واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۹ دي ۱۳۹۳ (۶:۲۲ق.ظ)
حراج اطلاعات خصوصي با فروش گوشيها يا تبلتهاي دست دوم سرپرست اداره پيشگيري از جرايم سايبري پليس فتا ناجا يکي از مهمترين علل اصلي سوءاستفادههاي اينترنتي را دسترسي آسان سودجويان سايبري به اطلاعات با ارزش قربانيان دانست.
به گزارش خبرگزاري موج، سرپرست اداره پيشگيري از جرايم سايبري پليس فتا ناجا با اشاره به انتشار تصاوير خصوصي کاربران در فضاي مجازي گفت: متاسفانه هر روزه شاهد انتشار و به اشتراک گذاري اطلاعات شخصي و خصوصي کاربران در فضاي مجازي هستيم؛اين روند به علت سهل انگاري و عدم رعايت نکات امنيتي جزئي از سوي کاربران روز به روز در حال افزايش است.
سرگرد حميد کياني يکي از مهمترين علل اصلي سوءاستفادههاي اينترنتي را دسترسي آسان سودجويان سايبري به اطلاعات با ارزش قربانيان دانست و گفت: سهل انگاري کاربران مهمترين عامل در بروز اتفاقات ناگوار و انتشار اطلاعات شخصي و خصوصي افراد در فضاي مجازي است.
وي رمز نگاري را راهکاري مناسب جهت جلوگيري از سرقت اطلاعات بر شمرد و افزود: رمزنگاري قابليتي است که امنيت اطلاعات را تا حد زيادي تضمينمي کند؛ دراين حالت تنها کسي که به اطلاعات دسترسي دارد ومي تواند اطلاعات رمز شده را استخراج کند کسي است که کليد رمز (رمز عبور) را داشته باشد. پس استفاده از رمزهاي عبور پيچيده و پيشرفته ميتواند اطلاعات خصوصي و مهم ما را از گزند و دسترسي مجرمان سايبري حفظ کند.
اين کارشناس يکي ديگر از روشهاي سوءاستفاده مجرمان سايبري را بازيابي اطلاعات از تجهيزات خريداري شده دانست و گفت: در حال حاضر خريد و فروش اجناس دست دوم و کارکرده به خصوص گوشيها و تبلتهاي مبتني بر سيستم عامل اندرويد بسيار رواج پيدا کرده است؛ دراين حالت فروشندگان فقط اطلاعات خود را از روي گوشي delete مي کنند غافل ازاينکهاين اطلاعات به راحتي قابل ريکاوري خواهند بود و زمينه را براي سوءاستفاده فراهممي آورند.
وي به فروشندگاناين دستگاهها توصيه کرد: قبل از فروش حتماً دستگاه خود را به حالت تنظيمات کارخانهاي(Factory Reset) برگردانند. هرچند در برخي از دستگاهها بعد از ريست کارخانهاي تمامي اطلاعات موجود در حافظه دستگاه پاک نمي شود و فقط از دسترس ظاهري خارج ميشوند اما اگر اطلاعات ما داراي رمز عبور باشند امکان دسترسي مجرمان سايبري بهاين اطاعات بسيار محدود و سختمي شود.
سرپرست اداره پيشگيري از جرايم سايبري پليس فتا ناجا تصريح كرد : استفاده از حافظههاي جانبي مثل رم و مموري در تبلتها، لپ تابها و گوشيهاي اندرويد ميتواند به ما کمک کند که اطلاعات ارزشمند و خصوصي خود را بر روي حافظههاي جانبي ذخيره کنيم و در موقع فروش حافظه جانبي را براي خود نگهداريم.
وي ادامه داد: بنابراين ذخيره فايلهاي ارزشمند و خصوصي بر روي حافظههاي جانبي البته به صورت رمز و کد شده به ما کمکمي کند تا اطلاعات خصوصي کمتري بر روي گوشيها و تبلتها يا لپ تابها داشته باشيم. و حافظه اصلي ما براي مابقي کارهاي عمومي مورد استفادهمي شود.
سرگرد کياني کارشناس جرائم سايبري پليس فتا در پايان با اشاره به آدرس سايت پليس فتا آن را دريچه ارتباطي با شهروندان خواند و افزود: پليس فتا از هموطنان درخواستميکند در صورت مواجهه با موارد مشکوک آن را از طريق سايت پليس فتا به آدرس Cyberpolice.ir بخش ثبت گزارش مردمي گزارش نمايند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 104]