واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: 7 ماده غذايي موثر در کاهش سر درد
درد ناشي از يک سردرد واقعا بد ميتواند باعث متوقف کردن فعاليتهاي روزانه شما شود.
به گزارش نامه نیوز، خوشبختانه برخي غذاها داراي اثري تسکيندهنده هستند که ميتوانيد آنها را به رژيم غذايي خود اضافه کنيد.
شير کمچرب: کمآبي يکي از بزرگترين عوامل شروع سردرد است. بنابراين پرهيز از مصرف الکل و غذاهاي داراي ميزان سديم بالا کليدي جهت حفظ آب بدن و جلوگيري از سردرد است. شير نه تنها يک مايع جبران کننده آب بدن است، بلکه سرشار از موادمعدني حياتي نظير پتاسيم و کلسيم است که اثرات سديم بالاي موجود در رژيمغذايي را جبران ميکند. علاوه بر اين تحقيقات نشان ميدهد مصرف کم لبنيات با بروز بيشتر سر دردهاي ميگرني در هفته همراه است. همچنين رعايت توصيه به مصرف 3 وعده لبنيات در روز موجب بهبود فشارخون و کاهش خطر ابتلا به ديابت و چاقي ميشود.
ماهي چرب: غذاهاي سرشار از ويتامينهاي گروه B نظير ويتامين B6 و B12 و اسيد فوليک ممکن در کاهش ميزان سردردها کمک کنند به اين دليل افزودن ماهي آزاد (سالمون) و تن به رژيم غذايي براي غلبه بر سردرد عالي است. يک وعده 85گرمي ماهي آزاد به تنهايي واجد بيش از 5/2 برابر ميزان توصيه شده ويتامين B12 براي مصرف روزانه است به اين معني که افزودن مقدار کمي ماهي سالمون دودي به وعده غذايي شما ميتواند احساس بهتري در معده و سر شما ايجاد کند. ماهي چرب همچنين سرشار از اسيدهاي چرب امگا 3 با خاصيت ضد التهابي است. به اين معني که اضافه کردن آن به رژيمغذايي شما داراي اهميتي مضاعف براي کمک به تسکين سردردها است.
طالبي: چون ميوهها غني از آب و پتاسيم هستند، موجب متعادل شدن سردردهاي ناشي از ميزان بالاي سديم و از دست دادن آب بدن ميشوند. طالبي همچنين بهطور متوسط حاوي85ميليگرم منيزيوم يا حدود 66درصد ميزان روزانه توصيه شده منيزيوم در رژيم غذايي شما است. همچنين برخي مطالعات نشان داده است که اين ميوه ميتواند سطح انسولين را در بيماران غيرديابتي پايدار کند و از آنجايي که ميزان پايين قندخون يک عامل محرک عمده سردرد است، منيزيوم بيشتر دريافت شده از طالبي ميتواند به تنظيم قندخون شما کمک کند و هرگونه سردرد احتمالي را تسکين دهد.
لوبيا سفيد: يک فنجان لوبيا حدود 25 درصد نياز روزانه شما به منيزيوم را برطرف ميکند و منيزيوم به علت نقش آن در انقباض ماهيچهها خصوصا ماهيچههاي رگهاي خوني که مسبب سردرد هستند، به عنوان يک کمک کننده به تسکين سردرد عمل ميکند. ساير مواد غذايي غني از منيزيوم شامل موز، بادام، آووکادو، اسفناج و زردآلو هستند.
سيب زميني: همانند طالبي، سيبزميني نيز سرشار از پتاسيم است که در موارد مواجهه با کمآبي بدن به تسکين سردرد شما کمک ميکند. يک سيب زميني واجد 25 درصد نياز روزانه توصيه شده پتاسيم براي شما است و به علاوه اين غني از ويتامينهاي A، C و B6 است. (اگر نشاسته را از رژيم غذايي خود کنار گذاشتهايد، يک موز را که داراي422ميليگرم پتاسيم و غني از ويتامين B6 است امتحان کنيد).
گيلاس: خوردن هر نوع ميوهاي چون آب بيشتري به بدن ميرساند، ميتواند به رفع سردرد کمک کند. با اين وجود گيلاس واجد ترکيباتي است که در خون به نيتريک اکسايد تبديل شود و اين ماده شيميايي ميتواند در برابر سردرد اثر حفاظتي داشته باشد. انتخاب ديگر چغندر يا عصاره آن است.
آب: درست است که آب غذا شمرده نميشود، اما حفظ آب بدن يکي از مهمترين کارهايي است که ميتوانيد براي جلوگيري از سردرد و تسکين آن انجام دهيد. حذف وعدههاي غذايي نيز ميتواند مشکلات زيادي براي شما به همراه داشته باشد. بهخصوص اگر به افت قندخون حساس هستيد، نبايد بين وعدههاي غذاييتان بيش از سه تا چهار ساعت فاصله بيفتد.
منبع: سلامت نیوز
۱۵ دی ۱۳۹۳ - ۱۴:۰۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]