واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۵ دي ۱۳۹۳ (۹:۷ق.ظ)
وزير بهداشت تاکيد کرد: مصمم به اجراي برنامه پزشک خانواده هستيم وزير بهداشت و درمان، گفت: مدل کشوري اجراي برنامه پزشک خانواده ايجاد پايگاههاي سلامت در قالب جمعيت تحت پوشش 12 هزار و 500 نفري و بهکارگيري کارشناس سلامت است.
به گزارش خبرگزاري موج، دکتر سيد حسن هاشمي، وزير بهداشت در جلسه اصلاحات در برنامه پزشک خانواده شهري در دو استان فارس و مازندران ضمن بيان اين مطلب گفت: هدف قانونگذار از اجراي برنامه پزشک خانواده، شکلگيري نظام ارجاع در کشور، دسترسي بيشتر مردم به خدمات بهداشتي و درماني، کاهش هزينههاي سلامت و توجه جدي به بهداشت و اجراي دقيق راهنماهاي باليني است.
وزير بهداشت بابيان اينکه دستيابي به اين هدف در کوتاهمدت ميسر نيست، گفت: در نظامهاي پيشرفته سلامت، استقرار کامل برنامه پزشک خانواده 10 تا 15 سال زمان ميبرد.
وزير بهداشت بابيان اينکه در حال حاضر برنامه پزشک خانواده در دو استان فارس و مازندران در حال اجرا ميباشد، گفت: با توجه به اعتبارات محدود و تعداد پزشکان عمومي، اجراي مدل برنامه پزشک خانواده در دو استان فارس و مازندران براي جمعيت 80 ميليون نفري کل کشور ميسر نيست.
دکتر هاشمي گفت: مدل کشوري اجراي برنامه پزشک خانواده ايجاد پايگاههاي سلامت در قالب جمعيت تحت پوشش 12 هزار و 500 نفري و بهکارگيري کارشناس سلامت است و در صورت تأمين اعتبارات، بهکارگيري روانشناس و کارشناس تغذيه در پايگاههاي سلامت است.
وزير بهداشت بابيان اينکه نبايد وعدههاي اجراي برنامههايي را به مردم بدهيم و بعد مجبور به متوقف کردن آن شويم، گفت: متوقف کردن برنامهها و وعدههاي دادهشده به مصلحت نظام نيست و به اعتماد مردم خدشه وارد ميکند.
دکتر هاشمي با تأکيد بر اينکه اقتصادي اجرا کردن طرحها مهم است، تصريح کرد: مهم اين است که با حداقل هزينهها بتوانيم به نتايج بهتري برسيم.
وزير بهداشت با تأکيد بر ادامه جلسات ستاد کشوري برنامه پزشک خانواده گفت: اين ستاد بايد بهطور منظم جلسات را تشکيل دهد و برنامهها را عملياتي نمايد.
دکتر هاشمي بابيان اينکه تربيت کارشناس سلامت براي اجراي برنامه پزشک خانواده ضرورت دارد، گفت: هرچه سريعتر بايد نيازسنجيهاي لازم بهمنظور تربيت کارشناس سلامت در دانشگاههاي علوم پزشکي انجام شود و همچنين در مهارت و دانش پزشکان عمومي نيز بايد تغييراتي ايجاد شود.
دکتر هاشمي با تأکيد بر اينکه ما بيشتر از همه مصمم به اجراي برنامه پزشک خانواده هستيم، خطاب به رؤساي دانشگاهها و دانشکدههاي علوم پزشکي مستقر در استان فارس و مازندران گفت: بهجاي اجبار در برخي از بخشهاي اين برنامه، بايد از اهرمهاي تشويقي استفاده نماييم.
وزير بهداشت تصريح کرد: براي اجراي موفق برنامه پزشک خانواده تشکيل ستاد و نيز کارگروههاي آموزش، نيروي انساني، منابع و فناوري اطلاعات ضروري است و بايد با برگزاري جلسات مستمر در اين کميتهها، نتايج و بازخوردها بررسي و گزارش شود و در عينحال ميتوان از ظرفيت بخش خصوصي نيز استفاده شود و از آنها خريد خدمت کرد.
دکتر هاشمي در ادامه از بهرهبرداري 97 بيمارستان ظرف 6 ماه آينده خبر داد و گفت: براي راهاندازي اين بيمارستانها نياز به 14 هزار و 500 نفر نيروي انساني داريم که بر اساس مذاکراتي که با معاونت برنامهريزي و نظارت راهبردي رياست جمهوري داشتيم، تنها با استخدام 400 نيرو موافقت شده است بنابراين ناگزير به استفاده از ظرفيتها و توانبخش خصوصي هستيم و در صورت استفاده از توانبخش خصوصي، ما بايد وظيفه سياستگذاري و نظارت داشته باشيم.
وزير بهداشت بابيان اينکه براي تحقق اهداف خود بايد از حاشيهها به دورباشيم، گفت: مردم از ما و نظام انتظار دارند و بايد با مغتنم شمردن زمان، هرچه سريعتر کارها را بهپيش ببريم.
وزير بهداشت خطاب به رؤساي دانشگاههاي علوم پزشکي خاطرنشان کرد: بايد در دوره باقيمانده با کمک معاونت بهداشت و دانشگاههاي علوم پزشکي، کل کشور را تحت پوشش شبکه بهداشتي و درماني قرار دهيم و اگر به اين هدف معتقد هستيد، مسؤوليت سنگيني بر عهده داريدو در غير اين صورت راه را به بيراهه رفتهايد و همان مسير قبلي را ادامه دادهايد.
گفتني است جلسه اصلاحات در برنامه پزشک خانواده شهري در دو استان فارس و مازندران با حضور وزير بهداشت، قائممقام وزير، معاون بهداشت، قائممقام معاون بهداشت و رئيس مرکز مديريت شبکه و رؤسا و معاونين بهداشتي دانشگاههاي علوم پزشکي شيراز، فسا جهرم، گراش، لارستان، مازندران و بابل برگزار شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]