واضح آرشیو وب فارسی:آخرین نیوز: تصاویر دستگاه نصب شده به پادشاه عربستان
یک منبع نزدیک به خانواده سعودی که با نام مجتهد در رسانه های فعالیت می کند، با انتشار تصاویر دستگاهی که برای کمک به تنفس ملک عبدالله نصب شده، تاکید کرد اوضاع جسمانی پادشاه خوب نیست و جدال برای جانشینی او شدیدتر شده است.
به گزارش شبکه خبر، مجتهد، فعال رسانه ای عربستانی که گفته می شود یکی از اعضای جوان خانواده حاکم بر این کشور است، در شرایطی تصویر دستگاه های مورد استفاده برای بهبود وضعیت ملک عبدالله را منتشر کرد که طبق گزارش خود وی، تاکنون تنها سلمان و مقرن بن عبدالعزیز توانسته اند پادشاه را ملاقات کنند.
مجتهد امروز گزارش داد، وضعیت جسمانی ملک عبدالله خوب نیست و از زمان انتقال ملک عبدالله به بیمارستان ارتشی ریاض، تاکنون فقط دو برادر او، یعنی سلمان و مقرن بن عبدالعزیز برای دقایق کوتاهی به ملاقات او در اتاق ویژه رفته اند و حتی به متعب بن عبدالله نیز اجازه ملاقات پدرش داده نشده است.
* آشکار شدن چهره مجتهد ساعت و محتوای گزارش های مجتهد از زمان انتقال ملک عبدالله به بیمارستان و نیز، اشاره او به دستگاه کمک تنفسی مورد استفاده برای پادشاه، تا حد زیادی اعضای خاندان سعودی، رسانه ها و نهادهای امنیتی عربستان را به شناسایی او نزدیک کرده است.
به عقیده برخی ناظران، مجتهد نیز، همانند تمام اعضای خاندان سعودی، تحت تاثیر وضعیت فعلی ملک عبدالله و فضای روانی حاکم بر این خانواده ها و جناح ها قرار گرفته و واضح تر از پیش، منویات و گرایش خود را آشکار می کند.
مجتهد، اگرچه گاهی انتقادهای دیگران از عملکرد سیاسی پادشاه و اطرافیانش را در صفحه خود بازتاب داده، اما شخصا همواره از ملک عبدالله، به عنوان پادشاه و بزرگ خانواده با احترام نام برده که نشان می دهد او و راهنمای بزرگترش (احتمالا پدر یا برادر) مشکلی با پادشاهی ملک عبدالله ندارند و تعارض اصلی برسر جانشین و مدعیان جانشینی اوست.
افشاگری های مجتهد که قطعا گزینش شده هستند، معمولا علیه مدعیان جانشینی به ویژه سلمان بن عبدالعزیز، ولیعهد فعلی و هیات بیعت کننده بوده که نشان می دهد، او در جناح مقابل سلمان بن عبدالعزیز قرار دارد.
مجتهد به رقیبان دیگر، از جمله محمد بن نایف نیز گرایشی نشان نداده و متعب بن عبدالله را رقیب قدرتمندی نمی داند، اما در روزهای اخیر، تاثیر فراوانی در مطرح شدن مقرن بن عبدالعزیز به عنوان پادشاه آینده ایفا کرده و مطلب سه روز پیش او، باعث هجوم آوردن شیوخ به سمت مقرن شده است.
ضمن این که اطلاعات دستگاه نصب شده به ملک عبدالله، درست پس از ملاقات سلمان و مقرن با ملک عبدالله به او رسیده و از آنجایی که تیم پزشکی و محل نگهداری پادشاه کاملا ایزوله و تحت مراقبت شدید امنیتی است، ناظران معتقدند منبع غیر متخصصی که بدون دانستن نام دستگاه، شکل و نشانه های آن را برای مجتهد تشریح کرده، یکی از دو نفر ملاقات کننده، یعنی مقرن بن عبدالعزیز است.
یکی از علل داغ بودن تنور رقابت مدعیان برای نشستن بر تاج و تخت آل سعود، ممکن بودن پادشاهی برای آنهاست. طبق سنت و وصیت عبدالعزیز، همه پسران او به ترتیب سن، حق پادشاهی دارند و مقام های مهم نیز، طبق سنت اعطا می شد، اما ملک عبدالله با تغییر ولیعهد و برخی مقام های سنتی، این نظم و ترتیب را به هم زد و هیات بیعت نیز، از روی ناچاری با خواسته او موافقت کرد.
اکنون علاوه بر متعب، پسر ملک عبدالله و سلمان، برادر ملک عبدالله ولیعهد رسمی، سایر برادرانی که یا در نوبت پادشاهی هستند و یا معتقدند نوبت آنها ضایع شده نیز ادعای جانشینی دارند و علاوه بر آنها، فرزندان و خانواده های برادران قبلی و مرحوم شده نیز، نیم نگاهی به تاج و تخت دارند. ضمن این که شرایط اجتماعی و سیاسی بین المللی و داخلی، به گونه ای است که همه باور دارند حکومت سلطنتی به انتهای راه رسیده و نهایتا یک پادشاه دیگر می تواند در عربستان سلطنت کند، بنابراین همه خانواده ها برای استفاده از این آخرین فرصت، تلاش می کنند.
* دکتر سلیم عدس، یکی از مفتی ها که طرفداران پادشاهی سلمان را تکفیر کرده و بن نایف را پادشاه آینده می داند. این درحالی است که، اغلب کارشناسان غیر حکومتی عربستان عقیده دارند که نسل جوان و تحصیلکرده این کشور، حتی جوانان آل سعود، اعتقادی به حکومت سلطنتی ندارند و تداوم حکمرانی یک خانواده بر یک کشور، ممکن نیست. با این حال، امریکا و غرب بی میل نیستند حکومت آل سعود به همین شکل ادامه یابد و به نوشته برخی رسانه ها، انگلیس از بن نایف و امریکا از متعب و بن نایف حمایت می کند. آنها فواید سرمایه گذاری روی سلمان و مقرن را به علت کهولت سن، چندان طولانی نمی دانند.
یکشنبه, 14 دی 1393 ساعت 18:40
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آخرین نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 110]