واضح آرشیو وب فارسی:بیتوته:
معرفی رشته ورزشی اسکواش اسکواش ورزشی راکتی است که به صورت تکنفره (۲ بازیکن) و دونفره (۴ بازیکن) در زمینی کاملا احاطهشده با دیوارهای معمولا شیشهای انجام میشود. شیشهای بودن دیوارها، تماشای بازی توسط تماشاگران را امکانپذیر میکند. در مسابقههای بینالمللی دیوارهای بیشتری از جنس شیشه در نظر گرفته میشود.
یکی از دشواریهای اسکواش این است که برخلاف دیگر ورزشهای راکتی، توپ در اغلب اوقات از پشت سر بازیکن میآید. اسکواش با توپ و راکت مخصوص بازی میشود. در اسکواش باید به توپ طوری ضربه زد که حریف نتواند به راحتی ضربه بعدی را به دیوار بزند و یا به دشواری واکنش نشان دهد. تاریخچه رشته اسکواش
اسکواش نخستین بار در سال ۱۸۳۰ در مدرسه هارو در انگلستان ابداع شد. در سال ۱۸۷۴ این رشته ورزشی و مسابقههای آن در انگلستان رسمیت یافت و در سال ۱۸۸۳ نخستین زمین اسکواش در شهر آکسفورد ساخته شد. در سال ۱۹۱۱ قوانین بازی و ابعاد زمین توسط انگلیسیها تعیین شد و به شکل امروزی درآمد. در سال ۱۹۶۷ فدراسیون بینالمللی اسکواش با شرکت ۷ کشور تاسیس شد و در سال ۱۹۹۲ نام آن به فدراسیون جهانی اسکواش (WSF) تغییر کرد. اسکواش از سال ۱۳۲۰ با ورود کارکنان انگلیسی شرکت نفت آبادان و ساخت سالن اسکواش برای آنان وارد ایران شد. نخستین فدراسیون اسکواش ایران در سال ۱۳۵۳ تاسیس، اما پس از یک سال منحل شد و در سال ۱۳۷۲ دوباره راهاندازی شد. مسابقه اسکواش با زدن سرویس آغاز میشود و پس از برخورد به دیوار با زاویهای معین وارد زمین سرویس میشود. هر بازیکن به طور یکی در میان توپ را با راکت به دیوار روبرو میزند و حریف باید آن را به همان دیوار برگرداند. ضربهها باید با سرعت و زاویهای زده شوند که حریف نتواند توپ را به دیوار روبرو برگرداند.
زمين اسكواش
به زمين بازي اسكواش كورت (court)گفته مي شود ودردونوع انفرادي (2 نفره ) ودوبل ( 4 نفره ) بازي مي شود وهركورت شامل 4 ديوار است كه ورزشكاران مي توانند درداخل اتاقكي شيشه اي باشد وهر4 ديوار جزو محدوده زمين بازي است.
اسكواش به وسيله دو نفر به صورت انفرادي يا به صورت چهار نفره (دوبل) در زمين يا كورت كه داراي 4 ديوار است.
ابعاد زمين يك نفره زمين اسكواش يك نفره داراي 75/9 متر طول، 4/6 متر عرض، و 57/4 متر ارتفاع است. بر روي ديوار جلويي سه خط به نام خط سرويس و دو خط اوت كه پائيني به نام (تين TIN) وخط ديگر درقسمت بالايي است. ارتفاع خط سرويس از كف كورت 78/1 متر تا 83/1 متر است و ارتفاع خط تين از زمين 430 ميلي متر است. ارتفاع ديوار يا درب شيشه اي عقب كورت 13/2 متر است. كف زمين
معمولاً از جنس كف پوش پارکت چوب غیرلغزنده كه داراي خط كشي هايي است به همراه 2 مكان سرويس در چپ و راست زمين. اين خط ها در قسمت عقب زمين متصل به ديوار عقبي است.
راكت اسكواش
بعد از سال 1980 راكت ها از مواد مركب مانند فلز، گرافيت و تيتانيوم ساخته مي شود و موجب شده است تا راكت در دست راحت تر و سبك تر باشد. راكت هاي مدرن داراي طول 6/68 سانتي متر، عرض 5/21 سانتي متر است و طول فريم (قاب) آن 39 سانتي متر است. وزن مجاز راكت حداكثر بايد 255 گرم باشد و به طور معمول ميان 110 تا 200 گرم است.
توپ اسكواش
توپ هاي اسكواش از دو تكه لاستيك كه به صورت دونيم كٌره هم چسبيده است داخل آن توخالي است. رنگ توپ سياه است اما براي رقابت دركورت هاي شيشه اي ازتوپ سفيد استفاده مي شود.توپ هاي اسكواش با خال هاي رنگي سطح آنها مشخص مي شود.
* توپ داراي خال آبي كه داراي حركت جهشي و بسيار تندي است و بازيكن حركاتش كند است. (براي آموزش به كار مي رود)
* توپ داراي خال قرمز كه حركتش از خال آبي كندتر است ولي حركات بازيكن تندتر است (براي اصلاح تكنيك به كار مي رود)
* توپ داراي خال سفيد حركت و جهش آن كندتر از دوتاي بالايي است در نتيجه حركات بازيكن تندتر است.
* توپ داراي خال زرد توپي است كه احتياج به ضربه هاي قوي و حركات تندتري دارد.
* توپ داراي دو خال زرد كه كندتر بوده و ورزشكاران حرفه اي و در مسابقات رسمي كاربرد دارد.
* وزن توپ ها نيز ميان 3/23 تا 5/25 گرم است و قطر آن 5/39 تا 5/41 ميلي متر است.
* توپ هاي آبي رنگ بدون خال هم توپ هاي تمريني بوده كه داراي جهش بلندتري است.
زمان بازي قوانين بازي اسكواش
اسكواش 2 گيم از 3 گيم و یا 3 گيم از 5 گيم است. قبل از بازي هر دو بازيكن 5 دقيقه وقت براي گرم كردن دارند. بازيكنان با زدن سرويس بازي را آغاز مي كنند و با چرخش راکت وعلامت روی دسته آن زننده سرويس مشخص مي شود.
انتخاب سرويس از«مربع» يا (باكس ) چپ يا راست در موقع زدن نخستين سرويس در اختيار زننده سرويس است. اگر نخستين امتياز را گرفت به طور اجباري جاي سرويس عوض مي شود و بصورت رالی بازيكني كه زودتر به 11 امتياز برسد آن گيم را برده است.
درحقيقت بازيكن توپ را با راكت مي زند و توپ بايد پيش از برخورد با زمين با ديوار رو به رو برخورد كند و هنگام برگشت از ديوار رقيب دوباره ضربه بزند.
اين رشته زماني با اختراع كورت شيشه اي به لحاظ پوشش تصويري تلويزيوني طرفداران بسيار زيادي درسراسر جهان پيدا كرد. چهار ديوار اين كورت به گونه اي است كه از بيرون داخل آن بطوركامل پيداست ولي بازيكني كه داخل آن قرار دارد تماشاگران را به صورت مات مي بيند. منبع : hamshahrionline.ir squashiran.ir
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: بیتوته]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]