واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: مهندسي معكوس پليس براي بازداشت دزد سايبري
رئيس پليس فتاي پايتخت از دستگيري متهم سابقهداري خبر داد كه با طراحي يك وب سايت اينترنتي از 1058 نفر كلاهبرداري كرده است.
به گزارش خبرنگار ما، مهرماه امسال پروندههاي مشابهي با موضوع كلاهبرداري اينترنتي به كارآگاهان پليس فتاي تهران گزارش شد و تحقيقات براي شناسايي عاملان اين كلاهبرداري در دستور كار قرار گرفت.
يكي از شاكيان به پليس گفت: چند روز قبل پيامكي برايم ارسال شد كه در آن عنوان شده بود شما برنده يك دستگاه گوشي اپل در قرعهكشي شدهايد و براي دريافت جايزه خود به سايت www. rahgiri24. com
www. peygiri24. com مراجعه و اطلاعات حساب بانكي خود را در اين سايت وارد كنيد.
شاكي ادامه داد: بعد از وارد كردن همه اطلاعات بانكي در سايت، پيامكي به دستم رسيد كه ادعا شده بود مبلغ 6 هزار تومان هزينه انتقال جايزه به زودي از حساب بانكي كم ميشود. بعد از دريافت اين پيامك، هر چه منتظر ماندم پيامي برايم ارسال نشد و چون مبلغ آن كم بود پيگير نشدم اما در كمتر از دو ساعت بعد از آن از بانك پيامي رسيد كه از حسابم برداشت شده است. وقتي بررسي كردم متوجه شدم بعد از دريافت اطلاعات حساب بانكي، با حسابم خريدهاي اينترنتي شده است.
با طرح اين شكايت تحقيقات براي شناسايي متهم آغاز شد تا اينكه كارآگاهان در بررسيهاي بيشتر دريافتند متهم با طراحي يك وب سايت و قرار دادن لينك آن در سايتهاي پر بازديد، طعمههايش را شناسايي ميكند. بررسيهاي پليس نشان ميداد متهم اطلاعات دقيقي درباره استفاده از اينترنت و كاربرد آن دارد.
بدين ترتيب كارآگاهان با استفاده از شگردهاي پليسي مهندسي معكوس، سرانجام موفق شدند مخفيگاه متهم را در يكي از محلههاي مركزي تهران شناسايي و او را دستگير كنند.
سرهنگ محمدمهدي كاكوان رئيس پليس فتاي تهران بزرگ گفت: اين متهم 24 ساله قبلاً هم به جرم كلاهبرداري پيامكي دستگير و روانه زندان شده بود اما اين بار به همراه همدستش كه يك زن جوان بود دستگير شد.
اين زن كارتهاي عابربانك را از افراد بيبضاعت خريداري ميكرد و متهم با واريز مبالغ سرقتي به اين كارتها با همدستي وي از صرافيها و طلافروشيها خريد ميكردند.
متهم در بازجوييها به برداشت مبلغ ۱۱ميليون و ۵۰۰ هزار تومان از چهار پرونده كه متعلق به تهران است اعتراف كرد كه بيشترين برداشت مربوط به يك حساب بانكي با مبلغ ۴ ميليون تومان است.
سرهنگ كاكوان گفت: متهم همچنين به برداشت ۷۰ميليون تومان از حسابهاي شهروندان در ديگر شهرها و استانها اعتراف كرد اما با توجه به خودرويي كه از وي كشف شده است و همچنين تعداد حسابهاي هك شده احتمال ميرود برداشت غيرقانوني از حساب شهروندان توسط اين فرد بيش از اين مقدار باشد.
وي افزود: مأموران پليس فتا پس از دستگيري متهم و بررسي رايانه شخصي وي متوجه شدند كه در سه ماهه گذشته اقدام به هك ۱۵۰۸ فقره حساب شهروندان در شش استان مختلف كشور كرده است. اين متهم داراي مدرك ديپلم است و تمام طراحي سايت جعلي و جعل صفحات بانكي را بهتنهايي انجام داده است.
رئيس پليس فتاي پايتخت ضمن هشدار به شهروندان اظهار داشت: چنانچه به اين سايت مراجعه و شماره حساب و رمز خود را در اين سايت وارد كردهاند سريعاً به پليس فتا مراجعه كنند تا پيگيري دقيقتري در اين خصوص انجام شود.
وي همچنين با توجه به متلاشي شدن چند باند هكر مشابه اظهار داشت: بيش از 55 درصد پروندههاي سايبري مربوط به برداشتهاي غيرمجاز است.
سرهنگ كاكوان ضمن هشدار به شهروندان تأكيد كرد: با توجه به روزهاي پاياني سال و فرا رسيدن ايام شب عيد هرچه سريعتر رمز اول و دوم حسابهاي بانكي خود را تغيير دهند.
به گفته وي تحقيقات براي شناسايي ديگر مالباختگان همچنان ادامه دارد.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۱ دی ۱۳۹۳ - ۰۹:۱۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]