تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 14 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):دعايى كه با بسم اللّه  الرحمن الرحيم شروع شود، رد نمى شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1849567445




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

خرابکاری آمریکا در تأسیسات اتمی ایران/ مرلین که بود؟


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:


پروژه‌ای که شکست خورد؛
خرابکاری آمریکا در تأسیسات اتمی ایران/ مرلین که بود؟
سیا یک کارشناس اتمی روسیه ملقب به "مرلین" را استخدام کرده بود تا برای اخلال در برنامه اتمی ایران، نقشه های ناقص یا غلط را در اختیار ایران بگذارد اما با هوشیاری طرف ایرانی این مأموریت شکست خورد.



    به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز، یک مأمور سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (CIA)  و یک خبرنگار روزنامه نیویورک تایمز به دلیل آنکه شکست مأموران اطلاعاتی آمریکا برای اخلال در برنامه اتمی ایران را فاش کردند، همچنان با فشارهای زیادی روبه‌رو هستند.     "جفری استرلینگ" مأمور سابق سازمان اطلاعات مرکز آمریکاست که متهم است اطلاعاتی در این زمینه را به "جیمز ریزن" خبرنگار روزنامه نیویورک تایمز داده است و این خبرنگار آن را در کتابش منتشر کرده است.     این دو متهم بارها بازجویی شده اند. دادگاه آمریکا از خبرنگار نیویورک تایمز می خواهد که منبع اطلاعاتی اش را نام ببرد، اما جیمز ریزن تاکنون از این کار خودداری کرده است.     سازمان اطلاعاتی آمریکا که در سال های گذشته بارها تلاش کرده تا در برنامه صلح آمیز هسته ای ایران خلل وارد کند، در یکی از این موارد کوشیده بود که با کمک واسطه ای روسی، تجهیزات معیوب و غیرمرتبط هسته ای به ایران واگذار کند تا از این طریق بر ایران فشار آورد اما با زیرکی طرف ایرانی، مأموران اطلاعاتی آمریکا شکست سنگینی را متحمل شدند.     به اذعان منابع اطلاعاتی آمریکا، در پروژه طراحی شده مأموران سیا، قرار بود تجهیزاتی آلوده که قابلیت استفاده در ساخت سلاح هسته ای را داشتند از طریق واسطه روسی به ایران فروخته شود تا به این شیوه ایران متهم به ساخت سلاح هسته ای شود و در نهایت با این تهام برای برچیدن تمام برنامه هسته ای ایران، فشار سیاسی بین المللی وارد شود.    

کتاب "وضعیت جنگی" جیمر ریزن     به نوشته سایت بی بی سی فارسی (BBCPERSIAN) محاکمه "جفری استرلینگ" مامور سابق سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (CIA) در ارتباط با نشت جزئیات مربوط به یک برنامه محرمانه خرابکاری در برنامه اتمی ایران به خبرنگار نیویورک تایمز آغاز شده است.     جفری استرلینگ ۴۷ ساله اصلا در سال ۲۰۱۰ متهم شده بود آن اطلاعات را در اختیار جیمز ریزن خبرنگار این روزنامه آمریکایی قرار داده است.     گفته می شود در آن برنامه محرمانه سیا یک کارشناس اتمی روسیه ملقب به "مرلین" را استخدام کرده بود تا نقشه های ناقص یا غلط را در اختیار ایران بگذارد تا برنامه اتمی این کشور دچار مشکل شود.     "جیمز ریزن" خبرنگار نیویورک تایمز، در کتابی تحت عنوان "وضعیت جنگی" آن تلاش ها را بی فایده توصیف کرد.     دادستان ها ده اتهام به آقای استرلینگ وارد کردند که از جمله کارشکنی در مسیر عدالت[!] و افشای غیرمجاز اطلاعات دفاع ملی بود.    

"جفری استرلینگ" مأمور سابق سیا     یک کمک دادستان در بیانیه آغازین دادگاه که سه شنبه در ویرجینیا شروع شد گفت که انگیزه استرلینگ از افشای آن برنامه، طمعکاری و دلخوری بوده است؛ چون استرلینگ شکایتی را دایر بر تبعیض نژادی علیه سیا مطرح کرده بود ولی این سازمان پیشنهادی برای دادن ۲۰۰ هزار دلار غرامت به او برای حل دعوی را رد کرده بود.     جفری استرلینگ این اتهامات را رد می کند. وکلای او گفته اند که سیا هیچ گواه روشنی برای اثبات ادعایش ندارد. آنها می گویند که سیا روی استرلینگ انگشت گذاشته چون او مدعی تبعیض نژادی در این سازمان شده بود.     به علاوه آنها می گویند که سازمان اطلاعات مرکزی خشمگین است چون برنامه مرلین برای خرابکاری در تاسیسات اتمی ایران در کتاب آقای ریزن یک فاجعه توصیف شده بود و حالا سی آی ای برای استیفای آن برنامه جفری استرلینگ را به محاکمه کشیده است.     دادستان ها می گویند که استرلینگ "تقریبا عینا با همان عباراتی" که جیمز ریزن در کتابش توضیح می دهد، برنامه محرمانه مرلین را برای کارمندان سیا توصیف کرده بود. وکلای متهم گفته اند که این چیزی را ثابت نمی کند.     یکی از مسائلی که در جریان این پرونده پررنگ شد بحث در میان مقام های دادگستری بر سر فراخواندن خبرنگار نیویورک تایمز برای دادن شهادت بود.    

"جیمز ریزن" خبرنگار نیویورک تایمز و نویسنده کتاب "وضعیت جنگی"     خبرنگار این روزنامه گفته بود که حتی اگر فراخوانده شود هیچ اطلاعاتی را تحت هیچ شرایطی درباره منابع خبرهایش فاش نخواهد کرد.     نیویورک تایمز یک روز پیشتر گزارش داد که دادستان ها تصمیم گرفته اند جیمز ریزن را به عنوان شاهد به دادگاه احضار نکنند. وکلای این خبرنگار این تصمیم را یک پیروزی برای آزادی مطبوعات خواندند.     این خبرنگار که برنده جایزه پولیتزر است دو بار در سال های ۲۰۰۸ و ۲۰۱۱ برای بررسی های اولیه در پرونده احضار شده بود.     تلاش برای احضار او به دادگاه برای شهادت دادن علیه منبع با فریاد اعتراض روزنامه نگاران آمریکایی روبرو شد. بیش از ۱۰۰ هزار نفر طوماری را در دفاع از جیمز ریزن امضا کرده بودند.     مرلین که بود؟   به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس در جلسه روز سه شنبه دادگاه شماری از افسران سیا درحالی که از پشت یک مانع حرف می زدند - تا هویت شان آشکار نشود - شهادت دادند.     یک شاهد گفت که مرلین و همسرش در دهه ۱۹۹۰ از روسیه مهاجرت کرده بودند و سیا فورا به عنوان گنجینه ای از اطلاعات ارزشمند سراغ آنها رفت چون هر دو آنها در یک کارخانه مونتاژ و برچیدن سلاح های اتمی در روسیه کار کرده بودند.     یک مامور دیگر گفت که سیا ابتدا در استخدام مرلین ناکام ماند اما مرلین در نهایت پذیرفت در قبال دریافت ۳۰۰ هزار دلار دو سال با سیا همکاری کند.     بعدا سیا طرحی را تنظیم کرد تا مرلین را به عنوان یک شهروند ناراضی روس جا بزند که حاضر است طرح های اتمی را به ایرانی ها بفروشد، اما به گفته یک مامور دیگر این طرح ها و نقشه ها حاوی اطلاعات غلط پنهان بود تا قابل اجرا نباشد. ماموران سیا گفتند که حتی مرلین نمی دانست این نقشه ها معیوب است.     انتظار می رود که محاکمه دو هفته طول بکشد و گفته می شود که شاید کاندولیزا رایس وزیر خارجه سابق آمریکا در دوره جورج بوش در آن شهادت دهد.     444    



۲۴/۱۰/۱۳۹۳ - ۰۹:۳۵




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن