واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: خداحافظي محسن رضايي با اصولگرايان؟ /برپایی خیمه دور از هیاهوهای اصولگرایانه
محسن رضايي در جريان انتخابات گذشته حمايت رسمي هيچ يك از تشكلهاي ريشهدار جريان اصولگرا را پشت سر خود نداشت و با اين حال بيش از ٣ ميليون و ٨٨٠ هزار راي جمع كرد در حالي كه سعيد جليلي با حمايت جريان آيتالله مصباح و جبهه پايداري تنها ٣٠٠ هزار راي بيش از او كسب كرد.
به گزارش نامه نیوز، روزنامه اعتماد نوشت:
اصولگرايان تاكنون پنج همايش وحدت برگزار كردهاند. همايشهايي كه به گفته خودشان كاركرد انتخاباتي ندارد و تنها براي همگرايي گروهها و شخصيتهاي اصولگرا تشكيل ميشود. سيد محمد رضا تقوي، رييس شوراي سياستگذاري ائمه جمعه و عضو جامعه روحانيت مبارز تهران متولي برگزاري اين همايشهاست و تلاش ميكند نشان دهد اصولگرايان زير چتر جامعتين جمع شدني هستند. البته توفيق تقوي در اين كار تنها به نزديكي جامعتين و جبهه پايداري انجاميد و بسياري از بزرگان اصولگرا ترجيح دادهاند در اين فرايند حضور نداشته باشند. دو همايش شاخص آنها با سخنراني آيتالله مصباح و آيتالله علم الهدي تنها به نزديكي پايداري و بخشي از اصولگرايان انجاميد اما مسوولان اين همايش هر بار كه درباره علت غيبت برخي اصولگرايان شاخص قرار گرفتند گرفتاري و مسافرت را دليل عدم حضور آنان عنوان كردند. با اين حال محمد باقر قاليباف، اصولگراي هميشه غايب اين همايشها در پاسخ به سوالي درباره دليل غيبتش مسووليت در شهرداري تهران را بهانه كرد و گفت كه مردم از او شهري بهتر ميخواهند.
پس از قاليباف، محسن رضايي هم روز گذشته صراحتا اعلام كرد تعمدا در اين همايشها شركت نميكند تا ديگر از جانب او بهانههايي مانند گرفتاري شخصي و مسافرت آورده نشود. دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام با بيان اينكه قصد شركت در جلسات همگرايي اصولگرايان را ندارد، گفت: احمدينژاد هم اختيار دارد فعاليت سياسي داشته باشد و حق دارد فعاليت كند. محسن رضايي در گفتوگو با ايلنا در خصوص دليل عدم شركت در جلسات همگرايي اصولگرايان براي انتخابات مجلس گفت: موافق وحدتم و از وحدت همه نيروها استقبال ميكنم اما در جلسات اصولگرايان شركت نميكنم. وي افزود: وحدت و همگرايي نيروها باعث ميشود اصطكاكها كم شود اما بنده بنا ندارم در اين جلسات حضور داشته باشم.
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام در خصوص حضور احمدينژاد در انتخابات پيش روي مجلس و نظرش در اين مورد نيز اظهار داشت: همه اختيار دارند و ميتوانند در انتخابات يا فعاليتهاي سياسي حضور داشته باشند اما فعاليتها بايد در چارچوب قانون اساسي باشد.
محسن رضايي در جريان انتخابات گذشته حمايت رسمي هيچ يك از تشكلهاي ريشهدار جريان اصولگرا را پشت سر خود نداشت و با اين حال بيش از ٣ ميليون و ٨٨٠ هزار راي جمع كرد در حالي كه سعيد جليلي با حمايت جريان آيتالله مصباح و جبهه پايداري تنها ٣٠٠ هزار راي بيش از او كسب كرد. از اين حيث رضايي ميتواند مدعي باشد كه بايد وزني به قدر شان ناشي از آراي كسب شدهاش داشته باشد.
اين در حالي است كه به نظر ميرسد او همچنان از سوي جامعتين جدي گرفته نميشود. رضايي تنها اصولگرايي است كه در سه نوبت نسبت به فروپاشي اين جريان هشدار داده است. رضايي در انتخابات گذشته نيز با طرح بحث جريان سوم كوشش كرد خود را از اردوگاه اصولگرايان جدا كند و شخصيت مستقلش را به نمايش بگذارد. او البته با آزمودن تاسيس يك جبهه سياسي به نام جبهه ايستادگي تلاش كرد تا عقبه جرياني مناسبي براي خود فراهم كند اما به دلايل مختلف نزديكان رضايي در اين تشكل نتوانستند آن طور كه او ميخواست تاثيرگذاري خود را نشان دهند. عبدالحسين روحالاميني و حجتالاسلام محمود علوي وزيراطلاعات فعلي از مهمترين چهرههايي بودند كه رضايي توانسته بود آنها را جذب كند. با اين حال رضايي به تنهايي توانست حدود ٣ ميليون و ٨٨٠ هزار ايراني را قانع كند كه ميتواند رييسجمهور خوبي باشد.
او اگرچه با راي قابل توجهش پيغام روشني به اصولگرايان داد اما باز هم از سوي آنان مورد توجه جدي قرار نگرفت. رضايي از جهات مختلف اختلاف علني و جدي با اصولگرايان دارد. در همايشهاي وحدت آنان وزرا و نزديكان احمدينژاد و مشايي شركت ميكنند در حالي كه رضايي در جريان انتخابات سال ٨٨ نقدهاي موثري بر او وارد كرد و در جريان انتخابات ٩٢ نيز مسير خود را بر همان راه قبل انتخاب كرد. او به صراحت عليه محمود احمدينژاد و عملكردش انتقاد ميكند. انتقادي كه لااقل امروز در ميان اصولگراياني كه به دنبال وحدت ميگردند كمتر يافت ميشود. آنها در تندترين مواضع تلاش ميكنند وضعيت فعلي احمدينژاد را محصول اشتباه سياسي او در نزديكي به مشايي عنوان كنند اما رضايي در يك نقطه ديگر با آنها اختلاف دارد.
رضايي شيوه كشورداري احمدينژادي را نميپذيرد و از اين حيث هيچ نقطه مشتركي با او، هوادارانش و البته جبهه پايداري ندارد. اما در كنار محسن رضايي و محمدباقر قاليباف كه رسما اعلام كردهاند در جلسات حضور نمييابند، علي لاريجاني و علياكبر ولايتي نيز از غايبان بزرگ اين همايشها هستند. لاريجاني در حالي به همايشهاي اصولگرايان نميرود كه تشكيل حزب رهروان ولايت توسط نزديكانش نشان ميدهد او بيميل به بازي قدرت از طريق تحزب نيست اما در عين حال نميخواهد آراي خود را به سبد اصولگراياني كه همايش وحدت برگزار ميكنند گره بزند. علياكبر ولايتي نيز تاكنون نه در همايشها شركت كرده و نه حتي به بيان دليل عدم شركتش پرداخته است. اما نه لاريجاني و نه ولايتي حاضر به موضعگيري صريح در اين خصوص نشدهاند. شايد اظهارات رضايي را بتوان خروج رسمي او از اردوگاه اصولگرايان امروز عنوان كرد. رضايي ميخواهد خيمه و خرگاه خود را جايي دورتر از هياهوي اصولگرايان برپا كند.
۲۴ دی ۱۳۹۳ - ۰۸:۴۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]