واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
اظهارنظر درباره پخش تصاویر زنده گروگان گیری
پخش زندهی صحنههای گروگانگیری و عملیات نجات در پاریس و سیدنی از شبکههای خبری دنیا، بار دیگر این امکان رسانهای را یادآور شد که میتوان بینندهی تلویزیون را لحظه به لحظه در جریان حادثهای قرار داد که چند کیلومتر آن طرفترش یا حتی در کشور یا قارهای دیگر در حال وقوع است.
خبرگزاری ایسنا: پخش زندهی صحنههای گروگانگیری و عملیات نجات در پاریس و سیدنی از شبکههای خبری دنیا، بار دیگر این امکان رسانهای را یادآور شد که میتوان بینندهی تلویزیون را لحظه به لحظه در جریان حادثهای قرار داد که چند کیلومتر آن طرفترش یا حتی در کشور یا قارهای دیگر در حال وقوع است.
به اعتقاد برخی کارشناسان القای خشونت به مخاطب با نمایش صحنههای تیراندازی و فرار، از احتمالات پخش زندهی چنین برنامههایی است که برخی شبکههای خبری دنیا با وجود آگاهی نسبت به آن، این روزها صحنههای گروگانگیری را به نمایش گذاشتند.
با این حال یک جامعهشناس در ارزیابی این اتفاق رسانهای، پخش تصاویر زنده از گروگانگیری را در شبکههای خبری دنیا، مفیدتر از زیانشان میداند.
دکتر امانالله قراییمقدم دربارهی تاثیر پخش زنده تصاویر گروگانگیری و عملیات نجات بر بیننده، اظهار کرد: پخش اینگونه برنامهها را باید از دو بُعد مورد بررسی و بحث قرار داد؛ بعد اولش این است که پخش چنین برنامههایی به نوعی برای مردم جنبه آگاهیدهنده و آموزشی دارد و به اصطلاح در مخیلهی آنها میماند که گرگانگیری چیست؟ اما مساله گرگانگیری به شکلی که در کشور فرانسه انجام شد، یک بحث دیگر دارد به نظرم یک نوع آگاهیدهنده است. در واقع این تصاویر به جامعه ما هم این پیام را میرساند که اگر به عنوان مثال شما هم در امور نظامی و امنیتی خودتان سهلانگاری کنید به چنین مصیبتی دچار خواهید شد.
وی سپس در همین راستا مطرح کرد: ما نمیتوانیم بگوییم بحث گروگانگیری فقط مربوط به کشورهایی چون فرانسه، آمریکا و ... میشود. به طور کلی پخش این نوع برنامههای خبری به نوعی برای کشورها آموزش و پیام دارد و از سویی امنیت جامعه را به لحاظ سیاسی به مردم گوشزد میکند؛ اینکه مثلا اگر شما امنیتی دارید به خاطر ماست، پس باید خدا را شکر کنید و در مقایسه با کشورهای همسایه قدر بدانید؛ چراکه ما حواسمان جمع است اما از طرفی دیگر هم این قضیه دلواپسی و هراس در مردم به وجود میآورد و به نوعی ناامنی اجتماعی در جامعه رسوخ میکند.
او در ادامه صحبتهایش یادآور شد: به نظرم فیلم و سریالهایی که در کشور خودمان هم نشان داده میشود و بحث گروگانگیری، دزدی و خشونت را به تصویر میکشند موضوعاتشان به سالها پیش برمیگردد و بهروز نیست، چراکه از همان دهه 50 الی 60 این مسائل به وجود آمدند و ادامه پیدا کردند. در مجموع آموزش و پخش فیلمهایی از این دست را مفیدتر از زیانشان میبینم؛ چرا که یادگیری و آموزش را در پی دارند.
قراییمقدم در عین حال گفت: از طرفی دیگر پخش چنین فیلمهایی میتواند در فرزندان و نوجوانان تاثیر گذاشته و خشونت را در آنها ایجاد کند تا عین همان رفتارها را پیاده کنند؛ بنابراین نشان دادن تصاویر و فیلمهایی با موضوع گروگانگیری و کشت و کشتار این نکته منفی را در پی دارد اما به طور کلی شخصا نشان دادن این گونه فیلمها را مفیدتر میدانم.
این جامعهشناس در پایان گفتوگوی خود با ایسنا خاطرنشان کرد: در زمینه پخش فیلمهایی چون گروگانگیری که با خشونت همراه است، بعد سیاسی آن را هم میبینم؛ شبکههای خبری با نمایش این تصاویر به مردم کشورشان این پیام را میدهند که شما جامعه خوشبختی هستید و از این اتفاقات برایتان نمیافتد؛ در حالی که اگر ما نباشیم، میتواند این اتفاقات برای شما هم بیفتد پس حواستان را جمع کنید و قدر ما را بدانید که به نظرم این گونه پیامها سیاسی اجتماعی هستند.
تاریخ انتشار: ۲۱ دی ۱۳۹۳ - ۱۷:۳۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]