تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 10 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):افطارى دادن به برادر روزه دارت از گرفتن روزه (مستحبى) بهتر است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835762897




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دورنماي بورس و عوامل بنيادين


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۲۳ دي ۱۳۹۳ (۱۰:۹ق.ظ)
دنياي اقتصاد: دورنماي بورس و عوامل بنيادين
به گزارش خبرگزاري موج، «دورنماي بورس و عوامل بنيادين»عنوان سرمقاله روزنامه دنياي اقتصاد است که در آن مي خوانيد؛
در هفته هاي اخير شاهد سقوط آزاد شاخص بورس تهران و صعود ملايم قيمت ارز هاي خارجي خصوصا دلار در بازار غيررسمي بوده ايم. تعدادي از تحليلگران اين امر را ناشي از رفتار هيجاني و غير عقلايي بازيگران بازار دانسته اند و آنها را از واکنش هاي احساسي بر حذر داشته اند. در اين بين تعدادي از مسوولان بانکي و اقتصادي کشور نيز، سهامداران و سرمايه گذاران را به صبر و شکيبايي و پرهيز از خريد و فروش هاي هيجاني تشويق کرده اند. با اين حال تجزيه و تحليل عوامل بنيادين به همراه شواهد و حقايق بازارهاي اقتصادي ايران چيز ديگري را نشان مي دهد.
چنانچه بپذيريم که بورس تهران تصويرگر چشم انداز حداقل 50 درصد صنايع کشور در ماه هاي آتي است و تا حدودي نيز به نظريه بازارهاي کارآي فاما اعتقاد داشته باشيم، متوجه مي شويم که بازيگران بازار مبتني بر تجزيه و تحليل عوامل بنيادين بازار واکنش نشان داده اند. حال دو سوال کليدي اينها هستند که عوامل بنيادين اصلي تاثيرگذار بر بازارهاي کشور کدام ها هستند و مهم تر اينکه چشم انداز بازار بورس تهران و بازار غيررسمي ارزهاي خارجي در ماه هاي پيش رو چگونه خواهد بود؟
در باب سوال اول مقالات بسياري در روزها و هفته هاي گذشته توسط تحليلگران نوشته شده است. به طور کلي عوامل بنيادين اصلي را به ترتيب اهميت مي توان در چهار مورد زير خلاصه کرد:
• کاهش شديد (حدود 50 درصدي) قيمت نفت خام در بازارهاي جهاني
• تمديد مجدد مذاکرات هسته اي ايران و کشورهاي 1+5 براي 7 ماه ديگر و تا تاريخ 10 تيرماه 1394
• عدم قطعيت در سياست هاي پولي کشور به خصوص در مورد آينده نرخ سود بانکي و در نهايت
• آينده مبهم طرح ميان مدت خروج از رکود دولت که همچنان در حال بررسي در مجلس شوراي اسلامي است.
درخصوص پاسخ به سوال دوم، بايد ببينيم که تغييرات اين عوامل بنيادين در ماه هاي آتي چگونه و در چه جهتي خواهد بود.
کاهش قيمت نفت خام: اوپک در تازه ترين گزارش خود اعلام کرد که قيمت سبد نفتي اين سازمان حدود 45 دلار در هربشکه است. اکثر تحليلگران بازارهاي نفتي نيز معتقدند روند کاهشي قيمت نفت چنانچه تشديد نشود حداقل در کوتاه مدت معکوس نخواهد شد. البته تمامي اين تحليل ها با اين پيش فرض ها هستند که عربستان سعودي به عنوان تاثيرگذارترين بازيگر اوپک تصميمي براي کاهش سطح توليد اتخاذ نکند و درگيري نظامي گسترده اي در خاور ميانه و مناطق نفتي دنيا رخ ندهد. موسسه وود مکنزي در اسکاتلند که از معتبرترين مراکز تحقيقاتي در زمينه بازارهاي انرژي است، روز جمعه در گزارشي اعلام کرد با قيمت 40 دلار در هربشکه براي نفت خام برنت درياي شمال، تنها 6/1 درصد از توليدات نفتي جهان در معرض ريسک عدم سودآوري قرار مي گيرند. اين در حالي است که گري شيلينگ، تحليلگر نفتي بلومبرگ هم از احتمال سقوط قيمت نفت تا 20 دلار سخن گفته است. همچنين لازم به يادآوري است که علاوه بر مازاد عرضه (حدود 2 ميليون بشکه در روز) در بازار، چشم انداز رشد اقتصادي کشورهاي اتحاديه اروپا، چين، ژاپن، برزيل و روسيه نيز چندان روشن نبوده و اين به معناي کاهش رشد تقاضاي نفت خام در سال جاري ميلادي است. با اين اوصاف به نظر مي رسد در حالت خيلي خوش بينانه، تغيير خاصي در جهت افزايش قيمت نفت خام ايران رخ نداده و اين عامل بنيادي، چنانچه بدتر نشود، بهبودي هم نيابد.
مذاکرات هسته اي ايران و گروه 1+5: طرفين قصد دارند تا 10 اسفند 93 به يک توافق سياسي روي چارچوب کلي توافق جامع دست يابند و سپس در مهلت باقيمانده تا ضرب الاجل 10 تيرماه 94 جزئيات فني را نهايي کنند. تحليل هاي انديشکده هاي غربي به هيچ وجه وزن بالايي را به حصول اين توافق در چشم انداز کمتر از 6 ماه نمي دهد. کليف کاپچان، مدير گروه اوراسيا و از تحليلگران برجسته مسائل ايران، معتقد است «با تمديد دوباره مذاکرات، احتمال دستيابي به توافق کاهش خواهد يافت؛ زيرا گروه هاي مخالف توافق قادر خواهند بود تا بر روند گفت وگوها اثر منفي بگذارند. به نظر وي اگر هيچ کدام از طرفين حاضر نباشند خواسته هاي حداقلي خود را با اهداف طرف مقابل تطبيق دهند، ادامه پيدا کردن برنامه اقدام مشترک و تمديد مذاکرات، بازهم بهترين نتيجه و دستاورد خواهد بود.» باربارا اسلاوين، عضو شوراي آتلانتيک نيز مي نويسد: «تمديد طولاني مدت توافق موقت نگران کننده است و اکنون مذاکرات هسته اي، بيشتر و بيشتر شبيه تلاش هاي ناکام طولاني مدت آمريکا براي برقراري صلح ميان رژيم صهيونيستي و فلسطين شده است.» هرچند نگارنده به شخصه بسيار اميدوار است که تلاش هاي تيم زبده مذاکراتي ايران در راستاي تثبيت حقوق هسته اي کشورمان و رفع تمامي تحريم هاي ظالمانه غرب هر چه زودتر به ثمر برسد، با اين حال انتظار دستيابي به توافق جامع نهايي تا 10 تيرماه 94 همچنان با ابهام روبه رو است.
سياست هاي پولي و طرح خروج از رکود:هر دو اين عوامل در مقايسه با دو عامل کاهش شديد قيمت نفت خام و تداوم مذاکرات هسته اي از درجه به مراتب کم اهميت تري برخوردار هستند. با توجه به عدم کاهش نرخ سودهاي بانکي (و حتي افزايش برخي از آنها) و همچنين تفاوت (هرچند ناچيز) در گفتار و رويکرد رئيس کل بانک مرکزي و وزير اقتصاد، به نظر نمي رسد که فضاي عدم قطعيت درخصوص آينده سياست هاي پولي سيستم بانکي کشور تا حداقل چند ماه آينده تغييري خاص داشته باشد. طرح خروج از رکود نيز که با زحمت بسيار و توسط تيم زبده مشاوران و مسوولان اقتصادي دولت و در جهت بهبود شرايط صنايع پيشرو کشور با نگاهي ميان مدت (سال 93 و 94) تدوين شده بود، همچنان در مجلس شوراي اسلامي در حال بررسي است. به علاوه، اين طرح زماني تهيه و تدوين شد که قيمت نفت خام صادراتي ايران بالاي 95 دلار در هر بشکه بود و فرض کاهش شديد قيمت نفت خام تا حدود 45 دلار در هر بشکه سناريويي نامحتمل مي نمود.
جمع بندي: با توجه به اين امر که احتمال بهبود در چهار عامل بنيادي مذکور (به خصوص دو عامل کليدي اول) در هفته ها و ماه هاي پيش رو (3 تا 6 ماه آينده)، مبهم ارزيابي مي شود، به نظر مي رسد تاثيرپذيري بازارها ازاين ابهامات گريزناپذير خواهد بود مگر اينکه شاهد تغييراتي دراين عوامل بنيادين باشيم.

نويسنده: دکتر محمدعلي کاشفي













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن