واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
رمزگشایی جعبه ایرآسیا +عکس
مرکز تحقیقات اطلاعات پرواز بریتانیا در فارنبورو یکی از سه مرکزی در اروپاست که اطلاعات ثبت شده در جعبه سیاه هواپیماها را بررسی می کند.
عصر ایران: مرکز تحقیقات اطلاعات پرواز بریتانیا در فارنبورو یکی از سه مرکزی در اروپاست که اطلاعات ثبت شده در جعبه سیاه هواپیماها را بررسی می کند.
اتاق ضد صدا
به گزارش بیبی سی اطلاعات پرواز سوانح هوایی، مثل پرواز شرکت ایرآسیا که ۲۸ دسامبر سقوط کرد، در مراکزی مثل این مرکز بررسی می شوند.
نوارهای مغناطیسی هواپیماهای قدیمی
این مراکز بسیار محرمانه هستند و بر اساس قوانین بین المللی تنها بازرسان این مراکز و خدمه پرواز اجازه ورود به آنها را دارند.
تحقیقات در این مراکز در اتاقهای عایق صدا با قفل های مغناطیسی انجام میشود تا جلوی هر گونه استراق سمع الکترونیک گرفته شود.
در چهار دیواری این اتاق های عایق، بلندگوهایی نصب شده تا حال و هوای داخل هواپیما را بازنمایی کنند.
متخصصان صداهای ضبط شده کابین خلبان، صدای زمینه و مکالمات را به کامپیوتر می دهند و به دقت آنها را بررسی می کنند.
جعبه سیاه و مدار الکترونیک آن
تحقیق درباره سوانح هوایی معمولا شامل این مراحل است:
در مورد هواپیمای ایر آسیا، متخصصان ابتدا جعبه سیاه (که البته در اصل نارنجی رنگ است) را در آب تازه غوطهور کردند تا سرعت خوردگی آن را کمتر کنند.
سپس متخصصان از خشک بودن کامل صفحه مدارهای الکترونیک جعبه سیاه اطمینان حاصل می کنند.
برای این کار جعبه سیاه را سه روز در محفظه های خشک کن قرار می دهند. در این محفظه تمام آب جعبه سیاه کشیده می شود تا رطوبت باعث از دست رفتن اطلاعات نشود.
نمودارهای اطلاعات پرواز
جعبه سیاه هر پرواز از دو قسمت تشکیل شده، دستگاه ثبت اطلاعات فنی پرواز (flight data recorder) و دستگاه ثبت صداهای کابین و هواپیما (cockpit voice recorder).
متخصصان وقتی مطمئن شدند احتمال از دست رفتن اطلاعات منتفی شده شروع به گوش دادن و بررسی اطلاعات ضبط شده می کنند.
به گفته مارک فورد از دایره تحقیقات سوانح هوایی بریتانیا گوش دادن به صدای داخل کابین ممکن است بلافاصله پاسخ برخی سوالات را روشن کند.
اما متخصصان به صداهای پس زمینه هم با دقت گوش می کنند که به گفته آقای فورد می تواند اطلاعاتی مثلا درباره کارکرد موتورها فراهم کند.
دستگاه ثبت مغناطیسی اطلاعات پرواز
وقتی اطلاعات آماده شد، متخصصان با ترکیب صداهای ضبط شده و اطلاعات فنی دقیق، سعی می کنند تصویری از آنچه ممکن است اتفاق افتاده باشد ترسیم کنند.
در مورد پرواز ایر آسیا این کار ممکن است چند روز طول بکشد.
آقای فورد می گوید که تجزیه و تحلیل اطلاعات فنی پرواز که دستگاه های دیگر ضبط کردهاند بیشتر زمان میبرد.
تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۳۹۳ - ۱۲:۴۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]