محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1829367600
ظهور پدیده احمدی نژاد نتیجه مستقیم نبود ساختار حزبی در کشور بود
واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: محمد جواد حق شناس: ظهور پدیده احمدی نژاد نتیجه مستقیم نبود ساختار حزبی در کشور بود خبرگزاری پانا: همین دو هفته پیش بود که علی اکبر ناطق نوری، رئیس دفتر بازرسی رهبر معظم انقلاب اسلامی، به لزوم بازگشت احزاب به عرصه سیاسی کشور اشاره کرد و تلویحاً گفت تا شرایط فعالیت احزاب فراهم نشود، وضعیت کشور نیز درست نخواهد شد. پیش از این نیز آیت الله اکبرهاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام احزاب را ضربه گیر نظام خوانده و جریان های سیاسی کشور را با تشکیل احزاب قدرتمند دعوت کرده بود. حالا که اخبار تشکیل حزب لاریجانی نیز توسط اطرافیان او تایید شده و صادق خرازی نیز برای تشکیلات ندا مجوز فعالیت حزبی گرفته است و از سوی دیگر در میان اصولگرایان اعضای جبهه پایداری که رهبران معنوی آن تا پیش از این چندان روی خوشی نسبت به تشکیل حزب نشان نمی دادند با اخذ مجوز حزبی، جبهه پایداری را برای ورودی متفاوت به عرصه انتخاباتی کشور آماده می کنند به نظر می رسد رویکرد نسبتاً منفی گذشته نسبت به کار حزبی تا اندازه زیادی تغییر کرده و آینده احزاب سیاسی در کشور روشن تر از گذشته خواهد بود. محمد جواد حق شناس عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی در همین زمینه معتقد است عدم وجود ساختار حزبی در کشور نهایتاً باعث ظهور امواجی می شود که نتیجه قهری آن برآمدن افرادی نظیر احمدی نژاد در صحنه سیاسی ایران است. به اعتقاد حق شناس تنها با تقویت احزاب است که می توان مطمئن بود دیگر شاهد چنان اتفاقاتی در کشور نخواهیم بود.
۱۳۹۳ دوشنبه ۱۵ دي ساعت 00:02
به گزارش پانا، آنچه در پی می آید مشروح این گفت و گو است:
با وجود تاکید بیشتر مسئولان در نظام جمهوری اسلامی به نظر شما چرا هنوز نتوانسته ایم به یک ساختار حزبی قدرتمند در نظام سیاسی کشور دست پیدا کنیم؟
در حال حاضر احزاب در کشور وجود دارند اما فعالیت آنها به صورت شکلی است. تاکنون بالغ بر 250 تشکل سیاسی در ایران پروانه فعالیت گرفتند که اگر بخواهیم یک بررسی کارشناسانه داشته باشیم باید بگوییم مشکل اساسی در این حوزه، فاصله بسیار نجومی و عمیق بین احزاب کشور ما با بایدها و شاخصه های استاندارد و شناخته شده ای است که احزاب در دنیای امروز از آن برخوردار هستند. از سال 60 که قانون احزاب تصویب شد بیش از 30 سال می گذرد و در این مدت هیچ تلاش منسجم و اثرگذاری را چه از سوی فعالان سیاسی و نخبگان دانشگاهی و چه توسط نهادهای تصمیم ساز مانند مجلس و دولت شاهد نبودیم که به این مقوله به عنوان یکی از معضلات بزرگ جامعه امروز ما و حتی جامعه بعد از انقلاب توجه کرده و برای حل و فصل این مشکل راهکاری بیندیشند. فقط در مقطع کوتاهی در دوران فعالیت جریان اصلاحات بود که توسعه سیاسی در دستور دولت آقای خاتمی قرار گرفت و توجه بیشتری به موضوع احزاب وجود داشت. در مجموع یکی از معضلات جدی ما در ساختار سیاسی کشور، عدم وجود یک اتفاق نظر، وحدت نگاه و راهکاری توافق شده برای روی ریل انداختن قطار تحزب در کشور هستیم. اگر بخواهیم دقیق تر بگوییم باید گفت اساسا ریلی هم وجود ندارد که این قطار بخواهد روی آن حرکت کند. این بدان معناست که ما باید به سمت ایجاد ساختار در کشور حرکت کنیم و در عین حال باید بتوانیم بستر و فرهنگ لازم برای فعالیت احزاب را فراهم کنیم تا نهایتا احزاب قدرتمند بر اساس بستر و نهاد سازی، زمینه رشد و نمو را مهیا کرده و امکان فعالیت برای آنها فراهم شود.
به نظر شما با توجه به حضور در دهه چهارم انقلاب، آیا مجموعه نظام به این نتیجه رسیده که ساختار سیاسی کشور باید به سمت احیای احزاب بزرگ گام بردارد یا خیر؟
به نظر من در کشور ما راهی جز حرکت به سمت تقویت نظام حزبی وجود ندارد. اگر بخواهیم نگاهی دقیق تر داشته باشیم باید به بحران سال 88 اشاره کنیم که کشور را در خود فرو برد و امروز با توجه به اینکه بیش از 5 سال از آن ماجرا می گذرد بازهم می بینیم که عده ای با این عنوان در حال کاسبی کردن هستند و مشکل به طور کامل حل نشده است. طرفین هم اگر بر سر مسائل مختلف اختلاف نظر داشته باشند، هر 2 طرف بر این باور مشترک واقف هستند که اتفاقات سال 88 بحران بزرگی بود که در نتیجه انتخابات روی داد. در تمام دنیا پیوندی جدانشدنی بین بحث انتخابات و مقوله تحزب وجود دارد، این پیوند در قانون انتخابات و احزاب ما بدون تعریف باقی مانده و یک گسستگی بزرگ میان فعالیت های حزبی و فعالیت های انتخاباتی از منظر قانونی داریم. بنابراین باید گفت ما امروز نیازمند تدوین یک نظام جامع فعالیت های سیاسی و حزبی هستیم.
مطالعه مجدد روند انتخابات سال 84 نشان می دهد که روی کارآمدن فردی مانند محمود احمدی نژاد در ساختار قدرت نتیجه مستقیم عدم وجود احزاب در مسئله انتخابات بود. ارزیابی شما نسبت به این مسئله چیست؟
وقتی شما بین انتخابات و احزاب پیوند و ارتباط لازم را برقرار نکنید، نتیجه همان می شود که در سال 84 روی داد. در چنین وضعیتی نظام دقیقی وجود ندارد که مردم بتوانند فرد انتخاب شده را به عرصه پاسخگویی کشانده و درخواست مطالبات وعده داده شده را داشته باشند. ما اگر بتوانیم به سمت تدوین نظام جامع فعالیت های سیاسی حرکت کنیم که در آن بین قانون احزاب، قانون انتخابات، تعریف جرم سیاسی، حمایت و پرداخت یارانه به احزاب و حتی نقش رسانه و مطبوعات در گسترش و آموزش فعالیت های سیاسی، تعریف و ارتباط منطقی برقرار شود، آن زمان است که همه چیز در جایگاه خودش شناخته خواهد شد و دیگر شاهد حضور افرادی مانند احمدی نژاد در نظام سیاسی کشور نخواهیم بود.
طرح استانی شدن انتخابات در مجلس و احتمال تصویب سیاست های کلی انتخابات در مجمع تشخیص مصلحت نظام این روزها وجود دارد. با توجه به این مسئله به نظر شما فضای سیاسی ایران تا چه حد آمادگی برگزاری انتخابات به صورت استانی و تجمیع قانون انتخابات را دارد؟
در حال حاضر متاسفانه قانون انتخابات در کشور ما وضعیت اسفناکی دارد چراکه ما می بینیم که 4 قانون متفاوت را برای 4 انتخابات مختلف تصویب شده است. یعنی قانون انتخابات مجلس، ریاست جمهوری، شورا و خبرگان با یکدیگر تفاوت دارد و شاید هیچ جای دنیا چنین پراکندگی و بی نظمی را در قوانین انتخاباتی شاهد نباشیم. از همه تاسف بارتر این است که این قانون بیش از 30 بار دستخوش وصله و پینه و اصلاح شده است. معمولا هم در هر دوره ای به خصوص در مورد قانون انتخابات مجلس، در سال پایانی فعالیت های نمایندگان، اعضای خانه ملت به دنبال دستکاری کردن قانون انتخابات مجلس می افتند که در این اصلاح قانون نیز آنچه کمتر مورد توجه قرار می گیرد منافع ملی است. در مقابل نیز منافع فردی یا گوشه چشمی که برخی از نمایندگان برای تضمین حضور خود در دوره بعدی دارند دلیلی می شود برای اصلاحیه قانون انتخابات. بنابراین اگر بخواهیم نگاهی به انتخابات بیندازیم، اصل عدم تبعیض یکی از نکات اصلی هر انتخابات است و تمام شهروندان باید از حقوق برابر برخوردار باشند. در این بین زمانی انتخابات استانی می تواند جوابگو باشد که ما احزاب ملی و قوی داشته باشیم اما بستر لازم برای این کار وجود ندارد. این بستر باید متناسب با فرهنگ، احزاب موجود و سایر قوانین در کنار هم قرار بگیرد تا بتواند تابلوی مناسبی برای فعالیت های سیاسی در کشور را ترسیم کند.
اظهارات اخیر اشخاصی مانند ناطق نوری و یا خبر تشکیل حزب توسط علی لاریجانی نمی تواند کمکی به گشایش این فضا بکند؟
یکی از نیازهای اصلی امروز کشور رفتن به سوی تشکیل احزاب فراگیر، سراسری، همه جانبه و پرقدرت است. یکی از لوازم این مسئله نیز حضور عناصر فعال سیاسی شناخته شده در این احزاب است. برخی از شخصیت ها امروز به عنوان شخصیت سیاسی شناخته می شوند اما ارتباط و انسجام حزبی لازم را ندارند و یا از آن فاصله گرفتند؛ نمونه بارز آن نیز چهره ای مانند آقای ناطق نوری است از تشکل سیاسی خود فاصله گرفته است. یا برخی از تشکل های سیاسی اصلی را می بینیم که در قالب یک صنف باقی ماندند. جامعه روحانیت مبارز یا مجمع روحانیون مبارز و همچنین مجمع مدرسین یا جامعه مدرسین قم، همه تشکل هایی هستند که به این دلیل که می خواهند که در یک حوزه صنفی اثرگذار باشند، عملا راه ورود بقیه نیروهای سیاسی که روحانی هم نیستند را به مجموعه خود بسته اند. بنابراین ما باید به سمت احزابی حرکت کنیم که مربوط به یک صنف یا گروه خاص نباشد تا بتواند تمام حوزه های اجتماعی را در خود جای دهد. حتی احزاب نباید جنسیتی باشند چراکه ما تشکل هایی داریم که یا همه آنها را زنان تشکیل داده و یا در تشکلی مشاهده می شود که هیچ زنی در آن حضور ندارد. بنابراین اتفاق خیلی خوبی خواهد بود که اگر آقایان خاتمی، ناطق نوری، عارف و لاریجانی بتوانند وارد احزاب سیاسی شده و احزاب سیاسی کوچک نیز که با یکدیگر همفکری دارند نیز به سمت اتحاد حرکت کنند.
به نظر می رسد وزارت کشور دولت یازدهم رویکرد مثبت تری را نسبت به فعالیت های حزبی در دستور کار قرار داده به عنوان یک فعال حزبی فکر می کنید چه شرایطی مطلوب احزاب کشور خواهد بود؟
اگر دولت آقای روحانی بتواند شرایطی را مهیا کند که به جای 250 حزب ثبت شده، به سمت ایجاد 5 تا 10 حزب فعال و توانمند حرکت کند، این امید می رود که کشور از زیان های تفرق جناح های سیاسی رها شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[مشاهده در: www.pana.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]
صفحات پیشنهادی
مشروح سخنان رضایی در برنامه زنده تلویزیونی: فتنه ۸۸ اولین فتنه انقلاب نبود آخری هم نیست/ حماسه ۹ دی را نباید ف
مشروح سخنان رضایی در برنامه زنده تلویزیونی فتنه ۸۸ اولین فتنه انقلاب نبود آخری هم نیست حماسه ۹ دی را نباید فراموش کرد تلاش کردم هاشمی را به تنفیذ احمدینژاد بیاورم اما به شمال رفته بودحرفم این است که فتنه سال 88 اولین فتنه نیست و نبوده حماسه نهم دی ماه نیز اولین حماسه ملت نیستعلمالهدی: 9 دی متعلق به هیچ جریان سیاسی نیست/ احمدینژاد گزینه مقام معظم رهبری نبود
علمالهدی 9 دی متعلق به هیچ جریان سیاسی نیست احمدینژاد گزینه مقام معظم رهبری نبود عضو مجلس خبرگان رهبری گفت حماسه 9 دی متعلق به هیچ جریان سیاسی نبوده و نیست بلکه با هدایت و رهنمودهای حکیمانه مقام معظم رهبری و تبعیت مردمی که پای نظام ایستاده بودند شکل گرفت به گزارش آخرین نزاهد: دولت روحانی بيرنگترين و بدون شناسنامهترين دولت در سیاست داخلی است/هيچکس به اندازه احمدينژاد علاقهمن
زاهد دولت روحانی بيرنگترين و بدون شناسنامهترين دولت در سیاست داخلی است هيچکس به اندازه احمدينژاد علاقهمند به رابطه با آمريكا نبود دولت احمدينژاد يك هويت مشخص و تعريف شده داشت دولت خاتمي و هاشمي هم داراي هويت و شناسنامه بودند دولت آقاي روحاني اما بيرنگترين و بدون شناسناوزیر کشور دولت احمدی نژاد: هر شبههای درباره انتخابات 88 را پاسخ میدهم
وزیر کشور دولت احمدی نژاد هر شبههای درباره انتخابات 88 را پاسخ میدهم وزیر کشور دولت نهم با بیان اینکه انتخابات سال 88 انتخابات شفافی بوده است گفت فتنه سال 88 یک آزمایش الهی بود تا خبیث از طیب و سره از ناسره جدا شود به گزارش نامه نیوز صادق محصولی در مراسم بزرگداشت 9 دی کهحدادعادل در جمع خبرنگاران: فعالیت امثال شهید احمدیروشن موجب اقتدار کشور است/با دشمن بهانهجو راهی برای به نتی
حدادعادل در جمع خبرنگاران فعالیت امثال شهید احمدیروشن موجب اقتدار کشور است با دشمن بهانهجو راهی برای به نتیجه رسیدن وجود نداردنماینده مجلس شورای اسلامی در پاسخ به اظهارات شیرزاد گفت اگر هستهای هم نباشد آنان موضوع دیگری را بهانه میکنند و با دشمن بهانهجو راهی برای به نتیجه رسوزیر کشور احمدی نژاد: ریالی وام نگرفتم/ کشتهسازیهایی مانند نداآقاسلطان را پیشبینی کردیم
وزیر کشور احمدی نژاد ریالی وام نگرفتم کشتهسازیهایی مانند نداآقاسلطان را پیشبینی کردیم برای اتفاقات سال 88 سراغ صادق محصولی وزیر کشور دولت نهم و متولی برگزاری انتخابات و رئیس شورای تأمین کشور رفتیم کسی که به دلیل مسئولیتش در وزارت کشور در جلسات شورای عالی امنیت ملی هم شرکت مانتقاد صریح از ورود نااهلان به دولت احمدینژاد/ حلقه انحرافی فرصت ظهور و بروز پیدا نکرد + فیلم
در یک گفتگوی زنده تلویزیونی مطرح شد انتقاد صریح از ورود نااهلان به دولت احمدینژاد حلقه انحرافی فرصت ظهور و بروز پیدا نکرد فیلم حشمت الله قنبری در برنامه گفتگوی ویژه خبری گفت رئیس جمهور جدید بعداً خودش گرفتار فتنهها شده بود نا اهلان را راه داد و آنچه را که زحمت در دوره نهدردسر "طرح احمدینژاد"، گریبانگیر مسئولان کنونی کشور!
دردسر "طرح احمدینژاد" گریبانگیر مسئولان کنونی کشور متقاضیان مسکن مهر پردیس پیش از ظهر امروز مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع و خواستار توجه مجلس به حقوق خود شدند به گزارش آخرین نیوز به نقل از ایسنا پیش از ظهر امروز حدود 500 نفر از متقاضیان مسکن مهر از دریافت مبالغ اضافوزیر کشور احمدی نژاد: در فتنه 88 کشته سازی هایی مانند نداآقاسلطان راپیش بینی کردیم/ ریالی وام نگرفتم
وزیر کشور احمدی نژاد در فتنه 88 کشته سازی هایی مانند نداآقاسلطان راپیش بینی کردیم ریالی وام نگرفتم سیاست > احزاب و شخصیتها - تسنیم نوشت برای اتفاقات سال 88 سراغ صادق محصولی وزیر کشور دولت نهم و متولی برگزاری انتخابات و رئیس شورای تأمین کشور رفتیم کسی که به دلیلروحانی تکمیل کننده راههاشمی و خاتمی است/ اگر احمدینژاد سر کار نبود با آمریکا زودتر به این نقطه میرسیدیم
روحانی تکمیل کننده راههاشمی و خاتمی است اگر احمدینژاد سر کار نبود با آمریکا زودتر به این نقطه میرسیدیم از زمانی که درخواست گفتوگو با او را مطرح کردم تا زمانی که گفتوگو صورت گرفت زمان زیادی نگذشت در نگاه اول چهرهای آرام متین و باطمأنینه داشت بیش از آنکه تابع احساسات باشدسرنوشت پرونده احمدی نژاد در دادگاه/ تحقیقات مقدماتی همچنان ادامه دارد
سرنوشت پرونده احمدی نژاد در دادگاه تحقیقات مقدماتی همچنان ادامه دارد سرپرست دادگاههای کیفری استان تهران گفت هیئت قضایی در حال بررسی پرونده احمدینژاد هستند به گزارش نامه نیوز محسن افتخاری در خصوص آخرین وضعیت پرونده شکایت علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی و محمدعلی پورمختاادامه جلسات احمدی نژاد با فراکسیون های مجلس نهم برای انتخابات
ادامه جلسات احمدی نژاد با فراکسیون های مجلس نهم برای انتخابات احمدی نژاد حتی جلساتی با اعضای فراکسیون رهروان ولایت برگزار کرده که در این فراکسیون نیز جایگاهی نتوانسته به دست آورد احمدی نژاد حتی در مجلس در بین نمایندگان هم جایگاهی ندارد و شاید طرفدارانش در مجلس به تعداد انگشتان دکاریکاتور: احمدی نژاد وارد میشود |اخبار ایران و جهان
کاریکاتور احمدی نژاد وارد میشود روزنامه مردم امروز در صفحه اول شماره سوم خود با انتشار کاریکاتوری از احمدی نژاد و تیتر احمدی نژد وارد می شود از تدارک وی برای حضور در انتخابات مجلس خبر داد کد خبر ۴۶۲۰۱۹ تاریخ انتشار ۰۸ دی ۱۳۹۳ - ۱۵ ۲۵ - 29 December 2014 بزرگمهر حسین پاحمدینژاد: توطئه شدت يابد، میآيم
احمدینژاد توطئه شدت يابد میآيم اين ادبيات هميشگياش نيست اگر اسمش را از ابتداي جملات حذف كنيم حدس زدن اينكه گوينده چنين جملاتي مردي باشد كه هشت سال گذشته رييس دولت بوده است قابل باور نيست محمود احمدينژاد يا بسيار تغيير كرده يا اينكه ميخواهد نشان بدهد كه تغيير كرده است شبالاخره تلویزیون خودش و احمدی نژاد را هم مقصر دانست
بالاخره تلویزیون خودش و احمدی نژاد را هم مقصر دانست شب گذشته صدا و سیما در مستندی که برای بازخوانی حوادث 1388 تولید کرده بود رئیس جمهور سابق رفتار و الفاظ وی را در آن شرایط بحرانی کمک کردن به شعله ور تر شدن بحران تلقی کرد آفتاب سایت خبری تابناک می نویسد شب گذشته صدا و سیمسایت دانشگاه احمدینژاد مسدود شد
سایت دانشگاه احمدینژاد مسدود شدتاریخ انتشار دوشنبه ۸ دی ۱۳۹۳ ساعت ۱۴ ۵۵ روابط عمومی دانشگاه ایرانیان در اطلاعیهای اعلام کرده که وزارت علوم سایت این دانشگاه را مسدود کرده است به گزارش تسنیم روابط عمومی دانشگاه ایرانیان در اطلاعیهای اعلام کرده که وزارت علوم تحقیقاتحاج بابایی: در جلسات ولنجک احمدینژاد حضور ندارم/ هیچ گروهی در جلسات همگرایی اصولگرایان محوریت ندارد
حاج بابایی در جلسات ولنجک احمدینژاد حضور ندارم هیچ گروهی در جلسات همگرایی اصولگرایان محوریت ندارد وزیر پیشین آموزش و پرورش تاکید کرد هیچ گروهی در جلسات همگرایی اصولگرایان محوریت ندارد در این جلسات همه اصولگرایان حضور پیدا میکنند ما تشکیل چنین جلساتی را نه تنها برای اصولگر-
سیاسی
پربازدیدترینها