واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۵ دي ۱۳۹۳ (۹:۹ق.ظ)
رئيس سازمان محيط زيست ابتکار: تقويت نگاه علمي منجر به کاهش مشکلات محيط زيستي مي شود رئيس سازمان محيط زيست گفت: اگر بتوانيم نگاه علمي به محيط زيست را تقويت کنيم ديگر کمتر با مشکلات زيست محيطي مواجه خواهيم شد.
به گزارش خبرگزاري موج،معصومه ابتکار معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان محيط زيست عصر روز يکشنبه در مراسم امضاي تفاهم نامه ميان سازمان حفاظت محيط زيست و وزارت علوم، تحقيقات و فناوري گفت: ارزيابي زيست محيطي فرآيندي علمي و مبتني بر مطالعات پژوهشي و حلقه پيوند علم و توسعه با محيط زيست است.
ابتکار با تاکيد بر اين موضوع که توجه به مسئله مهم ارزيابي زيست محيطي، امکان سازگاري محيط زيست و توسعه را همگام با حرکت به سمت توسعه پايدار فراهم مي کند، تصريح کرد: تقويت نگاه علمي و دانش بنيان، همچنين افزايش مطالعات و اطلاعات ما در حوزه محيط زيست و به ويژه در موضوع ارزيابي زيست محيطي مي تواند مانع شکل گيري چالش هايي مشابه چالش ها و مشکلات کنوني محيط زيست در آينده شود.
به گزارش روابط عمومي سازمان محيط زيست،وي افزود: اگر بتوانيم نگاه علمي به محيط زيست را تقويت کنيم ديگر کمتر با مشکلات زيست محيطي مواجه خواهيم شد.
معاون رئيس جمهور ضمن اشاره به مشکلات ناشي از احداث سد گتوند، اظهار کرد: اگر ارزيابي و مطالعات زيست محيطي اين سد با دقت و نگاه علمي همراه بود، امروز با مشکلات ناشي از احداث آن مواجه نبوديم.
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست با اشاره به تاثيرات پديده گرم شدن زمين بر نقاط مختلف دنيا، گفت: براي اثبات اين پديده از زواياي مختلفي که مورد بحث قرار گرفته بود، يک گروه پژوهشي متشکل از سه هزار محقق و چندين هزار گروه پژوهشي و دانشگاهي به مطالعه اين موضوع پرداختند که آيا پديده گرم شدن زمين صحت دارد و اگر صحت دارد، آيا علت آن دست اندازي بشر به محيط زيست است؟
وي اضافه کرد: بعد از اتمام مطالعات فراوان، اين گروه بزرگ علمي به اين نتيجه رسيدند که به احتمال 95 درصد در 30 سال گذشته زمين 85 صدم درجه سيلسيوس گرم شده و علت آن نيز دخالت هاي انساني در طبيعت و افزايش توليد گازهاي گلخانه اي در دنيا است.
ابتکار با بيان اين که يک همکاري علمي موجب به نتيجه رسيدن چالش جهاني گرم شدن زمين شد، گفت: قطعا نگاه علمي مي تواند بسياري از مشکلات را به راحتي حل کند و براي همين است که امروزه حرکت جهاني در مسائل مختلف بر مدار علم و فناوري و دانش است و ما هم بايد همين رويکرد را دنبال کنيم و مسائل پيچيده را با نگاه علمي حل کنيم.
معاون رئيس جمهور با تاکيد بر اينکه امروزه رويکرد ما در دولت گسترش پژوهش است، ادامه داد: بر همين اساس، شوراي پژوهشي در سازمان حفاظت محيط زيست و ادارات کل استان ها شکل گرفت تا به موضوعات زيست محيطي با نگاه علمي پاسخ دهد و براي حل معضلات و چالش ها، راه حل هاي علمي جستجو کند.
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست با بيان اينکه امر آموزش نيز در حوزه محيط زيست براي ما مهم و قابل توجه است، گفت: به غير از رشتههاي مرتبط با محيط زيست، بايد ردپاي محيط زيست در تمام رشته هاي دانشگاهي از جمله برق، عمران، انرژي و علوم انساني ديده شود زيرا جهان امروز به دور از طبقه بندي ها و جداسازي هاي مرسوم علوم، امروزه محيط زيست را به تمامي علوم پيوند زده است، به گونه اي که امروزه در دنيا بحث فلسفه محيط زيست، روانشناسي محيط زيست و تاريخ محيط زيست مطرح است و ما نيز بايد همسان با مباحث علمي دنيا در جستجوي علم و پيشرفت باشيم.
وي با تاکيد بر اهميت آموزش هاي عمومي در زمينه حفظ محيط زيست، تصريح کرد: برخي از دانشجويان با مهارت هاي ساده زندگي از جمله حفظ محيط زيست هم آشنا نيستند. از اين رو نقش دانشگاه ها و مراکز آموزشي براي آموزش همگاني در اين زمينه از اهميت زيادي برخوردار است.
ابتکار گفت: موضوع محيط زيست يکي از محورهاي اصلي دولت است و ما اميدواريم که بتوانيم اين تفاهم نامه را با همکاري بخش هاي مختلف سازمان و دانشگاه و دانشجويان اجرايي کنيم و موضوع محيط زيست را بيش از گذشته با نگاه علمي ادامه دهيم.
وي همچنين به ماده ۱۹۰مديريت سبز اشاره کرد و گفت: بر اساس اين ماده برخي از دانشگاه ها داوطلب شدند که به عنوان دانشگاه سبز تمام اصول محيط زيست را رعايت کنند و به سمت دانشگاه سبز حرکت کنند.
رئيس سازمان حفاظت از محيط زيست به علاقه دانشجويان به فعاليت در حوزه زيست محيطي اشاره کرد و گفت: در دوره ما دانشجويان در اين زمينه بسيار فعال بودند. ۱۵۰انجمن دانشجويي در حوزه محيط زيست فعال بودند و دانشجويان در اين زمينه با علاقه کار مي کردند در دوره قبل ما پيشنهاد مديريت زيست محيطي دانشگاه را مطرح کرديم ولي چندان مورد توجه قرار نگرفت بر همين اساس مجدد در اين دوره مطرح کرديم.
ابتکار خواستار موافقت وزارت علوم با ارتقاء دانشکده محيط زيست به دانشگاه محيط زيست شد و گفت: تاکنون اين دانشکده ۳هزار و ۶۰۰فارغ التحصيل داشته است.
در حاشيه مراسم امضا تفاهم نامه ميان سازمان حفاظت محيط زيست و وزارت علوم، تحقيقات و فناوري، معصومه ابتکار معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان حفاظت محيط زيست، کارت هميار محيط زيست را به وزير علوم اهدا کرد. وي درباره اين کارت يادآور شد: اين کارت پيش از اين به تمامي اعضاي هيات دولت تقديم شده بود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]