واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: بیماری خرما در کمین سلامت زائران ایرانی
یک متخصص عفونی گفت: "بیماری خرما" که در منطقه الخرمای عربستان شیوع دارد، شبیه به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو است و از طریق گوشت و دام آلوده منتقل میشود و در موارد اندکی در ایران نیز مشاهده شده است.
به گزارش نامه نیوز ، محمدرضا ناظر از یک نوع بیماری جدید که سلامت زائران ایرانی که به مکه مکرمه مشرف میشوند را تهدید میکند، خبر داد و اظهار داشت: "بیماری خرما" که در منطقه الخرمای عربستان شیوع دارد، شبیه به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو است و در موارد اندکی در ایران نیز مشاهده شده است.
بیماری جدیدی که از طریق گوشت و دام آلوده منتقل میشود
وی به عنوان سرپرست تیم تحقیقاتی کمیته علمی – پژوهشی بسیج جامعه پزشکی لرستان با اشاره به اینکه این بیماری از طریق خرما منتقل نمیشود و اسم آن به دلیل نام منطقهای در عربستان است که بیماری از آن شیوع پیدا کرده است، افزود: راه انتقال این بیماری مانند بیماری کریمه کنگو است یعنی از طریق دام و گوشت آلوده منتقل میشود و به هیچ وجه از طریق خرما نیست.
وی با تاکید بر اینکه زائرانی که از عربستان میآیند باید مورد آزمایش قرار بگیرند، تصریح کرد: ممکن است کسانی که از این منطقه وارد کشورمان میشوند و تب خونریزی دهنده داشته باشند، آزمایش ابولا و یا کریمه کنگو بدهند و جواب آزمایش آنها منفی شود و به وجود بیماری خرما شک کنند. اصل کلی اینست که باید به فکر تبهای خونریزی دهنده باشیم. همچنین، ضروریست دست اندرکارانی که آزمایش میگیرند، بسیار دقت کنند زیرا خود در معرض آلودگی به این بیماری هستند همانطور که در یک مورد از پزشکان اصفهانی دیده شده که درحین نمونهگیری به بیماری کریمه کنگو مبتلا شده است.
ناظر ادامه داد: طی تحقیقاتی که دستیاران عفونی انجام دادهاند، بیماری خرما را کشف کردند که دارای دو علامت خونریزی و تب است. بنابراین تا زمانی که بهداشت دام درست نباشد، هر بیماری مشترکی بین انسان و دام به راحتی گسترش مییابد.
ارگانیسم تب مالت نیز به آنتی بیوتیکها مقاوم میشود
این سرپرست تیم تحقیقاتی با اشاره به اینکه نوع سنتی پرورش دام باعث افزایش این قبیل بیماریهاست، گفت: مثلا تب مالت بیماری مشترک بین حیوان و انسان است که به شدت افزایش یافت و ما برای بیماران تب مالت درخواست کشت خون دادیم. یعنی ارگانیسم را رشد دادیم تا ببینیم این ارگانیسم چه خصوصیاتی دارد و نهایتاً دریافتیم ارگانیسم مذکور به بسیاری از آنتی بیوتیکها مقاوم شده است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: با تحقیقات جدید دریافتیم که بیماری تب مالت نیز مقاوم به آنتی بیوتیکها میشود درحالی که درگذشته اینچنین نبوده است. پس کار کردن بر روی بهداشت دام و جلوگیری از بیماریهایی که بحرانآفرین است ضروری به شمار میآید.
منبع: تسنیم
۱۵ دی ۱۳۹۳ - ۰۹:۳۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]