واضح آرشیو وب فارسی:فارس: یادداشت
نامهایی که هویت ما را به تاراج میبرند
همه ما در اطراف خود کسانی را میبینیم که نام آنها هیچ سنخیتی با جامعه ایرانی اسلامی نداشته و گاه حتی اگر در معنای آن دقیق شده و به منشأ آن مراجعه کنیم، ممکن است با آموزهها و تعالیم دینی و اخلاقی ما کاملا در تضاد باشد.
به گزارش خبرگزاری فارس از بیجار، طی چند سال اخیر پرداختن به موضوع فرهنگ به عنوان یکی از دغدغههای جدی رهبر معظم انقلاب مطرح بوده است که نمود آن در نامگذاریهای سال و شعارهای انتخاب شده کاملا مشهود است. فرهنگ، حوزهای بسیار گسترده با زیرمجموعههای گوناگون و متنوعی است که اگر بخواهیم وارد جزئیات هر کدام از آنها شویم، باید ساعتها پیرامون آن بحث و صحبت کرد. هویت از جمله اساسیترین محورهایی است که در این راستا تعریف میشود و به دلیل حساس بودن این قضیه، باید از تمامی جهات به معنای واقعی این واژه و عوامل ایجاد کننده و اثرگذار بر آن پرداخت. شکی وجود ندارد که بخشی از هویت ما در حوزه نامها و اسامی است که بر روی اشخاص، اماکن و مناسبتها مینهیم و لذا در این وادی باید بسیار مراقب باشیم. پرهیز از استفاده از واژگان بیگانه با فرهنگ اسلامی و ایرانی مهمترین دغدغهای است که در این انتخابها و بویژه در گزینش نام انسانها باید به آن توجه کرد. متأسفانه در طول سالهای متمادی، رخنه آرام و تدریجی فرهنگهای خارجی و عمدتا غربی، همراه با پدیده جهانی شدن و ورود زبانهای سایر ملتها، اثر خود را بر نامها و اسامی نیز نهاده است. همه ما در اطراف خود کسانی را میبینیم که نام آنها هیچ سنخیتی با جامعه ایرانی اسلامی نداشته و گاه حتی اگر در معنای آن دقیق شده و به منشأ آن مراجعه کنیم، ممکن است با آموزهها و تعالیم دینی و اخلاقی ما کاملا در تضاد باشد. اسامی نامتعارف، مروج فرهنگ بیگانه است به جرأت میتوان گفت استفاده از اسامی نامتعارف، مروج فرهنگ بیگانه است و باید والدین با توجه به فرهنگ اسلامی و ایرانی نامهای متعارف و مأنوس با فرهنگ ما را برای فرزندانشان انتخاب کنند. به طور کلی امروزه استفاده از اسامی غیرایرانی در نامگذاری اشخاص، محصولات و کارخانجات و شرکتها به یکی از دغدغههای جامعه مبدل شده است. نامگذاری اشخاص، اشاعه دهنده فرهنگ، دین و مذهب یک ملت و کشور است، اما برخی به راحتی از این زیرمجموعه حوزه عظیم فرهنگ گذشته و آن را نادیده و یا کم اهمیت تلقی میکنند. برای حفظ فرهنگ و قومیت ایرانی باید به اسامی ایرانی و اسلامی احترام گذاشت و از ورود اسامی غیر اصیل ایرانی به جامعه خودداری کرد. در سالهای اخیر تغییراتی در نامگذاری کودکان در ایران و شهرهای مختلف استان کردستان رخ داده و والدین برای انتخاب نام فرزندان خود به دنبال اسامی خاص و غیرتکراری بودهاند. به همین دلیل با گذری به نامهای ثبت شده در ثبت احوال رواج بسیاری از نامهایی که در هیچ کجای دیگر شنیده نشده و معانی خاصی هم ندارند مشهود است.
از آنجایی که نامگذاری اولین وظیفه والدین در برابر کودکان است بنابراین والدین باید در این راستا با دقت کامل نامی که با فرهنگ دینی و اسلامی کشورمان مأنوس است را برگزینند. شهرستان بیجار نیز از این مشکل و معضل مستثنی نیست، اما بیجار به عنوان شهرستانی مذهبی در استان کردستان از این حیث نسبت به سایر شهرهای دیگر از وضعیت مناسبتری برخوردار است و کمتر نامهای غیر متعارف در آن رواج دارد. یادداشت از: شهربانو مرادی انتهای پیام/79015/و30
93/10/17 - 09:02
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]