واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: سیف در چهارمین نشست صنایع دریایی عنوان کرد
بازار یک میلیارد دلاری ایران در حوزه دریا
چهارمین نشست تخصصی صنایع دریایی در راستای بررسی مشکلات تامین مالی در صنایع دریا و با هدف ارائه راه حل های برطرف کردن این مشکلات به همت ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان دریایی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار شد.
به گزارش گروه علمی باشگاه خبرنگاران به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، به همت ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان دریایی معاونت علمی چهارمین جلسه از سلسله نشست های تخصصی صنایع دریایی با موضوع روش ها و مشکلات تامین مالی در صنایع دریایی با هدف شکل گیری بحث های تخصصی مشکلات تامین مالی در صنایع دریایی میان مدیران سازمان هاي مرتبط با حوزه دریا و انعکاس مناسب آن در رسانه های کشور برگزار شد.
در این نشست دکتر محمدسعید سیف دبیر ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان دریایی معاونت علمی، با اشاره به نقش آسیب شناسانه این ستاد اظهار کرد: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و ستادهای آن نقش یک کاتالیزور و تسهیل کننده بین دستاوردهای علمی کشور با دستگاه های اجرایی را ایفا می کنند تا بتوانند با شناسایی مشکلات موجود در حوزه های مختلف، دستاوردهای موجود در ستادها را به توانمندی های صنعتی و تولیدی در کشور تبدیل کنند تا ارزش افزوده ایجاد شود.
وی افزود: ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان دریایی معاونت علمی درصدد است تا با توجه به جایگاه علمی که صنایع دریایی در ایران و دنیا دارد مشکلات این حوزه را بررسی کند و راهکارهای مرتبط را ارائه دهد.
دبیر ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان دریایی معاونت علمی دو عامل را در سیاستگذاری ها و تصمیم گیری های این ستاد موثر دانست و گفت: کسب اطلاعات دقیق و آگاهی از این حوزه اولین گام جهت کسب موفقیت است و در نهایت باید به معیارها و روش های استنتاج توجه کنیم تا بر اساس آن ها تصمیمات لازم را اخذ کنیم. بنابراین برای ارائه راه حل در حوزه دریا ابتدا لازم است تا شناخت لازم را از این حوزه کسب کنیم تا در اشتغالزایی را نیز به دنبال آورد.
سیف ادامه داد: در حال حاضر در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در ارتباط با گام نخست اقداماتی جهت تکمیل اطلاعات صورت گرفته است و کتابی نیز تحت عنوان اطلس شناورها تهیه شده که برای تکمیل اطلاعات است. زیرا زمانی که برای یک صنعتی قرار است برنامه ریزی شود باید از فضای موجود آگاهی کافی وجود داشته باشد.
وی افزود: در راستای گام دوم نیز جلساتی را پی ریزیکرده ایم که با حضور مدیران سازمان هاي مرتبط با حوزه دریا برگزار می شوند و تبادل نظرات انجام می شود.
دبیر ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان دریایی معاونت علمی با بیان این مطلب که ایران از نظر علمی و فنی در حوزه دریا مقام اول را در منقطه داراست گفت: ما در این حوزه دارای یک بازار حدود یک میلیارد دلاری در سال هستیم که یک درصد بازار جهانی را تشکیل می دهد. ما به طور عملی نیازمند یک سند و چشم انداز و نقشه راه برای این صنایع دریایی هستیم تا اهداف و اقدامات لازم در این حوزه در آن قید شود.
سیف نظرات سایر اعضا مبنی بر داشتن یک شرکت لیزینگ دریایی که همه اعضا اعم از سازندگان، مصرف کنندگان و بانک ها و ... در آن شرکت داشته باشند تصدیق کرد و گفت: ایجاد مکانیزم های تخصصی و همکاری بانک های تخصصی نیز می تواند راهکار مناسبی برای حل مشکلات مالی صنعت دریا باشد و ستاد دریایی در این حوزه چنانچه محصولات داخل کشور نیاز به گواهینامه داشته باشند هزینه های لازم را متقبل می شود.
وی افزود: با توجه به اینکه صنایع دریا یک صنعت مادر است و می تواند اشتغالزا باشد بهتر است نقش بخش خصوصی پررنگ تر شود.
این نشست با حضور مدیرکل خودرو و نیروی محرکه، رییس دبیرخانه شورای عالی صنایع دریایی، مدیرعامل صندوق توسعه صنایع دریایی، هیئت مدیره اتحادیه مالکان کشتی ایران، رئیس کمیته کشتی سازی انجمن مهندسی دریایی، عضو هیئت مدیره بانک صنعت و معدن، عضو هیئت مدیره و معاونت نظارت بر بورس برگزار شد.
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۳۹۳ - ۱۴:۴۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]