محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843185364
یادداشتهای معمولی معمولی (۷) |اخبار ایران و جهان
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: یادداشتهای معمولی معمولی (۷)
حسین سروقامت
کد خبر: ۴۶۴۶۳۶
تاریخ انتشار: ۱۸ دی ۱۳۹۳ - ۱۲:۲۴ - 08 January 2015
محفلی عالمانه با اساتیدی فرهیخته از دانشگاههای گوناگون، همه رشتهها، همه گرایشها. موقعیتی ممتاز که اساتید بتوانند آزادانه، مسئولانه و بیپروا مسائل مورد ابتلای خویش را بیان کنند. آیا چنین شرایطی وجود دارد؟
بیگمان هست. گفتمانی که میخوانید، حاصل چنین نشستی است: «نشست هماندیشی مجازی استادان» و ما نام صمیمی «یادداشتهای معمولی معمولی» را برای آن برگزیدهایم. حاشیههایی که در کنار متن خالی از لطف نیست. این یادداشتها عاری از هر حُسن و ملاحتی باشد، این خوبی را دارد که از سخنان شما خوبان اندیشمند برآمده است.
بخشهایی از این گفتمان در شمارههای پیشین تقدیم شد؛ اینک شما و این حرفهای تازه.
«بحث و گفتوگوی ما به جای خوبی رسیده است. من کمتر نشستی را دیدهام که درباره موضوعاتی از این دست صحبت شود. اهمیت به خود... وقت ملاقات به خود؛ اینها مقولههایی است که اگر دقیق و عالمانه به آنها پرداخته شود، نتایج بسیار چشمگیری به بار میآورد!».
استادی دیگر و سخنی دیگر؛ شیوا و دلچسب. این بار از زاویهای متفاوت. من گاهی فکر میکنم هماندیشی، همآوایی بصیرت است با عقلانیت یا به تعبیر دیگر همآغوشی پویایی و معنویت. به همین جهت این همه ثمرات ارزشمند دارد.
استادی لب به سخن گشوده که سالها در اروپا زندگی کرده است. آداب و رسوم آن دیار را به خوبی میداند و به قدر کافی از آن در سخنان خویش بهره میبرد و چه خوب از مثالی بیگانه برای تفهیم نکتهای بومی استفاده میکند: در کشورهای اروپایی مرسوم است که سر میز غذا کنار بشقاب، اشیا را به ترتیب استفاده از بیرون به درون میچینند. مثلاً قاشق سوپخوری را که در آغاز صرف غذا از آن استفاده میشود، در لایه بیرونی قرار میدهند و کاردی را که استیک را با آن میبُرند در ردیف بعدی و قاشق غذاخوری را که با آن برنج میخورند در لایه بعدی.... تا برسد به بشقاب غذاخوری.
اکنون فرض کنید شما بر سر سفرهای حاضر شوید که این ترتیب را مراعات نکرده باشند. مثلاً نخست کارد و چنگال را قرار داده باشند، آیا شما سوپ را با کارد و چنگال میخورید؟
قطعاً نه. شما قاعده را برهم میزنید و از قاشق سوپخوری برای این منظور استفاده میکنید، ولو در جای غیر متعارفی قرار گرفته باشد.
دوستان و همکاران عزیز، من این مثال را بیان کردم تا به نکته مهمی اشاره کنم. ما به عنوان استاد و مدرس دانشگاه باید چنان هوشمندی و ذکاوتی داشته باشیم که اگر در نظام آموزشی، چیزی سر جای خود نیست و احساس میکنیم در چینش آدمها و ترتیب شرایط دقت کافی نشده و به اندک مهارتی اکتفا شده است، با عملکرد خویش آن نقیصه و کاستی را جبران کنیم.
من قصد بیان مفصل این موضوعات را ندارم. نیازی هم به گزافه گویی نیست. اینها شرایط روزمره زندگی ماست. اوضاع و احوالی است که در اطراف و اکناف ما جریان دارد و ما دائم و متناوب با آنها دست و پنجه نرم میکنیم.
اتفاقاً در کار آموزش و معلمی، ساماندهی همین بخشها، لطایف و رمز و راز کار ماست.
من چند روز پیش سر کلاس درس با دانشجویی برخورد کردم که مرا با ضمیر دوم شخص خطاب میکرد. خیلی عجیب بود. من در نوع برخورد او، تفاوت نسل خود را با وی به وضوح احساس کردم. من بیآنکه خود متوجه باشم، جایی ایستاده بودم که او نمیتوانست تابلو را ببیند. دیدم به من میگوید: سرت را کنار بکش تا من بنویسم!
این جمله او خیلی مرا به فکر فرو برد. این گونه صحبت ما با استاد در زمانی نه چندان دور اهانت قطعی به استاد تلقی میشد، اما او این را میگوید و ابداً احساس اهانت نمیکند.
یعنی پدیدهای عادی و معمولی
دوستان، گمان میکنید ما باید با این دانشجو چه کنیم؟ بعضی میگویند از کنار او عبور کنیم... انگار نه انگار که اتفاقی افتاده است. در حالی که برخی دیگر معتقدند او به مثابه زغالی است که اگر آتش نزند، سیاه میکند. تا کار به جایی میرسد که ممکن است استادی چنین باور داشته باشد که باید چنین دانشجویی را به خارج کلاس هدایت کرد!
اینها اتفاقاتی است که در اردوگاه ما میافتد. والا اقتضای شرایط آموزشی جدید چیز دیگری است. در چنین اوضاع و احوالی ـ که دانشگاهها چراغ به دست، دنبال دانشجو میگردند ـ حتی اگر دانشجو اهانت قطعی هم به استاد کند، قواعد بازی ایجاب میکند که او را از گروهی جدا کنند و در گروه دیگر جای دهند. این حداکثر اتفاقی است که رقم خواهد خورد!
در حالی که ما میتوانیم با هوشمندی، آموزش، تذکر، دوستی و صمیمیت شرایط را به گونهای متفاوت تغییر دهیم. یعنی کاری را که نظام آموزشی نتوانسته ساماندهی کند، ما با رفتار خویش اصلاح نماییم.
* * *
«کاش فقط همین بود... هر وقت از برهم خوردن قواعد سخن به میان میآید من یاد آن حکایت زیبای سعدی در گلستان میافتم که از مسکین برهنهای سخن میگوید که در سوز سرمای زمستان در شهر و دیاری راه میرفت. سگها به دنبال او افتادند. خم شد سنگ بردارد و سگها را با آن براند، دید سنگ یخ بسته و به زمین چسبیده است. گفت عجب سرزمینی است! سگها را که باید بسته باشند، باز گذاردهاند، سنگها که باید رها باشند، بستهاند».
حرف است دیگر؛ یکی به دنبال دیگری میآید. استادی فرهیخته که گویا مدرس ادبیات فارسی است. سخن خود را با حکایتی شیرین از گلستان سعدی آغاز میکند و فضای بحث را قدری لطافت میبخشد.
راست گفتهاند: قند پارسی! وی آنگاه به نکته جالب دیگری اشاره میکند که خود در تجربهای ویژه با آن مواجه شده است: اینکه گفتم کاش فقط همین بود؛ چون هرچه پیشتر میرویم، با موضوعات جالبتری درگیر میشویم. حکایتی تلخ از حقیقتی عریان که خیلی چیزها در جای خود قرار ندارند.
من چندی پیش سر جلسه امتحان دانشجویی را دیدم که دستهایش را پشت سر خود برده، خیره خیره مرا نگاه میکند. چه حرفها که در دل بعضی نگاهها نهان است!
از نوع نگاه او فهمیدم که گویا مشغول کاری است که نمیخواهد من از آن سر درآورم. آهسته و با تأنی، طوری که خود او متوجه نشود، در زاویهای قرار گرفتم که پشت سر او را ببینم. باورم نمیشد. داشت از پشت سر بدون آنکه صفحه موبایل را ببیند، سؤالات امتحانی را پیامک میکرد و طبعاً چیزی نمیگذشت که پاسخ آن پیامک را هم میدید و دریافت میکرد.
من تا آن زمان گمان نمیکردم کسی بتواند از پشت سر، آن هم بدون دیدن صفحه کلید، با موبایل کار کند... ولی جوانان ما از عهده همه این کارها برمیآیند.
دوستان؛ به سخن سابق برگردیم. دانشجو در جایگاهی است که مهمترین کارش تحصیل و درس خواندن است، اما میبینید که چطور گاهی نبوغ و انرژیاش را صرف کارهای دیگر میکند.
گمان نمیکنید گاهی قواعد بازی به هم میخورد؟ نه تنها قواعد بازی به هم میخورد، اتفاقات به گونهای رقم میخورند که آدم در اصالت بازی تردید میکند!
و این نیست مگر حاصل جدایی آدمها از پیشهها؛ برگها از ریشهها...
به تعبیر زیبای استاد دکتر محمد رضا شفیعی کدکنی:
گر درختی از خزان بیبرگ شد
یا کرخت از سورَت سرمای سخت
هست امیدی که ابر فرودین
برگها رویاندش از فرِ بخت
بر درخت زنده بیبرگی چه غم
وای بر احوال برگ بیدرخت...
* * *
دوست عزیز، فکر نمیکنید ما نیز مقصریم؟
چرا به بهانه اهمیت به خویشتن، باید دانشجو را سرزنش کنیم؟ چرا خود را در جایگاهی بنشانیم که دست احدی به ما نرسد و همه تقصیرها را به گردن دانشجو بیندازیم؟
گمان میکنید با تبرئه خود و تخطئه دانشجو] که جوانی است در آغاز راه؛ با کوله باری از امید و آرزو... [کاری از پیش خواهیم برد؟
شما از اینکه دانشجو با ضمیر دوم شخص خطابتان کرده، برآشفته شدهاید، اما فکر کردهاید که ما استادان ـ بله، ما استادان ـ چقدر ادب و متانت را در کلاسهای خویش نهادینه کردهایم؟
واقعاً ما این مفاهیم کلیدی و اساسی را آموزش دادهایم؟ دانشجویان کجا باید اینها را بیاموزند؟
دل پُری دارد این استاد؛ از انتظاراتی که با اقتضائات همسنگ نیستند!
از آموزشهایی که ندادهایم و توقعاتی که داریم!
آنگاه برای آنکه حرف خود را به کرسی بنشاند، به بیان تجربهای میپردازد. تبادل تجربیات، تضارب افکار و آراست. دیدگاهها را صیقل میدهد و به واقعیت نزدیکتر میکند.
«من دو سه ترم پیش دانشجوی دختری داشتم که هر از گاهی سر کلاس درس از جا برمیخاست و با کفش پاشنه بلندی که در هنگام راه رفتن «تق، تق» صدا میداد و کاملاً حواسها را متوجه خود میکرد، طول کلاس را میپیمود و از کلاس بیرون میرفت و چند دقیقه بعد با همین وضعیت به کلاس برمیگشت.
این کار در هر کلاس چندبار تکرار میشد. من نخست قدری تحمل کردم و به روی خویش نیاوردم. اما دیدم او بیاعتنا به وضعیت کلاس مدام کار خود را تکرار میکند. روزی پس از پایان کلاس از او خواستم چند دقیقهای بماند تا من نکتهای را به او گوشزد کنم. ماند و من مطلب را با او در میان گذاشتم. گفتم شما بدون اجازه از جا بلند میشوی، با کفش پاشنه بلند وسط کلاس قدم میزنی و در هر کلاس این کار را چندین بار تکرار میکنی. این کار اهانت به کلاس و درس و استاد نیست؟ در حالی که اگر فقط دستت را بلند کنی من اجازه خروج از کلاس را به تو میدهم... بعد هم احساس نمیکنی کفش پاشنه بلند مناسب محیط آموزشی و کلاس درس نیست؟!
سرش را پایین انداخت و با متانت پاسخ داد: استاد؛ درون پای من پلاتین گذاشتهاند. دکتر تأکید کرده است که من بیش از ۲۰ دقیقه یک جا ننشینم. از جا برخیزم و قدری راه بروم. البته من بایستی این مطلب را پیش از شروع ترم با شما در میان میگذاشتم.
اما اینکه میگویید من دست بلند کنم و برای بیرون رفتن از کلاس اجازه بگیرم و یا در محیط آموزشی کفش پاشنه بلند نپوشم... جداً عذرخواهی میکنم. تاکنون هیچکس چنین تذکری به من نداده بود. من دبیرستان هم که میرفتم، همین روش را داشتم، حتی یک بار به من تذکر ندادند که من رویه خود را اصلاح کنم. از جلسه بعد حتماً این نکات را رعایت خواهم کرد.
زبان تفاهم و گفتوگو، چه زبان زیبایی است. آدمها ذاتاً با هم مهربانند. اساس ارتباط ما انسانها بر دشمنی نیست.
از این رو بهتر است، دست هم را بگیریم تا مچ هم را... .
و آنگاه بنشینیم و از ثمرات ارزشمند این دستگیری و حمایت بهره ببریم».
* * *
«ادب و متانت را باید در جامعه نهادینه کرد»
دیدهاید میگویند بعضی عبارات را باید با آب طلا نوشت و همواره مدنظر قرار داد. این جمله که از دهان استادی فرهیخته شنیده شد و نگاهها را به سوی خود معطوف کرد، از آن دست عبارات است.
بله؛ ادب و متانت را باید در جامعه نهادینه کرد. البته رنج و زحمت فراوانی دارد. گاه نسلی را با نسل دیگر از جهت فکری درگیر میکند. گاه زمینه برخی اعتراضها و ناآرامیها را فراهم میکند، اما باید آهسته و پیوسته گامهای اولیه را برداشت و کجا بهتر از خانواده و مهدکودک و مدرسه و دانشگاه؟!
اگر این مجموعهها، دست در دست یکدیگر، مفاهیم مشترکی را پی بگیرند و فعالیت هر یک مکمل کار دیگری باشد، چه اتفاقات شگرفی که نمیافتد! هرچند گاهی برخی که از آنان انتظار کمتری میرود، در این امر گوی سبقت را از دیگران میربایند که البته این نیز، اتفاق مبارک و خجستهای است.
چندی پیش در یکی از شبکههای اجتماعی مطلب جالبی را خواندم که دریغ میورزم آن را با همکاران خویش، اساتید محترم، در میان نگذارم.
چندماه قبل صاحبان یک کافی شاپ در یکی از کشورهای اروپایی در مغازه خویش ابتکار عمل ویژهای را به خرج دادند تا ببینند چقدر میتوان از طریق آموزش، ادب و متانت را در مشتریان نهادینه کرد.
آنان روی تخته سیاه کوچکی که در مقابل درب ورودی کافیشاپ و در معرض دید همه مشتریان قرار گرفته بود، با گچ این جملات کوتاه را نوشتند؛
«A coffee….» $ ۵. oo
«A coffee Please….» $ ۴. ۵۰
«Good morning. A coffee please….» $ ۴. ۰۰
مشتریان در بدو ورود، این جملات را میدیدند و اغلب آنان] ولو به خاطر بهرهمندی از تخفیف بیشتر [جمله سوم را به کار میبردند.
اهمیت این خلاقیت در سادگی فوق العاده آن بود.
چیزی نگذشت که با رعایت همین نکته ساده برخورد مشتریان مؤدبتر و سنجیدهتر شد... آنان در سایر مطالبی هم که با یکدیگر مطرح میکردند، رعایت ادب و متانت را میکردند.
مدتی بعد این فروشندگانِ کالایِ ادب، ردپایی از تابلوی خویش را در کافیشاپهای دیگر هم ملاحظه کردند. این کار با سرعتی شگرف گسترش یافت.
دوستان؛ من اعتقاد شما را نمیدانم، اما خود معتقدم دولتها بایستی اینجور آدمها را گیر بیاورند، هزینه زندگی آنها را بپردازند و از آنان بخواهند که گوشهای بنشینند، فکر کنند و ایده بدهند!
ایدههایی که گاهی تحولاتی بنیادین را در جامعهای رقم میزنند!
هرچقدر پول برای چنین ایدهپردازیهایی هزینه شود، ارزش دارد و هر چقدر وقت برای جستجوی این قبیل آدمها صرف شود، مقرون به صرفه است.
جستجو کنند و از جستجوی خویش خسته نشوند.... اگر هم آرزویی میکنند افق آرزوی خویش را تا چشماندازی که ملای رومی تصویر میکند، گسترش بخشند؛
گفتند یافت مینشود، جستهایم ما گفت آنکه یافت مینشود، آنم آرزوست!
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]
صفحات پیشنهادی
80 درصد مطلقهها زیر 30 سال سن دارند |اخبار ایران و جهان
80 درصد مطلقهها زیر 30 سال سن دارند کد خبر ۴۶۳۹۰۲ تاریخ انتشار ۱۵ دی ۱۳۹۳ - ۱۲ ۲۵ - 05 January 2015 معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان گفت در سطح کشور بیش از 20 درصد ازدواجها به طلاق منجر میشود که 80 درصد افراد مطلقه زیر 30 سال سن دارند به گزارش ایسنا جلسه ستادکاله مازندران, مس کرمان را مغلوب کرد |اخبار ایران و جهان
کاله مازندران مس کرمان را مغلوب کرد تیم بسکتبال کاله مازندران در هفته چهاردهم لیگ دسته اول بسکتبال باشگاههای کشور برابر مس کرمان به برتری رسید و در رده سوم جدول باقی ماند کد خبر ۴۶۳۰۳۴ تاریخ انتشار ۱۲ دی ۱۳۹۳ - ۲۲ ۲۷ - 02 January 2015 تیم بسکتبال کاله مازندران در هفته چهاردهشکایت خانواده قربانینژادپرستی از پلیس آمریکا |اخبار ایران و جهان
شکایت خانواده قربانینژادپرستی از پلیس آمریکا خانواده یک مرد جوان اهل ایالت یوتا امریکا که توسط ماموران پلیس در این ایالت کشته شد علیه افسران پلیس شکایت کردند کد خبر ۴۶۳۰۳۳ تاریخ انتشار ۱۲ دی ۱۳۹۳ - ۲۲ ۱۵ - 02 January 2015 خانواده یک مرد جوان اهل ایالت یوتا امریکا که توسط ماموطالبلو نمیتواند به استقلال برود |اخبار ایران و جهان
طالبلو نمیتواند به استقلال برود کد خبر ۴۶۰۳۷۲ تاریخ انتشار ۰۲ دی ۱۳۹۳ - ۰۹ ۴۵ - 23 December 2014 با نظر سازمان لیگ وحید طالبلو امکان جدایی از تیم فوتبال راهآهن را ندارد به گزارش تسنیم در حالی که وحید طالبلو از روز گذشته دوشنبه در تمرین تیم فوتبال استقلال حاضر شده مهدیروزنما : عامل بدشانسی در بروز سرطان |اخبار ایران و جهان
روزنما عامل بدشانسی در بروز سرطان کد خبر ۴۶۳۰۳۶ تاریخ انتشار ۱۲ دی ۱۳۹۳ - ۲۳ ۰۰ - 02 January 2015 گزارش مصور بین الملل نتايج يک پژوهش تازه نشان میدهد که اکثر موارد ابتلا به سرطان تنها ناشی از بدشانسی افراد است نه حتی سبک زندگی مشکلات ژنتيکی يا رژيم غذايی مجله علمبهرهگیری از ژنتيک پزشکي براي درمان سرطان |اخبار ایران و جهان
بهرهگیری از ژنتيک پزشکي براي درمان سرطان دانشمندان انگلیسی پروژه جدیدی را شروع کرده اند که براساس آن دی ان ای دهها هزار نفر آزمایش می شود این پروژه علمی می تواند تغییراتی در نحوه درمان سرطان و دیگر بیماری ها به وجود بیاورد کد خبر ۴۶۰۳۷۳ تاریخ انتشار ۰۲ دی ۱۳۹۳ - ۰۹ ۴۸ - 23سنگپرانییهودیانبهسویکارواندیپلماتیکآمریکایی |اخبار ایران و جهان
سنگپرانییهودیانبهسویکارواندیپلماتیکآمریکایی سخنگوی پلیس رژیم صهیونیستی اعلام کرد شهرک نشینان یهودی نزدیک یک شهرک غیر قانونی در بخش اشغالی کرانه باختری به سوی کاروان دیپلماتیک آمریکایی سنگ پرانی کردند کد خبر ۴۶۳۰۲۶ تاریخ انتشار ۱۲ دی ۱۳۹۳ - ۲۱ ۵۷ - 02 January 2015 سخنگویخودکشی سارق ناکام طلافروشی |اخبار ایران و جهان
خودکشی سارق ناکام طلافروشی سارق مسلح طلافروشی که میدانست پلیس در تعقیب اوست و وی را شناسایی کرده است با شلیک گلوله بهخودش به زندگیاش پایان داد کد خبر ۴۶۳۰۳۰ تاریخ انتشار ۱۲ دی ۱۳۹۳ - ۲۱ ۵۰ - 02 January 2015 سارق مسلح طلافروشی که میدانست پلیس در تعقیب اوست و وی را شناسایی کشلوغ ترین فرودگاه جهان |اخبار ایران و جهان
شلوغ ترین فرودگاه جهان فرودگاه بین المللی هنگ کنگ در سال گذشته میلادی شلوغ ترین فرودگاه مسافربری در جهان شناخته شد کد خبر ۴۶۳۰۲۵ تاریخ انتشار ۱۲ دی ۱۳۹۳ - ۲۰ ۵۸ - 02 January 2015 فرودگاه بین المللی هنگ کنگ در سال گذشته میلادی شلوغ ترین فرودگاه مسافربری در جهان شناخته شد به گزآخرین اخبار از آزادسازی موصل |اخبار ایران و جهان
آخرین اخبار از آزادسازی موصل ارتش عراق و نيروهاي پيشمرگه مناطق جنوب شرق موصل را آزاد کردند کد خبر ۴۶۳۰۲۸ تاریخ انتشار ۱۲ دی ۱۳۹۳ - ۲۱ ۱۸ - 02 January 2015 ارتش عراق و نيروهاي پيشمرگه مناطق جنوب شرق موصل را آزاد کردندبه گزارش واحد مرکزی خبر شبکه تلویزیونی المیادین در خبری فوریگرانترین خودروهای سال 2014 |اخبار ایران و جهان
گرانترین خودروهای سال 2014 دنیای اتومبیلهای سوپر اسپرت و دنبال کردن اخبار مربوط به آنها همیشه برای علاقهمندان به این شاهکارهای صنعتی بسیار مهیج بوده است خودروهایی که هر کدام دنیایی از فناوری و تکنولوژیهای بسیار پیشرفته را با خود حمل میکنند و قدرت بالای سازندگان خود را در عحمله افراد ناشناس به مجسمه لنین |اخبار ایران و جهان
حمله افراد ناشناس به مجسمه لنین افراد ناشناس پس از حمله به یک مجسمه ولادیمیر لنین رهبر انقلاب 1917 روسیه در منطقه اودسا در جنوب اوکراین این مجسمه را به پایین کشیدند کد خبر ۴۶۳۰۳۲ تاریخ انتشار ۱۲ دی ۱۳۹۳ - ۲۱ ۵۳ - 02 January 2015 افراد ناشناس پس از حمله به یک مجسمه ولادیمکشف اجساد سرنشینان ایرباس ایر آسیا |اخبار ایران و جهان
کشف اجساد سرنشینان ایرباس ایر آسیا آژانس ملی امداد و نجات اندونزی روز جمعه از پیداشدن اجساد 30 سرنشین هواپیمای ایر آسیا در آب های دریای جاوا خبر داد که روز یکشنبه با 162 سرنشین در مسیر شهر سورابایا این کشور به سنگاپور ناپدید شد کد خبر ۴۶۳۰۲۹ تاریخ انتشار ۱۲ دی ۱۳۹۳ - ۲۱ایرانموادهستهایخودرابهروسیهمنتقلخواهدکرد |اخبار ایران و جهان
ایرانموادهستهایخودرابهروسیهمنتقلخواهدکرد خبرگزاری آسوشیتدپرس مدعی است ایران موافقت کرده است مواد هستهای خود را به روسیه منتقل کند کد خبر ۴۶۳۰۳۹ تاریخ انتشار ۱۲ دی ۱۳۹۳ - ۲۳ ۰۹ - 02 January 2015 خبرگزاری آسوشیتدپرس مدعی است ایران موافقت کرده است مواد هستهای خود راتسلیت لاریجانی برای درگذشت مرتضی احمدی |اخبار ایران و جهان
تسلیت لاریجانی برای درگذشت مرتضی احمدی رئیس مجلس شورای اسلامی در پیامی درگذشت مرتضی احمدی بازیگر پیشکسوت کشورمان را تسلیت گفت کد خبر ۴۶۰۳۷۵ تاریخ انتشار ۰۲ دی ۱۳۹۳ - ۰۹ ۵۲ - 23 December 2014 رئیس مجلس شورای اسلامی در پیامی درگذشت مرتضی احمدی بازیگر پیشکسوت کشورمان را تسلیت گفترکوردشکنی ژاپن در کاهش جمعیت |اخبار ایران و جهان
رکوردشکنی ژاپن در کاهش جمعیت با اعلام آمار میزان موالید از سوی وزارت بهداشت ژاپن در سال 2014 این کشور برای چهارمین سال متوالی رکورد کاهش جمعیت خود را حفظ کرد کد خبر ۴۶۳۰۴۷ تاریخ انتشار ۱۲ دی ۱۳۹۳ - ۲۳ ۵۶ - 02 January 2015 با اعلام آمار میزان موالید از سوی وزارت بهداشت ژاپن درمشکلات فرزندان مادران معتاد |اخبار ایران و جهان
مشکلات فرزندان مادران معتاد متخصصان اسکاتلندی اظهار داشتند نوزادان متولد شده از مادران معتاد به مصرف موادمخدر به لحاظ رشد جسمی مهارتی همچنین قدرت بینایی بیشتر دچار مشکل میشوند کد خبر ۴۶۳۰۴۸ تاریخ انتشار ۱۲ دی ۱۳۹۳ - ۲۳ ۵۶ - 02 January 2015 متخصصان اسکاتلندی اظهار داشتند نوزا-
سیاسی
پربازدیدترینها