واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: گيتس خواستار تماس با ايران شد
گيتس افزايش مسافرتهاي شهروندان را زمينه ساز برقراري تماس بين دو كشور تلقي مي كند
رابرت گيتس، وزير دفاع آمريكا، خواستار افزايش تماس هاي غير رسمي بين آن كشور و ايران شد.
گيتس در سخناني كه در آكادمي آمريكايي ديپلماسي ايراد كرد اينگونه تماس ها را براي فراهم آوردن زمينه گفتگوهاي سازنده بين دو كشور در بلند مدت مفيد توصيف كرد و افزود كه بايد امكان آن را ايجاد كرد كه شمار بيشتري از شهروندان ايراني و آمريكايي از كشورهاي يكديگر ديدن كنند.
به گزارش بي بي سي ، آكادمي آمريكايي ديپلماسي يك نهاد تحقيقاتي و مشورتي خصوصي و غير حزبي آمريكايي است كه اعضاي آن را كساني تشكيل مي دهند كه قبلا در زمينه روابط خارجي ايالات متحده فعاليت داشته اند.
وزير دفاع آمريكا در سخنراني خود گفت كه در حال حاضر نيز تعداد قابل توجهي از شهروندان ايراني به آمريكا سفر مي كنند اما لازم است مسافرت شهروندان آمريكايي به ايران نيز افزايش يابد.
رابرت گيتس كه در سال هاي قبل از كوشش براي برقراري تماس بين دولت هاي آمريكا و ايران حمايت كرده بود به شدت گرفتن مواضع ضد آمريكايي جمهوري اسلامي پس از انتخاب محمود احمدي نژاد به رياست جمهوري اشاره كرد.
وي موضع گيري احمدي نژاد را "بسيار مبهم و منفي" توصيف كرد و گفت كه در حال حاضر، شرايط براي تماس هاي رسمي مساعد نيست.
وزير دفاع آمريكا گفت "نظر شخصي من اين است كه بايد مسيرهايي خارج از چارچوب دولت را مورد توجه قرار دهيم و رفت و آمد شهروندان عادي را افزايش دهيم."
تماس رسمي در بلند مدت
گيتس افزود كه چنين تماس هاي غير رسمي مي تواند در بلند مدت شرايط را براي ارتباط دو دولت در بلند مدت فراهم آورد.
به گفته گيتس سياست احمدي نژاد برقراري تماس با ايران را دشوارتر كرده است
ايالات متحده در سال 1980 روابط ديپلماتيك خود را با ايران قطع كرد و از آن زمان، بين دو كشور تقريبا تماس رسمي اعلام شده اي وجود نداشته است.
گرچه از تابستان سال گذشته نمايندگان دو كشور در يك رشته مذاكرات در بغداد شركت داشته اند، اما دستور كار اين گفتگوها به تلاش براي برقراري امنيت در عراق محدود بوده است.
در عين حال، جمهوري اسلامي اخيرا در اعتراض به عمليات نيروهاي آمريكايي و عراقي عليه يكي از گروه هاي شبه نظامي شيعه در عراق از برگزاري دور ديگري از مذاكرات خودداري ورزيد.
مقامات آمريكايي نيز بارها برخي از نهادهاي دولتي جمهوري اسلامي را به كمك به گروه هاي شبه نظامي و شورشيان عراقي متهم ساخته اند اما ايران، ضمن تاكيد بر تعهد به استقرار امنيت در عراق، اين اتهامات را رد كرده است.
ايالات متحده در مواردي پيشنهاد كرده است كه با ايران در مورد هر موضوعي كه مورد نظر اين كشور باشد گفتگو كند به شرط اينكه جمهوري اسلامي قطعنامه هاي شوراي امنيت را بپذيرد و غني سازي اورانيوم را كنار بگذارد.
اخيرا كاندوليزا رايس، وزير خارجه آمريكا، چنين پيشنهادي را مطرح ساخت اما جمهوري اسلامي اين شرط را به طور كامل رد كرده است.
پنجشنبه 26 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 153]