محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832103963
تبیین بیانات مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) در موضوع جایگاه مسئولیتپذیری در سبک زندگی اسلامی نیل به تمدنی نوین با سبک زندگی مسئولانه
واضح آرشیو وب فارسی:فارس: تبیین بیانات مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) در موضوع جایگاه مسئولیتپذیری در سبک زندگی اسلامی
نیل به تمدنی نوین با سبک زندگی مسئولانه
چرا در شرایطی که در دنیای مدرن، ساز و کارهای رایجی در فعالیت تشکیلاتی مثل حزب و سازمان مردمنهاد وجود دارد، مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) و امام خمینی (ره) تحقق فرهنگ بسیجی را لازمهی نیل به تمدن نوین اسلامی میدانند؟
بیش از سهونیم دهه از پیروزی انقلاب اسلامی و تشکیل بسیج مستضعفین به فرمان بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی، حضرت امام خمینی (ره)، در سال 1358 میگذرد. در این مدت، امام خمینی (ره)، مقتدای جامعهی اسلامی، به هر بهانهای به تبیین گفتمان انقلاب اسلامی پرداخته است. از جمله شاخصههای بدیع این گفتمان، مفهوم نابی به نام «بسیج» است؛ تشکیلاتی الهی-مردمی که کارایی خود را در برهههای مختلف، برای حفظ، تداوم و گسترش ارزشهای اصیل انقلاب اسلامی ثابت کرده است.
اما در گفتمان انقلاب اسلامی، «بسیج» در یک تشکیلات منسجم و کارکرد محور خلاصه نمیشود. رهبر انقلاب (مدظلهالعالی) و حضرت امام خمینی (ره) بسیج را فقط در حکم یک تشکیلات کارا و مؤثر نمیبینند، بلکه در لایهای عمیقتر، از فرهنگ بسیجی نام میبرند. فرهنگی که در خود، مفاهیم کلیدی، سبک زندگی، قواعد و اصولی دارد. اما چرا در شرایطی که در دنیای مدرن، ساختارها و سازوکارهای رایجی در فعالیت تشکیلاتی و اجتماعی مثل حزب (party) و سازمان مردمنهاد (NGO) وجود دارد؛ بنیانگذار انقلاب باید دست به چنین ابتکار عملی بزند؟ آن هم کمتر از یک سال بعد از پیروزی انقلاب اسلامی. پاسخ را باید در هدفگذاری کلان برای نیل به چشمانداز انقلاب اسلامی جستو جو کرد. براساس آنچه از مجموع بیانات حضرت امام خمینی (ره) برمیآید، تشکیل حکومت جهانی اسلام، چشمانداز نهایی انقلاب اسلامی است.
حضرت امام خمینی (ره) در آخرین پیام خود، به مناسبت هفتهی بسیج، حوزهی فعالیت بسیج را علاوه بر میدان جنگ نظامی، در میدان دانش و صلح نیز میگسترانند و به کسانی که در اواخر جنگ، بسیج را یک نیروی صرفاً نظامی میخواستند، پاسخ میدهند. ایشان در این پیام، فرمان تشکیل بسیج دانشجو و طلبه را صادر میکنند و در عین حال، چشمانداز انقلاب اسلامی را نیز به این صورت متصور میشوند: «...باید بسیجیان جهان اسلام در فکر ایجاد حکومت بزرگ اسلامى باشند و این شدنى است؛ چراکه بسیج تنها منحصر به ایران اسلامى نیست.»
این چشمانداز در بیانات رهبر معظم انقلاب، با عنوان «تمدن نوین اسلامی» بازتولید شده است. ایشان در 20 مهر ماه 1390، در جمع مردم کرمانشاه، فرایند عملیاتی رسیدن به تمدن نوین اسلامی را در پنج مرحلهی انقلاب اسلامی، تشکیل نظام اسلامی، دولتسازی اسلامی، جامعه و کشور اسلامی و در نهایت، تمدن نوین اسلامی تشریح میکنند.
یک سال بعد، در جمع جوانان استان خراسان شمالی، ایشان با اشاره به مفهوم محوری «پیشرفت» برای رسیدن به تمدن اسلامی مدنظر جامعهی ایرانی، دو بُعد اساسی این تمدن را تبیین میکنند: بُعد ابزاری و بُعد حقیقی. رهبر معظم انقلاب بُعد حقیقی را همان «متن زندگی» و روش چگونه اسلامی زیستن و یا به عبارت رایج در غرب، «سبک زندگی» میدانند؛ یعنی اجتماعی شدن اسلامی که در مراحل قبل بهصورت دولت، نظام و قانون اسلامی پیاده شده و لذا این مرحله، آخرین مرحله برای رسیدن به تمدن اسلامی است.
در تبیین سبک زندگی اسلامی، سخن بسیار است. در جای مفصل، باید با این مفهوم بهگونهای غیر سطحی و غیر ترجمهای مواجه شد و جایگاه آن را در منظومهی تمدن اسلامی بیشتر تشریح نمود. مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) در جمع جوانان خراسان شمالی به ذکر سرفصلهایی از سبک زندگی اسلامی در ازدواج، الگوی مصرف، کار و... بسنده میکنند، اما بعضاً در برخی موضوعات ورود نموده و جزئیاتی نیز مطرح میکنند که چراغ راه امت اسلامی است
امسال مقام معظم رهبری (مدظله العالی) پس از تجلیل از جایگاه بسیج در گردهمایی مجمع عالی بسیج مستضعفین به مناسبت هفتهی بسیج، به ذکر دو ویژگی برجستهی بسیج پرداختند: «مسئولیتپذیری» و «بصیرت». از طرفی طبق دیدگاه امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری (مدظله العالی)، بسیج در یک تشکیلات اداری خلاصه نمیشود، بلکه همهی آحاد مردم که ویژگیهای شخصیتی بسیجی را در خود داشته باشند، میتوانند شامل این عنوان مبارک باشند. عباراتی چون ارتش بیستمیلیونی در ابتدای انقلاب نیز گویای این منظور بودند. لذا میتوان بسیجی را مظهر اجتماعیشدهی شخصیت اسلامی دانست؛ یعنی جامعهی مدنظر برای نیل به تمدن نوین اسلامی، جامعهای بسیجی است و این مهم تا به حال تا حد زیادی محقق شده است.
مسئولیتپذیری در غرب
قطعاً هیچکدام از جوامع بشری از افتادن به بستر آفات و کژیها در امان نیست. همانگونه که هیچ انسانی از بیماری در امان نیست، ولی آنچه مهم است، داشتن علاج مناسب است. آنچه امروز در غرب و سبک زندگی برآمده از آن دیده میشود، این است که گاهی بهجای علاج، بیماری تجویز میشود. علت اصلی این معضل نیز در جهانبینی غلط تمدن غرب است.
در تمدن غربی، مسئولیتپذیری[1] اشاره به حس وظیفهشناسی دارد. این واژه در رشتههای فلسفه، جامعهشناسی، حقوق و روانشناسی به کار رفته است. جان استوارت میل در مقالهی «در مورد آزادی» به این مفهوم اشاره داشته است و ماکس وبر با طرح مفهوم «اخلاق مسئولیت» این واژه را به جامعهشناسی وارد کرده است.[2] هرچند برخی اندیشمندان در غرب یکی از ابعاد مسئولیتپذیری را در قبال خداوند نیز میدانند، ولی چون با نگاه سکولاریستی به این مسئله نگاه میشود، آن را محدود به حوزهی «مسئولیتپذیری دینی» میکنند؛ دینی که سکولار بوده و کاری به اجتماع و حکومت ندارد و سایر ابعاد مسئولیتپذیری در راستای منافع انسانی و رسیدن به نفع مادی تعبیر میشود. لذا امروزه مسئولیت در قبال محیطزیست، بسیار پُررنگتر از مسئولیت در قبال دین و یا عقاید جامعه است، زیرا محیطزیست با زندگی مادی بشر غربی، بیشتر درگیری و چالش دارد.
مسئولیتپذیری در جامعهی اسلامی
مفهوم مسئولیتپذیری با تفاوتی نسبت به آنچه در تمدن غرب است، مورد تأکید اسلام قرار میگیرد؛ تا جایی که در حدیث شریفی از پیامبر اکرم (ص)، پس از بیان طیفی از مسئولیتپذیری از حکومتداری تا خانواده، گفته شده است: «...کلکم راع و کلکم مسئول عن رعیته». یعنی هر کس در هر جایگاهی، باید خود را مسئول رعیت خود (آنچه به او سپرده شده) بداند. همچنین حضرت امیرالمؤمنین (ع) در خطبهی 16 نهجالبلاغه به مسئولیتپذیری خود در قبال حکومت مسلمین اینچنین اشاره میکند: «ذمهام در گرو گفتههایم میباشد و خود، ضامن آنم.» و از طرفی در اسلام، مردم نیز در قبال حکومت مسئولیت دارد. امیرالمؤمنین در خطبهی معروف 34 نهجالبلاغه به حقوق متقابل مردم و حاکم اسلامی اشاره میکنند.[3] وقتی این جریان مسئولیتپذیری دوطرفه شد، یعنی هرکدام هم حقوقی دارند و هم در مقابل دیگری مسئولیتی دارند.
برخلاف هندوانهای که غرب بهدروغ تحت لوای دموکراسی زیر بغل جامعهی خود میگذارد و مردم را طلبکار از حکومت معرفی میکند، در عمل اکثریت مردم جوامع غربی حکومت را برای خود نمیدانند و این موضوع از قراین زیادی قابل استنباط است. مشارکت پایین در انتخابات و فرایند دموکراسی، عدم حمایت از طرحهای ملی، اعتصابات فلجکننده برای بیان اعتراض و... از این جمله است. اما اسلام مردم را صاحبان جامعه و حکومت و در مقابل، مسئول در قبال آن میداند. در این نگاه، مردم نه طلبکار یا مشتری سیستم حکومتی، بلکه ناظر و در عین حال، مسئول این حکومت هستند.[4]
رهبر انقلاب در تبیین مثالی از مسئولیتپذیری، به فریضهی امر به معروف و نهی از منکر اشاره دارند. فریضهای که اگر براساس حس مسئولیتپذیری و بهشکل صحیح صورت گیرد، به مکانیسمی اجتماعی برای اصلاح کژیها و نقاط ضعف جامعه تبدیل میشود و قطعاً اگر جامعهی مسلمین به این حد برسد که بتواند بهصورت اجتماعی خود را اصلاح نموده و پیش برد، میتواند ادعای پیاده شدن تمدن مدنظر خود را داشته باشد.
مسئولیتپذیری الهی، وجه بارز مسئولیتپذیری در اسلام
مسئولیتپذیری روحیهای است که باید در اقشار و افراد مختلف نهادینه شده باشد و قطعاً یکی از ملزومات این مهم، اعتقاد و ایمان به خداوند و احساس تکلیف در برابر اوست. مرحوم استاد علی صفائی حائری زیربنای شکلگیری مسئولیت را اعتقاد به حکمت خداوند در اعطای نعمت میداند و اینکه انسان درک کند نعمتهای خداوند ملاک برتری نیست، بلکه مسئولیتآور است.[5] لذا اولین گام در نهادینهسازی سبک زندگی مسئولانه، تعمیق مبانی معرفتی و اعتقادی است.
رهبر انقلاب در دیدار اخیر با مجمع عالی بسیج مستضعفین، از تعبیر «مسئولیت الهی» برای ذکر مسئولیتپذیری بسیج بهره بردند. علت تأکید بر مسئولیتپذیری الهی بهعنوان وجه ممیز اصلی با مسئولیتپذیری غربی این است که اسلام فعل و نیت غیرالهی را واقعی و اصیل نمیداند.
ایشان در فرازی از سخنان خود، با ذکر مفهوم «جهاد» بهعنوان یکی از مصادیق مسئولیتپذیری، الهی بودن این مسئولیت را با تمسک به آیات قرآن به این شکل تبیین میفرمایند: «بحث اصلى این است: ما لَکُم لا تُقاتِلونَ فى سَبیلِ اللهِ وَ المُستَضعَفینَ مِنَ الرِّجالِ وَ النِّسآءِ وَ الوِلدان؛ چرا جهاد نمیکنید، مقاتله نمیکنید، نبرد نمیکنید در راه خدا و بلافاصله [میگوید] و در راه مستضعفین، براى نجات مستضعفین؟ این احساس مسئولیت است؛ یعنى شما برو جان خودت را به خطر بینداز و جانت را کف دستت بگیر در میدانهاى خطر، براى اینکه مستضعفان را نجات بدهى. معناى این، همان مسئولیت است دیگر.»[6]
در این دیدار، رهبر معظم انقلاب در مقابل مفهوم مسئولیتپذیری، مسئولیتناپذیری را نیز مطرح میکنند: «نقطهى مقابل این فکر، حالت احساس بیمسئولیتی، به خودت بپرداز، برو خوش باش، ولش کن، است.» این است آفتی که جامعهی غربی نیز به آن رسیده و سعی میکند با مطرح کردن مفاهیمی چون مسئولیت اجتماعی، به اصلاح آن بپردازد، ولی در این جامعه، خودمحوریِ برخاسته از اومانیسم و منیت نهادینه شده است و اصلاح این روند بسیار دشوار است. حال آنکه در جامعهی مسلمین، این رویکرد نهادینه نبوده و این یک مزیت نسبی مهم جامعهی اسلامی است. اخیراً جهان شاهد گردهمایی عظیمی در جامعهی اسلامی، یعنی «پیادهروی اربعین» و خلق حماسههای زیبایی از مسئولیت در قبال جامعه و خداوند بود. اینجاست که باید با شکرگزاری از این برتری اجتماعی و فرهنگی اسلام، به تقویت سایر ابعاد وجودی مورد نیاز شکلگیری تمدن اسلامی همت گمارد.
آسیبشناسیِ فرصت مسئولیتپذیری
از آنجایی که هر پدیدهی اجتماعی علاوه بر داشتن فرصت، میتواند تهدید نیز در حواشی خود داشته باشد، مسئولیتپذیری نیز اگر درست فهم نشود، آسیب زا میشود. امروزه جریانات تکفیری که ادعای مسئولیتپذیری الهی را نیز یدک میکشند و در حقیقت مأمور مخدوش کردن این مفهوم اصیل اسلامی هستند، به چنین آفتی دچار شدهاند. اینجاست که رهبر انقلاب ویژگی دوم بسیج، یعنی «بصیرت» را متذکر میشوند: «دومین پایه که در کنار این [مسئولیتپذیری] هست که مکمل پایهى اول است، عبارت است از بصیرت.»
ایشان مهم ترین ویژگی یک شخص بصیر را شناخت اولویت و شرایط معرفی میکنند و در تبیین چند بارهی مفهوم بصیرت میفرمایند: «[بصیرت] یعنى شناخت زمان، شناخت نیاز، شناخت اولویت، شناخت دشمن، شناخت دوست، شناخت وسیلهاى که در مقابل دشمن باید به کار برد. این شناختها، بصیرت است. همیشه با یک سلاح نمیشود مبارزه کرد.»
رهبر معظم انقلاب مسئولیتپذیری و بصیرت را در کنار هم معرفی نموده و در صورت عدم رعایت این تلازم، فرد مسئول و جامعه را آسیبزده میدانند. ایشان با اشارهی غیرمستقیم به تاریخ انقلاب در برهههای مختلف میفرمایند: «بعضیها احساس مسئولیت داشتند در دوران مبارزات، اما نمیفهمیدند این را کجا خرج کنند؛ جایى خرج میکردند که به ضرر حرکت عظیم مبارزاتىِ امام خمینی (ره) بزرگوار بود. بعد از انقلاب هم همینجور، تا امروز هم همینجور است. بعضیها احساس دارند، احساس مسئولیت میکنند، انگیزه دارند، اما این انگیزه را غلط خرج میکنند، بد جایى خرج میکنند، اسلحه را به آنجایى که باید، نشانه نمیگیرند...»[7] این نشان میدهد که اسلام «تکلیف» و «نتیجه» را در زندگی اجتماعی از هم جدا نمیداند، بلکه این دو را بهمثابهی زوجی همراه و مکمل میداند که اولی انگیزهی کار و تلاش خستگیناپذیر و بابرکت را ایجاد میکند و دومی نقشهی راه است.
لذا تعمیق مبانی در کنار آگاهی به شرایط و مسائل روز و کسب بصیرت در این راستا، به شکلدهی سبک زندگی مسئولانه و در عین حال، آگاهانه در جامعهی اسلامی، بهمنظور نیل به تمدن نوین اسلامی، منجر میشود.
پی نوشت ها:
[1] .responsibility
[2]. مسئولیتپذیری اجتماعی جوانان، ابوتراب طالبی و یوسف خوشبین، ماهنامهی علوم اجتماعی، 1391.
[3]. علی رفیعی، مسئولیت پذیری و پاسخگویی مدیران و فرماندهان، حصون، 33، 1391.
[4]. امیرعلی ناقدی، رفتار غیرمسئولانه از دیروز تا امروز، اندیشکدهی برهان، 4 آبان 1391.
[5]. علی صفائی حائری، مسئولیت و سازندگی، جلد 1، ص 28.
[6]. بیانات در دیدار اعضاى مجمع عالى بسیج مستضعفین، 6 آذر 93.
[7]. بیانات در دیدار اعضاى مجمع عالى بسیج مستضعفین، 6 آذر 93.
* سید امیرعلی ناقدی منبع: برهان انتهای متن/
93/10/24 - 01:00
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 359]
صفحات پیشنهادی
قائم مقام معاونت اجتماعی فرهنگی شهرداری تهران: سبک زندگی از مهمترین موضوعات تهاجم فرهنگی است
قائم مقام معاونت اجتماعی فرهنگی شهرداری تهران سبک زندگی از مهمترین موضوعات تهاجم فرهنگی استقائم مقام معاونت اجتماعی فرهنگی شهرداری تهران سبک زندگی را از مهمترین موضوعات تهاجم فرهنگی دانست و گفت مد و لباس به عنوان یکی از مهمترین عرصه های سبک زندگی می تواند باعث جلوگیری از تهاجم فبازتاب بیانات مقام معظم رهبری در رسانههای خارجی
بازتاب بیانات مقام معظم رهبری در رسانههای خارجی رهبر معظم انقلاب اسلامی تاکید کردند سیاست معارضه برخی کشورهای منطقه با ایران غیر عاقلانه و اشتباهی بزرگ است بیانات ایشان در رسانههای خارجی بازتاب گستردهای داشته است به گزارش نامه نیوز شبکه خبری المنار با اشاره به بیانات حضرتبازتاب بیانات مقام معظم رهبری در رسانههای خارجی
بازتاب بیانات مقام معظم رهبری در رسانههای خارجی رهبر معظم انقلاب اسلامی با اشاره به تحریمهای ظالمانه علیه ایران تاکید کردند که ایران باید خود را در برابر تحریمها مصون کند و بیانات ایشان بازتاب گستردهای در رسانههای خارجی داشته است به گزارش نامه نیوز خبرگزاری رویترز روز چهاربیداری اسلامی از تفکرات مقام معظم رهبری نشات گرفته است
شنبه ۶ دی ۱۳۹۳ - ۰۸ ۵۸ رئیس مرکز مدیریت حوزه علمیه البرز گفت بیداریهای ایجاد شده در جهان اسلام مرهون رهنمودها و فرمان مقام معظم رهبری در جهت ایجاد وحدت و تبلیغ تشریح و ترویج اسلام واقعی و ناب است حجتالاسلام والمسلمین محمدابراهیم در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایرانبازتاب بیانات مقام معظم رهبری درباره تحریمهای ظالمانه علیه ایران در رسانههای خارجی
بازتاب بیانات مقام معظم رهبری درباره تحریمهای ظالمانه علیه ایران در رسانههای خارجی سیاست > رهبری - ایسنا نوشت رهبر معظم انقلاب اسلامی با اشاره به تحریمهای ظالمانه علیه ایران تاکید کردند که ایران باید خود را در برابر تحریمها مصون کند و بیانات ایشان بازتبازتاب بیانات مقاممعظمرهبری در رسانههای خارجی |اخبار ایران و جهان
بازتاب بیانات مقاممعظمرهبری در رسانههای خارجی رهبر معظم انقلاب اسلامی با اشاره به تحریمهای ظالمانه علیه ایران تاکید کردند که ایران باید خود را در برابر تحریمها مصون کند و بیانات ایشان بازتاب گستردهای در رسانههای خارجی داشته است کد خبر ۴۶۴۶۴۵ تاریخ انتشار ۱۷ دی ۱۳۹۳ - ۱۸اعضای قدیمی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان اعلام کردند تاکید بر لزوم پایبندی آحاد جامعه به فرامین مقام معظم ره
اعضای قدیمی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان اعلام کردندتاکید بر لزوم پایبندی آحاد جامعه به فرامین مقام معظم رهبری و تلاش در راستای بصیرت افزاییجمعی از فعالان سابق اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان با انتشار بیانیهای ضمن گرامیداشت یوم الله نهم دی بر لزوم پایبندی آحاد جامعه به فرامینزندگی شهید املاکی در «نیمه پنهان ماه» شهیدی که از نظر مقام معظم رهبری یک «قهرمان» بود
زندگی شهید املاکی در نیمه پنهان ماهشهیدی که از نظر مقام معظم رهبری یک قهرمان بودبرنامه این هفته نیمه پنهان ماه به زندگی شهید حسین املاکی در گفت وگو با همسرش میپردازد به گزارش خبرنگار رادیو و تلویزیون خبرگزاری فارس «شهید املاکی شما که توی میدان جنگ شیمیایی زدند و خودش همبازدید مقام معظم رهبری از «محمد رسول الله» برای ما دلگرمی بزرگی بود / ایران میتواند پیش قراول جریان فیلمهای
مجید مجیدی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران بازدید مقام معظم رهبری از محمد رسول الله برای ما دلگرمی بزرگی بود ایران میتواند پیش قراول جریان فیلمهای اسلامی باشد کارگردان فیلم سینمایی محمد رسول الله گفت من معتقدم ایران میتواند پیش قراول این جریان و این حرکت فیلمهای اسلامی بگزارش تصویری - دیدار مسئولان و مهمانان کنفرانس وحدت اسلامی با مقام معظم رهبری
دیدار مسئولان و مهمانان کنفرانس وحدت اسلامی با مقام معظم رهبری جمعه ۱۹ دی ۱۳۹۳ - ۱۳ ۲۳تاکید بر اهتمام ویژه مقام معظم رهبری و مراجع عظام شیعه بر حفظ و تقویت وحدت اسلامی
در دیدار رئیس دفتر حفاظت منافع کشورمان در دیدار با شیخ الازهر صورت گرفت تاکید بر اهتمام ویژه مقام معظم رهبری و مراجع عظام شیعه بر حفظ و تقویت وحدت اسلامی رئیس دفتر حفاظت منافع کشورمان گفت ایشان در این دیدار با اشاره به تلاش استکبار جهانی برای تحمیل مشکل دست ساز جریانهای افراطیبا موضوع سبک زندگی اسلامی انتشار کتاب جدید مؤلف بجنوردی
با موضوع سبک زندگی اسلامیانتشار کتاب جدید مؤلف بجنوردییکی از مؤلفان شهرستان بجنورد به تازگی کتاب جدید خود را با موضوع سبک زندگی اسلام انتشار داده است محمد معماریانی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در بجنورد اظهار داشت ساحل سعادت اثر جدیدی است که با موضوع سبک زندگی اسلامیدبیر مجمع زنان انقلاب اسلامی در گفتوگو با فارس خبر داد مجمع زنان انقلاب اسلامی تشکیل شد/ توجه ویژه به دغدغهه
دبیر مجمع زنان انقلاب اسلامی در گفتوگو با فارس خبر دادمجمع زنان انقلاب اسلامی تشکیل شد توجه ویژه به دغدغههای مقام معظم رهبری در حوزه زناندبیر مجمع زنان انقلاب اسلامی گفت این مجمع با هدف رفع دغدغههای مقام معظم رهبری در حوزه زنان و هدایت عملیاتی عناصر فعال و تشکلهای قوی حوزهقائم مقام مؤسسه شاهد: اثر هنری کمنظیر با موضوع زندگی رهبری رونمایی میشود
قائم مقام مؤسسه شاهد اثر هنری کمنظیر با موضوع زندگی رهبری رونمایی میشودقائم مقام مؤسسه فرهنگی هنری شاهد گفت کتاب هنری نقطه نقطه عشق اثر استاد بهزاد پروینقدس با پرداختن به سیر زندگی رهبر معظم انقلاب اسلامی رونمایی میشود ناصر قاسمی قائم مقام مؤسسه فرهنگی هنری شاهد در گفت&zwمشاور فرمانده کل سپاه: تدبیر مقام معظم رهبری و ولایتمداری مردم ریشه فتنه را خشکاند
مشاور فرمانده کل سپاه تدبیر مقام معظم رهبری و ولایتمداری مردم ریشه فتنه را خشکاندمشاور فرمانده کل سپاه پاسداران گفت تدبیر مقام معظم رهبری و ولایتمداری مردم ریشه فتنه را خشکاند به گزارش خبرگزاری فارس از اراک سردار خسرو عروج بعد عصر امروز در همایش هادیان بصیر بسیج فرهنگیان اراگزارش تصویری - دیدار هزاران نفر از علما، فضلا، روحانیون و قشرهای مختلف مردم قم با مقام معظم رهبری
دیدار هزاران نفر از علما فضلا روحانیون و قشرهای مختلف مردم قم با مقام معظم رهبری چهارشنبه ۱۷ دی ۱۳۹۳ - ۱۳ ۲۸توجه به سبک زندگي از مهمترين موضوعات مبارزه با تهاجم فرهنگي است
۱۵ دي ۱۳۹۳ ۱۱ ۵۸ق ظ قائم مقام معاونت اجتماعي شهرداري تهران توجه به سبک زندگي از مهمترين موضوعات مبارزه با تهاجم فرهنگي است قائم مقام معاونت اجتماعي فرهنگي شهرداري تهران سبک زندگي را از مهمترين موضوعات تهاجم فرهنگي دانست و گفت مد و لباس به عنوان يکي از مهمترين عرصه هاي سبک زند-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها