واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
موانع توسعه صادرات ایران به روسیه
رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه تصریح کرد: قوانین صادراتی نیاز به بازبینی دارد و باید در جهت توسعه اقتصادی اصلاح شود.
اسدالله عسگراولادی روز پنجشنبه در همایش بررسی توسعه صادرات ایران به روسیه در اتاق بازرگانی استان قم با اشاره به شاخصههای کشور روسیه در عرصه تبادلات اقتصادی گفت: روابط ما با کشورهای شمالی در 200 سال اخیر فراز و نشیبهای زیادی داشته و امروز به جایی رسیدهایم که اراده دو دولت به تعامل و دوستی تاکید دارد.
رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه اظهار داشت: روسیه پهناورترین کشور جهان با 150 میلیون نفر جمعیت جایگاه مهمی در صادرات دارد. در سالهای اخیر 150 میلیارد دلار مبادلات داشتیم که 70 درصد با کشورهای همسایه شامل امارات، عراق، ترکیه و روسیه بوده است.
وی توسعه زیرساختهای صادراتی را مورد تاکید قرار داد و عنوان کرد: آخرین آمار نشان میدهد با توجه به نگاه طرفین میتوان صادرات را به 5 برابر افزایش دهیم، در حالیکه واردات بیش از صادرات بوده است.
عسگراولادی درباره برخی مشکلات صادراتی گفت: یکی از مشکلات جدی تعرفهها است،ریال همچنین مسائل بانکی که ناشی از تحریمهای غربی است باید رفع گردد، از طرفی مشکل حمل و نقل یکی از دغدغههای صادراتی است.
وی ادامه داد: ما هنوز پایگاه هوایی با روسیه نداریم، از طرفی در حمل و نقل زمینی برای رانندگان مشکلات امنیتی وجود دارد و در حمل ونقل دریایی تعداد کافی کانتینر در اختیار نداریم، این در حالی است که پروازهای موجود به روسیه در مسکو مینشیند و از مسکو تا نقاط هدف مسافت زیادی وجود دارد.
رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه اظهار داشت: یکی دیگر از دغدغه های صادراتی صدور ویزا است که باید برای صادرکنندگانی که اتاق معرفی میکند، ویزای یک ساله صادر شود. همچنین عدم اعتماد 50 ساله میان بخش خصوصی ایران و روسیه یکی از موانع جدی در توسعه صادرات است که امیدواریم در دولت جدید مرتفع شود.
وی با اشاره به ضرورت حل مشکلات صادراتی گفت: دولت باید به کمک بخش خصوصی و کارآفرینان و صادرکنندگان ،برود از طرفی برخی از قوانین صادراتی باید بازبینی و اصلاح شوند، خوشبختانه در ماههای اخیر رییس جمهوری با روسای این کشور دیدار و گفت و گو داشتند که امید است مشکلات فعلی حل شود.
عسگر اولادی یادآور شد: چرا باید تعرفههای روسیه، گرجستان و آذربایجان صفر باشد، اما در ایران تعرفههای صادراتی از 10 تا 30 درصد اعلام شود؟ ما میتوانیم با رفع موانع به صادرات مواد غذایی نیز دست یابیم، چرا که پتانسیلهای خوبی در کشور وجود دارد.
وی رفع تحریمها را یکی از راه حلهای مهم در توسعه اقتصادی دانست و عنوان کرد: تحریم شرایط سختی را برای ما به وجود آورد، اما اگر تحریمها برداشته نشد باید با ریاضتهای اقتصادی به مقابله با تحریم بپردازیم. از سوی دیگر در کشور باید ظرفیتهای کارآفرینی نیز مورد تاکید باشد تا بتوانیم از بحران های اقتصادی عبور کنیم.
تاریخ انتشار: ۲۵ دی ۱۳۹۳ - ۲۱:۱۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]