تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 14 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):كسى كه بر باطل سوار شود، مَركبش او را ذليل خواهد كرد. كسى كه از راه حق منحرف شود ر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804356609




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

انتخابات مجلس دهم صحنه رقابت کدام گروه های سیاسی است؟


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: انتخابات مجلس دهم صحنه رقابت کدام گروه های سیاسی است؟
پایگاه رای سنتی اصولگرایان از دیرباز حوزه های علمیه، مساجد، هیئات مذهبی و بازار بوده است و اصلاح طلبان نیز همواره رای خود را در میان آراء نخبگان از جمله دانشجویان،اساتید و هنرمندان جستجو می کنند.
آفتاب: خبرآنلاین در گزارشی درباره انتخابات آینده مجلس شورای اسلامی نوشت: آنچه درانتخابات ریاست‌جمهوری سال گذشته اتفاق افتاد را شاید بتوان پیروزی جریان یا "قطب سوم" با نام "اعتدالگرا" دانست جریانی که به نوعی هم خود را اصلاح طلب می داند هم پایبند به اصولی است که انقلاب اسلامی بر آن بنا شده است.


این جریان که نفر اولش، یعنی حسن روحانی هنوز هم از اعضای جامعه روحانیت مبارز است که هسته اصلی جریان راست (اصولگرا) را تشکیل می‌دهد، اگر چه روحانی در این سال ها به برخی مواضع اصلاح طلبانه آن هم از نوع تذکر به مدیران اجرایی کشور شناخته شده است.


نکته دیگری که می توان در این باره به آن اشاره کرد این است که بدنه دولت یازدهم از کسانی تشکیل شده که در سال 1378 با محوریت روحانی حزب ‌"اعتدال و توسعه" را تاسیس کرده بودند که در انتخابات سال 84 به صورت فعال وارد صحنه شده و به حمایت از آیت الله هاشمی پرداختند.


پس از انتخابات 88 نیز این حزب نیمه فعال شد تا اینکه غلامعلی دهقان، سخنگوی حزب در سال 91 برای نخستین بار خواستار نامزدی حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری سال بعد شد و در شرایطی که کمتر کسی حضور روحانی در انتخابات را جدی می‌گرفت، بارها بر ضرورت حضور وی تأکید می‌کرد.


البته برخی دلیل اصلی پیروزی نهایی روحانی در انتخابات گذشته را حمایت برخی چهره های اصیل انقلاب همچون هاشمی رفسنجانی و ناطق نوری از نامزدی وی و همچنین مجاب شدن عارف از سوی خاتمی برای انصراف به نفع روحانی می دانند که موجب وحدت رای جناح رقیب اصولگرایان در انتخابات کسانی شد.


از این رو، اعتدال گرایان باید بخشی از رای خود را از مساجد و بازار و بخش دیگر را از دانشگاه به دست آورند.همان چیزی که در رویکرد دولت اعتدال به انتخاب کابینه نیز شاهد آن بودیم که هویت سیاسی برخی از وزرای دولت اصولگراست.


ناصر قوامی، نماینده پیشین مجلس در گفتگو با خبرآنلاین می‌گوید: اصلاح طلبان به لحاظ پایگاه اجتماعی رای مشکلی ندارند و با یک حرکت کوچک ظرف یک هفته روحانی برنده انتخابات شد.
اما عبدالله ناصری، عضو بنیادباران بخشی از پایگاه رای اصلاح طلبان در انتخابات آینده را وابسته به نحوه عملکرد دولت یازدهم می داند و تصریح می کند: جامعه رای جبهه اصلاحات مشخص است اما بخشی از آن که رای مردم به گفتمان اعتدال گرایی و دولت تدبیر و امید است به نحوه عملکرد دولت یازدهم و میزان پایبندی رئیس جمهور و اعضای دولت به شعارها و وعده های انتخاباتی سال 92 برمی‌گردد.


این در حالی است که اصولگرایان نظر متفاوتی در این باره دارند و معتقدند که آن ها پایگاه رای خود را حفظ کرده اند و می توانند با وحدت با دیگر گروه های اصولگرا رای بخشی از جامعه از جمله قشر مذهبی را از آنِ خود کنند.


لطف الله فروزنده، سخنگوی جمعیت ایثارگران در همین رابطه تاکید می کند که امروز به وحدت رسیدن احزاب اصولگرا یک ضرورت محسوب می شود و راه وحدت هم این است که همه ما باید برای حفظ گفتمان اصولگرایی از خودمان بگذریم.


برخی اصولگرایان نیز حرکت در مسیر اعتدال را روشی صحیح می دانند به طوری که ابولقاسم رئوفیان، عضو جبهه ایستادگی دراین باره می گوید: تنها راه پیروزی اصولگرایان منوط بر عبورکردن از افراط گری و رویکردهای افراط گرایانه و حرکت مبتنی بر اعتدال است.


با این حال، اکثریت جامعه که بالا و پایین رفتن کفه ترازوی آراء بستگی به رای آن ها دارد، حل مشکلات کشور را مهم ترین اولویت دولت جدید می دانند . مطالباتی همچون حل مشکلات اقتصادی، ایجاد ثبات و آرامش در کشور و بهبود مناسبات سیاسی داخلی و خارجی که انتظار انتخاباتی مردم از حسن روحانی بوده و هست.


از این رو انتخابات آینده مجلس می تواند ، صحنه رقابت جدی ميان دو قطب به سردمداري اصولگرايان از يک سو و ائتلاف اصلاح طلبان و اعتدال گرايان باشد که هر دو برای کسب اکثریت پارلمان وارد عرصه می‌شوند اما آن ها باید توجه به حل مشکلات کشور را در اولویت برنامه های خود برای تبلیغات انتخاباتی قرار دهند تا بتوانند فارغ از جناحی که متعلق به آن هستند رای اعتماد مردم را به دست آورند.






تاریخ انتشار: ۱۵ دی ۱۳۹۳ - ۲۰:۰۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 108]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن