تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):به راستى كه اين زبان كليد همه خوبى‏ها و بدى‏هاست پس شايسته است كه مؤمن زبان خ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843566868




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

جامعه دو پاره و آنچه رهبري بار ديگر به دولت يادآوري كرد


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: جامعه دو پاره و آنچه رهبري بار ديگر به دولت يادآوري كرد
در طول سال‌هاي پس از جنگ مقام معظم رهبري همواره در مقاطع گوناگون بر ضرورت تلاش براي جلوگيري از قطبي‌سازي جامعه و همچنين عدم حاشيه‌سازي براي پيشرفت انقلاب و كشور تأكيد كرده‌اند.
نویسنده : مهدي پورصفا 


در طول سال‌هاي پس از جنگ مقام معظم رهبري همواره در مقاطع گوناگون بر ضرورت تلاش براي جلوگيري از قطبي‌سازي جامعه و همچنين عدم حاشيه‌سازي براي پيشرفت انقلاب و كشور تأكيد كرده‌اند.
شايد جديدترين نمونه چنين رهنمودهايي در سخنان چندي پيش مقام معظم رهبري در جمع مردم قم تبلور يافت كه باز هم بر اين موضوع مهم تأكيد كردند.
مقام معظم رهبري در بيانات خود اين گونه موضوع را طرح كردند كه «بنده هم عقيده‌ام اين است كه همه بايد به دستگاه‌هاى مسئول كمك كنند، به دولت همه بايد كمك كنند؛ چون كار سخت است، دشوار است. دولت‌ها هم مراقب باشند، دودستگى در مردم به وجود نياورند، حاشيه‌سازى نكنند، بعضى حرف‌هاى غيرلازم مطرح نشود؛ اين يكپارچگى مردم ما، اين همت بلند مردم ما، اين ايمان مردم ما، درست مورد استفاده قرار بگيرد، ان‌شاءالله راه اين كشور باز بشود.» البته كمك به دولت و تأكيد بر يكپارچگي مسئله‌اي نيست كه تنها در اين مقطع زماني مورد تأكيد ايشان قرار گرفته باشد و در مقاطع مختلف اين سخنان به بهانه‌هاي گوناگون مطرح شده است.

   تذكري ديگر به دولت
البته اعضاي دولت يازدهم يك‌بار ديگر نيز اين تذكرات را پيش از اين نيز شنيده‌اند و آن هم ديداري بود كه هيئت دولت در ديدار سالانه خود با ايشان داشته‌اند.
در آن ديدار مقام معظم رهبري با تكرار همين سخنان دولتمردان را به پرهيز از دو قطبي كردن جامعه با شعارها و دعواهاي سياسي سفارش كردند و گفتند: جناح‌بندي‌هاي سياسي اشكالي ندارد اما نبايد جامعه را به دو قطب تبديل كرد زيرا اين كار موجب دلزدگي و خستگي مردم و شكننده‌شدن محيط جامعه مي‌شود.
حالا در اين بين اين سؤال به وجود مي‌آيد كه چنين رهنمودهايي در چه راستايي به صورت مكرر تكرار مي‌شود و به خصوص دولتي‌ها به حفظ آرامش و جلوگيري از حاشيه‌سازي دعوت مي‌شوند.

   جامعه دو پاره
دو قطبي شدن و حاشيه‌سازي از آفت‌هاي اصلي مسير پيشرفت هر جامعه‌اي و شايد يكي از اصلي‌ترين زمينه‌هاي ايجاد فتنه در يك جامعه محسوب مي‌شود. دوپاره شدن جامعه، به نحوي كه گروهي بقاي خود را در نبودن ديگران ببيند، نتايج فاجعه باري به بار خواهد آورد.
آنچه امروز در سوريه، مصر، بحرين، لبنان و سودان جنوبي و بسياري ديگر از كشورها مي‌گذرد، نتيجه قطبي شدن جامعه و دوپاره شدن آن است. فعالان سياسي ناآگاه نقش اساسي در ايجاد اين دوپارگي دارند و اين روند از ناآگاهي طرف‌ها از ديدگاه‌هاي هم، نداشتن توان گفت‌وگو و خشونت كلامي آغاز مي‌شود و در نهايت به خشونت فيزيكي، كشت و كشتار و سركوب مي‌انجامد. ممكن است در ظاهر يك طرف بر طرف ديگر فائق آيد يا ماجرا سال‌ها بدون پيروزي يك طرف ادامه داشته باشد.
حالت دوم مشخص است كه چه تراژدي بي‌پاياني است و داستان امروز سوريه است و در حالت پيروزي يكي از طرف‌ها هم كينه‌ها در سينه‌ها باقي خواهد ماند و سال‌ها آتش زير خاكستر جامعه باقي خواهد ماند.
 
  فتنه 88 نمونه بارز ايجاد دو قطبي در كشور
در اين ميان شايد بارزترين نمونه چنين مسئله‌اي فتنه سال 88 در كشور باشد كه نمونه آشكار ايجاد فضايي دو قطبي در جامعه است.
اهميت و ريشه‌هاي فتنه 88 بايد مورد مطالعه دقيق و بررسي قرار گيرد كه اگر 9 دي رخ نمي‌داد اين فتنه در دراز مدت به كجاها مي‌توانست برسد؛ فتنه‌اي كه به هيچ عنوان قرار نبود در حد و اندازه‌هاي تظاهرات خياباني و ابطال انتخابات و حتي تغيير نظام محدود شود و در انتها به چيزي مي‌رسيد كه امروز در عراق و سوريه شاهد آن هستيم.
نكته‌اي كه بايد به آن توجه شود، نقش حماسه نهم دي ماه در هم كوبيدن فضاي دو قطبي بوده است كه در جامعه ايجاد شده است، حماسه‌اي كه توانست تمام معادلات را در هم بريزد.
نقش و اهميت اين مسئله چنان است كه حجت الاسلام پناهيان با ذكر اين نكته كه فتنه از همين دو قطبي شدن برمي‌خيزد، مي‌گويد: «وقتي در جامعه تنش‌ها افزايش پيدا كند، هر گروهي ممكن است طرفداراني پيدا كند كه آماده درگيري با هم شوند. آنها اين درگيري را يك نوبت در جريان 18 تير سال 78  امتحان و در نوبت دوم هم در فتنه 88 از آن ثمره‌گيري كردند. اگر مي‌خواهيد در جامعه شما چيزي شبيه فتنه 88 رخ ندهد و هم امور با قانون و منطق جلو برود و هم امور با محبت و گفت‌وگو و صميميت جلو برود، از اول نبايد بر اختلافات دامن زد. از اول نبايد جامعه را دوقطبي كرد.» حال اين سؤال مطرح مي‌شود كه دو قطبي كردن جامعه به نفع چه كساني است.

   چه كساني به دنبال دو قطبي دروغين در جامعه‌اند
كساني كه دوقطبي‌هاي دروغين در جامعه ايجاد مي‌كنند، در واقع پيش‌بيني مي‌كنند كه در آينده در خيابان دعوا راه‌اندازي كنند. كمااينكه قبل از انتخابات 88 اين دوقطبي‌ها در خيابان‌ها تشديد شد. حالا سؤال اينجا است كه رويكرد رهبري در قبال اين دو‌قطبي‌ها چيست و چه كساني امروز مورد خطاب رهبري قرار مي‌گيرند تا از دو دستگي و ايجاد حاشيه در جامعه خودداري كنند.

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۱۹ دی ۱۳۹۳ - ۱۷:۵۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن