واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: یونایتدپرس: بحران در عربستان در پی بیماری پادشاه سعودی
خبرگزاری یونایتدپرس روز دوشنبه در تحلیلی از ریاض، به موضوع بحران قدرت ناشی از بیماری "ملک عبدالله " در ساختار سیاسی عربستان پرداخت و نوشت: بحران در عربستان در پی بیماری پادشاه سعودی تشدید شده است. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر به نقل از ایرنا، در این تحلیل به قلم "اندرو وی پیستانو" آمده است : کهولت سن و بیماری "عبدالله " شاه عربستان در این برهه از تاریخ این کشور که با مشکلاتی چون کاهش جهانی قیمت نفت و افراط گرایی دینی روبه رو می باشد- بر تردیدها در سازوکار اقتدار سیاسی آن افزوده است.
عبدالله که اخیرا به سبب ابتلا به ذات الریه تحت درمان است، در سال 2005 بر تخت شاهی کشورش تکیه زد- بلافاصله شورایی به نام "شورای بیعت " را راه اندازی کرد تا از این طریق بتواند ولیعهدی برای جانشینی پس از خود را مشخص کند.
از آنجایی که در حال حاضر جانشینی برای شاه در این کشور از برادر به برادر است، بنابراین به منظور تعیین جانشینی سریع برای ملک عبدالله -نباید فردی انتخاب شود که مسن و فاقد ویژگی ها و تجربه مورد نیاز برای حاکمیت باشد.
اما "سیمون هندرسون " مدیر موسسه سیاست خاور نزدیک واشنگتن در گزارشی اعلام کرد: از آنجایی که غالبا ماهیت روابط آمریکا و عربستان از شخصیت و رفتار شاه حاکم بر این کشور نشات می گیرد، پس این سیاستمداران آمریکایی هستند که تعیین می کنند، آیا دیدگاه جانشین احتمالی ملک عبدالله می تواند نظر کاملا موافق آنها را جلب کند یا خیر با این وجود بعید نیست "ولیعهد سلمان " 79 ساله، برادر ناتنی عبدالله یکی از جانشینان احتمالی او باشد، چرا که او مدت ها به عنوان نماینده عبدالله عمل کرده و نیز معاون نخست وزیر و وزیر دفاع کشورش نیز بود.
"شاهزاده مقرن " 69 ساله و یکی دیگر از برادران ناتنی ملک عبدالله است که اخیرا توسط شورای بیعت به عنوان دومین گزینه تصدی تخت شاهی این کشور در نظر گرفته شده که قبلا رئیس دستگاه اطلاعات و مشاور ویژه شاه سعودی بود عربستان کشوری است که هم پیمان آمریکا و دارای نظام سلطنت مطلقه و دومین تولیدکننده نفت خام جهان است.
به اعتقاد هندرسون، سیاست گذاران آمریکایی امروزه باید برای رفع مشکلات منطقه ای نظیر ایران هسته ای، تهدیدات افراطیون، روند صلح خاورمیانه و نیز مدیریت امنیت انرژی (جهانی ) مناسبات کاری نزدیکی با هیات حاکمه عربستان داشته باشند عربستانی که دو بخش مهم سیاست آن یعنی مذهب و نفت معمولا به نهادهای خارج از محفل نهادهای سلطنتی اش واگذار شده است.
به اعتقاد هندرسون، از یک طرف - سیاست های مذهبی این کشور به شدت تحت تاثیر روحانیون ارشد قرار دارد و از طرف دیگر سیاست نفتی آن نیز توسط فن سالاران نظام شاهی آن مدیریت و رهبری می شود به اعتقاد تحلیلگر یونایتدپرس - امروزه بزرک ترین مشکل عربستان سعودی - کاهش قیمت نفت می باشد که تا حدودی به علت ادامه تمایل این کشور به بالا نگه داشتن سطح تولید نفت بروز کرده است وی تاکید کرده است : از طرفی ناگفته هم نماند که عربستان سعودی امروزه در عملیات مبارزه علیه داعش و دیگر گروه های افراطی تحت رهبری آمریکا نیز مشارکت دارد.
سه شنبه ۱۶ دی ۱۳۹۳ - ۰۲:۵۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]