محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1842889519
زمانبندی اهداف آمریکا در تشکیل ارتش سنی عراق
واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: زمانبندی اهداف آمریکا در تشکیل ارتش سنی عراق
بیش از ده سال از اشغال عراق توسط امریکا میگذرد، اما انگار قرار نیست این کشور رنگ آرامش را به خود ببیند. بیش از یک میلیون عراقی در این سالها کشته شدهاند و خانوادهای در عراق نیست که یک یا چند نفر از اعضای خود را در سالهای اخیر از دست نداده باشد. گویا همچنان خرس خالههای مو طلایی، دسیسههای زیادی برای این سرزمین دارند.
دیدبان: تنها جریانی که می تواند در موصل بجنگد و موصل را از اشغال داعش دربیاورد سنیها هستند؛ زیرا در حال حاضر شیعیان به این نتیجه رسیده اند که نمیخواهند فرزندان خود را در جنگ موصل که شهری سنی نشین است و بعد از آزادسازی شیعیان ناچار به ترک این مناطق هستند، فدا کنند و به همین منوال نیز کُردها حاضر نیستند به تنهایی نیروهای پیشمرگ خود را به موصل برده و این شهر را اشغال داعش دربیاورد. کُردها نمیخواهند به تنهایی هزینه بدهند. این سنیها هستند که باید بجنگند و جنگ نیز به جز با سلاح میسر نیست، آنها برای جنگیدن نیازمند اسلحه هستند اما نیروهای هم پیمان هنوز تسلیحات مورد نیاز سنی ها را در اختیار آنها قرار نداده اند چرا که از آن بیم دارند که این سلاح ها یا به دست داعش بیفتند یا برخی از خود سنی ها، سلاح ها را به داعش تحویل دهند. زمانی که ضمانتی در این خصوص از سنی ها گرفته شود، دیگر مشکلی نیست و آنها تسلیح می شوند[1]. آمریکایی های از پیشگامان تسلیح سنی ها در عراق هستند. دولت آمریکا به هیاتی از عشائر عراقی وعده تجهیز تسلیحاتی آنان را در مقابله با گروه تکفیری– تروریستی داعش داده است. در همین راستا تشکیل نیروی 100 هزار نفری در استان های الانبار، نینوا، صلاح الدین برای مقابله با داعش و همچنین حمایت از این مناطق پس از اخراج عناصر مسلح قولی است که از طرف پنتاگون اعلام شده است[2]. به غیر از هدف اعلامی آمریکایی ها، می توان شش هدف اعلام نشده (اعمالی) را در این راهبرد برشمرد. این شش هدف به قرار زیر است:
1- جبران اشتباه گذشته آمریکاییها در سالهای تجاوز خویش به عراق در 2003 الی 2011 با برقراری جنبش قبیله ای "الصحوات" تلاش کرد تا حدودی مشکل نظامی مناطق سنی را حل کند. این جنبش نظامی با تسلیحات سبک تنها کارویژهاش ایجاد نهادی محلی برای تأمین امنیت عمومی مناطق سنی نشین بود. ساختار این نوع ارتش محلی که با خروج آمریکا شروع به ضعف کرد، یک سال بعد از خروج آمریکا عملا همان کارویژه را هم از دست داد. آمریکا با آسیب شناسی رفتار قبلی خودشان در این مناطق سعی بر اصلاح اشتباه سابق در کوتاه مدت (1 الی 2 سال) دارند. تجارب تلخ آمریکا در عراق و افغانستان باعث شده است تا آنها بر روی عملیات نیروهای خود برنامه ریزی نکنند. علاوه بر این استفاده از نیروهای نظامی بسیار هزینهبر است؛ حضور این نیروها، هزینههای سیاسی و تبلیغاتی بسیاری هم در داخل و هم در خارج عراق بر آمریکا تحمیل می کند. به همین جهت در حال حاضر به ایده تشکیل ارتش سنی در عراق توجه می شود. این طرح پوششی برای مجموعه تصمیمات راجع به داعش است. آمریکا علاقمند است که با ائتلاف ضد داعش کنترل بخشی از ارتشهای منطقه را در اختیار گیرد. یعنی آن بخش از نظامیانی که در کشورهای مختلف در عملیات ضد داعش با آنها همکاری کردهاند نیروهایی خواهند بود که تمایلات بیشتری به آن ها خواهند داشت؛ روابط ارگانیکی با آنها پیدا خواهند کرد و سمپاتی خاصی نسبت به آمریکاییها خواهند داشت. لذا در پذیرش فرماندهی و دستورات آمریکا به صورت روشنتری عمل خواهند کرد. عملیات ضد داعش علاوه بر اهداف سیاسی که دارد بخشی از اهداف منطقهای امریکا را نیز آشکار می کند. بدین گونه که بخشهای کارآمدی از ارتش هر کشور-اعم از نیروی هوایی، زمینی یا دریایی- در اختیار آمریکاییها قرار میگیرد. اما واقعیتهای حاضر در عراق بر خلاف این موضوع عمل میکند چرا که آمریکایها فاقد چنین نیرویی هستند. حضور مستشاران آمریکایی در عربستان و بعضی کشورهای دیگر منطقه، این امکان را به آمریکا می دهد که بخشی از ارتش آنها را در اختیار بگیرد و از آن ها به نفع خود استفاده کند. اما در عراق خلائی وجود دارد؛ آمریکا نتوانسته است نیروی قابل اعتمادی از درون حکومت شیعی عراق در اختیار خود بگیرد. لذا بر اساس راهبرد منطقه ای خود، درصدد آن است که خلأهای نظامی خود را به وسیله اهرمهای منطقه ای و داخلی تامین نماید. بنابراین قصد دارند تا ارتشی سنی را در چارچوب منافع کلان خویش و در امتداد حرکتهای ضد داعش، به وجود آورند[3].
2- موازنه قوای داخلی عراق برای آمریکا حفظ موازنه قوای سیاسی نیم نگاهی به آینده است که علاقه به ایجاد یک "موازنه قوا" بین نیروهای سنی، کرد و شیعه را متولد کرده است. بعد از سقوط صدام حسین، آمریکا "سنی" ها را از قدرت کنار گذاشت. سنی ها ظرفیت های اجتماعی و اقتصادی حضور در قدرت را به اندازه کردها و شیعیان نداشتند. این کمبود ظرفیت موجب عقب ماندگی به لحاظ موازنه در ساحت سیاست داخلی عراق در قشر سنی ها شد. ثمره مهم این عقب ماندگی را می توان در سرخوردگی اجتماعی اهل سنت جستجو کرد. اهل سنت با مشاهده نابرابری ایجاد شده به سرخوردگی مبتلا شد. این سرخوردگی با ظهور گفتمان داعش توانست خود را بازسازی کند. جذب اکثر جوانان 20 الی 35 سال سنی به تشکیلات داعش در عراق نمود عینی سرخوردگی اجتماعی یادشده بود. آمریکا با عملیاتی کردن آموزشهای خویش به سنی ها در هفته های اخیر، قصد دارند یکی از مولفه های قدرت (قدرت نظامی) را در این قشر بپرورانند تا مقدمات ارتقای جایگاه سیاسی آنها در صحنه عراق فراهم شود. طبعا این هدف در میان مدت (2 تا 5 سال) برای آمریکا دست یافتنی خواهد بود.
3- کسب پرستیژ و وجهه مثبت دیپلماسی عمومی آمریکا ایجاب می کند که هر طرح نظامی در سیاست خارجی شان، یک ضمیمه فرهنگی داشته باشد. روی کار آمدن باراک اوباما در ایلات متحده آمریکا همراه با طراحی نوع جدیدی از دیپلماسی عمومی بود که نمی توان به صورت مطلق گفت دستاوردهایی برای آنها نداشته است. پس از سال 2008 میلادی به طور مشخصی، پیگیری دیپلماسی عمومی آمریکا از طریق آموزش تحصیلی و رسانهای برای کشور عراق بعد مترقیانه ای به خود گرفته است. اشغالگریهای آمریکا در طول هشت سال حضور آنها در عراق (2003 تا 2011)، خاطرات و تصاویر منفی زیادی در اذهان عمومی مردم عراق بر جای گذاشته است. آمریکا در میان مدت، قصد ترمیم ریشه های بدبینی و نفرت مردم عراق (خصوصا اهل سنت) را از خودشان دارند.
4- تضعیف نفوذ ایران در لایههای عراق نفوذ ایران در لایههای سه گانه عراق (سنی، شیعه و کرد) با درک مدیریت تهدیدات و تسلط بر روندهای ضدامنیتی عراق برای آمریکا مشهود، ملموس و محسوس است. میتوان گفت استفاده از پتانسیل نظامی شدن مناطق سنی عراق، آمریکا را در خلق یک ظرفیت نظاممند جدید، جهت تأثیرگذاری بر معادلات نظامی- امنیتی آتی عراق یاری رسانی می کند. آمریکاییها امیدوارند که سرمایهگذاری جدید آنها در عراق، نفوذ ایران در پرونده عراق را در میان مدت مورد چالش قرار دهد. بدین ترتیب، ایران را در پای میز مذاکره نفوذش در عراق را با چانه زنی و در نظر گرفتن سهم آمریکا به دست آورد. 5- پاکستانیزه کردن عراق ارتش صد هزار نفری سنی عراق قرار است، ارتشی باشد که در مقابل داعش قد علم کند و توانایی فتح موصل را داشته باشد. نگاه ابزاری آمریکا در توافقات نظامی با دولت مرکزی و اقلیم کردستان نشان داده است که آمریکا با یک برنامه ریزی استراتژیک چنین دیدگاه کلی نسبت به تسلیح سنی های عراق خواهند داشت. آنچه آمریکا در پازل نفوذ در عراق مد نظر دارد، ایجاد یک بخش فعال نظامی بدون توجه به آمال دولت مرکزی پس از خروج و سقوط احتمالی دولت اسلامی در عراق است. هدف پنجم آمریکا وقتی محقق خواهد شد که داعش برای همیشه از عراق عقب نشینی خواهد کرد. در این هنگام ارتش سنی تسلیح شده معضل امنیتی برای دولت مرکزی خواهد شد. احتمال چالش بین ارتش ملی عراق (که عمدتا از شیعیان است) و گارد به اصطلاح ملی (که برای اهل سنت قرار است تاسیس و نهادینه شود) از تهدیدات بالقوه امنیتی در دوران پسا داعش برای عراق است. چند مرکز شدن قدرت نظامی در عراق می تواند یک فضای شبه پاکستانی را در عراق 2 تا 5 سال آینده پدید آورد.
6- زمینه سازی برای فدرالی کردن بخش سنی نشین هدف ششم آمریکا قرار است در آینده 5 الی 8 ساله عراق رخ دهد. البته می توان این مساله را هم مطرح کرد که آمریکا در این هدف خویش به جمع بندی کامل و عملیاتی نرسیده است. شاید این عدم اطمینان به خاصیت کلی خاورمیانه برگردد که نمی توان فضای 5 سال آینده عراق را پیش بینی و تجویز نمود. پیش بینیهایی که معمولا چنین نگاههای متصلب و قالب بندی شده را برای آینده این منطقه بیان میکنند، "حماقت گونه" مینمایاند. در صورتی که آمریکا بتواند منافع مورد نیازش در عراق را کسب کند و عراق یک پارچه بتواند معادلات مطلوبش را پیش ببرد، این هدف متوقف خواهد شد. تشکیل ارتش سنی عراق این پتانسیل را برای توجیه استدلال آمریکا در بلند مدت، برای سه بخش شدن عراق را فراهم میکند.
نتیجه گیری آمریکا تا روزهای اخیر نتوانسته است بیش از بیست هزار نفر داوطلب برای پذیرش ارتش پیدا کنند. بنابراین به نظر می رسد عدد صد هزار نفری که مطرح کردهاند تنها یک ادعاست. با این وجود، تشکیل یک ارتش بیست هزار نفری هم خواهد توانست اهداف شش گانه آمریکا را با درجه بازدهی کمتری به منصه ظهور برساند. به نظر دیدبان در راستای اجرای این نقشه بیش از پنج هزار سرباز آمریکایی در حال استقرار در خاک عراق هستند و از مصونیت کامل برخوردار بوده و هر شش هفته، پنج هزار سرباز عراقی را آموزش می دهند تا مهارت لازم برای بازپسگیری مناطق تحت اشغال داعش را به دست آورند و البته تعداد نیروهای آمریکایی رو به افزایش بوده و احتمالات خبر از آن می دهند که در سال جدید میلادی دو برابر خواهند شد. همه حوادث در عراق به سیاست خارجی ایران بی واسطه یا حداکثر با یک یا دو واسطه مربوط می شود. کوتاهی از نگاه همه جانبه، دقیق و راهبردی، نمایهی سیاست خارجی ایران را تخریب می کند. [1]http://www.kurdpress.com/Fa/NSite/FullStory/News/?Id=75186#Title=%0A%09%09%09%09%09%09%09%09%D8%A2%DB%8C%D8%A7%20%D8%AA%D8%B3%D9%84%DB%8C%D8%AD%20%D8%B3%D9%86%DB%8C%20%D9%87%D8%A7%DB%8C%20%D8%B9%D8%B1%D8%A7%D9%82%20%D8%AA%D9%87%D8%AF%DB%8C%D8%AF%DB%8C%20%D8%B9%D9%84%DB%8C%D9%87%20%DA%A9%D9%8F%D8%B1%D8%AF%D9%87%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%9F%0A%09%09%09%09%09%09%09 [2] http://peace-ipsc.org/fa/%D8%B9%D9%84%D9%84-%D8%B7%D8%B1%D8%AD-%D8%AA%D8%B4%DA%A9%DB%8C%D9%84-%D8%A7%D8%B1%D8%AA%D8%B4-%D8%B3%D9%86%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D8%B9%D8%B1%D8%A7%D9%82-%DA%AF%D9%81%D8%AA%DA%AF%D9%88-%D8%A8%D8%A7/ [3] http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13930929000875
تاریخ انتشار: ۲۳ دی ۱۳۹۳ - ۱۴:۱۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]
صفحات پیشنهادی
شخصیتهای سیاسی عراق در گفتوگو با فارس تاکید کردند تشکیل ارتش سنی، نقشه آمریکا برای شعله ور کردن آتش جنگ طائف
شخصیتهای سیاسی عراق در گفتوگو با فارس تاکید کردندتشکیل ارتش سنی نقشه آمریکا برای شعله ور کردن آتش جنگ طائفهای در عراقشخصیتهای سیاسی عراق با اشاره به اینکه آمریکا در راستای منافع خود و اسرائیل تروریسم را از همه جای جهان به عراق آورده است تاکید کردند هدف واشنگتن از تشکیل ارتشتشکیل ارتش سنی، نقشه آمریکا برای شعله ور کردن آتش جنگ طائفهای در عراق
شخصیتهای سیاسی عراق تاکید کردند تشکیل ارتش سنی نقشه آمریکا برای شعله ور کردن آتش جنگ طائفهای در عراق شخصیتهای سیاسی عراق با اشاره به اینکه آمریکا در راستای منافع خود و اسرائیل تروریسم را از همه جای جهان به عراق آورده است تاکید کردند هدف واشنگتن از تشکیل ارتش سنی در عراق شعلهطرح آمریکا برای تشکیل ارتش جدید عراق
طرح آمریکا برای تشکیل ارتش جدید عراقتاریخ انتشار سه شنبه ۱۶ دی ۱۳۹۳ ساعت ۱۳ ۵۱ افزایش روند اعزام مشاوران و کارشناسان نظامی آمریکا به عراق بیانگر آغاز جنگ نرم و بیسروصدای واشنگتن در این کشور است بدون اینکه حساسیت مذهبی و ملی عراقیها را تحریک کند به گزارش تسنیم پایگاطرح آمریکا برای تشکیل ارتش جدید عراق |اخبار ایران و جهان
طرح آمریکا برای تشکیل ارتش جدید عراق افزایش روند اعزام مشاوران و کارشناسان نظامی آمریکا به عراق بیانگر آغاز جنگ نرم و بیسروصدای واشنگتن در این کشور است بدون اینکه حساسیت مذهبی و ملی عراقیها را تحریک کند کد خبر ۴۶۴۳۰۵ تاریخ انتشار ۱۶ دی ۱۳۹۳ - ۱۵ ۲۷ - 06 January 2015 افزایشموافقت با پیوستن هزاران نیروی عشایر عراق به ارتش / سفر هیاتی از قبایل الانبار به آمریکا
چهارشنبه ۱۷ دی ۱۳۹۳ - ۱۱ ۳۱ همزمان با پیشروی نیروهای پیشمرگ در مناطق مورد مناقشه میان دولت مرکزی عراق با اقلیم کردستان روزنامه الحیاة از سفر هیاتی از عشایر استان الانبار به آمریکا خبر داد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از پایگاه خبری المیادین نیروهای پیشمرگحمله جنگنده آمریکا به پادگان ارتش عراق برای کمک به داعش
حمله جنگنده آمریکا به پادگان ارتش عراق برای کمک به داعش یکی از نمایندگان مجلس عراق حمله یک فروند جنگنده آمریکایی به مقر تحت محاصره تیپ ۵۲ لشکر ۱۴ ارتش عراق را در بیجی در استان صلاح الدین که منجر به کشته شدن ۳۰ نفر از نیروهای این تیپ شد تائید کرد به گزارش پایگاه اینترنتی خبری نهاهداف آمریکا از تشکیل ائتلاف مقابله با داعش -
خالد العماره در گفتگو با مهر اهداف آمریکا از تشکیل ائتلاف مقابله با داعش شناسهٔ خبر 2451902 سهشنبه ۹ دی ۱۳۹۳ - ۰۸ ۲۰ بین الملل > خاورمیانه و آفریقای شمالی حافظ منافع مصر در تهران به تشریح اهداف آمریکا از تشکیل ائتلاف مقابله با داعش پرداخت و از فوائد برگزاری کنفرانس های بیننیروهای ارتش عراق زیر نظر آمریکا در 2 پایگاه نظامی آموزش میبینند
سهشنبه ۱۶ دی ۱۳۹۳ - ۰۹ ۳۵ براساس اعلام پنتاگون ارتش آمریکا آموزش نیروهای عراقی را در دو پایگاه در عراق آغاز کرده و تلاش دارد تا نیروهایی را آموزش دهد که در برابر حملات تهاجمی داعش مقاومت کنند به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از خبرگزاری رویترز استیو وارنجنگندههای آمریکایی ارتش عراق را هدف قرار دادند
جنگندههای آمریکایی ارتش عراق را هدف قرار دادند پایگاه خبری نهرین نت روز شنبه نوشت یک نماینده پارلمان عراق تاکید کرد که جنگنده های آمریکایی لشکر 52 و تیپ 14 عراق را در بیجی هدف قرار دادند به گزارش نامه نیوز فالح حسن الخزاعی گفت در این حمله 30 نظامی عراقی کشته شدند و اجسادعقبنشینی آمریکا از تسلیح ارتش عراق طرحی آمریکایی در راستای حمایت از داعش است
کمیته امنیت و دفاع ملی عراق عقبنشینی آمریکا از تسلیح ارتش عراق طرحی آمریکایی در راستای حمایت از داعش است علی المتیونی عضو کمیته امنیت و دفاع ملی عراق تاکید کردعقبنشینی دولت آمریکا از تسلیح ارتش عراق طرحی آمریکایی در راستای حمایت و حفاظت از گروه تروریستی داعش میباشد به گزارشرئیس اسبق ستاد مشترک ارتش آمریکا: اتحاد با ایران در عراق و سوریه اشتباه است
رئیس اسبق ستاد مشترک ارتش آمریکا اتحاد با ایران در عراق و سوریه اشتباه است رئیس اسبق ستاد مشترک ارتش آمریکا اتحاد با ایران در عراق و سوریه اشتباه است 93 10 16 - 18 43یک بحران جدید در کانون ناآرامی های خاورمیانه عراق؛ «ارتش سنی» در برابر «میلیشیای شیعه»؟!
یک بحران جدید در کانون ناآرامی های خاورمیانهعراق ارتش سنی در برابر میلیشیای شیعه ارتش سنی به یکی از معضلهای جدید عراق تبدیل شده است این ارتش بیشتر از اینکه به دلیل سنی بودن افراد آن مورد مناقشه باشد در راستای سیاست های توطئه آمیز آمریکا و برخی کشورهای منطقه برای عراق بایسبرنامه ارتش آمریکا برای عراق، اقیانوسیه، اروپا و کره در 2015
شنبه ۱۳ دی ۱۳۹۳ - ۰۹ ۰۵ نشریه آرمی تایمز متعلق به ارتش آمریکا در گزارشی به بررسی برنامههای ویژه ارتش آمریکا در سال 2015 برای افزایش تعداد سربازان خود در جهان به ویژه در منطقه اروپا عراق اقیانوسیه و کره پرداخت به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا نشریه آرمیتایمز در ایتجهيز ارتش عراق به 250 خودرو زره پوش آمريکايي
۱۷ دي ۱۳۹۳ ۱۰ ۲۶ق ظ تجهيز ارتش عراق به 250 خودرو زره پوش آمريکايي سفارت آمريکا در بغداد اعلام کرد ايالات متحده 250 وسيله نقليه زرهي به ارتش عراق براي کمک به تقويت نيروهاي امنيت اين کشور در برابر داشته داده است به گزارش خبرنگار بينالملل خبرگزاري موج طبق اظهارات مقامات آمريکادخالت مستشاران آمریکا در تدوین قانون تشکیل «گارد ملی» عراق
دخالت مستشاران آمریکا در تدوین قانون تشکیل گارد ملی عراقمشاور رئیس پارلمان عراق از حضور مستشاران نظامی آمریکایی در مراحل تدوین پیشنویس قانون مربوط به تشکیل گارد ملی این کشور خبر داد به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس وحدة الجمیلی مشاور رئیس پارلمان عراق امروز شنبه اعلام کتکرار/گزارش خبرنگار اعزامی فارس از عراق - ۴۳ المشهدانی در دیدار لاریجانی: بهرهبردار اختلافات در عراق، آمریکا
تکرار گزارش خبرنگار اعزامی فارس از عراق - ۴۳المشهدانی در دیدار لاریجانی بهرهبردار اختلافات در عراق آمریکا و رژیم صهیونیستی هستندرئیس سابق پارلمان عراق در دیدار با رئیس مجلس کشورمان تأکید کرد قطعاً بهرهبردار اصلی اختلافات سیاسی در عراق آمریکا و رژیم صهیونیستی هستند به گزارعربستان، ظرف دو ماه سفارتش را در عراق بازگشایی میکند
یکشنبه ۲۱ دی ۱۳۹۳ - ۱۰ ۰۵ معاون نخست وزیر عراق اعلام کرد که عربستان ظرف دو ماه آتی سفارت خود را در عراق بازگشایی میکند به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از پایگاه اینترنتی ایلاف بهاء الأعرجی معاون نخست وزیر عراق با هیاتی از عربستان در خصوص تمهیدات بازگشایی سفا-
گوناگون
پربازدیدترینها