان علمی را گفتمان پیشرفت علم و گفتمان پیشرفت عمومی کشور می‌دانند.

 با توجه به صحبت‌های رهبر فرزانه انقلاب اسلامی، باید اذعان داشت که سکوی پرتاب پیشرفت کشوری در ارج نهادن به دانشگاه و دستاوردهایش می‌دانند، حال برای کاربردی کردن تولیدات علمی مسئولین کشوری باید به عنوان حامی وارد عمل شده و  زمینه‌ای فراهم کنند تا یافته‌های علمی دانشگاه از روی کاغذ بر بستر عملی ظاهر شود.
 




یکی از محورهای اساسی، ارج نهادن به دانش‌آموختگان صنعت نفت و پژوهش‌های صورت گرفته در این راستاست، بر اهمیت توجه به مقوله فرآورده‌های غیرنفتی همین بس که یکی از سناریوهای مقابله با تحریم نفت ایران، متنوع سازی سبد پالایش نفت کشور است و یکی از موارد خروج از مدار اقتصاد مبتنی بر نفت، تاکید بر فراورده‌‌های این طلای سیاه است.

در سند چشم انداز توسعه(1404) نیز دستيابي به جايگاه اول منطقه از لحاظ ارزش توليد مواد و كالاهاي پتروشيميايي به منظور ايجاد بالاترين ارزش افزوده مدنظر قرار گرفته است.

درست است که راه اندازی پژوهشکده تحقیقات پالایش و فراوری نفت در منطقه آزاد ارس، در جهت بی‌نیازی کشور از بسیاری از محصولات و فراورده های نفتی وارداتی و یکی از راهکار‌های اجرای اقتصاد مقاومتی حائز اهمیت است، اما برای بالا بردن سهم این شاخه در درآمدزایی باید خاک پایان نامه‌ها را تکانده و خاک کشور را با عملی و کاربردی کردن آن کیمیا کنیم.







بنابراین می‌توان گفت حلقه گمشده میان پژوهش دانشگاهی و کاربردی شدن آن توجه تام مسئولان کشوری است که قلم فرسایی دانشگاهی را با تفقدات و بها دادن بی‌شائبه‌شان از علم به عمل تبدیل کنند و از سویی دیگر پژوهشگران ما باید نگاه به پژوهش را از بحث کمی به کیفی تغییر دهند.
 
انتهای پیام/







تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۳۹۳ - ۰۱:۳۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن