واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۵ دي ۱۳۹۳ (۱۷:۵۴ب.ظ)
آيت الله العظمي مکارم: نخبگان و استعدادهاي برتر حوزه شناسايي و معرفي شوند حضرت آيت الله مکارم شيرازي گفتند: بر اهميت شناسايي نخبگان و استعدادهاي برتر حوزوي و ارائه آموزش هاي حوزوي به روز، براي اين گروه از طلاب حوزه هاي علميه تاکيد کردند.
به گزارش خبرگزاري موج ازقم ،آيت الله مکارم در ديدار مديران و مسئولان معاونت پژوهش حوزه هاي علميه که در آستانه برگزاري کتاب سال حوزه، در دفتر معظم له برگزارشد، ضمن ابراز خوشحالي از برگزاري کتاب سال حوزه و تاثيرات اين همايش در ارتقاء سطح کمي و کيفي پژوهش هاي حوزوي، به آسيب شناسي پژوهش هاي حوزوي در قالب کتاب پرداختند و اظهار داشتند: يکي از آسيب هاي اين بخش اين است که غالب کتابها به صورت جمع آوري و تأليف است و توليد علم در تحقيقات صورت نمي گيرد. در واقع تصنيف به حاشيه مي رود و تأليف به متن مي آيد.
وي تکراري بودن کارهاي پژوهشي را ولو اينکه در آنها توليد علم رخ داده باشد، از ديگر آسيب هاي اين حوزه دانستند و بيان کردند: براي جلوگيري از اين امر لازم است نشريه اي براي معرفي آثار توليد شده راه اندازي شود تا کارهاي انجام شده در معرض ديد محققان قرار گيرد و فعاليت هاي تکراري انجام ندهند.
حضرت آيت الله مکارم شيرازي در بخش ديگري از سخنان خود به آسيب شناسي ادبيات حاکم بر کتاب ها پرداختند و اظهار داشتند: يکي ديگر از مشکلات پژوهش هاي حوزوي انتقال ادبيات نوشتاري دانشگاه به حوزه هاي علميه است که نتيجه آن استفاده از جملات نامأنوس و پيچيده، اختراع لغات تازه و غيره است که اين مورد هم بايد مدنظر محققان قرار گيرد، و پژوهشگران روان نويسي در تحقيقات را سرلوحه و معيار کار خود قرار دهند.
اين مرجع تقليد گفتند: سرقت مطالب علمي و استفاده از تحقيقات ديگران بدون ذکر نام صاحب اثر و نيز دور شدن از دورس اصلي حوزه مانند فقه، اصول، کلام و تفسير از ديگر آسيب هاي پژوهش است.
حضرت آيت الله مکارم شيرازي در ادامه خواستار برگزاري دوره هاي آموزش روش تحقيق و کتاب نويسي براي طلاب حوزوي براساس آموزش هاي حوزوي و نه دانشگاهي، شدند.
ايشان با بيان اينکه معلومات عمومي حوزه بايد به صورت متمرکز خوانده شود و طلاب سپس به سمت گرايشهاي تخصصي روي آورند، ادامه دادند: حوزه بايد با استفاده از نقشه راهي براي پيشبرد برنامههاي پژوهشي به راه خود ادامه دهد و در تعيين اين نقشه بايد از رهنمود مراجع تقليد و بزرگان استفاده کند.
اين مرجع تقليد در پايان اهميت شناسايي نخبگان و استعدادهاي برتر حوزوي را متذکر و خواستار ارائه آموزش هاي حوزوي به روز براي اين گروه از طلاب حوزه هاي علميه شدند.
خاطرنشان مي شود: در ابتداي اين ديدار حجت الاسلام و المسلمين سيد علي عماد معاون پژوهش حوزه هاي علميه گزارشي از وضعيت مميزي علمي و آثار رسيده به کتاب سال حوزه ارائه کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 111]