تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 4 فروردین 1404    احادیث و روایات:  امام سجاد (ع):اى آن كه يادش مايه شرافت و بزرگى ياد كنندگان است و اى آن كه سپاسگزاريش موجب دست يافت...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید پرینتر سه بعدی

سایبان ماشین

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

خرید از چین

خرید از چین

خرید محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

خودارزیابی چیست

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

مهاجرت به استرالیا

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

خرید عسل

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

سررسید 1404

قفسه فروشگاهی

چراغ خطی

ابزارهای هوش مصنوعی

آموزش مکالمه عربی

اینتیتر

استابلایزر

خرید لباس

7 little words daily answers

7 little words daily answers

7 little words daily answers

گوشی موبایل اقساطی

ماساژور تفنگی

قیمت ساندویچ پانل

مجوز آژانس مسافرتی

پنجره دوجداره

خرید رنگ نمای ساختمان

ناب مووی

خرید عطر

قرص اسلیم پلاس

nyt mini crossword answers

مشاوره تبلیغاتی رایگان

دانلود فیلم

قیمت ایکس باکس

نمایندگی دوو تهران

مهد کودک

پخش زنده شبکه ورزش

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1869603240




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

غلامرضا صادقیان سزای از هم بریدن دولت‌های اسلامی


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: غلامرضا صادقیان
سزای از هم بریدن دولت‌های اسلامی
دولت‌های اسلامی هرچقدر هم که احساس اختلاف و دوری از یکدیگر کنند، از دشمنان کافر و مجوس خود که به یکدیگر نزدیک‌ترند و ملت‌های آنان که نزدیکی‌شان بسیار بیشتر از دولت‌ها ست و همه بر یک آیین و کیش هستند.

خبرگزاری فارس: سزای از هم بریدن دولت‌های اسلامی



به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری فارس روزنامه «جوان» در یادداشتی به قلم «غلامرضا صادقیان» نوشت: مولانا در دفتر دوم مثنوی حکایتی دارد از باغبانی نیرنگ‌باز (کنایه از کسی که همه چیز دنیا را متعلق به خود می‌داند) که در باغ خود، سه مرد صوفی و فقیه و علوی را تاب نمی‌آورد و چون می‌داند که نمی‌تواند به تنهایی از پس هر سه آنها بر آید، با نیرنگ‌های ساده آنان را از یکدیگر جدا و هر یک را به تنهایی سر می‌کوبد. آن داستان در کلیت و برخی بخش‌ها مصداق پیوند و دوستی کشورهای اسلامی با یکدیگر است که دشمن با نیرنگی ساده برای سرکوب همگی آنان، با یکی به ظاهر دوست می‌شود تا دیگری را از پا در آورد و برای نابودی همه آنان به همین نقشه تا پایان امید بسته است.
دیروز که رهبر انقلاب به سران کشورهای اسلامی توصیه کردند علیه یکدیگر حرف نزنند و دشمنی با ایران به عنوان اساس سیاست خارجی برخی دولت‌های منطقه را خلاف عقل دانستند، این داستان مولانا به یاد آمد، حکایتی که در پایان به نابودی فقیه و علوی و صوفی می‌انجامد و پشیمانی آنان سودی ندارد.
رهبر انقلاب فرمودند: «اینکه رؤسای کشورهای اسلامی یا روشنفکران کشورهای اسلامی علیه یکدیگر حرف بزنند - ولو فقط حرف باشد - دشمن را جَری می‌کند، به دشمن امید می‌دهد. همچنان‌که واقعیت امروز، همین است.» و در جای دیگر: «من شنیدم بعضی از دولت‌های منطقه، سیاست خارجی خودشان را بر مبنای معارضه با ایران قرار داده‌اند! چرا؟ این خلاف عقل است، خلاف حکمت است، این کار کار ابلهانه‌ای است.» مولانا در آغاز حکایت خود به اخلاق پیمان‌شکنانه آن سه مسلمان اشاره می‌کند و سپس به اینکه در هر حال جماعت ایشان مانع پیروزی مرد باغبان است: «گفت با اینها مرا صد حجت است / لیک جمعند و جماعت قوت است» اما باغبان، صوفی را به بهانه آوردن گلیم به اتاق می‌فرستد و چون با فقیه و آن مرد شریف تنها می‌شود، به آنان می‌گوید حساب شما از این صوفی شکم‌خوار خسیس جداست، زیرا یکی از شما فقیه است که ما به فتوای او نان می‌خوریم و دیگری شه‌زاده و سید و از خاندان رسول است.
همین تعریف ساده، فقیه و علوی را می‌فریبد تا خود را از صوفی جدا کنند: «وسوسه کرد و مرایشان را فریفت /آه کز یاران نمی‌باید شکیفت». باغبان هم سراغ صوفی می‌رود و سر او را با چوب سخت می‌کوبد: «کوفت صوفی را چو تنها یافتش/ نیم کشتش کرد و سر بشکافتش». صوفی در دل به دوستان خود می‌گوید من که رفتم اما کاش شما دیگر تفرقه نکنید: «گفت صوفی آن من بگذشت لیک/‌ای رفیقان پاس خود دارید نیک» و سپس چیزی می‌گوید که امروز هم کشورهای اسلامی می‌توانند به یکدیگر توصیه کنند: « مرمرا اغیار دانستید هان! نیستم اغیارتر زین قلتبان». دولت‌های اسلامی هرچقدر هم که احساس اختلاف و دوری از یکدیگر کنند، از دشمنان کافر و مجوس خود که به یکدیگر نزدیک‌ترند و ملت‌ها ی آنان که نزدیکی‌شان بسیار بیشتر از دولت‌ها ست  و همه بر یک آیین و کیش هستند. پس ریشه این همگرایی با دشمن اصلی علیه هم‌کیشان و هم‌زبانان چیست؟!
صوفی اما کار جدایی را ادامه می‌دهد و با فرستادن مرد شریف علوی به سوی کاری، با فقیه خلوت می‌کند که از کجا معلوم او سید و آل پیغمبر باشد. حساب او نامعلوم اما تکلیف علم و فقاهت تو معلوم است. به این ترتیب فرصتی می‌یابد تا سید علوی را نیز سر بکوبد. سید نیز در دل همان آرزو و همان حرف را برای فقیهی که فریب تفرقه و نیرنگ بازی دشمن را خورده است می‌کند و این حقیقت را بر زبان می‌آورد که ما هر چه که بودیم از دشمن ظالم که برای هم کمتر نبودیم، پس چرا خویشتن را به دشمن فروختیم: «شد شریف از زخم آن ظالم خراب /با فقیه او گفت من جستم از آب /گر شریف و لایق و همدم نیم / از چنین ظالم تو را من کم نیم».
باغبان سراغ فقیه تنها می‌رود؛ سراغ کسی که تا کنون گمان می‌کرد با بریدن از دوستان می‌تواند بر سر خوان کدخدا بنشیند و از باغ او بهره‌ای ببرد اما حالا تنها گشته بود و چون باغبان را با گرز گران بر بالای سر خود دید: « گفت حق استت بزن دستت رسید/ این سزای آنکه از یاران برید».
حکایت مولانا به نوعی حکایت دولت‌های اسلامی و کشورهای منطقه غرب آسیاست که اکنون با کدخدای جهان یک به یک می‌سازند تا از او بهره‌ای ببرند و دوستان و هم زبانان و هم کیشان و بلکه هم مذهبی‌های خود را در آتش تفرقه و دشمنی انداخته‌اند. این کاری است ابلهانه و عاقبت آن همان سرنوشت مردان حکایت مولاناست. انتهای پیام/ز

93/10/20 - 04:57





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 107]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن