تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 25 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس زياد شوخى كند، نادان شمرده مى شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829842334




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

وحدت، رؤياي دست‌نيافتني تجديدنظرطلبان


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: وحدت، رؤياي دست‌نيافتني تجديدنظرطلبان
«وحدت» ميان شخصيت‌ها و گروه‌هاي منسوب به جريان تجديدنظرطلب براي پدرخوانده‌هاي اين جريان به يك كابوس تبديل شده؛ كابوسي كه خواب بازگشت اصلاح‌طلبان به قدرت را آشفته كرده و اجازه نمي‌دهد منسوبين اين جريان لحظه‌اي آرام و قرار داشته باشند.
نویسنده : سعيد همتي 


«وحدت» ميان شخصيت‌ها و گروه‌هاي منسوب به جريان تجديدنظرطلب براي پدرخوانده‌هاي اين جريان به يك كابوس تبديل شده؛ كابوسي كه خواب بازگشت اصلاح‌طلبان به قدرت را آشفته كرده و اجازه نمي‌دهد منسوبين اين جريان لحظه‌اي آرام و قرار داشته باشند.
افكار عمومي هنوز فراموش نكرده كه جريانات تجديدنظرطلب چگونه در انتخابات سال 84 با نامزدهاي متعدد نظير مهدي كروبي، مهرعليزاده و معين شركت و شكست تلخي را تجربه كردند و در انتخابات سال 88 با ناتواني از ايجاد معرفي يك گزينه نهايي همين موضوع را تجربه كردند. آنها در انتخابات مجلس هفتم هم به وضعي شبيه به اين دچار شده و نتوانستند به ساختمان بهارستان ورودي موفق داشته باشند. آخرين حلقه ناكامي‌هاي طيف مورد اشاره را بايد انتخابات سال 92 دانست، آنجايي كه عارف نامزد اصلاح‌طلبان نتوانست پايگاه رأيي بيشتر از 8 درصد را به خود اختصاص دهد و آخرالامر از روي ناچاري به نفع روحاني وادار به كناره‌گيري شد.
اما در شرايط فعلي قوم تجديدنظرطلب اصلاً تمايل ندارند كه ناكامي‌هاي تلخ سال‌هاي گذشته را تكرار كنند، تصميم گرفته‌اند تا به هر وسيله ممكن در انتخابات مجلس و رياست جمهوري به موفقيت برسند؛ آنها يكي از راه‌هاي رسيدن به اين هدف را برگزاري همايش‌ها و نشست‌هاي همفكري ميان گروه‌هاي منسوب به خود مي‌بينند.

   يارگيري از اصولگرايان براي برپايي همايش وحدت
رسانه‌هاي منسوب به اين طيف طي روزهاي اخير خبر « همايش بزرگ اصلاح‌طلبان در ۲۵ دي‌ماه» را رسانه‌اي و به دستور رهبران خود تلاش مي‌كنند پيام وحدت و يكي شدن شخصيت‌ها و دسته‌هاي اين جريان را در انتخابات پيش رو برجسته كنند.
گفته مي‌شود اين همايش قرار است با حضور بيش از 500 چهره اصلاح‌طلب برگزار شود اما نكته جالب مدعوين اين همايش حضور ناطق نوري است كه نشان مي‌دهد هنوز هم رهبران اين جريان تلاش مي‌كنند با يارگيري از ميان چهره‌هاي اصولگرايي از يك سو جريان مقابل را به چالش و تشتت كشانده و از سوي ديگر مقبوليت اجتماعي خودي‌ها را با حضور چهره‌هاي راست سنتي افزايش دهند. البته اين همايش ابتدا قرار بود اواخر سال گذشته برگزار شود و بنا به دلايلي كه هيچ‌گاه رسانه‌اي نشد به تعويق افتاد و سپس خبرها حاكي از آن بود كه اين همايش قرار است در عيد غدير امسال صورت بگيرد كه باز اين امر محقق نشد و نهايتاً در 25 دي برگزار خواهد شد.

   شكاف عميق با همايش ترميم نمي‌شود
در حالي كه رهبران تجديدنظرطلب همچنان پيگير برگزاري همايش وحدت هستند و تلاش مي‌كنند به كمك رسانه‌هاي خود اين را القا كنند كه همه چيز در دل جريان متبوعشان به خوبي و خوشي پيش مي‌رود و همه بزرگان آنها متفق‌القول بر همگرايي هستند اما اخبار برخي رسانه‌ها و ايضاً مواضع چالش‌برانگيز برخي از وابستگان به جريان تجديدنظرطلب واقعيت‌هاي بسياري از اردوگاه هواخواهان ليبراليسم در داخل را نمايان مي‌كند. مرور برخي از مواضع شخصيت‌هاي مطرح اين جريان در طول روزهاي اخير نه تنها تصويري واقعي از حال و روز كنوني تجديدنظرطلبان را ترسيم مي‌كند بلكه نشان مي‌دهد كه برگزاري صدها همايش و ميتينگ سياسي نظير آنچه در 25 دي برگزار خواهد شد هم نخواهد توانست عمق تشتت و شكاف بين منسوبين به اين جريان را پر كرده يا حداقل ترميم سازد.

   عارف: اصلاحات رهبري ندارد
عارف، معاون اول خاتمي ماه‌هاست كه ساز جدايي از خاتمي و ديگر رهبران دوم‌خردادي را كوك كرده و هنوز هم بر اين رويه پافشاري مي‌كند.
وي اخيراً به صراحت از فقدان وجود رهبري واحد در جبهه اصلاحات سخن به ميان آورده و در پاسخ به اين سؤال كه آيا جريان اصلاحات رهبر مشخصي دارد، اظهار مي‌كند: اينكه اسم برده شود نه. رهبري كل جريان با يكديگر هم‌انديشي مي‌كنند و قطعاً در انتخابات به سمت يك رهبري خواهيم رفت. الان جريان اصلاحات فعاليت خود را انجام مي‌دهد و زود است كه از الان براي مديريت جريان در انتخابات بگوييم كه رهبري با كدام مرجع است. ان‌شاءالله اينها زودتر مشخص خواهد شد.
برخي‌ها هم بيان اين سخنان از سوي عارف را پاسخ وي به حسين مرعشي عنوان كردند، چندي پيش حسين مرعشي در گفت‌وگويي در مورد رهبري خاتمي در جريان اصلاحات و جايگاه عارف گفته بود: ما اصلاح‌طلبان زماني كه به هم نزديك مي‌شويم در راه پيشرفت قرار مي‌گيريم و مادامي كه از هم دور مي‌شويم ضعيف مي‌شويم. پيام من هميشه به اصلاح‌طلبان اين بوده كه اجتماعات خود را گسترش دهيد. شخصي مثل آقاي عارف حق دارد كه مسيرش را از آقاي خاتمي جدا كند و تشكلي براي خودش درست كند، اما اين كار نشانه قوت نيست. البته آقاي دكتر عارف تاكنون بر حضور در جمع اصلاح‌طلبان به رهبري آقاي خاتمي جدي بوده‌اند. عارف در ادامه اين مصاحبه تأكيد مي‌كند كه از عرصه انتخابات آتي كناره نخواهد گرفت.
وي در پاسخ به اين سؤال كه اگر از شما مثل انتخابات گذشته بخواهند تا كناره‌گيري كنيد، آيا شما مي‌پذيريد، عنوان كرد: خوشبختانه به اندازه كافي براي انتحابات مجلس جا هست. حدود 290 يا 310 نماينده داريم و جا براي همه هست و ان‌شاءالله ما هم در خدمت دوستان خواهيم بود.
تأكيد چند باره عارف به عدم كناره‌گيري مانند انتخابات سال 92 زنگ خطري جدي براي پدرخوانده‌هاي اصلاحات به شمار مي‌آيد كه اصرار دارند اخبار اختلافات معطوف به اختلافات جدي شخصيت‌هاي اين جريان به بيرون درز پيدا نكند.

   بهزاد نبوي: عارف ظرفيت تبديل شدن به مهدي كروبي را دارد!
اظهارات منتسب به بهزاد نبوي هم كه در جلسه شوراي هماهنگي جبهه اصلاحات طي روزهاي اخير بيان شده بود، نه تنها واكنش‌هايي قابل تأمل را به همراه داشت بلكه تخاصم ميان چهره‌هاي اصلاحات را هم بار ديگر نمايان كرد. وي در اين جلسه بيان مي‌كند: محمدرضا عارف پتانسيل تبديل شدن به مهدي كروبي را دارد و ممكن است كه راه خود را مانند آنچه كروبي در انتخابات ۸۴ انجام داد، از اصلاح‌طلبان جدا كند.
بهزاد نبوي همچنين به اصلاح‌طلبان توصيه مي‌كند كه كاري نكنيد عارف روي دستمان بماند. او در اين جلسه گفته برخي اصلاح‌طلبان كارگزاراني به او القا كردند كه او داراي پايگاه رأي مناسبي است و به همين منظور او را تشويق به حضور در انتخابات كردند.

   سعيد شريعتي: اصلاح‌طلبان دچار تشتت هستند
يكي ديگر از كساني كه بر چند پاره بودن اصلاح‌طلبان تأكيد مي‌كند، سعيد شريعتي است كه در سفر به تبريز و در گفت‌وگو با اميد تبريز اظهارات قابل تأملي را بيان مي‌كند.
شريعتي در بخشي از اين گفت‌وگو اعتراف جالبي را مطرح كرده مبني بر اينكه «من به عنوان فرستاده‌اي كه در جمع‌دوستانه مردم بودم، اين مسائل را به آقاي خاتمي منتقل خواهم كرد». شريعتي ناخواسته اعتراف كرده است كه نه فقط به دعوت يك تشكل دانشجويي براي مناظره بلكه به عنوان فرستاده اصلاح‌طلبان پايتخت به تبريز آمده بود. وي در بخشي از اين گفت‌وگو به صراحت به تشتت و واگرايي جماعت دوم خرداد تأكيد مي‌كند.
 
   ندايي كه اصلاحات را عصباني كرد
اما اختلافات سران اصلاحات با يكديگر در تأسيس گروه‌هاي جديد هم خود را نشان داد كه بارزترين نمونه آن راه‌اندازي تشكيلاتي جديد به نام ندا است.
هفته نخست شهريورماه بود كه خبر تأسيس تشكل جديدي به نام ندا (نسل دوم اصلاح‌طلبان) از سوي صادق خرازي با همراهي تني چند از جوانان اصلاح‌طلب رسانه‌اي شد؛ خبري كه اصلاً به مذاق رهبران جبهه اصلاحات خوش نيامد و تنازعات را بين گروه‌ها و شخصيت‌هاي دوم‌خردادي به صورت گسترده‌اي افزايش داد.
 اما تشكيلات جديد دوم‌خردادي‌ها - كه به اختصار «ندا» نامگذاري شده - پيچيدگي‌هاي دامنه‌داري را براي جريان اصلاحات ايجاد كرده و حتي برخي از بزرگان اين جريان را نگران از آينده حيات سياسي جريان متبوع‌شان كرده آنگونه كه بخشي از اين رويكرد را مي‌توان در مطالب پرشمار رسانه‌هاي تحت نفوذ اين طيف جست‌وجو كرد.

    حملات زنجيره‌اي‌ها عليه ندا
آرمان از رسانه‌هايي بود كه اعضاي مؤسس ندا را «اصلاح‌طلب بدلي» خواند. اين روزنامه در ادبياتي شديداللحن و تند، تهديد كرد كه در صورت ادامه اين روند، اعضاي حاضر در تشكل ندا را همچون برخي پيشينيان، با چوب «‌اصلاح‌طلب بدلي‌» خواهند راند. همزمان با اين، هفته‌نامه «صدا» نيز در گزارشي درباره اين تشكل، صادق خرازي را نشانه مي‌گيرد و با يادآوري حضور خرازي در ستاد انتخاباتي قاليباف در سال ۹۲، به طور ضمني وي را فردي فرصت‌طلب خواند كه پس از انتخاب روحاني به رياست‌جمهوري حتي ليست پيشنهادي وزراي خارجه را نيز به رئيس‌جمهور ارائه كرده كه در آن ليست خودش و فاميلش كمال خرازي هم جزو سرليست‌ها بوده‌اند. اما روحاني به اين ليست اعتنايي نكرده و «‌ظريف‌» را به اين سمت گمارده است. البته صادق خرازي مطلب ذكر شده در هفته‌نامه «صدا» درباره حضور خود در ستاد انتخابات قاليباف را تكذيب كرد.
هر چه از زمان تشكيل اين دسته مي‌گذشت، واكنش‌ها به آن راديكال‌تر و خاص‌تر مي‌شد. محمد قوچاني عضو حزب كارگزاران درباره تشكل ندا مي‌گويد: «... ايجاد يك حزب جديد با محوريت جوانان را به صلاح نمي‌دانم و معتقدم اين يك پرش و جهش به جلو است، همانطور كه در ادبيات مصطلح مي‌گويند غوره نشده مي‌خواهد مويز شود، لذا اين جوانان به زودي به اشتباه خود در اين زمينه پي خواهند برد.»
احمد شيرزاد نماينده راديكال مجلس ششم هم در اقدامي مشابه در اين‌باره مي‌گويد كه «‌... آنها ( ندا) نبايد مدعي چيزي باشند كه نماينده‌اش هستند. اصلاح‌طلبان به اندازه كافي معارض و مخالف تريبون‌دار دارند، ديگر نيازي نيست جريان‌هاي جديد و نوظهور كه خود را اصلاح‌طلب نيز مي‌نامند به اين مسئله دامن بزنند.»
 وي درباره خرازي كه چهره شاخص اين تشكل و از اعضاي هيئت مؤسس است، مي‌گويد: «‌تجربه نشان مي‌دهد كه ديپلمات‌ها سياستمداران خوبي نيستند.»
محمدعلي ابطحي معاون پارلماني سيد محمد خاتمي با اشاره به تشكيلات مذكور در صفحه اجتماعي‌اش مي‌نويسد: «... فقط نمي‌دانم چرا آقا صادق خودش را با اينكه همسن و سال ماهاست نسل دوم ناميده؟ شايد به خاطر اينكه دير به اصلاحات پيوسته، خودش را نسل دوم معرفي مي‌كند. در هر حال ما كه بخيل نيستيم، مبارك باشد.»
 
  رنگ وحدت نخواهند ديد
به هر روي اخبار و اطلاعات نشان مي‌دهد كه جماعت تجديدنظرطلب در انتخابات پيش رو به مانند آوردگاه‌هاي سال‌هاي گذشته رنگ وحدت و يك رنگي به خود نخواهند ديد چراكه بررسي كارنامه انتخاباتي اين جريان نشان مي‌دهد تكروي جزء لاينفك رهبران آنهاست و تمركز روي يك ليست و يك نامزد براي اصلاحات كاري نزديك به رؤيا است، چراكه بيش از 18ماه از انتخابات 92 مي‌گذرد و عارف همچنان دلخور و ناراضي از دست دوستان ديروز‌ي‌اش بوده و همچنان ساز ناكوك با رفقاي قديمي خود كوك مي‌كند و ديگر شخصيت‌هاي بسياري از اين جريان مانند شريعتي و مرعشي هم اميدي به همگرايي را غيرممكن مي‌دانند.

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۱۷ دی ۱۳۹۳ - ۱۷:۳۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 145]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن