واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان:
مراقب باشیم ابزارهای ارتباطی، فرهنگ و تمدن ما را به فراموشی نبرد
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان گفت: مراقب باشیم ابزارهای ارتباطی، فرهنگ و تمدن ما را به فراموشی نبرد.
به گزارش خبرگزاری فارس از ملایر، فاضل عبادی ظهر امروز در همایش شعر گویشهای محلی استان همدان که با حضور شاعران استان اظهار داشت: زبان و ادبیات فارسی به عنوان پایه مهم فرهنگ و هنر با همه زیرشاخههای گویش و لهجههای خود نقشی بنیادین در حفظ میراث تمدن ایرانی دارد. وی، وجود شاعران بزرگی چون سعدی، حافظ، مولانا و هزاران شاعر و نویسنده ایرانزمین از گذشته تا به امروز را مایه سربلندی و افتخار تاریخ ادبیات ایرانزمین عنوان کرد و توضیح داد: وجود این ادبا موجب شده تا کاخ بلند فرهنگ و ادبیات شکوهمند و استوار باشد. مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان، گویشهای محلی را ذخیره پایانناپذیر زبان و ادبیات فارسی برشمرد و گفت: وجود زیرشاخههای زبان و ادبیات باعث آوازه فرهنگ ایرانزمین در آن سوی مرزها شده است.
وی، فرهنگ و هنر را خمیرمایه اصلی تمدن آن کشور برشمرد و عنوان داشت: نقش و جایگاه گویشهای محلی در فرهنگ و زبان و ادبیات فارسی در آثار فاخر و عادی ادبا و شاعران قابل مشاهده است.
عبادی، ایران را پایگاه اصلی زبان و ادبیات فارسی در دنیا عنوان کرد و افزود: در این زمینه شعر شاعران محلی با گویشهای متعدد در احیا و ترویج واژگان در سایر رشتههای ادبی وظیفه خطیر و پیشروانه در ادبیات دارد.
وی در ادامه به گویشهای محلی استان همدان اشاره و تشریح کرد: استان همدان به عنوان میراثدار گویشهای مادستانی شاعران متعددی را در این زمینه در خود پرورش داده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان یادآور شد: شاعران محلی استان همدان با گویشهای ترکی، لری و لکی همواره آثار فاخری داشته و این آثار گرانبها در ادبیات فارسی نیز مشهورند که میتوان به دوبیتیهای باباطاهر در این زمینه اشاره کرد.
وی در ادامه بیان کرد: نگاهی به کارنامه شاعران استان در این زمینه و علاقه و همتشان در پاسداشت میراث نیاکان نشاندهنده قوت و قدرت فرهنگی استان همدان در مقابله با فرهنگهای مهاجم و بیگانه است.
عبادی تصریح کرد: دستاندرکاران، اهالی فرهنگ و هنر و رسانهها نقش مهمی در حفظ و نگهداری این میراث گرانبها و و انتقال آن به نسلهای آینده دارند.
وی با اشاره به آسیبهایی که امروز فرهنگ و ادبیات را تهدید میکند عنوان کرد: باید مراقب باشیم ابزارهای ارتباطی امروز، فرهنگ و تمدن گذشته را به سمت فراموشی و زوال نبرد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان در پایان برگزاری این همایش را گام مهمی در حفظ شعر گویشهای محلی و تشویق بیشتر شاعران به شعر با گویش محلی برشمرد و خاطرنشان کرد: امیدواریم این برنامهها و همایشها به صورت مستمر ادامه داشته باشد.
انتهای پیام/89013/ذ
93/10/15 - 18:26
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]