واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
![](http://www.mojnews.com/iCFileHandler.aspx?FieldName=img_Image&Contract=cms_Contents_I_Images&Size=250&StartupService=Read&BaseRecord=1534403)
۲۰ دي ۱۳۹۳ (۱۱:۳۷ق.ظ)
خواب زمستاني اعراب و منفعت مادي غرب از نفت خاور ميانه نائب رئيس کميسيون انرژي مجلس گفت: زماني که عربستان اسير حيله گري غرب شد، به اين موضوع تنها توجه کرد که کاهش قيمت نفت اقتصاد ايران را تحت نوسان قرار دهد، اما اروپا براي زمستان خود با نفت رايگان از اعراب را سرکيسه کرد.
ناصر سوداني عضو هيات رييسه کميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي با اشاره به کاهش مداوم قيمت نفت و تأثير آن در بودجه به خبرنگار خبرگزاري موج اظهار کرد: يکي از نکات کليدي که دولت بايد به آن پايبند باشد، دوري بودجه عمراني و اتکاي بيش از حد آن به منابع و درآمدهاي نفتي است.
وي ادامه داد: دولت در لايحه پيشنهادي بودجه 94، قيمت نفت را 72 دلار پيشنهاد داده است اما امروز بهاي نفت نزديک به 50 دلار رسيده است و اگر دولت منابع جايگزيني نفت را در بودجه لحاظ نکند و ساير چرخهاي اقتصادي کشور را راه اندازي نکند، طبيعتاً بودجه با کسري مواجه ميشود.
نماينده مردم اهواز در خانه ملت در خصوص ارائه راهکارهاي مسئولين در قبال اين کاهش قيمت نفت، گفت: تيم اقتصادي و مشاوران دولت به همراه کميسيونهاي تخصصي مجلس بايد به دنبال راهکاري براي خروج اقتصاد از بودجه نفتي باشند زيرا اتکاي بيش از حد به طلاي سياه و به فراموشي سپردن ساير پتانسيلها و ظرفيتهاي اقتصادي، امروز نمايان شده و اين کاهش قيمت بحراني از سوي غرب است که آماده وارد آوردن ضربه اي اساسي به اقتصادملي است.
نائب رئيس کميسيون انرژي مجلس درباره ميزان واريزي درآمدهاي نفتي به صندوق توسعه ملي نيز تصريح کرد: با وضعيتي نزولي قيمت نفت، شايد امسال منابع واريزي به صندوق توسعه کاهش چشم گيري داشته باشد؛ طبق برنامهها قرار بود که امسال نزديک به 32 درصد از درآمدها به اني صندوق هدايت شود اما شايد براي تأمين 20 درصد منابع پايه هم با مشکل روبه رو شويم.
وي در خصوص ساير راههاي کسب درآمد نيز اشاره اي داشت و متذکر شد: اينکه اخذ ماليات يکي از راهکاري بيان ميشود که دولت ميتواند به آن دلخوش باشد، به اين گونه نبايد باشد که فشار اقتصادي بر پيکره اجتماع وارد شود بلکه دولت بايد با افزايش پايههاي مالياتي در صدد اخذ ماليات از تمامي افراد، شرکتها و کارخانههايي باشد که تاکنون براي پرداخت ماليات، فرار ميکردند.
سوداني با تاکيد بر آنکه بايد از وارد آوردن شوکهاي اقتصاد به کشور پرهيز کرد، نيز خاطرنشان کرد: کاهش قيمت نفت و بهره برداري کمتر از آن در بودجه يک اجبار بود اما؛ بايد همانند تحريمها که فرصتهاي جديدي را در کشور ايجاد کرد، زمينه بهره برداري و رقابت پذيري محصولات صادراتي کشور را افزايش دهيم.
عضو هيات رئيسه کميسيون انرژي مجلس با اشاره به بودجههاي عمراني کشور نيز گفت: اگر بودجه عمراني کشور از سمت نفت تغذيه شود و نخواهيم تا اين منبع درآمدي را قطع و جايگزين مناسب آن را بيابيم، طبيعي است که در ظرف سالهاي آتي روند تکميلي پروژههاي عمراني کشور نيز تحت تأثير کاهش قيمت نفت قرار ميگيرد.
وي در پايان خاطرنشان کرد: مطمئناً کشورهاي اروپايي چون منابع نفتي ندارند با حيله گري عربستان را راضي به کاهش کردند ولي با ورود کشورمان به حوزههايي که اروپاييان نيز فعاليت ميکنند، مطمئناً يک پاتک اساسي براي جلوگيري از کاهش قيمت محصولات صادراتي است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]